Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

ΩΡΑΙΑ, και που θα τα βρω αυτά, γιατί κάποια στιγμή θα κάνω αποδοχή κληρονομιάς. (Περιοχή Χανιά κρητης)

Δε γνωρίζω απο Κρήτη, θα ρωτήσεις εκεί όσους γνωστούς έχεις.

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, geodrako είπε

Δε γνωρίζω απο Κρήτη, θα ρωτήσεις εκεί όσους γνωστούς έχεις.

Γράφεις ότι τα νόμιμα, μπορώ να τα πω ONLINE !!!! Δηλαδή που ?

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

για να μην ανοιγω αλλο θεμα,

εχει μεταβιβασει κανεις ποσοστο ενος ακινητου απο κληρονομια? πχ εχεις 10 τετραγωνικα σε καποιο σπιτι στο χωριο και θες να το χαρισεις σε αυτον που μενει μεσα. ειναι μεγαλη διαδικασια? κοστος απο προσφατη εμπειρια για να παρω μια ιδεα?

επισης, αν αντι να το μεταβιβασεις λογο υποθετικου μεγαλου κοστους, μπορεις να το χαρισεις στο δημοσιο? σε αυτη τη περιπτωση παλι πληρωνεις?

Δημοσ.
8 ώρες πριν, duende είπε

για να μην ανοιγω αλλο θεμα,

εχει μεταβιβασει κανεις ποσοστο ενος ακινητου απο κληρονομια? πχ εχεις 10 τετραγωνικα σε καποιο σπιτι στο χωριο και θες να το χαρισεις σε αυτον που μενει μεσα. ειναι μεγαλη διαδικασια? κοστος απο προσφατη εμπειρια για να παρω μια ιδεα?

επισης, αν αντι να το μεταβιβασεις λογο υποθετικου μεγαλου κοστους, μπορεις να το χαρισεις στο δημοσιο? σε αυτη τη περιπτωση παλι πληρωνεις?

Αν είχες κάνει ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ, δεν θα πλήρωνες μια.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο αυτα που εχω βρει μεχρι στιγμη,   το κοστος για τη γονικη παροχη μοιραζεται στα εξης παρακατω

1) στην αμοιβη του συμβολαιογραφου  Η αμοιβη δεν ειναι στανταρ οπως εχει γραφτει. Στανταρ ειναι η ελαχιστη νομιμη αμοιβη http://antikeimenikes-aksies.gr/index.php/plhrofories-gia-symbolaiografikes-prakseis/141-dikaiwmata-amoivh-symbolaiografwn

για παραδειγμα για ακινητο 100.000  ευρω  η ελαχιστη νομιμη ειναι 0.80% ομως σε ερευνα αγορας που εκανα αλλοι συμβολαιογραφοι μου δινανε προσφορα  με 1.5% αλλοι με 1% και γενικα ο καθενας χρεωνε οτι ηθελε. Τη προσφορα δε στη δινουνε φυσικα με ποσοστο αλλα σου λενε π.χ. για ακινητο 100.000 η αμοιβη μου ειναι 1500 ευρω

Επιπλεον υπαρχουν και καποια αλλα κοστη για το συμβολαιογραφο οπως τα φυλλα του συμβολαιου κλπ ομως αυτα ειναι μικροτερα  πχ καθε φυλλο κοστιζει 5 ευρω

2) στο ποσο που θα πληρωθει στο  κτηματολογιο η στο υποθηκοφυλακειο αντιστοιχα (αν δεν εχει δημιουργηθει κτηματολογιο στις περιοχη που σε ενδιαφερει)

Αυτο το ποσο ειναι σταθερο και το βρισκετε στη σελιδα του κτηματολογιου

3)Στο φορο που θα πληρωθει 

4) σε τυχον βεβαιωση μηχανικου οτι δεν υπαρχουν αυθαιρεσιες

θελει προσοχη γιατι αν μεταβιβαστει μονο η ψιλη κυριοτητα το κοστος συμβολαιου πεφτει αναλογα με την ηλικια του επικαρπωτη. αυτο σημαινει οτι αν ενα σπιτι κανει 100.000 και ο γονιος μεταβιβασει μονο την ψιλη κυριοτητα και κρατησει την επικαρπια και ο γονιος ειναι ασ πουμε 55 χρονων τοτε η αξια του συμβολαιου πεφτει στο 60%  δηλαδη στις 60.000 αρα ο συμβολαιογραφος-το κτηματολογιο και ο φορος θα υπολογιστουν σαν να σου μεταβιβαζανε ακινητο 60.000.

