Προς το περιεχόμενο

Η Daimler έκοψε το νήμα πριν από την Tesla αποκαλύπτοντας το ηλεκτρικό της φορτηγό


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αρρωστημένη διαπλοκή σε όλα και στο μικρότερο κωλοχώρι που σου βάζει τρικλοποδιά με το που πας να διαφοροποιηθείς δηλαδή μπορεί να διαταράξεις την ισσοροπία συμφερόντων - ζήσε σε ένα χωριό 2-3 χρόνια (έφτασα αισίως τα 6) και θα τα δεις όλα μπροστά σου

Από την επαγγελματική μου απασχόληση με δυναμόμετρα μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως ισχύει το ακριβώς ανάποδο λόγω παρανόησης του όρου «δύναμη» ως συνθετικό της «ιπποδύναμης», δηλαδή οι κινητήρες οχημάτων παράγουν συνεχώς στιγμές δύναμης εφαπτομενικά αποδιδόμενης σε άξονα εξόδου (ροπή) και απότοκο της ροπής συναρτήσει σ.α.λ. είναι η ισχύς (ιπποδύναμη, kW) η οποία αναλόγως του συνολικού χρόνου που αποδίδεται μας δίνει το έργο (kWH).

Απλά συγκρίνοντας ιπποδυνάμεις σε αντίστοιχης σχεδίασης κινητήρες ξέρεις και τι ροπή/κατανάλωση/βαθμό απόδοση να περιμένεις. Γιατί σε διαφορετικής σχεδίασης κινητήρες έχεις άρδην διαφορετικά τέτοια μεγέθη και επιπλέον διαφορές περιστροφικής αδρανείας που επηρεάζουν την μεθοδολογία οδήγησης και ανάγκες συστήματος μετάδοσης.

 

Με δεδομένη την οδήγηση τράκτορα με σκοπό την βέλτιστη κατανάλωση, ελάχιστη φθορά ταυτόχρονα με ικανή ταχύτητα μεταφοράς του βασιλιά (αγώι) η απορία μου είναι αν συνήθως οδηγάνε στην ανηφόρα στις στροφές μέγιστης ροπής ή ιπποδύναμης ή κάπου ανάμεσα. Δηλαδή θες όντως 400-600 ίππους κινητήρα για να σύρεις 35 τόνους στην ανηφόρα σε ικανή ταχύτητα ή στην πραγματικότητα φτάνει και κινητήρα των 250 ίππων αλλά με τον 400-600 ίππων απλά δεν χρειάζεται να τον σκίζεις? Γιατί τότε τα ηλεκτρικά με την δυνατότητα να δουλεύουν με πάρα πολύ μικρότερη φθορά στο 100% της απόδοσης τους και με την καμπύλη ροπής πρακτικά επίπεδη και πολύ ανώτερη από τα θερμικά δεν είναι απαραίτητο να είναι 400-600 ίππων αλλά των 250 ίππων.

 

 

Όχι, οι ίπποι που προέρχονται απο ηλεκτροκινητήρα δέν έχουν ποιοτικά κάτι το διαφορετικό. Ένας τράκτορας των 250 ίππων το ίδιο ψοφίμι θα είναι είτε με πετρελαιοκινητήρα είτε με τον αντίστοιχων ίππων ηλεκτροκινητήρα.

 

Δές αυτό το πολύ ενδιαφέρον άρθρο, οπου αναλύει εκτενέστατα το θέμα ροπής/ισχύος: http://robotpig.net/__automotive/power-torque-thrust-e.php?page=1

 

Το να βγάζει τη ροπή χαμηλά έχει τη σημασία του φυσικά, γιατι πολύ ροπή χαμηλά σημαίνει και πολύ ιπποδύναμη, και αυτό είναι σημαντικό για οχήματα έλξης.

 

Όμως οι πετρελαιοκινητήρες που χρησιμοποιούνται στους τράκτορες δέν υστερούν σε αυτόν τον τομέα, πρακτικά βγάζουν τη μέγιστη ροπή τους απο το ρελαντί.

