ioannis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Στον Υπολογιστη μου εχω εναν δισκο με dual boot (windows 10 kai ubuntu). Θελησα να εγκαταστησω καθαρα τα windows 10 με την καινουρια αναβαθμιση. Αφου προχωρησα και εσβησα τα διαμερισματα με τα windows μου εβγαλε το μηνυμα: Τα windows δεν είναι δυνατον να εγκατασταθουν σε αυτόν το δισκο. Ο επιλεγμενος δισκος είναι στυλ διαμερισματος GPT. Τι μπορω να κανω τωρα. Τα windows ειναι σβησμενα. EΥΧΑΡΙΣΤΩ
micos000 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Το διαμέρισμα του ibuntu το έσβησες ή το κράτησες; Στο bios πως είναι η επιλογή, σε uefi ή legacy; Το στικάκι με ποιο πρόγραμμα το έκανες και τι επέλεξες, MBR ή GPT; To rufus έχει επιλογή. Ξανακάνε το σαν gpt 1
ioannis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Το διαμέρισμα του ibuntu το έσβησες ή το κράτησες; Στο bios πως είναι η επιλογή, σε uefi ή legacy; Το στικάκι με ποιο πρόγραμμα το έκανες και τι επέλεξες, MBR ή GPT; To rufus έχει επιλογή. Ξανακάνε το σαν gpt Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Βλεπω μεσα στο στικακι εναν καταλογο efi και bootmgr.efi. To ubuntu μαλλον ειναι ολοκληρο. To bios στο boot option βγαζει και την επιλογη ubuntu. Με το bios μπερδευουμε μαλλον. Η motherboard εινα gigabyte uefi dualbios. Αυριο τα λεμε. Να λαβεις υποψιν οτι ειμαι συνταξιουχος δασκαλος, ετων 79. 3
micos000 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Κατ' αρχάς, μπράβο σου που ασχολείσαι και τόσο. Στις ρυθμίσεις του bios μπαίνεις με del (συνήθως) όταν ξεκινάει ο υπολογιστής. Αν μπορείς να μου πεις και το μοντέλο της μητρικής θα μπορέσω να το δω καλύτερα. Το γράφει όταν ανοίγει ο υπολογιστής (αν εμφανίζει το logo της μητρικής σε πλήρη οθόνη) και θα λέει κάτι σαν GIAGYTE GA- και ένα αλφαρηθμιτικό μετά την παύλα. Από που κάνεις την εγκατάσταση; Από usb φαντάζομαι! Με ποιο πρόγραμμα το δημιούργησες; Το rufus που είναι το ποιο διαδεδομένο έχει επιλογή για MBR/UEFI ή GPT
ioannis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Κατ' αρχάς, μπράβο σου που ασχολείσαι και τόσο. Στις ρυθμίσεις του bios μπαίνεις με del (συνήθως) όταν ξεκινάει ο υπολογιστής. Αν μπορείς να μου πεις και το μοντέλο της μητρικής θα μπορέσω να το δω καλύτερα. Το γράφει όταν ανοίγει ο υπολογιστής (αν εμφανίζει το logo της μητρικής σε πλήρη οθόνη) και θα λέει κάτι σαν GIAGYTE GA- και ένα αλφαρηθμιτικό μετά την παύλα. Από που κάνεις την εγκατάσταση; Από usb φαντάζομαι! Με ποιο πρόγραμμα το δημιούργησες; Το rufus που είναι το ποιο διαδεδομένο έχει επιλογή για MBR/UEFI ή GPT Και παλι ευχαριστω. Η motherboard ειναι: GIGABYTE H61M-S2PV. REV 2.2 Σκεφτομαι να σβησω απο το δισκο και το ubuntu. Στα windows ειχα c:/ και D:/. Εχει μεινει ο D:/ και το ubuntu. Στην αναγκη τα σβηνω ολα και αφου ξαναδημιουργησω το στικακι με το rufus με τις επιλογες που γραφεις, να δω και με το bios, τοτε να δοκιμασω παλι. Ζηταω τη γνωμη σου. Για το bios μπορω να παω και στο μαγαζι που συναρμολογησαν το PC.
micos000 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Αν βάλεις τα win θα χάσεις το ubuntu γιατί δε θα το αναγνωρίσει η εγκατάσταση για να στήσει boot manager. Θα έλεγα να σβήσεις τα πάντα και να βάλεις καθαρά ένα μόνο λειτουργικό, όποιο νομίζεις ότι θα συνεχίσεις να δουλεύεις. Κάνε το usb με το rufus και όταν έρθει η ώρα να επιλέξεις Partition πήγαινε περισσότερες επιλογές και διέγραψε όλα τα partitions και άστο να κάνε ένα συνεχόμενο. 2
ioannis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Αν βάλεις τα win θα χάσεις το ubuntu γιατί δε θα το αναγνωρίσει η εγκατάσταση για να στήσει boot manager. Θα έλεγα να σβήσεις τα πάντα και να βάλεις καθαρά ένα μόνο λειτουργικό, όποιο νομίζεις ότι θα συνεχίσεις να δουλεύεις. Κάνε το usb με το rufus και όταν έρθει η ώρα να επιλέξεις Partition πήγαινε περισσότερες επιλογές και διέγραψε όλα τα partitions και άστο να κάνε ένα συνεχόμενο. Με μεγαλη χαρα σου γραφω από τα windows που μολις εγκατεστησα. Εφταιγαν οι επιλογες που εβαλα στο rufus. Μολις εβαλα τις επιλογες που μου ειπες το στικακι ετρεχε σαν σφαιρα )Ευχαριστω φιλε. Δεν εσβησα τιποτε από τον δισκο. Το D:\ που ειχα σαν αποθηκη είναι ακεραιο. Αυριο θα αναστησω και το Ubuntu είναι πολύ ευκολο, μπαινεις με ένα στικακι χωρις να κανεις εγκατασταση και διορθωνει το boot ένα πρόγραμμα που κατεβάζεις. Στα προσωπικα δεδομενα ποιες επιλογες να απενεργοποιησω; Η Cortana μηπως εγινε κανενα θαυμα και δουλευει με τον creator. Εγω δουλευω συνεχως στο Ubuntu, είναι ασφαλες και όλα δωρεαν.
micos000 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Την cortana δεν τη χρησιμοποιώ και στα προσωπικά δεδομένα πράξε κατά βούληση και εάν θέλεις απενεργοποίησε τα όλα. Αν προτιμάς το ubuntu γιατί παιδεύεσαι με τα windows; Βάλε μόνο αυτό και τέλος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα