Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο πατέρας μου ήταν κάτοχος ενός CAT B25, το οποίο μετά από 1 χρόνο λειτουργίας περίπου σταμάτησε να φορτίζει (δεν λειτουργούσε η USB θύρα), οπότε και το πήγα ο ίδιος στο service μαζί με την απόδειξη αφού χρονικά ήταν εντός της 2ετους εγγύησης. Σήμερα με ενημερώνουν ότι βρήκαν τη μπαταρία του φουσκωμένη και αυτό το καθιστά εκτός εγγύησης, συνεπώς ή πληρώνω 38 ευρώ και το επισκευάζουν, ή 15 ευρώ μόνο για τον έλεγχο και το παίρνω ανεπισκεύαστο. Το θέμα είναι ότι ουδέποτε με ενημέρωσε κανείς (ούτε αναγράφεται στο αποδεικτικό παραλαβής) ότι αν βγει εκτός εγγύησης για κάποιο λόγο, ο έλεγχος χρεώνεται και φυσικά δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα χρεωθώ αφού πρώτα πρέπει να ελεγχθεί (!). Είναι νόμιμο κάτι τέτοιο; Αν δεν πάω καθόλου να το παραλάβω (καθώς ο πατέρας μου ήδη αγόρασε νέο κινητό για να κάνει τη δουλειά του) τι γίνεται;

Δημοσ.

τα ίδια εδώ χάλασε η θύρα usb άλλα δεν θυμάμαι καλά νομίζω πληρώσαμε 9 με 11€ κάτι τέτοιο στον Γερμανό

Δημοσ.

Με 45-50 το παιρνεις καινουργιο και τους λες να το βαλουν εκει που ξερουν δε δινεις και αλλα 40 . Αμα το πηρες και απο αυτους και δε σου καλυπτουν ουτε 1 χρονο εγγύηση .Και το συγκεκριμενο μοντελο ειναι προβληματικο - μπορεις να βρεις μπαταρια απο εξω αποθηκη με κανα 20ρικο -τουλαχιστον ετσι ειχα κανει πριν κατι χρονια

Δημοσ.

Να τους ζητήσεις να σου δείξουν το έγγραφο με βάση το οποίο χρεώνουν τα 15€. Αν δεν έχουν το παίρνεις πίσω χωρίς να πληρώσεις. Αν έχουν τους λες να το... κρατήσουν για τον κόπο τους!

Δημοσ.

Κάτι δεν κολλάει. Η μπαταρία μπορεί να εχει λιγοτερη εγγύηση (ολες οι εταιρίες το κανουν) αλλά αυτό δεν μπορει να βγαλει ολη τη συσκευή εκτός εγγύησης. Μπορούνε να πούνε οτι δεν την αντικαθιστούμε, αλλά αν υπάρχει αλλο πρόβλημα, π.χ. usb τοτε ειναι υποχρεωμένοι να το καλύψουν. Για τους ίδιους λόγους δεν πρέπει να απαιτήσουν το κόστος ελέγχου. Αν λοιπον δεν ειναι πάγια τακτική της μαμας εταιρείας (που αν ειναι θέλει black list) τοτε ειναι μαιμουδιά του αντιπροσώπου που προσπαθεί να βρει θύματα να φάει λεφτα. 

Ποια εταιρεία σου απάντησε; Τέτοιες πρακτικές μου θυμίζουν κλασσική arvato (με το νεο όνομα που δε θυμάμαι). 

Εγω πάντως θα ζητουσα γραπτώς την απάντηση και το κοστος ελέγχου και θα τους έριχνα μια βαρβάτη καταγγελία και στη ΓΓ Καταναλωτή αλλά σιγουρα θα εστελνα και ενα "κράξιμο" email στη μαμα εταιρεία. Αν δεν μου εστελναν τιποτα θα προχωρουσα με τον ίδιο τρόπο

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Η εταιρία-service λέγεται CELLCΟΜ ΕΠΕ. Θα τους ζητήσω γραπτώς την απάντηση τους, τον λόγο που η συσκευή βγαίνει εκτός εγγύησης όπως και την αιτιολογία για την μη ενημέρωση μου σχετικά με το κόστος. 

Δημοσ.

