Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα από τα PC μου (και πλέον το βασικό μου) έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
Asus P8B75-M LE

Gigabyte GTX 1060 3GB

Asus Xonar DG

Το θέμα είναι ότι έχω εγκαταστήσει την GTX 1060 στην πρώτη PCI-E θύρα (καθώς ξέρω ότι αυτό είναι το "σωστό"), οπότε η 1η απλή PCI καλύπτεται και μένει μόνο άλλη μία, ακριβώς κάτω από την GTX/ τους ανεμιστήρες της για τη Xonar που είναι απλή PCI.

Επισυνάπτω photos.

Είναι εντάξει αυτή η διάταξη ή θα έχω θέμα με τις θερμοκρασίες ή την υπερθέρμανση της Xonar;

Μια άλλη λύση είναι να βάλω την GTX 1060 στην τελευταία - κάτω κάτω PCI-E αλλά νομίζω αυτή λειτουργεί με χαμηλότερα πρότυπα ταχύτητας.

Τι λέτε;

post-54881-0-03506300-1509020589_thumb.jpg

post-54881-0-50514800-1509020610_thumb.jpg

Δημοσ.

διαβασε τι γραφει το Manual.μπορει και η αλλη Pci express να δουλευει κανονικα 16x .

Δεν θα έχει θέμα, ίσα ίσα έχει και το airflow απο τα φανάκια.

h Καρτα ηχου δεν θα εχει θεμα.αλλα η καρτα γραφικων δεν μπορει να τραβηξει ανετα αερα αφου ειναι τοσο κοντα.παρομοιο θεμα ειχα με ati crossfire που η μια καρτα ηταν κοντα στην αλλη και η πανω δεν μπορουσε να τραβηξει full αερα οποτε ειχε παραπανω temps απο την κατω.λογικο βεβαια.

για τοn ts.το λαμακι της serial βαλτο στο πισω μερος μην κρεμεται μεσα ακουμπησει πουθενα και καψεις τιποτα.

Δημοσ.

poulinos, το manual όντως λέει ότι και η άλλη θύρα είναι x16, όμως λέει και x4 mode. Τι σημαίνει αυτό το x4;
Οπότε μιλάμε για λειτουργία της κάρτας και στην άλλη θύρα με 100% επιδόσεις;

Όσο για το serial, το είχα στη θέση της Xonar για να καλύπτω την κενή τρύπα στο slot του case και το έχω αφαιρέσει πλέον. :-D

Δημοσ.

μαλλον σου εννοει 16x/4χ .Οτι μπορει δηλαδη να παιξει και στα 2 εκτος αν εννοεις οτι αμα εχεις καρτα στην πρωτη Pci express και πας να κανεις sli/ati crossfire οτι πεφτει η ταχυτητα της δευτερης.για την Serial μπορεις να το βαλεις απλα ανοιξε νεο λαμακι πισω.λογικα το manual δεν νομιζω να σου λεει οτι δεν μπορεις να βαλεις την καρτα εκει..

Δημοσ.

Σε μια asus p6t deluxe v2 ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα. Η asus xonar πηγε και κουμπωσε ακριβως διπλα απο την καρτα γραφικων, με αποτελεσμα να μειωνεται η ροη αερα στον ανεμιστηρα της καρτας (μιλαμε για χιλιοστα κενο)

To κουτι (haf932) δεν βοηθουσε καθολου σε αυτο το προβλημα.

Αναγκάστηκα και πηγα και αγορασα δευτερη καρτα ηχου asus xonar dx pci-e, ωστε να κουμπωσει στην εξπρες θυρα που βρισκεται μακρια και πισω απο την καρτα γραφικων. Η θερμοκρασια της καρτας αναλογα την εποχη και Load gpu , επεσε καπου στους 8-10 βαθμους κι ας δουλευει χαμηλοτερα σε στροφες ο ανεμιστηρας της καρτας πλεον.

Δημοσ.

δες αν στη μητρική σου η δευτερη pci-e(μαύρη) έχει όλες τις επαφές συνδεδεμένες εντός της.

Αν ναι είναι 16αρα,αν οχι ειναι λιγότερη.

απο την φωτογραφία φαίνεται οτι είναι όλες οι επαφές συνδεδεμένες.

αυτό που βλέπω απο τη μητρική ειναι οτι η δευτερη pci-e όμως είναι gen2(δηλαδή μειωμένες ταχύτητες σε σχέση με το pci-e  3.0 που είναι η πρώτη θύρα) και το Χ4 πιθανότατα σημαίνει οτι αν βάλεις και δευτερη κάρτα στο συγκεκριμένο slot θα τρέχει σε x4 και όχι σε x16.

Δημοσ.

Ένα από τα PC μου (και πλέον το βασικό μου) έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

Asus P8B75-M LE

Gigabyte GTX 1060 3GB

Asus Xonar DG

Το θέμα είναι ότι έχω εγκαταστήσει την GTX 1060 στην πρώτη PCI-E θύρα (καθώς ξέρω ότι αυτό είναι το "σωστό"), οπότε η 1η απλή PCI καλύπτεται και μένει μόνο άλλη μία, ακριβώς κάτω από την GTX/ τους ανεμιστήρες της για τη Xonar που είναι απλή PCI.

Επισυνάπτω photos.

Είναι εντάξει αυτή η διάταξη ή θα έχω θέμα με τις θερμοκρασίες ή την υπερθέρμανση της Xonar;

Μια άλλη λύση είναι να βάλω την GTX 1060 στην τελευταία - κάτω κάτω PCI-E αλλά νομίζω αυτή λειτουργεί με χαμηλότερα πρότυπα ταχύτητας.

