Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εφοσον δεν την εβγαλαν στην ιδια τιμη με την 1070(379δολαρια)

δεν εχει κανενα νοημα. Ουτε τη τιμη της απλης 1070 εριξε οποτε τι να τη κανω. Αυτος που εχει τοσα πολλα λεφτα να διαθεσει σιγουρα θα παει σε 1080. Για μας τους φτωχους που ελπιζαμε σε μειωση τιμων δεν εχει καποιο νοημα αυτο το release.

Και μη ξεχναμε οτι η την 970 οταν βγηκε την εβρισκες μεχρι και στην Ελλαδα στα 330ευρω! 

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

^Σιγά μην έκανε και 3 εκατομμύρια... με 300.000 ευρώedit δραχμές έπαιρνες σφαίρα υπολογιστή. Μήπως η τιμή που θυμάσαι ήταν για όλο το κουτί;

Εγώ με την GeForce 4 4200 ti 128 ΜΒ πάντως έπαιζα τα πάντα σε 1280*1024 (μεγαλύτερη ανάλυση τότε για games υπήρχε και η 1600 * 1200 αλλά σπάνια την είχε μανίσια σαν επιλογή στα settings ) χωρίς κανένα θέμα δεν θυμάμαι πόσα έδωα αλλά η τιμή ήταν λογική

Θυμάμαι όμως πόσα έδωσα για την 8800 GTS που ήταν η μεσαία κάρτα ~270 ευρώ και έπαιζα πάλι τα πάντα στο high  (πχ doom ) σε full HD ανάλυση μετά θυμάμαι είχα πάρει την τότε ναυαρχίδα (αν και το μετάνιωσα καλύτερη επιλογή θα ήταν η 9800 GTX ) την 9800 GX2 και μάλιστα την πιο ακριβή με το μεγαλύτερο εργοστασιακό χρονισμό (XFX 9800 GX2 2GB black edition ) και είχε ΔΩΡΟ και το Assassin's Creed !! και η τιμή ήταν κάπου στα 400-470 ευρώ...

(Το κάνανε και αυτό κάποτε.. σου δίνανε δώρο ΑΑΑ game μαζί με την καλή κάρτα... δεν σου ζητούσαν έξτρα λεφτά για founders edition (=έκδοση με την πιο φτηνή ψήκτρα) όπως αρχίσανε τώρα.. τουλάχιστον αυτό με το πολύ κράξιμο βλέπω το έκοψαν... )

και πάει λέγοντας.

220.000 δρχμ. έκανε , είχαν έρθει Ελλάδα μόνο 5 ti-500

Δημοσ.

εφοσον δεν την εβγαλαν στην ιδια τιμη με την 1070(379δολαρια)

δεν εχει κανενα νοημα. Ουτε τη τιμη της απλης 1070 εριξε οποτε τι να τη κανω. Αυτος που εχει τοσα πολλα λεφτα να διαθεσει σιγουρα θα παει σε 1080. Για μας τους φτωχους που ελπιζαμε σε μειωση τιμων δεν εχει καποιο νοημα αυτο το release.

Και μη ξεχναμε οτι η την 970 οταν βγηκε την εβρισκες μεχρι και στην Ελλαδα στα 330ευρω! 

την αντίστοιχη παλιάς γενιάς GTX470 την είχα πάρει 270 ευρώ σε offer του e-shop, γενικά όχι μόνο στις κάρτες και στις ram και στους επεξεργαστές τείνουν να τα ακριβαίνουν τα αντίστοιχα νέας γενιάς.

btw με μια 1060 δεν νομίζω να μην ευχαριστηθείς παιχνίδι για τα επόμενα 3 χρόνια εκτός 4K/VR

• Super Moderators
Δημοσ.