 

Εδώ το διάγραμμα ροπής/ιπποδύναμης του Scania R730, στις 1000 στροφές βγάζει σχεδόν 500 άλογα

 

10227-001-engine-diagram_182951.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

χμμ, αυτοί οι κινητήρες έχουν αρκετά διαφορετικά χαρακτηριστικά σχεδιασμένης απόδοσης σε σχέση με τα τυπικά ΙΧ (ακόμα και τα ντήζελ) και ακόμα περισσότερο, τις μοτοσυκλέττες που κατέχω από τα δυναμόμετρα...

 

η καμπύλη ροπής είναι σαν ηλεκτρικού μοτέρ πχ μια πρόχειρη φωτό από τα νούμερα του Tesla που είναι και ΙΧ

 

main-qimg-6150f891d0cc13323b58d77a9ced6b

 

σε αντιδιαστολή με το άρθρο που λες (που ακόμα δεν ευκαιρώ να μελετήσω σωστά)

αν δε βαριέσαι ρίξε μια ματιά σε μετρήσεις που έτυχε και έκανα στο μηχανάκι μου:

http://drriders.com/dr650-on-a-marolo-dynamometer-t9670-s14.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί προφανώς άλλες απαιτήσεις έχεις από έναν κινητήρα αυτοκινήτου και άλλες από ενός φορτηγού.
Βέβαια η γραμμή ξεκινά από τις 1000 RPM, πιο κάτω θα ήταν μια "ευθεία" όπως μετά τις 1300 RPM.

 

1000x1000-fh-D13K-420-460-500-540-newsar

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι, δε περίμενα τόσο μεγάλη διαφορά από τα ντήζελ αυτοκίνητα/φορτηγάκια - έχουν προχωρήσει πολύ από εκεί που τα άφησα - πρέπει να διάβασα τελευταία φορά σχετικά με μεγάλους κινητήρες φορτηγών πριν 25 χρόνια....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζεις οτι δεν υπάρχει πρόβλημα γιατι μάλλον δέν αντιλαμβάνεσαι τα μεγέθη ενέργειας/ισχύος που απαιτούνται, ακόμα και για έναν πολύ μικρό στόλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

 

 


Μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες σταθμοί φόρτισης πάνω σε μονοφασική ή τριφασική παροχή δεν πρόκειται να ρίξουν το δίκτυο (αν το έριχναν σημαίνει ότι θα έπεφτε ήδη τις ώρες αιχμής) και μιας και δεν χρειάζονται άδεια δεν υπάρχει τρόπος να εμποδιστεί η εγκατάστασή τους.

 

Το οτι δέν πέφτει το δίκτυο με Χ φορτίο πώς οδηγεί στο συμπέρασμα οτι δέν θα πέσει και με Χ+Υ φορτίο?

 

Επίσης κάνεις λάθος οτι δέν χρειάζεται άδεια. Για οποιαδήποτε νέα σύνδεση πρέπει να κατατεθούν στο διαχειριστή του δικτύου τα αναλυτικά σχέδια και εκθέσεις της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης απο μηχανικό, οπου περιγράφονται οι συσκευές και τα μηχανήματα, τα ρεύματα εκκίνησης τους, συνφ, μέγιστη ισχύς, συντελεστες ταυτοχρονισμού κτλ.

 

Δέν μπορεί ο καθένας να συνδέει ότι του καπνίσει στο δίκτυο. Και εννοείται οτι ο διαχειριστής μπορεί να σου ρίξει άκυρο αν το δίκτυο της περιοχής δέν σηκώνει την ισχύ και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης και να σε αναγκάσει να βάλεις δικό σου υποσταθμό.

 

Με μονοφασική παροχή το πολύ πολύ θα έχεις 3-4 θέσεις με απλή πρίζα σούκο. Που δέν έχει ιδιαίτερο νόημα, γιατι είναι λίγες οι θέσεις και γιατι στις 2-3-4 ώρες που θα μείνει σταθμευμένο το αυτοκίνητο θα φορτίσει πολύ λίγο. Με τριφασικό είναι ελάχιστα καλύτερα τα πράγματα.

