redykt Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Καλησπερα. Ειμαι φοιτητης πληροφορικης και αμφιταλαντευομαι αναμεσα σε Linux Mint και Ubuntu. Μεχρι τωρα εκανα remote access [ssh] στα Linux της σχολης μου[ubuntu] . Ηρθε η στιγμη ομως να αλλαξει αυτο με ενα dual boot . Τα θελω καθαρα για θεματα προγραμματισμου, εργασιες σε διαφορες γλωσσες προγρ. και για να εξοικειωθω πολυ καλα με τα Linux εν γενει. Εσεις τι θα μου προτεινατε ; ΥΓ: Θα πηγαινα κατευθειαν Ubuntu , αλλα διαβασα οτι τα Mint ειναι πιο Windows-like .Βεβαια διαβασα και πως το GUI μπορει ο καθενας να το φτιαξει οπως θελει . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oxygene Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Οποιαδήποτε διανομή κάνει για προγραμματισμό... Διάλεξε οποία σ' αρέσει 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elvizakos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Εγώ όταν είναι να επιλέξω μια διανομή, το κάνω με βάση τα αποθετήρια (πλήθος πακέτων που προσφέρονται και την ποιότητα τουςκαθώς και των update) και για το default στήσημο. Ψάξε το λιπόν με βάση του τι θα χρησιμοποιήσεις. Θα σου πρότεινανα φτιάξεις ένα χώρο που να έχεις κοινό σε όλα λειτουργικά για τα project σου (θα μπορούσε να είναι ένα partition που να το βλέπουν όλα ή ένας φάκελος στο παραθυρικό λειτουργικό και με soft link να τον έχεις και στη linux διανομή σου). Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να πειραματιστείς και στη διανομή που σου ταιριάζει αλλάζοντας διανομές. Τώρα θα συμφωνήσω κι εγώ πως όλες οι διανομές πάνω-κάτω, σου κάνουν για προγραμματισμό. (Mint ειναι πιο Windows-like) χμ αυτό δεν το γνωρίζω. Ίσως αναφέρεσαι στο cinnamon (γραφικό περιβάλλον) αλλά μπορείς να το βρείς και σε ubuntu (δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει στα repositories αλλά αν όχι, σίγουρα μπορείς να περάσεις τα repositories εσύ και να το εγκαταστήσεις και σε ubuntu). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redykt Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Αν καταλαβαινω καλα εννοεις να δημιουργησω ενα ξεχωριστο partition στο οποιο θα βαζω το University_Stuff μου , και στο οποιο θα εχουν access και τα δυο λειτουργικα . Οσον αφορα τα Mint , ναι αναφερομαι στο cinnamon και στο GUI τους. Εν τελει μαλλον τεινω προς Ubuntu καθως η κοινοτητα μου φαινεται τεραστια και αργοτερα να παω σε κατι πιο hard-core [π.χ Arch Linux]. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elvizakos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Ακριβώς. Αν το κάνεις με partition φυσικά θα πρέπει να προσέξεις ο τύπος του υποστηρίζεται απο το παραθυρικό λειτουργικό σου (δεν έχω ιδέα τι υποστηρίζουν τώρα εκτός του ntfs. Το ntfs ωστόσο, υποστηρίζεται απο default σίγουρα απο το ubuntu και το mint). Η άλλη λύση είναι να φτιάξεις ένα φάκελο στο παραθυρικό (στα wind..s) όπου θα υπάρχει η δουλειά σου (University_Stuff) και να φτιάξεις ένα symlink του φακέλου αυτού στη διανομή σου. Αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο γιατί θα πρέπει να πειράξεις το /etc/fstab (για να κάνει mount το partition του παραθυρικού λειτουργικού και να δουλεύει σωστά ο σύνδεσμος) και αυτό θα πρέπει να το κάνεις σε κάθε αλλαγή διανομής, οπότε η ιδέα του ξεχωριστού partition είναι ίσως η καλύτερη.(Εν τελει μαλλον τεινω προς Ubuntu) Ότι σου αρέσει και σε βολεύει. (γνώμη μου) δεν νομίζω πως θα πρέπει κάποιος να κάνει δύσκολη τη ζωή του. Αν σε βολεύει το ubuntu μείνε εκεί. Το να μάθεις πολλές διανομές (ορισμένες έχουν αρκετές διαφορές μεταξύ τους) ίσως σε μπερδέψει στο τέλος και σίγουρα θα σου πάρει παραπάνω χρόνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redykt Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2017 Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. Αυτα ακριβως που ειπες, περι symlinks και mounting, διαβαζα πριν λιγο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fitriolis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Η απάντηση είναι απλή. Βάλε και τα δύο, δοκίμασέ τα στη χρήση που θες να κάνεις και διάλεξε όποιο σ'αρέσει. Είναι αντικειμενικό τι βολεύει και αρέσει στον καθένα. Εμείς μπορεί να σου πούμε δέκα διανομές και να μη σου κάνει καμία. Απλά όπως είπε και ο elvizakos, μην κάνεις τη ζωή σου δύσκολη βάζοντας ότι διανομή βγαίνει. Είναι και λίγο ψυχαναγκασμός το distro hopping. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jemadux Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 χμμ για να δουμε τι θελεις να κανεις . αρχικά σου λέω να μάθεις με τον δυσκόλο τρόπο δηλαδή βάλε gentoo θα χάσεις πολυτίμο χρόνο στήνοντας το λειτουργικό με τα compiles που θέλει , αν θα πάρεις χάπια δεν ξέρω όταν μάθεις οτι το arch ειναι σαν το gentoo αλλά δεν χρειαζεσαι compiles τοτε θα το εκτιμήσεις τώρα σοβάρα antergos και μετά δεν θα αλλάξεις διανομή για ψυλου πήδημα για τον απλον χρήστη ειναι μια χαρά . αμά θέλεις να μάθεις το linux από την under the hood τότε πάνε στο arch . το antergos είναι arch-based και με αυτομάτο εγκαταστάτη τύπου ubuntu ή fedora ( δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί έχω να το χρησιμοποιήσω πολύ καιρό } Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redykt Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 αυτο το "install gentoo" εχει γινει meme απο οτι εχω καταλαβει. χαπια παιρνω για τη σχολη. αμα ειναι να παιρνω και για το distro που θα βαλω τοτε παμε για φουντο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 ΥΓ: Θα πηγαινα κατευθειαν Ubuntu , αλλα διαβασα οτι τα Mint ειναι πιο Windows-like .Βεβαια διαβασα και πως το GUI μπορει ο καθενας να το φτιαξει οπως θελει . Θα πρότεινα mint-xfce . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jemadux Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 αυτο το "install gentoo" εχει γινει meme απο οτι εχω καταλαβει. χαπια παιρνω για τη σχολη. αμα ειναι να παιρνω και για το distro που θα βαλω τοτε παμε για φουντο δεν ήξερα οτι προτιμάς gentoo-based distros Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redykt Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2017 Παιδια επαναφερω το θεμα για να ρωτησω κατι . Εγκατεστησα τα ubuntu στον ιδιο HDD με τα windows10 , σε διαφορετικο partition. Εφοσον τα ubuntu βλεπουν-διαβαζουν-γραφουν το/στο partition των windows , ποιος ο λογος να φτιαξω ξεχωριστο partition για να εχω μεσα shared files , π.χ university_stuff , music, photos κλπ ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
crashnburn Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2017 μην μπλεξεις τους bootloaders αν εχεις κανενα παλιο δισκο βαλε το linux εκει κ μετα διαλεγεις ποιον δισκο θα μπουταρεις απο το bios βαλε mint xfce ,οτι πιο rock solid κ ευκολο ,ubuntu based ειναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redykt Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2017 Η αληθεια ειναι οτι εχω εναν παλιο 320 GB , τον χρησιμοποιω βεβαια για backup αρχειων . Αν το καθε OS ειναι σε διαφορετικο δισκο , τοτε οπως λες θα πρεπει καθε φορα να μπαινω στα bios και να αλλαζω τη σειρα του boot ; Ακουγεται καπως κουραστικο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
crashnburn Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2017 Η αληθεια ειναι οτι εχω εναν παλιο 320 GB , τον χρησιμοποιω βεβαια για backup αρχειων . Αν το καθε OS ειναι σε διαφορετικο δισκο , τοτε οπως λες θα πρεπει καθε φορα να μπαινω στα bios και να αλλαζω τη σειρα του boot ; Ακουγεται καπως κουραστικο οχι, υπαρχει πληκτρο για να επιλεγεις δισκο εκκινησης χωρις να αλλαζεις το boot order η να μπαινεις στο bios δοκιμασε το F11 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα