Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άραγε, ποσά από τα 3.000 τεμάχια είναι για ξέπλυμα από επαγγελματίες/επιχειρήσεις;

Ακολουθεί ένα φανταστικό σενάριο...

Λοιπόν, 1.399 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ για έναν επαγγελματία ή «επιχειρηματία» ισούται με 1.128 ευρώ αφού ο ΦΠΑ εκπίπτει. Το αγοράζει με τιμολόγιο στην εταιρεία, φορτώνοντας της τη δαπάνη και γλιτώνοντας φόρο/μέρισμα/αλληλεγγύη, το πουλάει 1.200 σε ιδιώτη (που δεν ξεχωρίζει ΦΠΑ) και έχει βγάλει ένα πολύ καλό πραγματικό κέρδος.

Γλιτώνει το 29%, δηλαδή 327 ευρώ από το φόρο που δεν θα πληρώσει από τη δαπάνη των 1.128, επιπλέον 120 ευρώ από τον φόρο στο μέρισμα που δεν θα πληρώσει, καθώς και αλλά 50-60 ευρώ από την εισφορά αλληλεγγύης. Βάζει δαπάνες στην εταιρεία και μαύρο χρήμα στην τσέπη με κέρδος.

Σύνολο 500+ ευρώ το κέρδος από τη δαπάνη στην εταιρεία του συν 1.200 που το πούλησε, στον ιδιώτη, μας κάνει 1.700+ έσοδο ή σχεδόν 600 ευρώ κέρδος από την αγορά ενός iPhone με κόστος 1.128. Και όλο αυτό μέσα σε (πιθανότατα) μόλις λίγες ώρες.

Πάνω από 50% καθαρό κέρδος. Ξέρετε πολλές δουλειές σήμερα με τέτοιο περιθώριο;

Αν, δε, η εταιρεία είναι και υγιής με ικανοποιητικά ταμειακά διαθέσιμα τότε κάνει ωραιότατη μπουγάδα και δε μιλάμε απλώς για μερικά χιλιάρικα.

Τι, δε γίνονται αυτά;

• Like 4
  • Απαντ. 454
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άραγε, ποσά από τα 3.000 τεμάχια είναι για ξέπλυμα από επαγγελματίες/επιχειρήσεις; Ακολουθεί ένα φανταστικό σενάριο... Λοιπόν, 1.399 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ για έναν επαγγελματία ή «επιχειρηματία» ισούται με 1.128 ευρώ αφού ο ΦΠΑ εκπίπτει. Το αγοράζει με τιμολόγιο στην εταιρεία, φορτώνοντας της τη δαπάνη και γλιτώνοντας φόρο/μέρισμα/αλληλεγγύη, το πουλάει 1.200 σε ιδιώτη (που δεν ξεχωρίζει ΦΠΑ) και έχει βγάλει ένα πολύ καλό πραγματικό κέρδος. Γλιτώνει το 29%, δηλαδή 327 ευρώ από το φόρο που δεν θα πληρώσει από τη δαπάνη των 1.128, επιπλέον 120 ευρώ από τον φόρο στο μέρισμα που δεν θα πληρώσει, καθώς και αλλά 50-60 ευρώ από την εισφορά αλληλεγγύης. Βάζει δαπάνες στην εταιρεία και μαύρο χρήμα στην τσέπη με κέρδος. Σύνολο 500+ ευρώ το κέρδος από τη δαπάνη στην εταιρεία του συν 1.200 που το πούλησε, στον ιδιώτη, μας κάνει 1.700+ έσοδο ή σχεδόν 600 ευρώ κέρδος από την αγορά ενός iPhone με κόστος 1.128. Και όλο αυτό μέσα σε (πιθανότατα) μόλις λίγες ώρες. Πάνω από 50% καθαρό κέρδος. Ξέρετε πολλές δουλειές σήμερα με τέτοιο περιθώριο; Αν, δε, η εταιρεία είναι και υγιής με ικανοποιητικά ταμειακά διαθέσιμα τότε κάνει ωραιότατη μπουγάδα και δε μιλάμε απλώς για μερικά χιλιάρικα. Τι, δε γίνονται αυτά;

​Καλό σενάριο για ταινία, αλλά προφανώς δεν ξέρεις από εμπόριο. Τον φπα που εκπίπτει όταν αγοράζει με τιμολόγιο ενας επιχειρηματίας, τον δίνει πίσω στην πώληση όταν κόβει απόδειξη. Το κέρδος βγαίνει από την διαφορά χονδρικής- λιανικής και είναι πολύ μικρότερο. 

• Like 4
Δημοσ.

Κάτι έχει όση αξία του δίνεις. Ακριβώς όπως και τα χρήματα. Δεν έχει αξία το χαρτί αλλά το αντίτιμο που είναι πληρωτέο στον φέροντα.

Ούτε μια Veyron τα αξίζει αυτά τα λεφτά που κάνει για μένα. Τα αξίζει για την εταιρεία και για αυτόν που θα την αγοράσει. Όπως σωστά είπες όλα υποκειμενικά. Για μένα το S8 δεν αξίζει ούτε 200€. ????

Δηλαδη νομιζεις οτι αυτοι που κραζουν δεν μπορουν να το αγορασουν; Δεν αξιζει τοσα χρηματα λεμε.το galaxy s8 που ειναι καλυτερο απο iphone 8 κατα την ταπεινη μου αποψη εχει καλυτερη τιμη

Δημοσ.

Πήγα να το παραγγείλω και δεν πρόλαβα γιατί είχε ξεπεραστεί το νούμερο. :mad:

Ήθελα αυτό με τα 1.400 ευρώ το άλλο μου φάνηκε φτηνιάρικο  για απλούς και όχι πολύ φραγκάτους σαν και μένα.

Για εκδίκηση πήρα και εγώ ένα NOKIA με 40 ευρώ γιατί το άλλο που είχα καμιά 10αριά χρόνια τάπαιξε. :P

• Like 4
Δημοσ.

Έλα να βλέπω την χολή να βγαίνει.....είπαμε ότι δεν φτάνει η αλεπού....εγώ δεν έχω να το πάρω αλλά γουστάρω που υπάρχουν άτομα που ακόμα και σε αυτήν την κρίση έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν ένα πολύ καλό τηλέφωνο. Τώρα όλοι οι άλλοι που κράζετε επειδή δεν μπορείτε οκ φυσιολογικό είναι σαν να βλέπεις άλλον με μια γ@ματη γκομενα και επειδή εσυ δεν βλέπεσε λες «άσε μωρε σιγά την π...... ξέρεις τι κέρατο θα του ρίχνει αυτή»

Αυτό ακριβώς !

Δημοσ.

Να βλέπατε πως έκανε μια τύπισσα χθές το πρωί σε ένα φωτοτυπικό , όταν συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει το iPhone 7 αρι της στον πάγκο μιας δημόσιας υπηρεσίας . Για πότε ανέβηκε στον δεύτερο , ούτε ο Σπαιντερμάνν. 

Και τις λέει μια γιαγιά , α, δικός σου είν? 

Και ρωτούσαμ ΄ ποιανού ναν ? 

Αποθέωση , iphone7 και βλάχικα στο Ελλαδιστάν. 

Περιττό να πω , ότι η τύπισσα χρειάστηκε καμιά ώρα να συνέλθει. 

Off topic, αλλά τα περισσότερα μυνήματα ούτως ή άλλως off topic είναι.

• Like 7
Δημοσ.
​Καλό σενάριο για ταινία, αλλά προφανώς δεν ξέρεις από εμπόριο. Τον φπα που εκπίπτει όταν αγοράζει με τιμολόγιο ενας επιχειρηματίας, τον δίνει πίσω στην πώληση όταν κόβει απόδειξη. Το κέρδος βγαίνει από την διαφορά χονδρικής- λιανικής και είναι πολύ μικρότερο.

Αυτό το «προφανώς δεν ξέρεις από εμπόριο» πολύ μου άρεσε. Έχει μια δόση ειρωνείας.

Ποια απόδειξη άνθρωπε μου; Σε ποιον το δίνει πίσω το ΦΠΑ όταν το πουλάει μέσω Διαδικτύου/αγγελίας; Η μήπως πιστεύεις πως τα ΧΙΛΙΑΔΕΣ iphones τα οποία πωλούνται ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ μέσω αγγελιών ως προϊόντα αναβάθμισης, είναι όλα τέτοια;

Μιλάω για αγορές με παραστατικά και πώληση μαύρα. Αν δεν κατάλαβες και τώρα, λυπάμαι.