 

Ενας σταθμός φόρτισης θέλει βιομηχανικού τύπου ρεύμα. Ενδεικτικά ένας σταθμός της Tesla 8 θέσεων θέλει μισό MW και ένας των 16 θέλει ένα MW. Μπορέι η ισχύς αυτή να μήν είναι τόσο μεγάλη, αλλα αν υπολογίσουμε οτι ο συντελεστής ταυτοχρονισμού είναι πολύ κοντά στη μονάδα, ρεαλιστικά δέν θα μπορούν να μπούν πάνω απο 50 ταχυφορτιστές ανα ΚΥΤ χωρίς να απειληθεί το δίκτυο με αποσταθεροποίηση. Καθώς τα ΚΥΤ εξυπηρετούν μεγάλες γεωγραφικές περιοχές, οι 50 θέσεις είναι ελάχιστες.

 

Το να γίνεται αργή φόρτιση μέσω απλών πριζών σούκο παλι δέν λύνει το πρόβλημα γιατι τα αυτοκίνητα θα πρέπει να φορτίζουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H Tesla θα εξελιχθεί σε "φούσκα"; Γράφει μεγάλες ζημιές και το Model 3 καθυστερεί τραγικά

 
giannis-skoufis-avatar.jpg
12:30 Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2017 - Ανανεώθηκε 10:21
 
 
 Το Model 3 είναι η ελπίδα της Tesla αλλά προς το παρόν η κανονική του παραγωγή αναβάλλεται συνεχώς
- Πηγή: Tesla
 
TESLA-MODEL-3-3.jpg
TESLA-MODEL-3-4.jpg
TESLA-MODEL-3-6.jpg
TESLA-MODEL-3-5.jpg
TESLA-MODEL-3-7.jpg
TESLA-MODEL-3-8.jpg
TESLA-MODEL-3-9.jpg
TESLA-MODEL-3-10.jpg
TESLA-MODEL-3-11.jpg
 
 

Ο δρόμος προς την ηλεκτροκίνηση -το πρώτο χρονικό ορόσημο είναι μόλις σε 7 χρόνια, το 2025, με τις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες να έχουν ανακοινώσει πληθώρα ηλεκτρικών μοντέλων και ραγδαία αύξηση των πωλήσεων- δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για αυτό η Tesla, η εταιρεία του πολυμήχανου και οραματιστή, όπως εμφανίζεται, Elon Musk.

H Tesla πράγματι σε κάποιους τομείς της ηλεκτροκίνησης είναι πρωτοπόρος και σε συνδυασμό με τα κίνητρα που υπάρχουν τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, η Νορβηγία είναι μια από αυτές, οι πωλήσεις της έχουν ανέβει σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ευημερεί. Κάθε άλλο μάλιστα, μια και καταγράφει συνεχώς μεγάλες ζημιές, κάτι που ισχύει και για το 3ο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς, στο οποίο η οικονομική της αιμορραγία έφτασε τα 614,9 εκατομμύρια δολάρια. Η ανακοίνωση αυτών των ζημιών οδήγησε, όπως ήταν αναμενόμενο και σε μια σημαντική υποχώρηση της μετοχής της στο Nasdaq, που έφτασε το 10,5%.

Ενδιαφέρον είναι πως η Tesla δεν έχει να επιδείξει ούτε μια κερδοφόρα χρήση και ας έχει η κεφαλαιοποίησή της στο Nasdaq ξεπεράσει αρκετές φορές τα 60 δις, πόσο σημαντικά πιο μεγαλύτερο από αυτό που αντιστοιχεί σε καθιερωμένους κατασκευαστές με μακρά παρουσία και ιστορία.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη για την αμερικάνικη εταιρεία αν λάβει κανείς υπόψη του πως τα έσοδά της αυξήθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα κατά 680 εκατομμύρια δολάρια, φτάνοντας συνολικά τα 2,98 δις. Ταυτόχρονα ανακοινώνει και μεγάλη ζήτηση για τα Model S και Model X, που θα σημειώσουν αύξηση των ετήσιων πωλήσεών τους κατά 30%.

