zer_raiden Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Καλησπερα, Εχω το pc 4 χρονια περιπου, απειραχτο οσο αναφορα το overclock. Απο χθες με εβαλε ενας φιλος μου στο τρυπακι και το εψαξα λιγο και αφου ηθελα απο την αρχη να το κανω ειπα να ασχοληθω. Αρα ποτε δεν εχω επιχειρησει να κανω overclock στο cpu μου ουτε και κανεις αλλος. Προσφατα εκανα φορματ και αναβαθμιση σε windows 10, ασχετο μαλλον απλα το λεω. Ανοιγω σημερα τα bios για να δω το vcore και βλεπω 1.307v. Παραλογο και υπερβολικο. Στο cpu status παιρνω τις εξης τιμες οπως επισης και σε ενα aida64 τεστ που ετρεξα για 5 λεπτα. Δεν πειραξα τιποτα, ολα ειναι στο default - auto. Επισυναπτω 2 εικονες παρακατω. Το ερωτημα λοιπον ειναι, γιατι εχω αυτες τις τιμες ενω δεν εχω πειραξει ποτε τιποτα και αν τελικα αξιζει να το πειραξω ή να το αφησω ως εχει. cpu: i5 4670K mobo: gigabyte Z87X-OC Ευχαριστω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 τι ψύκτρα έχεις για τον Ι5? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zer_raiden Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 τι ψύκτρα έχεις για τον Ι5? Arctic Freezer 13 CO Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MSSB Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Με αυτή τη ψήκτρα, λίγα θα πάρεις. Για αρχή θα σου έλεγα μπες BIOS, βάλε manual τιμή στο vcore καμιά 1.3v και βάλε το ρολόι στο 37. Boot, stress test, κοιτάς θερμοκρασίες και τυχών throttle και μετά συνεχίζεις. Μην δώσεις πάνω από 1.3 γιατί οι θερμοκρασίες θα πάνε πολύ ψηλά, γρήγορα. Όταν κατασταλάξεις κάπου, άλλαξε και μια πάστα, φύσα το και για σκόνη, άστο λίγο καιρό (κανένα μήνα) και δες μήπως πάρεις κανένα MHz παραπάνω από αυτά ή καλύτερα temps. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 η ψύκτρα σου είναι κάτω του μετρίου και πας για o/c 10% περίπου αύξηση Mhz θα μπορούσες με μια noctua 19s να ανέβεις 20% πάνω από τα default αλλά πρέπει να "ξηλωθείς" βέβαια η ψύκτρα θα κάνει και για το επόμενο cpu σου οπότε ίσως δεν είναι κακή ιδέα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Και όχι 1.3 vcore. Stock δίνουν αχρείαστα πολύ. Με 1.25 δοκιμάζεις 4.2 και ανάλογα πέφτεις τάση ή συχνότητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
life is music Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 παντος και με μια 212 εvo θα εκανε δουλεια ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα