Προς το περιεχόμενο

TV Capture with TV tuner (or whatever)

a123xxsp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα τα φώτα όποιου έχει εμπειρία στο θέμα.

Θέλω να κάνω ποιοτικό capture προγράμματα της τηλεόρασης.

Όταν λέω ποιοτικό εννοώ να μην χάνω frames και αν γίνεται και 640x480 ή παραπλήσια ανάλυση. Όποιος έχει κάποιο TV tuner να προτείνει που δοκιμασμένα μπορεί να με καλύψει θα το εκτιμούσα...

Αν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός TV tuner επίσης θέλω να τον διαβάσω. Γράφω εδώ και όχι στο software γιατί σε πρώτη φάση με ενδιαφέρει μία αξιόπιστη κάρτα τηλεόρασης ή capture και μετά το λογισμικό. Αν κάποιος θέλει να περιγράψει εμπειρία του με συνδυασμό κάρτας+λογισμικού θα ήταν ακόμη καλύτερο.

Δημοσ.

Έχω την WinXP2000 Deluxe της Leadtek. Το καλύτερο capture ποιοτικά στην ανάλυση που αναφέρεις το πέτυχα με codec ήχου PCM (ασυμπίεστο) 44KHz/16bit/stereo και codec εικόνας MJPEG αλλά να ξέρεις βγαίνει τεράστιο το αρχείο. Κατάφερα να κάνω capture και κατευθείαν σε Xvid με ελάχιστη απώλεια frames και μικρό μέγεθος αρχείου αλλά με bitrate 900kbits, ανάλυση 352x288 και ήχο mp3 24khz/stereo και bitrate 112kbit. Μια αποδεκτή για μένα λύση είναι να κάνεις πρώτα capture σε MPEG2 στην ανάλυση που θέλεις και μετά συμπίεση με Xvid ή Dvix για να μην χάνεις frames και να χωρά περισσότερο video σε 1 CD, εκτός αν θες να το βλέπεις μετά σε DVD player και όχι σε PC οπότε το αφήνεις σε MPEG2 ή έστω το συμπιέζεις σε MPEG1 για VideoCD. To λογισμικό που χρησιμοποιώ για capture είναι το συνοδευτικό της κάρτας λέγεται WinPVR αλλά σίγουρα υπάρχουν και καλύτερα, για τη δε μετέπειτα συμπίεση το VirtualDubMod μου αρκεί.

Δημοσ.

eksartatai se megalo bathmo o arithmos ton dropped frames kai apo ton ipologisti sou, tin dinami tou.

me analisi 640*480 asimpiesto ixo (pou meta to simpiesa me vdub) divx gia tin eikona (5.05) den eixa provlima kanena kai me karta tv crypto pctc ii.ola me to iuvcr.

mporeis na kaneis capture kai me poio elafri codec kai na min exeis kanena provlima.

Δημοσ.

Εγω εχω την Terattec Cinergy 600 TV και σε συνδυασμο με το Windvr κανει καλη δουλεια. Αρκει να εχεις λιγο δυνατο υπολογιστη και γρηγορο δισκο.

Δημοσ.

Η Terattec με ενδιαφέρει να την αγοράσω. Τι λέει σαν κάρτα; Οταν λες λίγο δυνατό υπολογιστή εννοείς σαν το δικό σου; Εγώ έχω P4 2.4, 256 DDR 333, GeForce 4 Ti 64 MB, 60 GB HDD.

Δημοσ.

Μια χαρα εισαι. Παρτηνε και θα βρεις την υγεια σου. Πολυ σπανια ειμαι ενθερμος οπαδος καποιον προιοντων αλλα οντως αυτη η καρτα το αξιζει. Καποτε ειχα ενα προβλημα (τελικα δεν ηταν της καρτας) και πηρα κατευθειαν τηλεφωνο στην Terratec στην Γερμανια. Λοιπον μιλησα με τεχνικο και μου απαντησε τι επρεπε να κανω. Για δοκιμασε να το κανεις αυτο σε καμια αλλη εταιρεια. Βεβαια δεν λεω, οταν και η Terratec γινει μεγαλη εταιρεια τοτε θα χαθει μαλλον και η τηλεφωνικη εξυπηρετηση.

(Για να ενημερωσω τι ηταν το προβλημα, θα σας πω οτι οταν χρησιμοποιουσα την καρτα τηλεορασης μετα απο καποια λεπτα κοβονταν ο ηχος και επρεπε να κανω κατι για να επανερθει, π.χ να αλλαξω καναλι. Ο τεχνικος μου απαντησε οτι το προβλημα το δημιουργουσε το msn messanger που ανα καποια λεπτα προσπαθουσε να επικοινωνησει με τον server του και δημιουργουσε αυτο το conflict. Ο τεχνικος μου συνεστησε τοτε να απεγκαταστησω το messanger χρησιμοποιωντας το XP antispy. Με ενημερωσε οτι το προβλημα αυτο το ειχαν ολες οι καρτες που ειχαν wdm drivers και οχι μονο η cinergy. Εβγαλα το messanger και απο τοτε ολα καλα. Δεν γνωριζω εαν στο μεταξυ εχει διορθωθει αυτο το προβλημα με μελλοντικες εκδοσεις αλλα θυμαμαι καποιον που ειχε στειλει γραμμα στο περιοδικο RAM και ζητουσε λυση σε αυτο το προβλημα και εκεινοι του λεγαν τα κλασσικα, απεγκατασταση drivers και επανεγκατσταση. Ειχα στειλε email στο RAM για την σωστη απαντηση)

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για την βοήθεια, θα κάνω μια έρευνα αγοράς για τιμές κλπ και μετά θα επανέλθω και με τα δικά μου συμπεράσματα.

Δημοσ.

Για συμπλήρωμα.. έχω ένα Π4 2.5, ΔΕΝ έχω πρόβλημα χώρου, έχω NTFS οπότε ούτε αρχεία μεγαλύτερα 2γίγα με πειράζουν, απλά θέλω 720χ5χχ ή 640χ480 capture και μετά θα το συμπιέσω σε divx ή xvid, Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην χαθεί ο συνχρονισμός ήχου-εικόνας και να είναι καλή η ποιότητα

Δημοσ.

Για συμπλήρωμα.. έχω ένα Π4 2.5, ΔΕΝ έχω πρόβλημα χώρου, έχω NTFS οπότε ούτε αρχεία μεγαλύτερα 2γίγα με πειράζουν, απλά θέλω 720χ5χχ ή 640χ480 capture και μετά θα το συμπιέσω σε divx ή xvid, Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην χαθεί ο συνχρονισμός ήχου-εικόνας και να είναι καλή η ποιότητα

όσα capture από tv έχω κάνει με iuvcr στις παραπάνω αναλύσεις δεν είχα κανένα πρόβλημα συγχρονισμού. αμέσως συμπίεση σε divx ή xvid και ήχο mp3 128kbps,χωρίς καμία επέμβαση μετά από μένα (άντε λίγη δουλίτσα για να κόψω τις διαφημίσεις). με athlon 2100+ και σκληρό στις 7200. με το μηχάνημα σου δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα, απλά τη στιγμή που γράφεις ο υπολογιστής καλό θα ήταν να μην κάνει κάποια άλλη εργασία.

τώρα όσο αφορά την ποιότητα όλα τα λεφτά είναι το πόσο καλό σήμα έχεις. καλό σήμα-> καλή ποιότητα. ρίχνεις και ενα φίλτρο για deinterlace (απόπλεξη?? μετάφραση??) και πρέπει να είσαι μια χαρά.

Δημοσ.
Τι λέτε για capture με το WinDVR της Intervideo;

Είναι πολύ καλό αλλά έχει μερικά μειονεκτήματα. Κάνει capture μονο σε mpeg-1 και mpeg-2. Δηλαδή, αν θες να το τελικό σου αρχείο να γίνει divx θα πρέπει πρώτα να το πάρεις σε mpeg-2 καταναλώνοντας πολύ χώρο και μετά με virtualdubmod να το μετατρέψεις σε divx.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...