Galazios10 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 Καλημερα παιδια. Εχω την εξης περίπτωση. Μενω στην ιδια οικοδομη με του γονεις μου, εκεινοι στον 2ο, εγω στον 1ο, σε σπιτι διαγωνια μεταξυ τους που δε βολευει (για να το ξεκαθαρισω) να κατεβει καλωδιο. Τα σπιτια εχουν την ιδια τηλεφωνικη γραμμη, ιδιο ιντερνετ δλδ κλπ. Θελω ουσιαστικα να μπορω να εχω wifi ασυρματα και στα 2 σπιτια. Εχοντας το ρουτερ στο 2ο σε ενα συγκεκριμενο σημειο, φτανει το σημα μεχρι κατω, αλλα μονο στο δωματιο μου, κιαυτο σε ενα μερος μονο του δωματιου, στο οποιο σημειο υπαρχει μπριζα ρευματος και στα 3 μετρα υπαρχει και η αντίστοιχη του τηλεφωνου. Μπορω με καποιον ενισχυτή να επιτυχω την επεκταση που θελω?? Στη χειροτερη περιπτωση, στο σημειο που υπαρχει η τηλεφωνική γραμμη, εχει ΚΑΙ κανονικη μπριζα, αλλα το σημα του wifi σε εκεινο το σημειο ειναι ελάχιστο και τη φοβαμαι τη δουλειά.
isay Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 Αν τα σπίτια μοιράζονται και το ιδιο ρολόι ρεύματος (εχουν ίδιο ρολόι) η καλύτερη λύση ειναι να πάρεις ένα ζευγαρι powerlines που ο δέκτης να εχεις και δυνατοτητα wifi.
Galazios10 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 Οχι, ρολοι έχουν διαφορετικό, γιαυτο και εγω σκεφτηκα κυριως το repeater. Λογικα θα ειμαι οκ, απλα ηθελα και μια 2η αποψη, οπως επισης και αν υπαρχει και καποιο προτεινομενο repeater.
isay Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 Δυσκολη περιπτωση για να εχεις σίγουρο αποτελεσμα. Αν το router ήταν πάνω απο το σπίτι σου, ναι με ενα repeater θα εδινες καλή κάλυψη και στο δικό σου, αλλά το διαγώνιο ειναι επιφοβο. Το μονο που μπορεις να κάνεις ειναι να βάλεις repeater οσο πιο κοντά γινεται στο router (δηλαδη στον 1ο εκει που εχεις το καλύτερο σήμα) και να το αναμεταδίδει στο υπολοιπο σπίτι. Αν τώρα το σπιτι σου ειναι μακρόστενο, δυσκολευουν τα πράγματα. Δυστυχως μονο με δοκιμή θα δεις τα αποτελέσματα.
pp6210 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 Οχι, ρολοι έχουν διαφορετικό, γιαυτο και εγω σκεφτηκα κυριως το repeater. Λογικα θα ειμαι οκ, απλα ηθελα και μια 2η αποψη, οπως επισης και αν υπαρχει και καποιο προτεινομενο repeater. εφόσον μιλάμε για διαφορετικά σπίτια και δεν παίζει καλώδιο ή powerline πρέπει να δοκιμάσεις repeater με δυνατή εκπομπή. π.χ. https://www.skroutz.gr/s/7987415/TP-LINK-TL-WA855RE-v1.html?from=best_picks Εγώ ας πούμε με Κινέζικο repeater των 15 ευρώ αν θυμάμαι, το πήγαινα με καλώδιο (και μπαλαντέζα ρευματος) ακριβώς στο τζάμι της πίσω μπαλκονόπορτας και από 5 όροφο έπιανε στο ισόγειο (όχι μέσα στην πυλωτή) αλλά και στο παρκάκι απέναντι με 2 γραμμές. Βέβαια αυτό ήταν πριν 2 χρόνια περίπου και δεν υπήρχαν πολλά wifi δίπλα να δημιουργούν θόρυβο, γιαυτό και οι ιδιαιτερότητες της δικής σου περίπτωσης μπορεί να είναι πρόβλημα. Αν είσαι Αθήνα και νότια μπορώ να στο δανείσω να δοκιμάσεις αφού έτσι και αλλιώς κάθεται, στείλε μου ΡΜ
Galazios10 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 Ευτυχως, το μερος που εχω το ρουτερ, παροτι τα σπιτια ειναι διαγωνια, βρισκεται ακριβως πανω απτο δωματιο μου και λιγο πιο περα. Να φανταστεις εχει τετοιο σημα, που βλεπω ευκολα ματσακια στο otetvGo σε 760αναλυση χωρις να κολλαει. Γιαυτο και ειμαι αισιοδοξος οτι θα βρισκει το repeater καλο σημα. Σε καθε περίπτωση, εινα η μοναδικη λυση ετσι οπως το βλεπω, οποτε θα δοκιμασω και ο,τι γίνει. Το σπιτι ειναι σχετικα μικρο γενικά, τετραγωνισμενο, αλλα εμενα με ενδιαφερει να εχει καλο σημα στο δωματιο μου και στο σαλόνι που ειναι ακριβως απεξω. @pp6210 ευχαριστω φιλε, αλλα ειμαι Θεσσαλονικη.