• Like 3
Δημοσ.

Αυτοί που θέλουν θα το πληρώσουν. Αν ήταν μέσα στη συσκευασία θα κόστιζε 1.300+όσο κάνει ο φορτιστής. Άρα θα κόστιζε το ίδιο γι' αυτόν που θέλει αλλά ακριβότερα γι' αυτόν που δεν θέλει. Με την ίδια λογική θα μπορούσε να βάλει μέσα ό,τι εξάρτημα υποστηρίζεται και να κοστίζει 2.000. Ουσιαστικά, η αντίρρησή σας είναι η τιμή και όχι το ότι δεν περιλαμβάνεται ο φορτιστής.

Σαν να πάω να αγοράσω ένα Golf GTi που δηλώνει η VW 220 άλογα και ξαφνικά να διαπιστώνω ότι φοράει ένα light πρόγραμμα με 150 ίππους και άμα θέλω τα 220 πρέπει να ΞΑΝΑ ΠΛΗΡΏΣΩ !!!!! 

Με σκοτώνει η λογική σου. 

Και όχι φίλε μου 1300 θα είχα και πάλι με τον άλλον φορτιστή , απλά οι εταιρία το δηλώνει ξεκάθαρα ότι θέλει να σου πάρει και τα 70€ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! για τον ταχυφορτιστή 

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό το «προφανώς δεν ξέρεις από εμπόριο» πολύ μου άρεσε. Έχει μια δόση ειρωνείας.

Ποια απόδειξη άνθρωπε μου; Σε ποιον το δίνει πίσω το ΦΠΑ όταν το πουλάει μέσω Διαδικτύου/αγγελίας; ι.

Mεχρι εδω εχεις ενα δικηο,μετα το ψωφησες,ναι το παιρνω καινουριο 1400 και τό πουλαω σφραγισμενο 1400 και cash?κατι δεν ειδες σωστα στις αγγελιες για ποιο λογο να το παρει καποιος απο σενα και οχι απο μαγαζι,η αληθεια ειναι οτι ο επαγγελματίας κερδιζει το φπα αντε και ενα μερος απο τα εξοδα που δημιουργεί αλλα οχι ολοι ,δες τα στατιστικά ποσοι δεν δηλώνουν κερδη και ποσοι δηλβνουν εως 10000 ε και θα καταλαβεις, τελος αντε να το κανεις με ενα δυο κινητα μετα περιμενε και το Σδοε οποτε αν μιλαμε για ενα κινητο χεστηκε η φοραδα στο αλωνι,σαν τον κουλουρτση που πιασανε να μην εκδίδει αποδειξη ενα πραγμα
  • Super Moderators
Δημοσ.

Με αυτά και με τα άλλα, με το που είδα τις 5-6 weeks για την παράδοση, έκανα πίσω και δεν έκανα την παραγγελία από το uk store. Ξέρω πως θα το μετανιώσω όταν θα ψάχνω και δεν θα το βρίσκω ούτε μετά από ένα μήνα αλλά ...anyway!  :mad:

Δημοσ.

Το πρόβλημα δεν είναι γιατί παίρνουν iphone , καλά κάνουν(αν έχουν τα χρήματα ας το πάρουν) .Όμως γιατί θέλουν να πάρουν το iphone και όχι κάποια άλλη συσκευή; Εκεί είναι το πραγματικό ερώτημα!

Δημοσ.

για να μεινουμε λιγο στο θεμα...

μολις εκανα την προπαραγγελια στο plaisio με πηραν 30 λεπτα μετα τηλεφωνο, με ρωτησαν αν ισχυει (απαντησα προφανως ναι για να την εκανα) και μου εστειλαν στο μειλ ενα κωδικο προτεραιοτητας.

Εν τω μεταξυ μου λεει η κοπελα οτι αρχιζουν οι πωλησεις 3 Νοε με λιγα κομματια και οτι παιζει αναμονη περιπου 6 εβδομαδες!!! Δεν το πολυαναλυσα της ειπα οκ, αν με καλεσετε εσεις πρωτοι θα το παρω απο εσας, αν με καλεσουν απο αλλου, απλα θα το παρω απο εκει.

