Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ,
με έτρωγε γενικότερα να αλλάξω πλατφόρμα (όχι ότι δεν με ικανοποιούσε ή κάτι τέτοιο, όμως ξύπνησε το "μικρόβιο"), έτυχε και συγγενικό πρόσωπο να θέλει το σετάκι μου (ενδεχομένως με το κουτί μου), οπότε έκατσε η φάση να αλλάξω πλατφόρμα.
 Το στήσιμο του νέου συστήματος θα γίνει μέσα τέλη Δεκέμβρη με Γενάρη γι αυτό θέλω λίγο τα φώτα σας.
Δεν ζητάω ακριβώς σύνθεση στην προκειμένη φάση, αλλά  γενικά συμβουλές για το που να κινηθώ. Coffee lake vs Ryzen δηλαδή.
Να πω ότι θέλω να ασχοληθώ με OCs, και επίσης θέλω το σετ επεξεργαστή μητρικής να μην χρειαστεί αλλαγη για τουλάχιστον 4-5 χρόνια.
Επειδή θέλω να φτιάξω ένα σύστημα με χρωματικό θέμα, έχω αρχίσει και κοιτάζω από τώρα πιθανούς συνδιασμούς. 
Η κύρια ερώτηση μου είναι αν έχει νόημα να το κοιτάζω από τώρα, ή αν την εποχή που θα στηθεί το μηχάνημα περιμένουμε κάτι καινούριο οπότε δεν έχει νόημα να προσανατολίζομαι σε αυτήν την σειρά Ryzen?
Επίσης, για gaming έχει νόημα και futureproofness ο r5 1600 ή να προσανατολιστώ σε 8600k και z370?

Σκεφτόμουν πιο πολύ σε ryzen μεριά καθώς με intel θα βγει αρκετα ακριβότερη η δουλειά και το budget παίζει ρόλο (δηλαδή να κάνω τη δουλεία με όσο το δυνατό λιγότερα).
Έχω τους δίσκους και ενδεχομένως το τροφοδοτικό που θα κρατήσω από το υπάρχον σύστημα, καθώς και την GPU που θα αλλαχτεί και αυτή αφότου στηθεί το σύστημα.Θα κρατούσα και τη ram όμως 2133MHz δεν είναι κατάλληλα είτε για τον 8600k είτε για τον 1600 από όσο ξέρω.

Θα αφήσω το θέμα για να με βοηθήσετε να προσανατολιστώ και όταν έρθει η ώρα της αγοράς θα συμπληρώσω και τη φόρμα για να κάνουμε μαζί μια επαλήθευση.

Δημοσ.

Φεβρουάριο του 2018 έρχεται η νέα γενιά RYZEN στα 12nm. 

Αν δεν θες να αλλάζεις κάθε τόσο πλατφόρμα, αλλά να μπορείς να αναβαθμίσεις σε μια νέα γενιά επεξεργαστών,  η μοναδική επιλογή είναι AM4 πλατφόρμα που έχει υποστήριξη έως το 2020.

Η 1151v2 της intel θα αλλάξει στο επόμενο 8-μηνο.

Στο AM4 άλλο πλεονέκτημα που έχεις είναι πως ακόμα και μητρικές των 70-80€ έχουν επάνω τους τα πάντα και κλοκάρουν. 

Από NVME  υποστήριξη με σύνδεση επάνω στο CPU , έως USB 3.1 G2 κ.λ.π.

Αλλά όλα εξαρτώνται από το budget και τον ΧΡΟΝΟ που θα το πάρεις. 

Δεν λέει να σου προταθεί κάτι ξεχωριστά. 

Πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο, ανώτερο από αυτό που θα πάρεις. 

Το θέμα είναι η ισορροπία, η πληρότητα και η επεκτασιμότητα του σετ.

Δημοσ.

monitor γράψε ή ποιο σκέφτεσαι

Monitor έχω το Samsung S27D590, 1080p 60hz δηλαδή και στο άμεσο μέλλον δεν νομίζω να το αλλάξω εκτός αν πάω σε ultrawide. Αλλά όχι 4k ή 1440p.

Φεβρουάριο του 2018 έρχεται η νέα γενιά RYZEN στα 12nm. 

Αν δεν θες να αλλάζεις κάθε τόσο πλατφόρμα, αλλά να μπορείς να αναβαθμίσεις σε μια νέα γενιά επεξεργαστών,  η μοναδική επιλογή είναι AM4 πλατφόρμα που έχει υποστήριξη έως το 2020.