Τα οικονομικά αποτελέσματα οδήγησαν την Tesla και τον Elon Musk να μεταθέσουν την έναρξη της κανονικής παραγωγής του πιο καινούργιου και οικονομικά πιο προσιτού μοντέλου της, του Model 3, κατά 3 μήνες. Για το πρώτο τρίμηνο του 2018 δηλαδή και με εβδομαδιαίο ύψος παραγωγής τις 5.000 μονάδες, νούμερο που ακούγεται υπερ- αισιόδοξο, ειδικά από τη στιγμή που κάτι αντίστοιχο είχε ανακοινωθεί και μέσα στο καλοκαίρι, στην επίσημη παράδοση των πρώτων αυτοκινήτων στους ιδιοκτήτες τους.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί ελάχιστα Model 3 -στις αρχές του περασμένου μήνα ο αριθμός τους έφτανε μόλις τα 260- γεγονός που καθιστά το στόχο της κατασκευής συνολικά 500.000 Tesla το 2017 κάτι παραπάνω από ουτοπικό. Παράλληλα καταγράφονται και πολλά παράπονα από ήδη κατόχους των μοντέλων της σε ότι αφορά την ποιότητά τους που δεν ανταποκρίνεται στο κόστος τους, που στην Ευρώπη κυμαίνεται σαφώς πάνω από τις 100.000 ευρώ για τα Model S και X.

Η Tesla απέδωσε τις μεγάλες καθυστερήσεις του Model 3 στο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών, όμως όλα τα παραπάνω δημιουργούν την εικόνα μιας εταιρείας αίνιγμα, η οποία είναι ζημιογόνος, όπως αποδεικνύεται λειτουργεί στην ουσία χωρίς πρόγραμμα και σε τακτά χρονικά διαστήματα φροντίζει να δημιουργεί ντόρο γύρω από το όνομά της χωρίς την ανάλογη συνέχεια.

Το σίγουρο είναι πως ο χρόνος θα δείξει αν θα εξελιχθεί σε «φούσκα», ενώ εξίσου βέβαιο είναι πως οι άλλοι κατασκευαστές την έχουν ήδη στοχοποιήσει. Χαρακτηριστικές ως προς αυτό οι δηλώσεις του επικεφαλής του ομίλου της Volkswagen Matthias Mueller, ο οποίος όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί απειλή την Tesla είπε «δεν μπορούμε να συγκρίνουμε μήλα με αχλάδια. Η Tesla είναι μια εταιρεία που πουλά λιγότερες από 100.000 μονάδες το χρόνο, εμείς πουλάμε 10 εκατομμύρια. Η Tesla χάνει τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων κάθε χρόνο και εμείς σημειώνουμε οικονομικά αποτελέσματα από 12 έως 13 δισεκατομμύρια ευρώ, οπότε πρέπει να είμαστε ρεαλιστές».

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζεις οτι δεν υπάρχει πρόβλημα γιατι μάλλον δέν αντιλαμβάνεσαι τα μεγέθη ενέργειας/ισχύος που απαιτούνται, ακόμα και για έναν πολύ μικρό στόλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

 

Το οτι δέν πέφτει το δίκτυο με Χ φορτίο πώς οδηγεί στο συμπέρασμα οτι δέν θα πέσει και με Χ+Υ φορτίο?

Ποια ισχύ μωρέ; Τις 5-10 κιλοβατώρες που χρειάζεται το μέσο αυτοκίνητο;

 

Αν έπεφτε έτσι το δίκτυο θα είχαμε blackout δυο φορές την μέρα και το μισό καλοκαίρι.