https://www.taxheaven.gr/acforum/topic/26375-συντελεστησ-ηλικιασ-γονεα-για-γονικη-παροχη/

Επεξ/σία από fouloop
  • 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Στην αποδοχή ενός γονέα,μου κράτησε και το τοπογραφικό που μου ζήτησε και ήταν άχρηστο,αλλά τουλάχιστον θα μου έβγαζε καινούριο τζάμπα ο μηχανικός.Στο τέλος που έγραψε ότι πήρε 328 ευρώ στο συμβόλαιο,τα υπόλοιπα 800 τα πήρε ο ενδιάμεσος δικηγόρος και η ξαδέρφη μου επίσης στην επαρχία άλλα 200 τα έδωσα έτσι και δεν μεταγράφηκε τίποτα,από αυτή.Βαρέθηκε να πάει στην πολεοδομία.Ο δεύτερος συμβολαιογράφος που χρειάστηκε για να τα διορθώσω πήρε 700 με όλα τα χαρτιά έτοιμα από την πρώτη συν 1.Ο δε για τον πατέρα μου έγραψε ότι πληρώθηκε 35 ευρώ για τα αντίγραφα και μου έβγαλε την πίστη,πήρε 450 και ο δικηγόρος που ήταν γνωστός (αλλά πέθανε,πλήρωσα τη χήρα) άλλα 100 μαύρα.Δεν ελέγχονται από κανένα.Εννοείται ότι πήγα εγώ για μεταγραφή από τις 6 2 φορές και για το χωράφι το δέχτηκαν με κούριερ επαρχία.Κόντεψα να με απολύσουν.Ο διοικητικός τους προιστάμενος είναι το πρωτοδικείο και άντε να μπλέξεις,.Να μην πω για το λογιστή.1 άτομο για μισό διαμέρισμα και 2 χωράφια

Δημοσ.

Ειμαστε και εμεις οικογενειακως, σε διαδικασια αποδοχης κληρονομιας. Εδω και εξι μηνες, παρακαλαμε καθε βδομαδα την συμβολαιογραφο να ασχοληθει με την υποθεση μας....

Τιμη δεν μας εχει πει ακομη.

Επειδη αυτο το νημα ειναι καποιων ετων, που κυμαινονται οι αμοιβες ρε παιδια; Δωστε ενα ευρος εστω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Ειμαστε και εμεις οικογενειακως, σε διαδικασια αποδοχης κληρονομιας. Εδω και εξι μηνες, παρακαλαμε καθε βδομαδα την συμβολαιογραφο να ασχοληθει με την υποθεση μας....

Επειδη αυτο το νημα ειναι καποιων ετων, που κυμαινονται οι αμοιβες ρε παιδια; Δωστε ενα ευρος εστω.

6 μήνες δεν είναι τίποτα. 1,5 ως 2 χρόνια (και λίγο λέω) υπολόγιζε ειδικά αν πρόκειται για διάφορα ακίνητα και σε διαφορετικές περιοχές. Ένα μέρος μόνο της καθυστέρησης οφείλεται στον φόρτο των συμβολαιογράφων και το υπόλοιπο στη γρεαφειοκρατία που υπάρχει. Κάτω από 1000€ (μόνο αμοιβή συμβολαιογράφου) πολύ δύσκολα πλέον. Μέχρι κάποιες χιλιάδες ευρώ ανάλογα το περιεχόμενο της πράξης και το πόσα ακίνητα αφορά η κληρονομιά.

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, mindreader είπε

Αυτα τα ποσα, συνηθως πως τα πληρωνονται; Με ebanking ή μετρητα;

Υποτίθεται ότι ο συμβολαιογράφος δουλεύει για το δημόσιο νομίζω η μεταφορά σε τραπεζικό λογαριασμό η μετρητά επειδή πρόκειται για συμβόλαιο αναφέρουν πίσω τα τέλη και τα δικαιώματα που εισπράττει ο συμβολαιογράφος οπότε και το συμβόλαιο είναι σαν απόδειξη.

Στις 15/7/2024 στις 11:00 ΠΜ, mindreader είπε

Δεν λένε γιατί δεν ξέρουν τι θα επακολουθήσει πρέπει να ελέγχουν τα συμβόλαια των ακινήτων τα κτηματολόγια και μπορεί να χρειαστεί επιπλέον έγγραφα τοπογραφικό κατόψεις ανάλογα,αν είχε κινητή Περούσια π.χ αυτοκίνητο η μηχανάκι να παραλάβει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά να ξεκινήσει τις αντικειμενικές αξίες τών Ακινήτων και κινητών και να υποβάλει για λογαριασμό του κληρονόμου τη δήλωση φόρου κληρονομιάς στην ΔΟΥ του κληρονομουμένου και μετά πρέπει να περιμένει ο κληρονόμος στη θυρίδα του taxis να βγεί η δήλωση υπεγραμμεμη από τον αρμόδιο υπάλληλο και αν θα πληρώσει φόρο κληρονομιάς αυτό περνει πολύ καιρό ανάλογα τη ΔΟΥ, να βγεί το εκκαθαριστικό, αργότερα πρέπει να ελέγξει ο συμβολαιογράφος το ε9 του κληρονομουμένου για τυχόν διορθώσεις η λάθη η προσθήκη να το διορθώσει με εξουσιοδότηση γιατί όταν κάποιος πεθάνει το κλειδώνουν από τη ΔΟΥ,και φυσικά το ε9 του κληρονόμου με βάση τα συμβόλαια ,αφού γίνουν όλα αυτά ο συμβολαιογράφος θα ζητήσει πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ για τα τελευταία 5 έτη η του κληρονομουμένου η του κληρονόμου ανάλογα ώστε να προχωρήσει στη σύνταξη του συμβολαίου αποδοχής κληρονομιάς. Πιο πολλά χρήματα παίρνουν για τα υπόλοιπα παρά για τα συμβόλαια.

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, Nasos668 said:

Υποτίθεται ότι ο συμβολαιογράφος δουλεύει για το δημόσιο νομίζω η μεταφορά σε τραπεζικό λογαριασμό η μετρητά επειδή πρόκειται για συμβόλαιο αναφέρουν πίσω τα τέλη και τα δικαιώματα που εισπράττει ο συμβολαιογράφος οπότε και το συμβόλαιο είναι σαν απόδειξη.

Δεν λένε γιατί δεν ξέρουν τι θα επακολουθήσει πρέπει να ελέγχουν τα συμβόλαια των ακινήτων τα κτηματολόγια και μπορεί να χρειαστεί επιπλέον έγγραφα τοπογραφικό κατόψεις ανάλογα,αν είχε κινητή Περούσια π.χ αυτοκίνητο η μηχανάκι να παραλάβει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά να ξεκινήσει τις αντικειμενικές αξίες τών Ακινήτων και κινητών και να υποβάλει για λογαριασμό του κληρονόμου τη δήλωση φόρου κληρονομιάς στην ΔΟΥ του κληρονομουμένου και μετά πρέπει να περιμένει ο κληρονόμος στη θυρίδα του taxis να βγεί η δήλωση υπεγραμμεμη από τον αρμόδιο υπάλληλο και αν θα πληρώσει φόρο κληρονομιάς αυτό περνει πολύ καιρό ανάλογα τη ΔΟΥ, να βγεί το εκκαθαριστικό, αργότερα πρέπει να ελέγξει ο συμβολαιογράφος το ε9 του κληρονομουμένου για τυχόν διορθώσεις η λάθη η προσθήκη να το διορθώσει με εξουσιοδότηση γιατί όταν κάποιος πεθάνει το κλειδώνουν από τη ΔΟΥ,και φυσικά το ε9 του κληρονόμου με βάση τα συμβόλαια ,αφού γίνουν όλα αυτά ο συμβολαιογράφος θα ζητήσει πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ για τα τελευταία 5 έτη η του κληρονομουμένου η του κληρονόμου ανάλογα ώστε να προχωρήσει στη σύνταξη του συμβολαίου αποδοχής κληρονομιάς. Πιο πολλά χρήματα παίρνουν για τα υπόλοιπα παρά για τα συμβόλαια.

Πω ρε φιλε, αυτη ειναι η Ομήρου Οδύσσεια! Και φυσικα αν ειναι ετσι, θα ραφτει γερο 'κουστουμακι'. :(

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...