Για τον ίδιο λόγο για το ίδιο κινητό τους είχα στείλει με μια ΜΕΓΑΛΗ σημείωση "ΣΠΑΣΜΕΝΟ USB - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ"

2 μέρες μετά μου στέλνουν email:

* Σε περίπτωση όπου η συσκευή τίθεται ή είναι εκτός Εγγύησης και υπάρξει μή αποδοχή κόστους,
υπάρχει Χρέωση Ελέγχου τελική Πελάτη με ΦΠΑ: 15,36 Euro
και το κόστος τυχόν αποστολής βαρύνει τον πελάτη

** Εάν παρέλθουν 30 ημέρες από την ημέρα ενημέρωσης χωρίς απάντηση, οι συσκευές επιστρέφονται ανεπισκεύαστες ( ως μη αποδοχή κόστους )

Νευριάζω. Τους παίρνω τηλέφωνο να τους χέσω "Κύριοι την βλάβη σας την έγραψα μόνος μου, δεν χρειάστηκε κανένας έλεγχος από μέρους σας. Σας το έστειλα σε περίπτωση που ο πελάτης μου συμφωνήσει για το κόστος του USB ώστε να το έχετε εκεί να το φτιάξετε γρήγορα γιατί βιαζόταν. Απάντηση: Οι επισκευές έχουν διαχειριστικό κόστος εκτός του τεχνικού ελέγχου, αυτά περιλαμβάνει η χρέωση ελέγχου. 15 ευρώ για να ανοίξουν το δέμα δηλαδή. Θέλω κι εγώ να ανοίγω δέματα και να παίρνω 15άρια.

• Like 1
Δημοσ.

Νευριάζω. Τους παίρνω τηλέφωνο να τους χέσω "Κύριοι την βλάβη σας την έγραψα μόνος μου, δεν χρειάστηκε κανένας έλεγχος από μέρους σας. Σας το έστειλα σε περίπτωση που ο πελάτης μου συμφωνήσει για το κόστος του USB ώστε να το έχετε εκεί να το φτιάξετε γρήγορα γιατί βιαζόταν. Απάντηση: Οι επισκευές έχουν διαχειριστικό κόστος εκτός του τεχνικού ελέγχου, αυτά περιλαμβάνει η χρέωση ελέγχου. 15 ευρώ για να ανοίξουν το δέμα δηλαδή. Θέλω κι εγώ να ανοίγω δέματα και να παίρνω 15άρια.

Μπορουσες απλα να επερνες ενα τηλεφωνο και να ρωταγες ποσο κοστιζει η επισκευη της συγκεκριμενης βλαβης.

Δημοσ.

ρε παιδιά είναι στάνταρ πρακτική το κόστος ελέγχου και συνήθως αναγραφεται στο χαρτί παραλαβής - στην αρβάτο που αναφέρθηκε πριν το είχε και τις δύο φορές που έδωσα μτχ για έλεγχο. σε κάποια service εχω ακουσει και να προπληρώνεται το κοστος ελέγχου.

Η καλύτερη φάση είναι έλεγχος εκτυπωτή σε εναν από τους 3 authorised επισκευαστές epson, 60 ευρώ για πολυμηχάνημα που είχα αγοράσει 55 ευρώ!!

Δημοσ.

Οντως

Αφου ηξερες την βλαβη,γιατι δεν πηρες να ρωτησεις ποσο κοστιζει η επισκευη;

Ήταν επιθυμία του πελάτη, ήθελε να το στείλουμε για να το έχουνε εκεί. Απλά δε περίμενα να μου πούνε τέτοιο πράμα δεδομένου ότι ξέραμε το πρόβλημα. Λέτε να έχω χρόνο να τσακώνομαι με τις αντιπροσωπείες και να χρεώνομαι μεταφορικά; :P .

Δημοσ.

Ήταν επιθυμία του πελάτη, ήθελε να το στείλουμε για να το έχουνε εκεί. Απλά δε περίμενα να μου πούνε τέτοιο πράμα δεδομένου ότι ξέραμε το πρόβλημα. Λέτε να έχω χρόνο να τσακώνομαι με τις αντιπροσωπείες και να χρεώνομαι μεταφορικά; :P .

Αφου το ηθελε ο πελατης,η χρεωση μεταφερεται στον πελατη ;)

Δημοσ.

Αφου το ηθελε ο πελατης,η χρεωση μεταφερεται στον πελατη ;)

Ακριβώς. Το αποδέχτηκε. Το μόνο πρόβλημα ήταν το ενδιάμεσο "Κύριε ξέρετε, η αντιπροσωπεία χρέωσε 15 ευρώ για τον έλεγχο μπλα μπλα μπλα..." Κλασικά δηλαδή, ο μεσάζοντας τα ακούει. :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...