Τι λέτε;

Μπορείς να παραγγείλεις riser pci για την κάρτα ήχου και να την βάλεις χαμηλά . Έτσι έχω κάνει εγώ γιατί η δική μου gpu έκαιγε

https://www.game-show.gr/shop/32-bits-flexible-pci-riser-slot-extender-cable-adapter-extension-converter/

Δημοσ.

Οπότε παιδιά για να καταλάβω, οι δυο PCI-E θύρες είναι 100% όμοιες σε επιδόσεις ή όχι; :-D

Καλή η ιδέα για το riser PCI, όμως μιλάμε για κάρτα ήχου των 20 ευρώ - άμα είναι να δώσω άλλα 14 ευρώ + ενδεχομένως μεταφορικα... δεν λέει...

Μάλλον θα την αφήσω έτσι και κάποια στιγμή θα αγοράσω μια καλύτερη κάρτα ήχου PCI-E...

Αφήστε που κάτι μου λέει ότι η κάρτα γραφικών θα "βρίσκει" στη SATA 3 (που δεν είναι στυλ γωνία το καλώδιο) και τα άλλα καλώδια USB/ Front Panel....

Δημοσ.

Οπότε παιδιά για να καταλάβω, οι δυο PCI-E θύρες είναι 100% όμοιες σε επιδόσεις ή όχι; :-D

Καλή η ιδέα για το riser PCI, όμως μιλάμε για κάρτα ήχου των 20 ευρώ - άμα είναι να δώσω άλλα 14 ευρώ + ενδεχομένως μεταφορικα... δεν λέει...

Μάλλον θα την αφήσω έτσι και κάποια στιγμή θα αγοράσω μια καλύτερη κάρτα ήχου PCI-E...

Αφήστε που κάτι μου λέει ότι η κάρτα γραφικών θα "βρίσκει" στη SATA 3 (που δεν είναι στυλ γωνία το καλώδιο) και τα άλλα καλώδια USB/ Front Panel....

To είχα πάρει από ebay εγώ πριν τις αλλαγές στα τελωνεία 3€ , για δες μήπως το βρεις από Ευρώπη

• Like 1
Δημοσ.

Σε μια asus p6t deluxe v2 ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα. Η asus xonar πηγε και κουμπωσε ακριβως διπλα απο την καρτα γραφικων, με αποτελεσμα να μειωνεται η ροη αερα στον ανεμιστηρα της καρτας (μιλαμε για χιλιοστα κενο)

To κουτι (haf932) δεν βοηθουσε καθολου σε αυτο το προβλημα.

Αναγκάστηκα και πηγα και αγορασα δευτερη καρτα ηχου asus xonar dx pci-e, ωστε να κουμπωσει στην εξπρες θυρα που βρισκεται μακρια και πισω απο την καρτα γραφικων. Η θερμοκρασια της καρτας αναλογα την εποχη και Load gpu , επεσε καπου στους 8-10 βαθμους κι ας δουλευει χαμηλοτερα σε στροφες ο ανεμιστηρας της καρτας πλεον.

σε ati crossfire που ηταν αγκαλια ναι ειχα στην πρωτη καρτα που δεν μπορουσε να τραβηξει αερα καμια 10 αρια βαθμους παραπανω temp και πιο πολλες στροφες στο Fan.

δες αν στη μητρική σου η δευτερη pci-e(μαύρη) έχει όλες τις επαφές συνδεδεμένες εντός της.

Αν ναι είναι 16αρα,αν οχι ειναι λιγότερη.

απο την φωτογραφία φαίνεται οτι είναι όλες οι επαφές συνδεδεμένες.

αυτό που βλέπω απο τη μητρική ειναι οτι η δευτερη pci-e όμως είναι gen2(δηλαδή μειωμένες ταχύτητες σε σχέση με το pci-e  3.0 που είναι η πρώτη θύρα) και το Χ4 πιθανότατα σημαίνει οτι αν βάλεις και δευτερη κάρτα στο συγκεκριμένο slot θα τρέχει σε x4 και όχι σε x16.

σε καποια mobo αν εχει καιτο πρωτο slot γεματο και το δευτερο τοτε το δευτερο πεφτει σε μικροτερη ταχυτητα.απλα ο φιλος δεν θα εχει το πρωτο γεματο απλα πρεπει να δει αν το δευτερο μπορει μονο του να παιξει 16χ.

Απο το SB είναι, οπότε είναι Χ4. Ακόμα και αν είναι η πρώτη κενή.

ας δει και το manual

το πιο σωστο ειναι να διαβασεις το Manual.οτι εξωτερικα ειναι ιδιες δεν σημαινει οτι θα παιξουν στην ιδια ταχυτητα.επισης ναι μπορει πχ αν η καρτα ειναι μεγαλη να βρει καπου οποτε θελει δοκιμη.βρισκεις και Usb καρτες ηχου πλεον

To είχα πάρει από ebay εγώ πριν τις αλλαγές στα τελωνεία 3€ , για δες μήπως το βρεις από Ευρώπη

απλα ναι μην το παρει απο καμια κινα γιατι θα φτασει πολυ πιο ακριβα.

Δημοσ.

να ΜΗΝ κάνεις τίποτε

η windforce 1060 δεν έχει προβλήματα θερμοκρασίας και προσωπικά πιστεύω ότι ΜΑΧ έχεις 2-3 βαθμούς παραπάνω με την κάρτα ήχου "κολλητά". 

δοκίμασε το στην πράξη με ή χωρίς κάρτα ήχου να δεις ότι έχω δίκιο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...