Οποτε μαλλον μιλαμε για ελαχιστα κομματια στην αρχη...

Δημοσ.

Και είναι τεχνολογικό φόρουμ...

Το iPhone είναι παμφθηνο και εξηγώ.

Η έδρα είναι στην Καλιφόρνια.

Ο μισθός junior στον τομέα της τεχνολογίας στο San Francisco είναι κοντά 4 χιλιάρικα.

Εκεί το τηλέφωνο κοστίζει κοντά 1000 δολάρια δηλαδή το 25% του μηνιατικου του τζούνιορ

Για υπουργος οικονομικων επρεπε να ειχες παει, χαραμιζεσαι αν κανεις οτιδηποτε αλλο.  :-D

Υ.Γ.: Ο μισθος ενος junior Software engineer ειναι περι τις $90.000 το χρονο κατα μ.ο για ολη την Αμερικη:

https://www.glassdoor.com/Salary/Apple-Junior-Software-Engineer-Salaries-E1138_D_KO6,30.htm

Για Καλιφορνια, ειναι ακομα υψηλοτερα.

Για εναν software engineer(οχι junior) στο Facebook στο San Francisco, το ετησιο εισοδημα(μαζι με bonus κλπ) ειναι περι τις $200.000:

https://www.glassdoor.com/Salary/Facebook-Software-Engineer-San-Francisco-Salaries-EJI_IE40772.0,8_KO9,26_IL.27,40_IM759.htm

Δημοσ.

Δεν υπάρχει γιατί στο ερώτημα γιατί ο άλλος παίρνει παίρνει αιφόν.

Ο άλλος παίρνει πίτμπουλ του κόβει τα αυτιά και την ουρά να φαίνεται πιο άγριο από ότι είναι

και το βγάζει πρωί και βράδυ για κατούρημα για να το παίζει σκληρός άντρας.

Αν έβγαινε με κανίς δεν θα του έδινε κανένας σημασία.

• Like 1
Δημοσ.
Mεχρι εδω εχεις ενα δικηο,μετα το ψωφησες,ναι το παιρνω καινουριο 1400 και τό πουλαω σφραγισμενο 1400 και cash?κατι δεν ειδες σωστα στις αγγελιες για ποιο λογο να το παρει καποιος απο σενα και οχι απο μαγαζι,η αληθεια ειναι οτι ο επαγγελματίας κερδιζει το φπα αντε και ενα μερος απο τα εξοδα που δημιουργεί αλλα οχι ολοι ,δες τα στατιστικά ποσοι δεν δηλώνουν κερδη και ποσοι δηλβνουν εως 10000 ε και θα καταλαβεις, τελος αντε να το κανεις με ενα δυο κινητα μετα περιμενε και το Σδοε οποτε αν μιλαμε για ενα κινητο χεστηκε η φοραδα στο αλωνι,σαν τον κουλουρτση που πιασανε να μην εκδίδει αποδειξη ενα πραγμα

Είπα, το παίρνεις 1400 από κατάστημα και το δίνεις 1200. Εφόσον το πήρες με τιμολόγιο (εκπίπτει ΦΠΑ, και το περνάς δαπάνη), και το σπρώξεις με μαύρα, τότε το πραγματικό σου όφελος είναι στα 600 ευρώ. Τόσο στοιχίζει να από-φορολογήσεις κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα και να πάρεις 1200 στο χέρι. Αν συνυπολογίσεις και το γεγονός πως τα παίρνεις άμεσα τα λεφτά αντί να περιμένεις μέχρι να κλείσει η χρήση σου και να πληρώσεις τους φόρους σου (εφόσον εταιρεία), η να πληρώνεις το φόρο μερισμάτων, το όφελος είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Γίνεται, το ξέρω και το έχω δει σε φιλικό μου περιβάλλον.

Και 1000 να το δώσεις, και 900 πάλι κερδισμένος είσαι. Το ΣΔΟΕ θα σε πιάσει μόνο αν σε ελέγξει. Και όσο δείχνεις κέρδη και είσαι συνεπής δε σε ελέγχει, χρόνια τώρα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...