nikx Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 σου είπε κάποιος οτι δεν κάνει να λειτουργείς τον φορητό με το τροφοδοτικό του; το να χρησιμοποιείς την μπαταρία συνέχεια οδηγεί σε φθορά και σε μικρή διάρκεια,άσε που δεν αποδίδει 100% το σύστημα με μπαταρία. Σε όλα τα φορητά την τελευταία 8ετια υπάρχει κύκλωμα που διακόπτει την φόρτιση της μπαταρίας και απλά δίνει ρεύμα στον φορητό για να λειτουργεί στις μέγιστες επιδόσεις. Απλά πρέπει μια στο τόσο(ανα μήνα κυρίως)να γίνεται χρήση και της μπαταρίας για να μην χαλάσουν τα στοιχεία της. Δεκτο το παραπανω αλλα εχω απορια απο την στιγμη που η μπαταρια παραμενει φορτισμενη στο 100% συνεχεια ,δεν σημαινει αυτο οτι την μπαταρια την ταιζει συνεχομενα εστω και ελαχιστα το τροφοδοτικο για να μην πεφτει στο 99% και κατα συνεπεια ειναι συνεχεια σε λειτουργια. Εγω μεχρι προσφατως εκανα το αναποδο απο τον φιλο παραπανω,λειτουργουσα το λαπτοπ με βγαλμενη την μπαταρια εντελως για να την εχω οποτε την χρειαζομαι πραγματικα χωρις να εχει πεσει η αποδοση της λογω χρησης.
Xristaras12 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Δεκτο το παραπανω αλλα εχω απορια απο την στιγμη που η μπαταρια παραμενει φορτισμενη στο 100% συνεχεια ,δεν σημαινει αυτο οτι την μπαταρια την ταιζει συνεχομενα εστω και ελαχιστα το τροφοδοτικο για να μην πεφτει στο 99% και κατα συνεπεια ειναι συνεχεια σε λειτουργια. Εγω μεχρι προσφατως εκανα το αναποδο απο τον φιλο παραπανω,λειτουργουσα το λαπτοπ με βγαλμενη την μπαταρια εντελως για να την εχω οποτε την χρειαζομαι πραγματικα χωρις να εχει πεσει η αποδοση της λογω χρησης. σωστά το σκέφτεσαι,γίνεται το ονομαζόμενο trickle charging https://en.wikipedia.org/wiki/Trickle_charging και αυτό που κάνεις με την μπαταρία βγαλμένη τελείως είναι εν μέρη λάθος για την μπαταρία,αν την αφήσεις πολύ καιρό χάνεις τις ιδιότητές της και θα χρειαστούν μερικοί κύκλοι φόρτισης μέχρι να επανέλθει στα κανονικά της επίπεδα. Επίσης,με την μπαταρία εκτός χάνεις το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των φορητών σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Το πρόγραμμα για την μπαταρία πιθανότατα έχει και να απενεργοποιήσεις την φόρτιση μπαταρίας Η υπάρχει επιλογή στο bios.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα