Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρα χτες το απόγευμα ένα Chieftec SFX-350BS γιατί θέλω να κάνω downsizing και επειδή διάβασα καλές κριτικές από χρήστες για τα λεφτά του, π.χ. review εδώ (με πολλές φωτό). Με λίγα λόγια, βγάζει 27Α στην +12V, έχει καλό efficiency σε μεγάλο εύρος και το 80άρι ανεμιστηράκι του είναι τελείως αθόρυβο μέχρι τα 150W/ 500rpm. Το θέμα είναι ότι σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω με 6700K και GTX1070... θα είμαι ΟΚ και σε load ή να μην το βγάλω καν απ' το κουτί; (Θέλω να ελπίζω ότι θα 'μαι, γιατί το review πιο πάνω λέει ότι πήγε στα 420W και τα parts μου είναι σχετικά ψυχρά αλλά δεν είμαι και ο Johny Guru  ;) )

Επιπλέον, αν το κρατήσω θα ήθελα λίγη βοήθεια με τα καλώδια:

- Το τροφοδοτικό εκτός από το 24άρι έχει 4pin για τον επεξεργαστή (η μητρική Z170i έχει 8πινη υποδοχή, οπότε δεν ξέρω αν θα προκύψει κανένα θέμα σε τίποτα spikes του επεξεργαστή) και ένα καλώδιο με δύο SATA-power και ένα ακόμα με δύο molex + 4pin fdd.

- Εγώ ιδανικά θέλω 8-pin για κάρτα γραφικών και 4 SATA-Power για 3x SSD και 1x 2.5" 5400rpm HDD, αλλά στην ανάγκη βάζω κάποιο σκληρό και σε usb.

Εφόσον το κρατήσω, τι extra καλωδιάκια πρέπει να προμηθευτώ για gpu και δίσκους;

8-pin από 2 molex;

8-pin από 2 sata;

Sata splitter;

Molex σε 2 Sata;

4-pin fdd σε sata

:unsure:

Δημοσ.

Και αρκετό να είναι θεωρητικά δεν ξέρω πόσο σοφό είναι να έχεις 350αρι για 1070 και 6700k.

Προσωπικά θα έπαιρνα τουλάχιστον 500αρι..

• Like 2
Δημοσ.

Μην το βγάλεις καν από το κουτί του και πήγαινε άλλαξε το με ένα κανονικού μεγέθους και σίγουρα με αρκετά παραπάνω Watt.

Αυτά τα τροφοδοτικα είναι για μηχανάκια που κάνουν πολύ συγκεκριμένες δουλειές και μπαίνουν σε μικρά SFF κουτιά.

Από ότι κατάλαβα, εσύ θέλεις PSU για gaming.

Μην το χρησιμοποιήσεις.

• Like 2
Δημοσ.

Το πήρα για λόγους κόστους, κυρίως.. Σε αυτά τα λεφτά οι άλλες επιλογές είναι "μ' έκαψες". Μετά αν είναι να δώσεις πιο πολλά πας σε Corsair SF, που το' χει τεστάρει και ο Άρης. Θα μεταφερθώ σε SFF σιγά σιγά και έκανα την αρχή :)

Υπ'όψιν ότι με το RM650 της Corsair που έχω τώρα στο σύστημα, ούτε μια φορά δεν δούλεψε ο ανεμιστήρας του και δεν τράβηξε ποτέ πολλά watt, όσες φορές κι αν έβαλα τον μετρητή να τεστάρω (και ας έχω ανεβάσει λίγο τη συχνότητα ;)).

Αν είναι να το δοκιμάσω για λίγο καιρό, τι να κάνω με τα καλώδια; Στην gpu να δώσω από δύο molex ή από sata ή το ίδιο είναι;

Δημοσ.

Τα παντα στοκ και βαλε το.

Εννοειται δεν επιχειρεις oc.

Τα chieftec ειναι αρκετα τιμια τροφοδοτικα.

Λιγο το voltage regulation τους συνηθως ειναι μετριο(παντα ομως μεσα στα ορια εννοειται) αλλα ειναι αξιοπιστα και σταθερα.

Τα εχω δοκιμασει σε αρκετα συστηματα και δεν ειχα ποτε προβλημα.

Αλλα αυτο ειναι και λιγα watt.

• Like 2
Δημοσ.

εγώ το βρίσκω , ότι οριακά εκτός 

όταν ζορίζει ένα παιχνίδι και τραβάει στα πικ 100w από cpu και 200w από gpu θα βγάζει μπλε οθόνες

ποιο σωστό θα ήταν ένα κινέζικο 600w των 30ευρώ παρά αυτό το πράγμα.

100% εκτός προδιαγραφών , μην ξεχνάμε ότι όταν ζορίσεις cpu , gpu μπορεί προς στιγμήν να πιάσουν και το 150% του TDP τους.

• Like 1
Δημοσ.

εγώ το βρίσκω , ότι οριακά εκτός 

όταν ζορίζει ένα παιχνίδι και τραβάει στα πικ 100w από cpu και 200w από gpu θα βγάζει μπλε οθόνες

ποιο σωστό θα ήταν ένα κινέζικο 600w των 30ευρώ παρά αυτό το πράγμα.

100% εκτός προδιαγραφών , μην ξεχνάμε ότι όταν ζορίσεις cpu , gpu μπορεί προς στιγμήν να πιάσουν και το 150% του TDP τους.

100 (max) και 160 (max) θα τραβήξουν. Και όχι το 600άρι κινέζικο είναι ένα 300άρι μάπα/μέτριο. Το 350άρι chieftech, ειναι τουλάχιστον τίμιο...

Προφανώς χωρίς OC.

• Like 2
Δημοσ.