την αντίστοιχη παλιάς γενιάς GTX470 την είχα πάρει 270 ευρώ σε offer του e-shop, γενικά όχι μόνο στις κάρτες και στις ram και στους επεξεργαστές τείνουν να τα ακριβαίνουν τα αντίστοιχα νέας γενιάς.

Στην γενιά της 1070 το ξεφτύλισαν, ενώ πχ οι 470/570 είχαν 349$ MSRP, οι 670/770 πήγαν 399$, η 970 έπεσε 329$ και η 1070 τσουπ 449$...

• Like 1
Δημοσ.

"εποχές Geforce που πλήρωνες λογικές τιμές" επειδή ο καθένας γράφει ότι θέλει ,  GeForce 3 Ti 500
220.000 δραχμές δηλαδη 637 ευρώ το 2001 παρακαλώ,

Χωρίς να θέλω να πω ότι είναι οκ οι τιμές τώρα, όντως όπως λέει ο φίλος παραπάνω τόσο ακριβώς την είχα πληρώσει GeForce 3 Ti 500 218.000δρχ, κάπου έχω και την απόδειξη μιας και πόνεσε τότε για καιρό. Βέβαια έπεζε τα πάντα τέρμα και την κράτησα χρόνια.

Δημοσ.

Ο μέσος αμερικανός έβγαλε 67.000 δολάρια το 2016 και ήταν 50 κάτι του 2000. Δεν είναι λογικό να έχουν ακριβύνει οι τιμές, συνάμα με την αλλαγή της ισοτιμίας; Μην βλέπετε που στην Ελλάδα παίρνουμε όλο από 5 έως 45. Εκεί παίρνουν από 10 μέχρι 510.

Δημοσ.

ναι εγώ δεν βρίσκω λογικές τις τιμές σε όλη την σειρά γενικά σήμερα αυτό εννοώ...(και σε όλες τις παλιότερες τουλάχιστον έως την GTX 4xx σειρά) αυτό έλειπε να ήταν ακριβότερη από την 1080!!

Εμένα με νοιάζει... δεν θέλω να δώσω σχεδόν 400 ευρώ για μια κάρτα που παίζει σε ανάλυση που έχει σχεδόν μια δεκαετία που βήγκε (full HD) ειναι τραγικό... και εκει ακόμη ειναι απλά καλή.. δεν είναι ότι τα ξεσκίζει τα framerate...

Γιατί δηλαδή το να παίζεις παιχνίδια θα πρέπει να θεωρείται πολυτέλεια; (γιατί έτσι το κατάντησαν) δίνεις ένα σορό φράγκα για το παιχνίδι μετά άλλα τόσα για DLC και λοιπά microtransactions  γιατι αλλιώς είναι μισό το game και πρέπει να δώσεις πχ και 700 ευρώ για να το παίξεις καλά..

Επειδή έχω να δώσω πχ 500 ευρώ και θα ήθελα να τα δώσω σε κάρτα δεν σημαίνει ότι θα τα δώσω σε όποια κάρτα αυτοί γουστάρουν να βάλουν "τιμή 500 ευρώ" χωρίς λογική απο πίσω... 

δεν είναι οι κάρτες γραφικών κοσμήματα για να έχουν υποκειμενική αξία.... αλλά κοροϊδεύοντας τα παιδιά δυστυχώς αυτό πετύχανε να κάνουν να δώσουν υποκειμενική αξία στις κοψοχρονιές που έχουν για GPU πρέπει να δώσεις 1000 ευρώ για να μπορείς να παίξεις 4k σε 60 FPS (και αν)

προτιμώ να τα φάω σε τανίτσες και κόκα απο το να τα δώσω σε μια GTX 1060 1070 1080 κτλ...

η μόνη σχετικά τίμια πρόταση είναι οι φτηνές 1050 ti

απλά αρχίζουν να μην την παλεύουν στην nvidia αυτό νομίζω... πρέπει να έρθει ανταγωνισμός και γρήγορα.

