Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν την βλέπω άσχημη πάντος και τα 60 μια χαρά είναι στα περισσότερα αν οχι όλα τα παιχνίδια σε αυτή την ανάλυση,πιστεύω οτι πιθανώς να γίνεται και overclocking στα 75 όπως κάποιες LG/Samsung ωραία και καλά τα100+hz αλλά μην είμαστε και λίγο υπερβολικοί,να μην μας φτάνουν και να περιφρονούμε κιόλας τα 60hz,εκτός αν είμαστε "επαγγελματίες" και διαθέτουμε τα φράγκα για να πάμε στα 144 oθόνες που θα πηγαίνουν μαζί βέβαια με την ανάλογη κάρτα,θα χρειάζεται φαντάζομαι τουλάχιστον RX580 και καλύτερη και δεν ξέρω και κατά πόσο θα τρέχει πάνω απο 100hz τα νέα παιχνίδια σε1440p ανάλυση,πράγμα που θα στοιχίσει παραπάνω και με δύσκολα θα τα πάρει ο μέσος χρήστης

Επεξ/σία από ELMastas
Δημοσ.

Για video editing 3 monitor στην σειρα θα την προτεινατε ? δεν βλεπω πουθενα αναφορα για RGB ποσοσστο.

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται upscale η 27αρα πάντως...

Σαφώς και όχι γιαυτο και ανεφερα ότι για 31.5" αυτό το ppi σε αυτήν την αναλυση είναι ικανοποιητικο μια και είναι νεοεισερχομενο μεγεθος

για upscale αναφερομουν στις 4k 27αρες

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν το κατάλαβα, my bad.

Βάλε μέσα και τις 31.5" 4Κ, το χρειάζονται κι αυτές...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω δοκιμάσει 144Hz αλλά έχω δοκιμάσει 100Hz στην ultrawide pg348q που χρησιμοποιώ ενάμιση χρόνο τώρα. Καταλαβαίνω τη διαφορά από τα 60Hz αλλά ποτέ δε μου φάνηκε τόσο σημαντικό feature. Επειδή με το pg348q έχω δοκιμάσει όλα τα :feature" που έχουν τα gaming monitor ( ultrawide, >60hz, >1080p ανάλυση, g/freesync και ips panel ) η σειρά προτεραιότητας για μένα έχει ως εξής: Ultrawide >>>>>> μεγαλύτερη ανάλυση > ips panel >>>> high refresh rate > gsync Βέβαια ξαναλέω γούστα είναι αυτά και φυσικά παίζουν μεγάλο ρόλο και τα είδη παιχνιδιών που παίζει κάποιος. Στο πρόσφατο DOOM ήταν ωραία η αίσθηση των 100Hz. Σε 2-3 χρόνια ( και αν ) που θα ξαναπαιξω ένα first person shooter, θα το ξαναεκτιμησω. Μέχρι τότε στα strategy, rpg και third person adventures που παίζω συνήθως, η μεγαλύτερη ανάλυση είναι πιο σημαντική. Στην προκειμένη περίπτωση του εν λόγω aoc βέβαια, 31,5 ίντσες με μόνο 1080p ανάλυση δεν πήγαινα ούτε με σφαίρες.

Πολυ σωστος

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
Δημοσ.

Πέφτει το κράξιμο της αρκούδας για 32ρα qhd οθόνη με freesync επειδή είναι 60hz και θα έρθει στο 300ρι περίπου.Όταν σήμερα κυκλοφορούν 27ρες fhd 60ρες και 75ρες στα ίδια και παραπάνω λεφτά.Μιζέρια για τη μιζέρια ρε φίλε.

• Like 5
Δημοσ.
Πέφτει το κράξιμο της αρκούδας για 32ρα qhd οθόνη με freesync επειδή είναι 60hz και θα έρθει στο 300ρι περίπου.Όταν σήμερα κυκλοφορούν 27ρες fhd 60ρες και 75ρες στα ίδια και παραπάνω λεφτά.Μιζέρια για τη μιζέρια ρε φίλε.

Συμφωνα με το σχόλιό σου, θα επρεπε να εκτιμαμε το οτι βγαλανε σχεδον 32 ιντσες μονιτορ με αναλυση για 25-27 ιντσες. Ειναι κακη κινηση κατα τη γνημη μου. Καλυτερα να ηταν 27αρι και να το εβγαζε στα 250. Εκει θα εβγαζα καπελο. Τωρα ομως, περα απο το αστοχο μεγεθος, βαζει freesync στα 60Hz για ποιο λογο ακριβως; Δε μπορει δηλαδη ο gamer να ανοιξει το Vsync που κλειδωνει και αυτο στα 60; Δεν εχει αντίκτυπο στην αποδοση της καρτας και αν τυχει και εχει ειναι ελαχιστο.

Το φαουλ ειναι οτι ερχονται και πετανε λεξεις που θελουμε να ακουσουμε, αλλα χωρις στην ουσια να μας παρεχει και τις δυνατοτητες που συνεπαγονται αυτες τις λεξεις. Ουτε για gamers ειναι, ουτε για επαγγελματιες, γιατι αν ειχε φοβερη χρωματικη αποδωση σε αυτα τα λεφτα, μεχρι και στο ονομα του μονιτορ θα το εδειχναν. Επευθυνεται σε κοινο που δεν εχει ψαξει τι υπαρχει και που δεν ξερει τι χρειαζεται οντως.

Στο πλαισιο θα σου την κοτσαραν με καθε gaming κτηνος των 5000 ευρω και θα σου τη χρεωναν ενα 500αρικο. Φυσικα η αγγελια θα εγραφε "Με μοναδικο 32αρι freesync monitor για ατελειωτα fps και σκληροπυρηνικο gaming"

• Like 1
Δημοσ.

Νikolo, όπως λέω με κάθε ευκαιρία τα πάντα είναι σχετικά.Και σε περίπτωση που εμείς έχουμε μια συγκεκριμένη θεώρηση δεν σημαίνει ότι αυτή είναι η μοναδική, η σωστή ή έστω η σωστότερη.Απλά ο καθένας τελευταία γενικεύει τον μικρόκοσμό του και τον αναγάγει σε θέσφατο.Μάστιγα έχει γίνει πλέον.

Εάν δε βρίσκεις εσύ αγοραστικό κοινό για τη συγκεκριμένη οθόνη, δεν σημαίνει κιόλας ότι δεν υπάρχει.Δεν μπορώ να ξέρω την εμπορική της πορεία από τώρα, αλλά θεωρώ ότι είναι μια τουλάχιστον τίμια πρόταση και τέλος πάντων η πορεία της δεν είναι κατ' ανάγκη απόλυτα συνδεόμενη με το μέγεθος του απευθυνόμενου κοινού.Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς ότι ακόμα και τα απλά 27ρια qhd στα 60hz τα είδαμε πρώτη φορά κάτω από τα 400-450€ πολύ πρόσφατα, έτσι;Όσο απλά μπορείς να θεωρήσεις κιόλας αυτά τα μόνιτορ επειδή απλώς είναι 60ρια. Λες και πια ένα fhd tn της πλάκας ακόμα και με 144hz είναι σύνθετο και δικαιολογείται να πωλείται στα 5-6 κατοστάρικα...

Εμένα πάντως το κύριο εδώ και μια 7ετία μόνιτόρ μου είναι 27ρι qhd στα 60hz.Kαι θα το αλλάξω όταν βρω άλλο που θα έχει όσα στοιχεία ζητάω στις, κατά προτίμηση, 32 ίντσες με την ίδια ανάλυση.Ας κάνει και δύο νεφρά.Δεν το έχω αλλάξει ακόμα γιατί θεωρώ ότι η ποιότητά του είναι απαράμιλλη για να πληρώσω από την τσέπη μου να το αποχωριστώ και να πάρω απλά ένα πιο γρήγορο πάνελ.Κάποιος άλλος προφανώς θα διαφωνούσε με την επιλογή μου αυτή και το κόλλημά μου.Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα, ας πάρει ο καθένας ότι κρίνει.Ας δώσει 600 ευρώ για να πάρει ένα gsync tn στα 144hz στις 24 ίντσες.Εγώ δεν θα το κάνω ποτέ.Ούτε online παιχνίδια παίζω ούτε πολεμάω να βγάλω το ψωμί μου από εκεί ούτε τα κόμπλεξ μου.Οπότε τα 60hz για εμένα προσωπικά μπορεί ώρες ώρες να με κάνουν να αισθάνομαι ψυχολογικά ότι έχω μείνει πίσω, αλλά σύντομα προσγειώνομαι στην πραγματικότητα και αναδιαμορφώνω τη σειρά προτεραιοτήτων.Υπάρχουν κι άλλοι περίεργοι σαν κι εμένα πάντως, να είσαι σίγουρος.

Και νομίζω ότι τέλος πάντων αυτό το μόνιτορ εάν έρθει στα 350€ max, θα είναι μία τίμια επιλογή για μια μέση κατάσταση.Όπως έχουμε τα μικρά ips στις 23 ίντσες στο 150ρι περίπου, που δεν ξεχωρίζουν πουθενά, αλλά είναι πολύ καλά all arounders.Το ίδιο και αυτή στις μεγαλύτερες ίντσες.Και δε σημαίνει κατ' ανάγκη ότι ο άλλος δεν ξέρει τι θέλει όταν παίρνει ένα προϊόν που χωρίς να είναι το καλύτερο σε κάθε τομέα ξεχωριστά, τα πάει πολύ καλά σε όλους.Ίσα ίσα.

• Like 2
Δημοσ.

AOC G2770PF 27" 1080/144hz στα 330ευρώ 

και τα 24"/144Hz ξεκινούν από 240ευρώ

το gsync δεν είναι απαραίτητο , αν έχεις nvidia που δίνει 100+fps μέσα στο παιχνίδι μια χαρά παίζει σε freesync/144hz.

όλα αυτά αν μιλάμε για gaming.

Αν το θέλουμε για άλλη χρήση , τότε αλλάζουν τα κριτήρια και δεν μας ενδιαφέρουν τα πολλά hz. H αντιστοιχία ανάλυσης-ιντσών που έχει η οθόνη του άρθρου είναι άψογη για windows. Νομίζω η χρήση του είναι all-arround και όχι για games. Προσωπικά για υψηλή παραγωγικότητα προτιμώ είτε δύο 24αρες FHD είτε μια ultra-wide 34" που έχει 3840x1080.

• Like 1
Δημοσ.

Θα μου εξηγήσει κάποιος την διαφορά/συσχετισμό του refresh rate με το freesynch?

Μεγαλύτερο refresh rate δεν είναι περισσότερο ξεκούραστο για τα μάτια?

Από ποιό σημείο και έπειτα δεν παίζουν ρόλο οι αριθμοί για να ξέρω τι να αγοράσω?

Δεν παίζω παιχνίδια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...