Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το χρειάζομαι για καλησεις σε πλακέτες...ή αν έχετε κάποιο άλλο να μου προτείνετε.

1.link='http://www.emimikos.gr/CTBRAND-CT-932/']CTBRANDCT-932 Σταθμός κόλλησης 23Watt 150°C - 420°C[/link]

2.CLink.png Site: T-923Κεραμικό κολλητήρι

3.Link.png Site: SP25NEUΚολλητήρι Weller 25W

4.Link.png Site: WELLERΚΟΛΛΗΤΗΡΙ 20W WM20

Δημοσ.

ANTEX 25W Κολλητήρι 25 watts [XS25]

Και μονο αυτο λογω της κεκλιμενης μυτης που εχει, η κολληση μενει μονο εκει και βοηθαει παρα πολυ, ποτε δεν μου αρεσαν οι μυτες που ηταν σαν καρφι.

Δημοσ.

θα σου πρότεινα να έπαιρνες κάτι πιο δυνατό, πχ 30W για να μην παιδεύεσαι σε δύσκολες κολλήσεις

για απλό κολλητήρι θα πρότεινα antex 30W, εμένα βγήκε ανθεκτικό [περίπου στα 18€]

σίγουρα μην πας στα 20W

Δημοσ.

Σας ευχαριστω για τις απαντήσεις σας.

Χμ..Antex xs25 καλο φαινετε το εψαξα λίγο στο ιντερνετ είδα αρκετά καλά σχόλια για αυτο και για την ποιοτητα του και την διάρκεια ζωής του μάλλον αυτό θα πάρω. Χαθηκε να βάλουν και μια βασουλα να το ακουμπάω :P

Δημοσ.

KANENA απο αυτα που εδειξες ειναι ολα σαβουρες.Σε μεγαλα ground lanes τα φτυνουνε λογω ανεπαρκειας σε watt.

Τα καλα κολητηρια ειναι πολλα watt με ελεγχο θερμοκρασιας παντα κανοντας χρηση μικροελεκτη.

Παρε το hakko fx-951 αλλα επειδη το γνησιο ειναι ακριβο πολυ ακριβο παρε κλωνο κινεζικο ας πουμε αυτο

https://www.banggood.com/FX-951-220V-EU-Plug-Solder-Soldering-Iron-Station-p-932706.html

και μυτη στο 95% των περιπτωσεων φαλτσοκομμενη ποτε ακιδα.

Αυτο ειναι 75w με ελεγχο θερμοκρασιας και περνει οτι μυτες μπορεις να φανταστεις ακομα και σπατουλα

για καθαρισμο bga.

Με ενα τετοιο κολλητηρι κολλας στο χαλαρο smd

Δημοσ.

Μια απλη βαση εχει καπου 3-5 ευρω, θελεις οπωσδηποτε ενα καρουλι κολλησης, προτεινω αυτο που ειναι λεπτο συρματακι και βγαινει απο το κεντρο του καρουλιου και οχι απο γυρω, βολευει

Επισης μια τρομπα αποκολλησης.
Εαν θες να φτιαχνεις πλακετες για πρωτο κιτ προτεινω αυτο εδω

Δημοσ.

Όντως j2k το hakko fx-951 φαίνεται πολύ καλό και τα έχει όλα αλλά είναι ακριβό και δυστυχώς το buget μου δεν το σηκώνει. Το άλλο που προτείνεις το κινέζικο είμαι επιφυλακτικός σε αυτά δεν νομίζω να κρατήσει.

orck To καρούλι που λες και βολεύει θα το δοκιμάσω αργότερα έχω από αυτα γυρω γύρω :)...Το κιτ για πρακτική καλό φαινετε το site αυτο ειναι αξιοπιστο πρωτη φορα το βλέπω.

Δημοσ.

Εσυ λες για την φτηνιαρικη σειρα της Antex με την βιδα, αυτα για εμενα ειναι απαραδεκτα.