isay Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 Οπως τα περιγράφεις, δε θα εχεις προβλημα με χρήση repeater, αλλωστε δεν εχεις καλυτερη λύση
Federacion Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Μπορεί κάποιος να εξηγήσει πως χρησιμοποιείτε ο εν λόγω repeater; Αναλυτικά γιατί είμαι noob αλλά με ενδιαφέρει το θέμα
isay Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Οπως ο αναμεταδότης τηλεοπτικου σήματος. Μπαινει αναμεσα σε εσένα και το router και αναμεταδίδει το wifi του router προς εσένα. Εχεις δυο ανθρώπους σε αποσταση 100m που θέλουν να μιλήσουν αλλα λογω της αποστασης δυσκολα ακουν ο ένας τον άλλο (ή καθολου). Βάζεις λοιπον ενα ακομα ανθρωπο στα ενδιαμεσα 50 μέτρα που μεταφέρει (αναμεταδίδει) τι λενε οι ακριανοί, με τις αναλογες καθυστερήσεις. 1
Federacion Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Πολύ ωραία αυτό το καταλαβαίνω. Μήπως μπορείς να μου πεις πως συνδέεται; Δηλαδή αλλάζω κάτι στο router;
Federacion Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Για παράδειγμα αγόρασα αυτό: https://www.ebay.com/itm/152760816138 Πως το χρησιμοποιώ; Τι συνδέω που;
isay Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2017 Γιατί δε διαβάζεις τις οδηγίες χρήσης του; Η γενική φιλοσοφία ειναι να μπεις στις ρυθμίσεις του repeater και να περάσεις/ρυθμίσεις το δίκτυο και τον κωδικό του δικυου που θες να αναμεταδίδεις. Το πως γινεται αυτό εξαρτάται από το εκαστοτε repeater οποτε ... rtfm. Αν Δεν ειχε manual, ρώτησε αυτόν που το αγορασες. Αν τώρα θες ακομα περισσοτερες οδηγίες, άνοιξε νεο θέμα (μην κάνεις hijack το θεμα του galazios και ρώτα δηγίες μηπως κάποιος εχει το ιδιο.
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Για παράδειγμα αγόρασα αυτό: https://www.ebay.com/itm/152760816138 Πως το χρησιμοποιώ; Τι συνδέω που; για το tplink που προαναφέρθηκε έχει κατατοπιστικότατα video στο youtube. λογικά και για άλλες συσκευές πάνω κάτω το ίδιο θα είναι... και εγώ το ψάχνω καθώς έχω παρόμοιο θέμα... μια διευκρίνιση ( κάποιος να με διορθώσει αν κάνω λάθος ) αν στο web interface του extender δεν κάνεις clone το ssid και δεν αλλάξεις τo default username + password (admin-admin συνήθως) δεν είναι σχετικά εύκολο να μπει κάποιος στο δίκτυό σου? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα