Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όλα  είναι καλά και αξιόπιστα και πάνω-κάτω ίδιας χρονολογίας. Απλά έχουν ελαφρά διαφορετικά χαρακτηριστικά ανάλογα το περιβάλλον που θα κληθούν να δουλέψουν και το μέγιστο bandwidth που χρειαζόμαστε. Γι' αυτό επιμένω να ρωτώ το ακριβώς θέλεις να πετύχεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να παω 100mbit ιντερνετ απο μια vdsl γιατι σε αυτη την αποσταση με τα εναερια καλωδια δεν συγχρονιζει καν το adsl.

Επεξ/σία από j2k
Δημοσ.

Αν υπάρχει καθαρή οπτική επαφή και χωρίς εμπόδια στη ζώνη Fresnel, θα τα πιάσεις τα 100Mbps με τα Litebeam και Powerbeam.

Για μεγαλύτερες ταχύτητες κοιτάς σετ ΑΡ Rocket 5AC-Lite (ή αν το αντέχει η τσέπη σου το Rocket 5AC-Gen2), μαζί με κεραία παραβολική RD-5G530RD‑5G31‑AC).

Και αν το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα, υπάρχουν και άλλες προτάσεις.

Δημοσ.

Μαλλον εχω εμποδιο στη ζωνη fresnel..

αλλα σε ενα αλλο σημειο που ειναι 6km εχω δεν εχω εμποδιο

γινετε να στειλω πρωτα το σημα εκει και μετα απο εκει στο σημειο που θελω?

ετσι η αποσταση θα ειναι 6+4km περιπου.

Να να κανω τριγωνικη κατα καποιο τροπο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, j2k είπε

Μαλλον εχω εμποδιο στη ζωνη fresnel..

αλλα σε ενα αλλο σημειο που ειναι 6km εχω δεν εχω εμποδιο

γινετε να στειλω πρωτα το σημα εκει και μετα απο εκει στο σημειο που θελω?

ετσι η αποσταση θα ειναι 6+4km περιπου.

Να να κανω τριγωνικη κατα καποιο τροπο.

Φυσικά εφόσον υπάρχει επαφή από Α σε Β και από Β σε Γ. Το θέμα είναι ότι λόγω αποστάσεων ανεβαίνει πολύ το κόστος. Θέλεις το Α να δίνει στο Β1, το Β1 να λαμβάνει και να δίνει σε ένα Β2 ακριβώς δίπλα το οποίο κιόλας (Β2) θα δίνει σήμα στο Γ. Δλδ θέλεις 4 (ίδια) μηχανήματα για μέγιστη αποδωση. Αυτά που σου προτείνει ο jkoukos είναι όντως τα καλύτερα σε αυτή την τιμή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι 4 ιδια σιγα αμα δωσω 4x100 ευρω ειναι 400 ευρω δεν ειναι μεγαλο ποσο για να γινει δουλεια

ουτε τα 1000 ευρω ειναι πολλα για να εχεις internet.

Αυτα εδω https://link.ui.com εχουνε μεγαλη σχεση με την πραγματικοτητα ?

Επεξ/σία από j2k
Δημοσ.

Είναι ενδεικτικό τι περιμένεις να έχεις σε ιδανικές συνθήκες, ανάλογα τον εξοπλισμό και τις σωστές ρυθμίσεις που θα κάνεις. Με καθαρή οπτική επαφή και έξω από την ζώνη Fresnel, θα είσαι κοντά στο θεωρητικό που βγάζει η ιστοσελίδα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον θα παρω 4 τετοιες Powerbeam ac gen2

https://www.skroutz.gr/s/11346798/Ubiquiti-PowerBeam-AC-Gen2.html

Για να δωσω σε 2 απεναντι ισογεια σπιτια 100μ το ενα και 150 το αλλο

που υπαρχει μερικη οπτικη επαφη λογω καποιων δεντρων τι να παρω?

Επεξ/σία από j2k
Δημοσ.

To nanostation ac loco ειναι access point ?

Δηλαδη μπορουνε να συνδεθουνε συσκευες(κινητα λαπτοπ) απευθειας πανω του?

η θελει 2 nanostation ac loco για να γινει link και μετα extra accept point για να παιρνουνε οι συσκευες ?

Να μην παρω καλυτερα ζευγαρια litebeam ac gen2 και να βαλω μετα μεσα στα σπιτια access point ωστε να εχω καλυτερο σημα ?

Δημοσ.

Ναι, τα Nanostation είναι ΑΡ, όπως όλες οι αντίστοιχες συσκευές. Τι νόμιζες ότι είναι;

Όλα τα εξωτερικά ΑΡ, ανεξαρτήτως κατασκευαστή, συνδέονται με καλώδιο δικτύου και τίποτα άλλο. Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις με κάποια που συνδέονται μόνο με USB, αλλά με αυτά αλάργα, μακρυά και αγαπημένοι.

Όλες οι εξωτερικές κεραίες, ανεξαρτήτως κατασκευαστή, συνδέονται με καλώδιο RF σε ανάλογη υποδοχή και τίποτα άλλο.

Θέλεις 2 ίδια ΑΡ για να κάνουν την εξωτερική ασύρματη ζεύξη και στην άλλη θέση ένα ακόμη εσωτερικό (ή router) για να μοιράζει τοπικά. Το ίδιο ισχύει με χρήση οποιουδήποτε εξωτερικού ΑΡ.

Ο λόγος που υπάρχουν πληθώρα ΑΡ, είναι να κάνουμε χρήση του σωστού ανάλογα την περίπτωση. Τα Litebeam είναι πολύ καλά για μακρινές ζεύξεις, αλλά σε περίτπωση εμποδίων χάνουν καθώς έχουν πολύ στενή δέσμη εκπομπής και λήψης, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν από ανακλάσεις. Το αντίθετο συμβαίνει με τα Nanostation που ακόμη και με τα δέντρα, λόγω της μεγαλύτερης δέσμης θα λαμβάνουν από ανακλάσεις και είναι ιδανικά για μικρές αποστάσεις.

Δημοσ.

Τωρα που ειδα καλυτερα υπαρχει ξεκαθαρη οπτικη επαφη με σε αυτα που ειναι 100 και 150 μετρα.

Μπορω με 3 loco να δωσω σημα και στα 2 σπιτια(ειναι περιπου διπλα) να βαλω δηλαδη στη 1 loco βαση 1 στο σπιτι που ειναι στα 100m και 1 στο σπιτι που ειναι στα 150m ?

η να βαλω 4 κεραιες litebeam ?

Δημοσ.

Τα Nanostation έχει άνοιγμα δέσμης περίπου 45°. Αν και τα 2 απέναντι σπίτια είναι μέσα σε αυτό το τόξο, τότε κάνεις δουλειά με 3 ΑΡ. Αλλιώς θέλεις 4.

Αντίστοιχα τα Lite beam έχουν άνοιγμα δέσμης 8° και όπως καταλαβαίνεις σε τόσο μικρή απόσταση σίγουρα θέλεις 4 ΑΡ.

Καλύτερη δουλειά θα κάνεις με τα Nanostation στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Δημοσ.

ειναι λιγοτερο απο 45 οποτε θα παρω και 3 nanostation.

Για access point εντος σπιτιων το xiaomi wifi 3g ειναι οκ ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...