Η καλη σειρα ειναι αυτη εδω, https://www.antex.co.uk/soldering/precision-range-soldering-irons/

Μιλαμε για 33ευρω το 25W

ναι με την βίδα, κοίτα για το σπίτι πάντα φτηνιάρικο έπαιρνα αλλά αυτό ξεπέρασε σε διάρκεια όλα τα τύπου tele - no name

η άλλη σειρά που αναφέρεις έχει καλύτερη θερμική χωρητικότητα καθώς έχει αρκετό μέταλλο κοντά στην μύτη αλλά ανεβαίνουν σε κόστος

Και ναι υπάρχουν σταθμοί και ημιεπαγγελματικές σειρές αλλά ο άνθρωτος ζήτησε κάτι απλό και αξιόπιστο για ξεκίνημα.

Ενας σταθμός από την άλλη δεν σε καλύπτει πάντα π.χ. όταν είσαι ανεβασμένος πάνω σε σκάλα και θες να κολλήσεις καλώδια συναγερμού [γιατί είναι για δικιά σου εγκατάσταση και ξέρεις ότι να τα κάνεις στριφτά δεν είναι το καλύτερο] το φτηνιάρικο που έχεις διαλέξει είναι μονόδρομος για τέτοια χρήση.

Δημοσ.

Μην πάρεις μικρότερο από 25W, θα σου βγάλει την παναγία αν πας να ξεκολλήσεις κάτι… είναι πιθανό να θες και πάνω από 40w για “desoldering” έχω ένα 15w ή 25w weller για κολλήσεις καλό είναι αλλά για επισκευή δεν λιώνει παλιό καλάϊ με τίποτα!

Δημοσ.

Μην πάρεις μικρότερο από 25W, θα σου βγάλει την παναγία αν πας να ξεκολλήσεις κάτι… είναι πιθανό να θες και πάνω από 40w για “desoldering” έχω ένα 15w ή 25w weller για κολλήσεις καλό είναι αλλά για επισκευή δεν λιώνει παλιό καλάϊ με τίποτα!

Ναι έχεις δίκιο και θέλω να λιώνει το παλιο καλαϊ...Αλλά όσο ανεβαίνουμε watt τόσο ακριβό γίνετε δεν λέω ότι δεν είναι καλά απλά είναι καθαρά θέμα χρημάτων...Εγώ υπολόγιζα γυρω 20-40 ευρώ το πολύ...οπότε θα καταλήξω και θα πάρω το Antex xs25 νομίζω ότι είναι αρκετά καλό γι' αυτό που το θέλω και επειδή είναι και αρχή..αργότερα παίρνω και ένα πολύ καλο. Σας ευχαστω όλους! 

Δημοσ.

Ναι έχεις δίκιο και θέλω να λιώνει το παλιο καλαϊ...Αλλά όσο ανεβαίνουμε watt τόσο ακριβό γίνετε δεν λέω ότι δεν είναι καλά απλά είναι καθαρά θέμα χρημάτων...Εγώ υπολόγιζα γυρω 20-40 ευρώ το πολύ...οπότε θα καταλήξω και θα πάρω το Antex xs25 νομίζω ότι είναι αρκετά καλό γι' αυτό που το θέλω και επειδή είναι και αρχή..αργότερα παίρνω και ένα πολύ καλο. Σας ευχαστω όλους! 

Κοίτα το ιδανικό είναι ένα ρυθμιζόμενο, αλλά €€€, οπότε θα καταλήξεις όπως εγώ να πάρεις ένα 25w καλό όπου θα κάνει κολλήσεις μια χαρά, μόλις χρειαστείς να ξεκολλήσεις κάτι τότε θα αρχίσει ο εφιάλτης, προσωπικά αγόρασα πριν λίγε μέρες ένα φτηνό κινέζικο (PX-988 Adjustable) με 90w γιαυτο ακριβώς το λόγο, δεν μου έχει έρθει ακόμα δεν ξέρω αν είναι μάπα, πρόσεξα να είναι πολλά watt, να υπάρχει μια τυπική ρύθμιση και το καλώδιο να είναι τριπολικό με γείωση, επίσης για ξεκόλλημα θα χρειαστείς μια ντρομπίτσα «Vacuum Sucking Pen ή Solder Sucker) είτε ένα σύρμα «Desoldering Wire», καλά μαστορέματα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...