Προς το περιεχόμενο

POP ή IMAP σε outlook 2k7 ???

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το εξής πρόβλημα.

Μία μικρή εταιρεία έχει 3 emails του τύπου:

- info@εταιρεία.gr

- sales@εταιρεία.gr

- account@εταιρεία.gr

Τα emails και τον αντίστοιχο χώρο στον server τούς τα παρέχει άλλη εταιρεία στην οποία κάνουν host το εταιρικό τους site.

Τα 3 παραπάνω emails πρέπει να τα βλέπουν ταυτόχρονα 5 διαφορετικά άτομα, 4 με σταθερούς Η/Υ εντός των γραφείων και άλλος 1 σε laptop εκτός της εταιρείας (πωλητής)

- Όλοι τους χρησιμοποιούν Outlook 2007.

- Υπεύθυνος, τύπου διαχειριστής, των παραπάνω accounts δεν υπάρχει, όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα και όλοι στέλνουν παντού μέσω των 3 αυτών λογαριασμοών. (πως καταφέρνουν κ δεν έχουν μπλέξει τα μπούτια τους ακόμα δεν ξέρω :D )

- Τα 5 αυτά άτομα ΔΕΝ συνδέονται καθημερινά αλλά πρέπει ΟΛΟΙ τους να έχουν τα emails στα pc τους.

- Επίσης όλοι τους είναι ΑΠΛΟΙ χρήστες (πολύ απλοί χρήστες).

Λόγο της έλλειψης υπευθύνου αλλά και επειδή δεν υπάρχει κάποιος με παραπάνω γνώσεις έκανα το εξής:

Και στα 5 PC ρύθμισα στο outlook τα 3 accounts σαν ΡΟΡ και όρισα παντού το outllook να αφήνει ένα αντίγραφο στον server όταν λαμβάνει το email αλλά να το σβήνει στις 15 μέρες.

Με αυτόν τον τρόπο και επειδή όλα τα πισί θα έχουν συνδεθεί έστω και μία φορά εντός των 15 ημερών όλοι θα πάρουν τα ίδια μνμ στον υπολογιστή τους.

Παρόλα αυτά έχω τα εξής θέματα.

Συνέχεια μου παραπονιούνται ότι χάνουν emails. Δηλαδή κάποιο που έχει ένας στο πισί του δεν το έχει λάβει ο άλλος.

Συνέχεια οι πελάτες τους διαμαρτύρονται ότι τους στέλνουν emails αλλά αυτά γυρίζουν πίσω (δεν αναφέρουν όμως με τί μνμ λάθους)

Έχουν τεράστιες ποσότητες από spam emails τα οποία ευτυχώς καταφέρνει να τα αναγνωρίζει το outlook και να τα βάζει στο spam folder αλλά σίγουρα επιβαρύνουν τον server.

Θεώρησα ότι η παραπάνω λύση είναι σωστή αλλά μήπως θα ήταν καλύτερα να κάνω κάτι άλλο ;;;;

Αν τα όριζα σαν IMAP τότε τα emails θα έμεναν μεν στον server αλλά από την στιγμή που είναι hosted και δεν υπάρχει υπεύθυνος να τα διαχειρίζεται θα τιγκάριζε μόνιμα.

Mία βοήθεια pls.

Δημοσ.

Ξεκίνησε από αυτό και δες τι επιλογές έχεις..

Δεν τους έχουν δώσει πρόσβαση ή λογαριασμό στην εταιρεία που έχει το server να ρυθμίσουν πότε να σβήνει τα email από το server? 

Όταν είναι pop τότε εάν κάποιος από τους 4 σταθ. + 1 lap. αλλάζει κάτι στις ρυθμίσεις του τοπικά και σβήνει τότε αλλάζει η ''βάση'' και πιθανό να μην ενημερώνονται οι υπόλοιποι.{Αυτό μπορεί να συμβεί όταν χρησιμοποιούν διαφορετικά προγράμματα διαχείρισης email}

--> όποτε καλύτερα να το κάνεις imap στο server το πρωτόκολλο και να τα ρυθμίσεις ανάλογα όλα ώστε η βάση να κρατάει το αρχικό.

Όσο για τα spam μπορείς να ορίσεις σε όλους να σβήνονται {auto archive to delete junk mails} το διάστημα που θέλουν και να μη δεσμεύεται αυτός ο χώρος. 

Δημοσ.

Έχω το εξής πρόβλημα.

Μία μικρή εταιρεία έχει 3 emails του τύπου:

- [email protected]εταιρεία.gr

Τα emails και τον αντίστοιχο χώρο στον server τούς τα παρέχει άλλη εταιρεία στην οποία κάνουν host το εταιρικό τους site.

Τα 3 παραπάνω emails πρέπει να τα βλέπουν ταυτόχρονα 5 διαφορετικά άτομα, 4 με σταθερούς Η/Υ εντός των γραφείων και άλλος 1 σε laptop εκτός της εταιρείας (πωλητής)

- Όλοι τους χρησιμοποιούν Outlook 2007.

- Υπεύθυνος, τύπου διαχειριστής, των παραπάνω accounts δεν υπάρχει, όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα και όλοι στέλνουν παντού μέσω των 3 αυτών λογαριασμοών. (πως καταφέρνουν κ δεν έχουν μπλέξει τα μπούτια τους ακόμα δεν ξέρω :D )

- Τα 5 αυτά άτομα ΔΕΝ συνδέονται καθημερινά αλλά πρέπει ΟΛΟΙ τους να έχουν τα emails στα pc τους.

- Επίσης όλοι τους είναι ΑΠΛΟΙ χρήστες (πολύ απλοί χρήστες).

Λόγο της έλλειψης υπευθύνου αλλά και επειδή δεν υπάρχει κάποιος με παραπάνω γνώσεις έκανα το εξής:

Και στα 5 PC ρύθμισα στο outlook τα 3 accounts σαν ΡΟΡ και όρισα παντού το outllook να αφήνει ένα αντίγραφο στον server όταν λαμβάνει το email αλλά να το σβήνει στις 15 μέρες.

Με αυτόν τον τρόπο και επειδή όλα τα πισί θα έχουν συνδεθεί έστω και μία φορά εντός των 15 ημερών όλοι θα πάρουν τα ίδια μνμ στον υπολογιστή τους.

Παρόλα αυτά έχω τα εξής θέματα.

Συνέχεια μου παραπονιούνται ότι χάνουν emails. Δηλαδή κάποιο που έχει ένας στο πισί του δεν το έχει λάβει ο άλλος.

Συνέχεια οι πελάτες τους διαμαρτύρονται ότι τους στέλνουν emails αλλά αυτά γυρίζουν πίσω (δεν αναφέρουν όμως με τί μνμ λάθους)

Έχουν τεράστιες ποσότητες από spam emails τα οποία ευτυχώς καταφέρνει να τα αναγνωρίζει το outlook και να τα βάζει στο spam folder αλλά σίγουρα επιβαρύνουν τον server.

Θεώρησα ότι η παραπάνω λύση είναι σωστή αλλά μήπως θα ήταν καλύτερα να κάνω κάτι άλλο ;;;;

Αν τα όριζα σαν IMAP τότε τα emails θα έμεναν μεν στον server αλλά από την στιγμή που είναι hosted και δεν υπάρχει υπεύθυνος να τα διαχειρίζεται θα τιγκάριζε μόνιμα.

Mία βοήθεια pls.

Μόνο που βλέπω τη λέξη POP με πιάνει άγχος. IMAP και μόνο IMAP. Αν δεν έχουν χώρο, σπρώξ' τα όλα σ' ένα Gmail, απ' το οποίο μπορούν να στέλνουν και ως - info@εταιρεία.gr - sales@εταιρεία.gr - account@εταιρεία.gr.

Αν θέλεις να έχουν και κοινά sent, θα κάνεις έναν λογαριασμό Gmail, αν όχι κάνε 5.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα των spam και της επιστροφής θα το κοιτάξεις με τον πάροχο. Ειδικά το θέμα επιστροφής είναι σημαντικό αλλά χρειάζεται να γνωρίζεις και το μύνημα.

Στο θέμα spam πάλι ο πάροχος ελέγχει την "ευαισθησία" του φίλτρου. Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το ζήτημα pop vs imap.

Προσωπικά δεν συμφωνώ ότι το imap είναι το καλύτερο.

Ολα έχουν ατέλειες εκτός και αν έχετε βρει πάροχο που έχει απεριόριστο χώρο. Οι πιο πολλοί μέχρι 10gb δίνουν, που είναι ελάχιστος χώρος για μια επιχείρηση.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...