Η 1151v2 της intel θα αλλάξει στο επόμενο 8-μηνο.

Στο AM4 άλλο πλεονέκτημα που έχεις είναι πως ακόμα και μητρικές των 70-80€ έχουν επάνω τους τα πάντα και κλοκάρουν. 

Από NVME  υποστήριξη με σύνδεση επάνω στο CPU , έως USB 3.1 G2 κ.λ.π.

Αλλά όλα εξαρτώνται από το budget και τον ΧΡΟΝΟ που θα το πάρεις. 

Δεν λέει να σου προταθεί κάτι ξεχωριστά. 

Πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο, ανώτερο από αυτό που θα πάρεις. 

Το θέμα είναι η ισορροπία, η πληρότητα και η επεκτασιμότητα του σετ.

Το ότι δεν χρειάζεται αλλαγή μητρικής αν θέλω να αναβαθμίσω επεξεργαστή για τους AM4, νομίζω με προσανατολίζει προς αυτούς.

Απλώς όπως είπα θέλω να φτιάξω ένα όμορφο σύστημα οπότε ενδεχομένως να μην πάω σε μία Asrock AB350M πχ που βλέπω προτείνετε πολύ και είναι αρκετά φθηνή. ( https://www.skroutz.gr/s/12086600/Asus-Rog-Strix-B350-F-Gaming.html?keyphrase=b350+strix αυτή είναι οκ?  :devil:  :devil:  )

Το κύριο μου ερώτημα ήταν αν από τον 6500 που είχα, θα πέσω σε επιδόσεις στο Gaming κυρίως (γιατί ξέρω σε όλα τα άλλα θα είμαι μπροστά), αν πάω στον 1600. Αυτό και μέχρι ποια κάρτα γραφικών οδηγεί κανονικά ο 1600 σε ανάλυση 1080p χωρίς μπουκάλι.

Δημοσ.

Όταν αποφασίσεις οτι θα προχωρήσεις ξαναγράψε τότε.

Πάντως το να πάς σε νέα πλατφόρμα είτε μπλέ είτε κόκκινη ειδικά κόκκινη με 1600 όταν η πιο βαριά χρήση είναι gaming και έχεις ήδη τον 6500 χωρίς αλλαγή ανάλυσης είναι τουλάχιστον Μ@ΑΛ@ΚΙ@.

Δημοσ.

Πάντως το να πάς σε νέα πλατφόρμα είτε μπλέ είτε κόκκινη ειδικά κόκκινη με 1600 όταν η πιο βαριά χρήση είναι gaming και έχεις ήδη τον 6500 χωρίς αλλαγή ανάλυσης είναι τουλάχιστον Μ@ΑΛ@ΚΙ@.

Θα το πουλήσει σε φίλο για αυτό θέλει να κάνει την αλλαγή.

Προσωπικά πιστεύω πως τα 4core/4threads cpu έχου πεθάνει. 

Οποιος έχει ένα τέτοιο βολεύεται και δεν το σκοτώνει, εκτός και αν μπορεί να το ξεφορτωθεί σε καλή τιμή.

Πιστεύω επίσης πως όσο βαδίζουμε προς τον Φεβρουάριο το 2018 , θα βλέπουμε τις τιμές στα Ryzen των 14nm να πέφτουν. Οπότε καλό είναι να σχολιάσουμε τοτε τι αξίζει και τι όχι. 

Η αγορά δεν είναι στατική.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχεις άδικο.

Έχω το raijintek metis και στημένο εκεί το build μου. Θέλω έτσι κι αλλιώς να φύγω από mITX, και να έφτιαχνα κάτι όμορφο (σε ένα s340 για παράδειγμα). Η μινι μητρική σε ATX κουτί φαίνεται πολύ άσχημη όμως, οπότε θα άλλαζα και μητρική έτσι κι αλλιώς.Ε και μιας και θα αλλάξω μητρική σκέφτηκα να αλλάξω την πλατφόρμα ολόκληρη. Θα έκανα όλη τη διαδικασία (πούλα αγόρασε) το Γενάρη όμως βρέθηκε τώρα ενδιαφερόμενος γι αυτό και η φαγούρα. Είναι πιο σοφό να αλλάξω μόνο τη μητρική και να κρατήσω τον επεξεργαστή θεωρείς?