Thanks Sheo! Να πάρω από τα molex τότε για την κάρτα και θα βάλω δυο splitter στα sata να πάρουν όλοι οι δίσκοι από εκεί.

@Dantε

Όπως τα λες πρέπει να 'ναι για τα Chieftec. Ειδικά το συγκεκριμένο πρέπει να 'ναι σκλι και μου 'χε μπει στο μάτι καιρό τώρα και δεν το 'βρισκα.. 

@jgeorgiou

Δίκιο έχεις αλλά 91+150=250W είναι τα TDP οπότε και x1,5 να το πας είμαστε πάλι εντός ορίων (και με δεδομένο ότι σπάνια παίζω..)

Ήμουνα 50-50 αλλά τώρα πήγα 60-40 :)

Δημοσ.

ααααα , μάλιστα , μητρική , σκληρό δίσκο , μνήμες , ανεμιστηράκια , usb mouse/keyborards έχει το σύστημα σου? αυτά ρεύμα παίρνουν από εξωτερικό τροφοδοτικό? (απλά οι cpu/gpu είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές αλλά όχι οι μοναδικοί)

επίσης το 85% πιστοποίηση ξέρεις τι σημαίνει? ότι παίρνει 100watt από την πρίζα των 220volts και αποδίδει 85watt αξιοποιήσιμα και τα 15w γίνονται θερμότητα μέσα στο τροφοδοτικό (άσχετο με την θερμότητα που εκλύουν τα άλλα συστήματα). Γι'αυτό αν ανοίξεις τροφοδοτικό θα δεις μεγάλες ψύκτρες στα τρανζίστορ ισχύος και ανεμιστήρα.

τώρα πως σου φαίνεται? φτάνουν τα 350w?

Οταν δεν το ζορίζεις θα είσαι γύρω στα 200watts (π.χ internet/office) , οταν το ζορίζεις σε οριακές περιπτώσεις θα πιάνεις ακόμη και τα 400w .... πραγματικά 400 , που σου δίνουν τα gold 450w τροφοδοτικά ή τα 500w σε bronze ή τα κινέζικα 550-600w τροφοδοτικά

Δημοσ.

ααααα , μάλιστα , μητρική , σκληρό δίσκο , μνήμες , ανεμιστηράκια έχει το σύστημα σου? αυτά ρεύμα παίρνουν από εξωτερικό τροφοδοτικό? (απλά οι cpu/gpu είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές αλλά όχι οι μοναδικοί)

επίσης το 85% πιστοποίηση ξέρεις τι σημαίνει? ότι παίρνει 100watt από την πρίζα των 220volts και αποδίδει 85watt αξιοποιήσιμα και τα 15w γίνονται θερμότητα μέσα στο τροφοδοτικό (άσχετο με την θερμότητα που εκλύουν τα άλλα συστήματα). Γι'αυτό αν ανοίξεις τροφοδοτικό θα δεις μεγάλες ψύκτρες στα τρανζίστορ ισχύος και ανεμιστήρα.

τώρα πως σου φαίνεται? φτάνουν τα 350w?

Οταν δεν το ζορίζεις θα είσαι γύρω στα 200watts , οταν το ζορίζεις σε οριακές περιπτώσεις θα πιάνεις ακόμη και τα 400w .... πραγματικά 400.

Ναι αμέ, για αυτό είπα 100 αντι για 95 και 160 αντί για 150.

Ναι φυσικά, πιστεύεις τα 350μαξ είναι DC out ή AC in?

• Like 1
Δημοσ.

SEO το tdp είναι στατιστικό μέγεθος υπο βαριά χρήση

παράδειγμα ένα cpu-bound game μια cpu 95watt την παίζει σαν καρδιογράφημα από 50 έως 150w

στα οριακά (ελάχιστα & μέγιστα) watts είναι ελάχιστες οι στιγμές που θα πάει αλλά αυτό αρκεί κάθε λίγα λεπτά να τρως μια μπλε οθόνη γιατί στα 30 λεπτά , για 1ms που χρειάστηκε τα 150w η cpu δεν τα βρήκε. Αντίστοιχα και για gpu.

Τώρα αν η αναγραφόμενη ονομαστική ισχύς είναι η αξιοποιήσιμη? Εξαρτάται από τον κατασκευαστή και πόσο αξιόπιστος είναι , πρέπει να μιλήσουμε για συγκεκριμένο τροφοδοτικο και να πάμε να δούμε τα τεχνικά του χαρακτηριστικά αναλυτικά. Επίσης το μέγιστο efficiency το έχουμε όταν "τρέχουμε" στο 50..80% της ισχύος του τροφοδοτικού , πάνω από το 80% και κάτω από το 50% αν παρατηρήσεις τα efficiency-curves πέφτουν δραματικά.

Αν πάμε πάνω από το 90% χρήση της ισχύος το πανάκριβο gold τροφοδοτικό μας συμπεριφέρεται σαν "κινεζιά".

Δημοσ.

Αν δεις το review που έβαλα στο αρχικό post θα δεις τα αναλυτικά χαρακτηριστικά και τις καμπύλες απόδοσης και το δοκιμαστικό σύστημά τους που έχει και μνήμες και σκληρούς. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.

Δημοσ.

Philippe

εγώ τα εξήγησα αναλυτικά , παίζει και με 200w απλά όταν το ζορίσεις με ένα πολύ βαρύ παιχνίδι αν δεις καμιά BSOD κάποια στιγμή θα ξέρεις τι φταίει. Ελπίζω μην έχεις φωτάκια , μηχανικά πληκτρολόγια με διπλά usb και ακουστικά με usb , να μην φορτίζεις κινητα/ταμπλετ από εκεί, γενικά τα usb σου να είναι άδεια γιατί τότε δεν θα είναι και τόσο σποραδικό το BSOD.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...