 

Επίσης κάνεις λάθος οτι δέν χρειάζεται άδεια. Για οποιαδήποτε νέα σύνδεση πρέπει να κατατεθούν στο διαχειριστή του δικτύου τα αναλυτικά σχέδια και εκθέσεις της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης απο μηχανικό, οπου περιγράφονται οι συσκευές και τα μηχανήματα, τα ρεύματα εκκίνησης τους, συνφ, μέγιστη ισχύς, συντελεστες ταυτοχρονισμού κτλ.

Αυτό που διαβάζεις ό,τι θέλεις...

 

Για να βάλεις απλό φορτιστή στην πρίζα δεν θες τίποτα, όπως δεν θες για να βάλεις κουζίνα, ψυγείο, πλυντήριο, σκούπα ή σίδερο.

 

Οι ταχυφορτιστές δεν είναι για σπίτι και αφορούν αποκλειστικά εγκαταστάσεις εταιριών, όπως έγραψα.

 

Τώρα αν είσαι ανώμαλος και θες να ρίξεις γραμμή υψηλής τάσης στο σπίτι κάνε ό,τι καταλαβαίνεις.

 

Με μονοφασική παροχή το πολύ πολύ θα έχεις 3-4 θέσεις με απλή πρίζα σούκο. Που δέν έχει ιδιαίτερο νόημα, γιατι είναι λίγες οι θέσεις και γιατι στις 2-3-4 ώρες που θα μείνει σταθμευμένο το αυτοκίνητο θα φορτίσει πολύ λίγο. Με τριφασικό είναι ελάχιστα καλύτερα τα πράγματα.

Το να γίνεται αργή φόρτιση μέσω απλών πριζών σούκο παλι δέν λύνει το πρόβλημα γιατι τα αυτοκίνητα θα πρέπει να φορτίζουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το μέσο αυτοκίνητο πιάνει σκόνη 20-22 ώρες κάθε μέρα και σίγουρα ένα 8ώρο (έως 12ώρο) κάθε βράδυ.

 

Ακόμα και με 2kW να φορτίζεις θα ρίχνεις στο αυτοκίνητο γύρω στα 8-10 χιλιόμετρα την ώρα.

 

Αν έχεις και την σωστή γραμμή/πρίζα φτάνεις τα 40-50 χιλιόμετρα ανά ώρα φόρτισης.

 

Και για όσους δεν ξέρουν ακριβώς τα νούμερα, το μεγάλο μάτι της κουζίνας είναι γύρα στα 2 kW, το μεσαίο 1-1,5 kW και ο φούρνος 2-4 kW.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H Tesla θα εξελιχθεί σε "φούσκα"; Γράφει μεγάλες ζημιές και το Model 3 καθυστερεί τραγικά

Το Model 3 ήταν αρχικά προγραμματισμένο για το 2020, και μια τρίμηνη (και κάτι) καθυστέρηση σίγουρα δεν είναι τραγική.

 

Όσο για τον λόγο της καθυστέρησης, ο αρθρογράφος είναι απλά ΑΣΧΕΤΟΣ και θα έπρεπε να του απαγορευτεί να γράφει.

 

 

ΥΓ: Δεν μπορούσες να βάλεις απλά το link αντί να κάνεις copy-paste όλο το άρθρο μαζί με τις φωτογραφίες;

 

ΥΓ.2.: Αν δεν επενδύετε σε μετοχές μην κοιτάτε τα σκαμπανεβάσματα της μετοχής τέτοιες μέρες, αυτά είναι για να βγαίνει το μεροκάματο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποια ισχύ μωρέ; Τις 5-10 κιλοβατώρες που χρειάζεται το μέσο αυτοκίνητο;

 

Αν έπεφτε έτσι το δίκτυο θα είχαμε blackout δυο φορές την μέρα και το μισό καλοκαίρι.

Οι νορβγοί πάντως ήδη βλέπουν τα προβλήματα στο δίκτυο τους με μόλις 4% ηλεκτρικά αυτοκίνητα

 

https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=https%3A%2F%2Fwww.tu.no%2Fartikler%2Fnettet-overbelastes-lamper-blinker-og-sikringer-ryker-elbilen-pekes-ut-som-syndebukk%2F408789%3Futm_source%3Dtu.no%26utm_medium%3Dfeed%26utm_campaign%3Dfeed_most_read&edit-text=&act=url

 

Αυτό που διαβάζεις ό,τι θέλεις...

 

Για να βάλεις απλό φορτιστή στην πρίζα δεν θες τίποτα, όπως δεν θες για να βάλεις κουζίνα, ψυγείο, πλυντήριο, σκούπα ή σίδερο.

 

Οι ταχυφορτιστές δεν είναι για σπίτι και αφορούν αποκλειστικά εγκαταστάσεις εταιριών, όπως έγραψα.

 

Τώρα αν είσαι ανώμαλος και θες να ρίξεις γραμμή υψηλής τάσης στο σπίτι κάνε ό,τι καταλαβαίνεις.

Αναφέρθηκες επι λέξει σε "σταθμούς φόρτισης", "εγκατάσταση" και "δεκάδες εώς εκατοντάδες". Προφανώς δέν αναφερόσουν απλά σε 10αδες-100άδες πρίζες.

 

 

 

Το μέσο αυτοκίνητο πιάνει σκόνη 20-22 ώρες κάθε μέρα και σίγουρα ένα 8ώρο (έως 12ώρο) κάθε βράδυ.

 

Ακόμα και με 2kW να φορτίζεις θα ρίχνεις στο αυτοκίνητο γύρω στα 8-10 χιλιόμετρα την ώρα.

 

Αν έχεις και την σωστή γραμμή/πρίζα φτάνεις τα 40-50 χιλιόμετρα ανά ώρα φόρτισης.

 

Και για όσους δεν ξέρουν ακριβώς τα νούμερα, το μεγάλο μάτι της κουζίνας είναι γύρα στα 2 kW, το μεσαίο 1-1,5 kW και ο φούρνος 2-4 kW.

Ο φούρνος μπορεί να απαιτεί ισχύ 4KW, όμως δέν θα τον χρησιμοποιήσεις πάνω απο 1 ώρα την ημέρα. Επίσης ακόμα και αυτή την ώρα, δέν λειτουργεί συνεχόμενα, μόλις φτάσει μια ορισμένη θερμοκρασία ο θερμοστάτης διακόπτει την παροχή. Οπότε απο τη μία ώρα που έχεις το φαι στο φούρνο βαριά-βαριά να δουλεύει πραγματικά τη μισή.

 

Το αυτοκίνητο όμως θα τραβά τα 2KW ακατέβατα για όλη τη διαρκεια της φόρτισης, και αυτή θα είναι τουλάχιστον ένα δίωρο απλά και μόνο για να αναπληρώσει τα χιλιόμετρα της διαδρομής σπίτι-δουλειά-σπίτι.

 

Οπότε μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται μικρό φορτίο τα 2KW αλλά αν λάβεις τα χρονικά του χαρακτηριστικά μάλλον είναι και με διαφορά η μεγαλύτερη κατανάλωση ενός σπιτιού.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτή είναι η βασική γκρίνια μου και εμένα για τον Γκρέιντεν: δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της αλλαγής που απαιτείται στο δίκτυο για να είναι ισσοροπημένο σε πραγματικές συνθήκες

 

αν έχουνε πρόβλημα οι κουτόφραγκοι τσιφούτηδες Νορβηγοί με μόλις 4% ηλεκτρικά ΙΧ, εδώ στη μνημονοκώσταινα πως τη βλέπει έτσι χαλαρά τη δουλειά, δεν το καταλαβαίνω

 

από τη άλλη μια κεντρική διαχείρηση φόρτισης με κέντρο φόρτισης που συντονίζει όλα τα αυτοκίνητα που αιτούνται φόρτιση σε επίπεδο περιφέρειας ίσως να άμβλυνε το θέμα αλλά και πάλι πως θα το επιβάλεις με διαφάνεια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...