Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ως τωρα είχα λαπτοπ με ενσωματωμένο οδηγό δίσκων που τα διάβαζε, έκανε εγγραφή κλπ κλπ.

Εξετάζω το ενδεχόμενο να παρω καινούριο λαπτοπ καθώς αυτό που έχω το χω πολλά χρόνια και ήταν λίγο οικονομική επιλογή καθώς τότε δεν ήταν ο βασικός μου υπολογιστής. Τωρα όμως ειναι ο βασικός και μοναδικός που έχω οποτε θα θέλα κατι πιο καλό, όχι ναυαρχίδα αλλα όχι και το πιο οικονόμικο...

Κάνοντας την έρευνα μου βλέπω οτι πολλά έχουν ενσωματωμένο οδηγό και πολλά δεν έχουν.

Τον οδηγό τον χρησιμοποιώ σχετικά σπάνια, αν θέλω να διαβάσω κατι σε δισκάκι (που τωρα δουλεύουν όλοι με φλασακια και τα συναφή) και βασικότερα, όταν γράφω φωτογραφίες κ δεδομένα για κάποιον, η για να τα κάνω backup (ναι, κάνω αντίγραφα και σε δισκάκια)

Σκέφτηκα μήπως με συμφερει να παρω λαπτοπ χωρίς οδηγό, και να αγοράσω μια εξωτερική μονάδα που θα τη συνδέω οποτε θέλω να γράψω η να διαβάσω κατι. Απ την άλλη, μ αρέσει η ιδέα του να τα χει όλα το λαπτοπ και μην εξαρτώμαι απο εξωτερικές συσκευές κλπ.

Τι οφέλη έχω αγοράζοντας λαπτοπ χωρίς μονάδα;

Όσοι μεταβηκατε σε τέτοιο μηχάνημα τι πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα είδατε;

Δημοσ.

Ειναι 24/7 dead weight, μην το σκεφτεσαι καν, ξεφορτωσου το. Αν νομιζεις οτι εστω και σπανια μπορει να το χρειαστεις παρε εξωτερικο.

Δημοσ.

Λέτε; Θα ήθελα να δω τι πλεονεκτήματα και μεινοκτηματΑ θα είχε η αγορά λαπτοπ δίχως οπτική μονάδα ....

Περιμένω κι άλλες γνώμες...

Όσον αφορά την τοποθέτηση δεύτερου σκληρού, ακούγεται δελεαστική

Kοτσαρεις και εναν 2ο δισκο σε hdd caddy στην θεση του dvdrw και αστο να κλαιγεται (το dvdrw :P)

Σχετικά με το βασικό δίσκο με συμφερει hdd h ssd?

Βλέπω οτι ο μεν έχει μεγαλύτερες χωρητικότητες απ τον δε.

Δημοσ.

Κοιτα στο λειτουργικο και σε καναδυο προγραμματα/παιχνιδια που χρησιμοποιεις συχνα θες ταχυτητα..δεν σε καιει τοσο η χωρητικοτητα..

Οποτε πας σε ssd.

Βαζεις και εναν 2ο μεγαλης χωρητικοτητας για τα υπολοιπα προγραμματα/παιχνιδια/τσοντες/downloads οπου δεν σε ενδιαφερει η ταχυτητα και εισαι αρχοντας.

Βλεπω καποιους με 500αρηδες/1ΤΒ δισκους παναργους και τους περνανε λειτουργικο..καποτε ναι..τωρα ειναι αμαρτια.

Επισης εχε υποψη σου οτι ΣΥΝΗΘΩΣ οι controllers των dvdrw στα φορητα ειναι χαμηλης ταχυτητας γιατι το dvdrw κανει την δουλεια του και με sata2/sata1..οποτε εκει βαζεις τον "αργο" δισκο και στην κανονικη υποδοχη sata τον ssd , ολα αυτα αν πας στο σεναριο που περιεγραψα παραπανω.

Αν χρειαστεις dvdrw κυκλοφορουν usb συσκευες..λιγο στα αυτια το κοστος τελευταια φορα που ειχα τσεκαρει..αλλα πλεον μην κοροιδευομαστε το dvd εχει πεθανει..ολα γινονται με usb sticks.

Ασε που οπως ειπωθηκε προσθετουν βαρος στο φορητο...αν πας για λεπτο/ελαφρυ φορητο...καλυτερα χωρις dvdrw.

EDIT 1 : ειχα φορητο που ειχε msata (sata3) , sata (sata2) και το dvdrw ηταν sata1...για να φανταστεις πως πηγαινανε οι ταχυτητες.

• Like 1
Δημοσ.

Κοιτα στο λειτουργικο και σε καναδυο προγραμματα/παιχνιδια που χρησιμοποιεις συχνα θες ταχυτητα..δεν σε καιει τοσο η χωρητικοτητα..

Οποτε πας σε ssd.

Βαζεις και εναν 2ο μεγαλης χωρητικοτητας για τα υπολοιπα προγραμματα/παιχνιδια/τσοντες/downloads οπου δεν σε ενδιαφερει η ταχυτητα και εισαι αρχοντας.

Βλεπω καποιους με 500αρηδες/1ΤΒ δισκους παναργους και τους περνανε λειτουργικο..καποτε ναι..τωρα ειναι αμαρτια.

Επισης εχε υποψη σου οτι ΣΥΝΗΘΩΣ οι controllers των dvdrw στα φορητα ειναι χαμηλης ταχυτητας γιατι το dvdrw κανει την δουλεια του και με sata2/sata1..οποτε εκει βαζεις τον "αργο" δισκο και στην κανονικη υποδοχη sata τον ssd , ολα αυτα αν πας στο σεναριο που περιεγραψα παραπανω.

Αν χρειαστεις dvdrw κυκλοφορουν usb συσκευες..λιγο στα αυτια το κοστος τελευταια φορα που ειχα τσεκαρει..αλλα πλεον μην κοροιδευομαστε το dvd εχει πεθανει..ολα γινονται με usb sticks.

Ασε που οπως ειπωθηκε προσθετουν βαρος στο φορητο...αν πας για λεπτο/ελαφρυ φορητο...καλυτερα χωρις dvdrw.

EDIT 1 : ειχα φορητο που ειχε msata (sata3) , sata (sata2) και το dvdrw ηταν sata1...για να φανταστεις πως πηγαινανε οι ταχυτητες.

Κι εγω αυτό σκέφτομαι, οτι αν παρω κατι δίχως οπτική μονάδα θα ναι πιο ελαφρύ και ίσως πιο οικονομικό... Βρίσκω στο Σκρουτζ εξωτερικές μονάδες δίσκου απο είκοσι ευρώ οποτε δεν θα δώσω πολλά, απ την άλλη ήταν ωραία η αίσθηση να έχεις ένα μηχάνημα που τα κάνει όλα αυτόνομα.. Βέβαια, όπως ελιές πλέον δουλεύουμε με στικάκια κυρίως, κι εγω πιο πολυ για τα μπακαπ μου ήθελα μονάδα δίσκου. Αρκετά μεγάλο διλημμα...

Δημοσ.

Tα backup τα παιρνουμε σε εξωτερικο δισκο...ή στην τελικη αν θες λιγα αρχεια πιο προσωπικα να κρατησεις καπου παρε ενα στικακι των 16/32/64gb και ειναι πιο σιγουρο απο καποιο dvd που μπορει να σπασει/γραντζουνιστει κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...