Θα το πουλήσει σε φίλο για αυτό θέλει να κάνει την αλλαγή.

Προσωπικά πιστεύω πως τα 4core/4threads cpu έχου πεθάνει. 

Οποιος έχει ένα τέτοιο βολεύεται και δεν το σκοτώνει, εκτός και αν μπορεί να το ξεφορτωθεί σε καλή τιμή.

Πιστεύω επίσης πως όσο βαδίζουμε προς τον Φεβρουάριο το 2018 , θα βλέπουμε τις τιμές στα Ryzen των 14nm να πέφτουν. Οπότε καλό είναι να σχολιάσουμε τοτε τι αξίζει και τι όχι. 

Η αγορά δεν είναι στατική.

Καταλαβαίνω ότι η αγορά αλλάζει συνεχώς και ότι κάτι που έχει νόημα τώρα σε σχέση με τα χρήματα πάντα, μπορεί να μην έχει καθόλου νόημα σε 3 μήνες. Γι αυτό δεν ζήτησα σύνθεση τώρα, αλλά επειδή στον ελεύθερο χρόνο κάθομαι και ψάχνω συνδιασμούς μητρικής-κουτιού ήθελα να περιορίσω λίγο το τι θα κοιτάω. Προς το παρόν λοιπόν κοιτάζω ryzen μεριά χωρίς να κλειδώσω κάπου.

Θα ρώταγα και αν έχει νόημα να αγοράζω λίγα λίγα τα κομμάτια βέβαια (πχ την μητρική τώρα, τον επεξργαστή αργότερα), αλλά από ότι καταλαβαίνω καλύτερα να γίνει η αγορά μια και καλή όταν είναι η ώρα.

Δημοσ.

Δεν έχεις άδικο.

Έχω το raijintek metis και στημένο εκεί το build μου. Θέλω έτσι κι αλλιώς να φύγω από mITX, και να έφτιαχνα κάτι όμορφο (σε ένα s340 για παράδειγμα). Η μινι μητρική σε ATX κουτί φαίνεται πολύ άσχημη όμως, οπότε θα άλλαζα και μητρική έτσι κι αλλιώς.Ε και μιας και θα αλλάξω μητρική σκέφτηκα να αλλάξω την πλατφόρμα ολόκληρη. Θα έκανα όλη τη διαδικασία (πούλα αγόρασε) το Γενάρη όμως βρέθηκε τώρα ενδιαφερόμενος γι αυτό και η φαγούρα. Είναι πιο σοφό να αλλάξω μόνο τη μητρική και να κρατήσω τον επεξεργαστή θεωρείς?

To metis είναι για γραφείο ή σαλόνι όχι για enthusiast gamer.

Επίσης δεν είναι θέμα μεγέθους. Μια χαρά τούμπανο και σε περιεχόμενο και οπτικά με mitx http://www.phanteks.com/Enthoo-Evolv-ITX-TemperedGlass.html

Οπότε είναι θέμα γούστου και χρημάτων φυσικά.

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις ΤΙΠΟΤΑ εννοώ.

Άν παρόλαυτα βρήκες καλή τιμή να σπρώξεις το σετάκι στην παρούσα φάση με όσα περιγράφεις και για τις ανάγκες σου πάς σε 8600k ή περιμένεις ryzen 2. Για να πείς οτι κάτι έκανες.

Γνώμη μου. Να πάς σε 1600 με b350 pro4 είναι vfm όταν δεν έχεις pc ή σε ενδιαφέρει το multi. Για τις ανάγκες σου όμως ούτε εμφάνιση ούτε βελτίωση στα games προσφέρει. Ξανά γνώμη μου

Δημοσ.

To metis είναι για γραφείο ή σαλόνι όχι για enthusiast gamer.

Επίσης δεν είναι θέμα μεγέθους. Μια χαρά τούμπανο και σε περιεχόμενο και οπτικά με mitx http://www.phanteks.com/Enthoo-Evolv-ITX-TemperedGlass.html

Οπότε είναι θέμα γούστου και χρημάτων φυσικά.

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις ΤΙΠΟΤΑ εννοώ.

Άν παρόλαυτα βρήκες καλή τιμή να σπρώξεις το σετάκι στην παρούσα φάση με όσα περιγράφεις και για τις ανάγκες σου πάς σε 8600k ή περιμένεις ryzen 2. Για να πείς οτι κάτι έκανες.

Γνώμη μου. Να πάς σε 1600 με b350 pro4 είναι vfm όταν δεν έχεις pc ή σε ενδιαφέρει το multi. Για τις ανάγκες σου όμως ούτε εμφάνιση ούτε βελτίωση στα games προσφέρει. Ξανά γνώμη μου

Το Evolv είναι κουτάρα γενικότερα και το κοιτούσα όταν ήθελα να κάνω το mITX.. Όμως είναι για τέτοιες μητρικές, όχι μεγαλύτερες. Αν βάλεις μικρή μητρική δεν φαίνεται κάποιος χώρος κενός όμως αν βάλεις την ίδια μητρική στο P400s που θέλει ΑΤΧ για να φαίνεται γεμάτο, θα έχει ένα μεγάλο κενό χώρο και θα είναι άσχημο στο μάτι.(EDIT: ξαναδιαβάζοντας τι γράφω, ναι θα μπορούσα απλά να αγοράσω το Evolv για το σύστημα μου και να είμαι κάτσω στα αυγά μου. χμμμμ :P)

Μωρέ το ότι δεν χρειάζεται να αλλάξω τίποτα το ήξερα και όταν άνοιγα το θέμα (το έγραψα και στην πρώτη γραμμή :P). Ουσιαστική διαφορά θα ήταν να προσθέσω μία 1070 (σε ένα μεγαλύτερο κουτί φυσικά).

Καταλαβαίνω τι λες περί αναβάθμισης και βλέπω ότι οι γνώμες διίστανται, οπότε ίσως θα ήταν πιο σοφό να επιστρέψω με αυστηρότερα καθορισμένα κριτήρια (budget - χρόνος αγοράς κτλ).

Πάντως αν δεν ήταν το οπτικό κόλλημα και γενικά η "φαγούρα" στην τσέπη που με διακατέχει,  θα άλλαζα απλώς κουτί για καλύτερο airflow με μια κάρτα γραφικών και θα ήταν ουσιαστική αναβάθμιση, το ξέρω. Αλλά....

Anyway, θα τα ζυγίσω στο μυαλό μου λίγο καλύτερα και όταν κατασταλάξω για budget και τα λοιπά θα επιστρέψω.

Thanks

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ένα update:

"Έβαλα μυαλό" τελικά έδωσα μόνο την μητρική πακέτο με το κουτάκι, και αγόρασα ένα κουτί fractal design define nano S που βρήκα σε προσφορά ( και χωράει άνετα μεγάλη gpu) και μια gigabyte B250n phoenix που μου δίνει άλλες 3 usb σε σχέση με την b150i που είχα και ενσωματωμένο wifi/bluetooth που με βοηθάει πολύ γιατί είχα usb adaptors γι αυτά.

Ο επεξεργαστής για gaming θα με κρατήσει νομίζω ακόμα αλλά και όταν πάψει να αποδίδει μπορεί να μπει ένας 7700.

Επόμενη αναβάθμιση: GPU + Οθόνη. :D

Δημοσ.

Για ποτε λες;

Από το πότε θα συγκεντρωθεί το budget εξαρτάται και από το αν αποφασίσω να πάω σε 1440p 60hz η 1080p 144hz.

Και στις 2 το ελάχιστο είναι η 1070 ή σε κάποια από τις 2 επιλογές κάνει και 1060/rx580?

Δημοσ.

Από το πότε θα συγκεντρωθεί το budget εξαρτάται και από το αν αποφασίσω να πάω σε 1440p 60hz η 1080p 144hz.

Και στις 2 το ελάχιστο είναι η 1070 ή σε κάποια από τις 2 επιλογές κάνει και 1060/rx580?

Αν έχεις σύστημα περίμενε τα RYZEN 2XXX και NVIDIA VOLTA (αν έρθουν) ή τις νέες 2χχχ βελτιωμένες της Nvidia.

• Like 1
Δημοσ.

Στα 144hz μπορεις να πας και σε μια εκ των 1060

-580. Σε 1440p καλυτερα 1070 αλλα ολα εξαρτωνται απο το μαλλι!

Δημοσ.

Αν η 1060 μας κάνει για 1080/144, θα πάω εκει, το θεωρώ ανώτερο από το 1440/60.

Τέλος πάντων δεν θα γίνει τώρα στα κοντα η αλλαγή οπότε θα επανέλθω πάλι σε αυτό το θέμα όταν είναι ώρα.

Thanks και πάλι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...