Απλά βρίσκω ελαφρώς παράλλογο να παίρνεις μια 1080 / 1070 ti για 1080p gaming. Αυτό ήδη το πετυχαίνουν οι 980 εδώ και 3 χρόνια.

Αυτές τις παίρνεις για 1440p (αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων), αλλιώς πάρε μια 1060 και καθάρισες.

Πάντως δεν βρίσκω ακριβές τις GPU ειδικά μέσα στο 2017 ήταν πάμθηνες. Μέσα στο 2017 γενικά: 

1) Αγόραζες μια nVidia

2) Την έβαζες να τρέχει nicehash

3) Και όταν σου έβγαζε τα λεφτά της (σε ένα τρίμηνο περίπου) έκλεινες το nicehash.

Ο αλγόριθμος ήταν απλός δεν ξέρω γιατί δεν το έκαναν οι πιο πολλοί.

Έτυχε το 2017 να ήταν πάμθηνη χρονιά για gaming... το 2018 βέβαια θα είναι πανάκριβη καθώς το mining ήδη στέρεψε αλλά οι τιμές έμειναν ακριβές ... αλλά ρε φίλε, 9 μήνες ρόδος , 9 μήνες πήδημα, που ήσουν? 

Δημοσ.

Καποτε, πολυ παλια, το 2004 περιπου η αγορα της τοπ τοτε καρτας ηταν 550ευρω GEForce fx 5950 ultra 512mb!!

Μεγαλυτερη πατατα δεν εχει παρουσιασει ποτε η nvidia.

Δημοσ.

Με τις τιμές που έχουν οι Vega τί θέλατε να κάνει η Nvidia ? Απο την στιγμή που και οι δυο εταιρίες μπορούν και πουλάνε σε αυτές τις τιμές γιατί να τις ρίξουν ? Το θέμα όμως δεν είναι η τιμή της συγκεκριμένης κάρτας αλλά το γεγονός οτι η κυκλοφορία της αυτή την χρονική στιγμή σημαίνει οτι οι volta αργούν. Απο αρχές τους έτους που έλεγαν μάλλον για καλοκαιράκι το κόβω... 

Στην γενιά της 1070 το ξεφτύλισαν, ενώ πχ οι 470/570 είχαν 349$ MSRP, οι 670/770 πήγαν 399$, η 970 έπεσε 329$ και η 1070 τσουπ 449$...

379$ εχει η 1070 , 449$ έχει η 1070 ti. Πέρα απο τα msrp που ανακοινώνονται την ημέρα κυκλοφορίας το πόσο θα πουλιέται μία κάρτα εξαρτάται και απο τον ανταγωνισμό και τις συνθήκες τις αγοράς. Η 770 η οποία ηταν στα 399$ την έβρησκες μετά απο λίγους μήνες κοντά στα 300€ γιατί ο ανταγωνιστής της r9 280X έκανε κάτω απο 300€  

• Super Moderators
Δημοσ.

Ναι αλλά με αυτά μπορούμε μόνο να κάνουμε άμεση σύγκριση ώστε να μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για το αν είναι ανοδικές ή όχι οι τιμές.

Δημοσ.

Ναι αλλά με αυτά μπορούμε μόνο να κάνουμε άμεση σύγκριση ώστε να μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για το αν είναι ανοδικές ή όχι οι τιμές.

Σε γενικές γραμμές ναι όμως και τα msrp ανάλογα με τον ανταγωνισμό μεταβάλλονται και αυτό που έχει σημασία για τον αγοραστή είναι οι πραγματικές τιμές στην αγορά. Εγώ θυμάμαι είχα αγοράσει μια gigabyte gtx 760 στα 220 ευρώ από το σκρουτζ περίπου 10 μήνες μετά την πρώτη κυκλοφορία, ενώ η 1060 μετά από ένα χρόνο έκανε 300+ ευρώ , και οι δύο κάρτες είχαν msrp 249$  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...