Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

πραγματικά θα φανεί πολύ περίεργο αυτό που θα αναφέρω αλλά είναι 100% αληθινό.

Στο πατρικό μου έχουμε αγοράσει αυτα τα powerlines (http://www.mediamarkt.gr/el/product/_tp-link-tl-pa4020pkit-1141995.html)  της TP-LINK για συνδέσουμε nova on demand (αποκωδικοποιητής) με router. Εδω και καιρό το streaming πάει χάλια στο nova on demand χωρίς να λειτουργεί σχεδόν καθόλου , τις τελευταίες μέρες και εγω διαπίστωσα οτι έχω θέμα στο downloading σε torrents αλλά πίστεψα οτι είναι αρκετά σάπιο το ρουτερακι καθώς πιάνω μέτριο σήμα. Πριν από λίγο καθώς ήμουν στις ρυθμίσεις του xbox one, παρατήρησα να μου βγάζει  "double NAT" και έτσι άρχισα το ψάξιμο για το τι δεν πάει καλά.

Άνοιξα το λαπτοπ και με το πρόγραμμα Advanced IP Scanner άρχισα να βλέπω ένα σωρό IP ! Έχοντας μείνει παγωτό κάνω scan απο τα windows και εκεί πάλι τα ίδια να μου βγάζει συσκευές που σίγουρα δεν έχουμε στο σπίτι, εκτός αυτού υπήρχε και ένα άγνωστο ρούτερ με διεύθυνση 192.168.1.254 ενώ το δικό μας ρούτερ έχει διεύθυνση 192.168.1.1 . Μάλιστα μπήκα σ'αυτη την διεύθυνση και με  admin admin μπορούσα να δώ λεπτομέρειες του δικτύου του. 

Βγάζοντας τα powerline εξαφανίστηκαν οι άγνωστες συσκευές, τώρα το μεγάλο ερώτημα.....

1) Πως στο καλό έγινε αυτο ;;;

2) Υπάρχει περίπτωση να μας κλέβουν ρεύμα και αν ναι τέτοια σύμπτωση να έχει και ο γείτονας powerlines ;

3) Υπάρχει περίπτωση να μιλάμε για απλή βλάβη της ΔΕΗ;

Τόσα χρόνια με πληροφορική ασχολούμαι δεν περίμενα οτι θα δω τέτοιο πράγμα, αντε να το εξηγήσω στον πατέρα μου.

Δημοσ.

"I see dead people".....sorry δεν μπορούσα να κρατηθώ

Πέρα απο την πλάκα κάτι λείπει απο την εξίσωση καθώς όλα αυτά που λες δεν είναι και πολύ λογικά.....το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι κάποια συσκευή σου λειτουργεί σαν γέφυρα καθώς ενώ την συνδέεις στο δίκτυο μέσω Ethernet αυτή συνδέεται στον γείτονα μέσω Wifi και γιαυτό γίνεται αυτή η κατάσταση.....

Σε αυτές τις περιπτώσεις αφού υπάρχει και πρόβλημα ξεκίνα απο τα απλά..καταρχήν κλείσε όλα τα Wifi....1 router<-->Laptop συνδέεσαι με καλώδιο....ελέγχεις ταχύτητα....βλέπεις "φαντάσματα"?.....αν όχι...προχωράς προσθέτοντας συσκευές....

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι στην περίπτωση που το powerline σου (και του γείτονα επειδή πρέπει και αυτός να έχει) χρησιμοποιεί τον ουδέτερο (γείωση) τότε, αν ο ηλεκτρολόγος που έφτιαξε την πολυκατοικία έχει κάνει κοινή γραμμή για όλους είναι λογικό αυτό που γίνεται.

Δημοσ.

εγω θα επαιρνα (το εχω κανει δηλαδη )ενα καλο ρουτερακι απ οπου θα μπορουσα να κοψω οποια συσκευη δεν εχω-θελω  απο το δικτυο

Δημοσ.

τα πραγματα ειναι πιο απλα.

α.το εχω πετυχει μαλιστα πριν καναμηνα αυτο που λες.εκανα εγκατασταση 2 Powerlines και ειχα κατι θεματα.οταν εβαλα το προγραμμα της tp link που δινει στο site Που βλεπεις την τοπολογια και τα Powerline αντι να δω δυο ειδα τεσσερα.δυο αυτα που εβαλα και δυο αλλο μοντελο tp link του γειτονα.οχι δεν σας κλεβει κανεις ρευμα απλα εχει αναφερθει να βλεπουν καποιοι Powerlines που ειναι πισω απο αλλο ρολοι δεη.

αυτο που θα κανεις ειναι μεσα απο το utility της tp link να δωσεις σαν αλλο κωδικο στα δικα σου Powerlines ωστε να κλειδωσουν μεταξυ τους και να μην βλεπεις ουτε εσυ του γειτονα ουτε αυτος τα δικα σου.σαν Network name Καπως ετσι το αναφερει.και θα παιξεις μια χαρα μετα.τυπικα δες και για Firmware update στα Powerlines και κλεισε το Power saver

εγω θα επαιρνα (το εχω κανει δηλαδη )ενα καλο ρουτερακι απ οπου θα μπορουσα να κοψω οποια συσκευη δεν εχω-θελω  απο το δικτυο

το βασικο ειναι να κλειδωθουν τα Powerlines και οχι να προσπαθεις να κοψεις τα Powerlines του γειτονα και τον dhcp του γειτονα.

Και ναι ολος και περισσοτερος κοσμος βαζει powerlines Πλεον.

• Like 5
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, ναι τελικά μάλλον η γείωση είναι κοινή για όλους ίσως γι'αυτό υπάρχει το πρόβλημα, να ξανα επαναλάβω όταν αφαίρεσα τα powerlines οι άγνωστες συσκευές εξαφανίστηκαν. Με αυτά που έγιναν όμως θεωρώ οτι είναι τελείως αναξιόπιστη η τεχνολογία των powerlines γι'αυτο θα προσπαθήσω να τα επιστρέψω και αντ' αυτού θα πάρω ενα καλό Wifi - Extender πάνω απο 300 Mbps με θύρα ethernet ώστε να κάνω ασύρματη γέφυρα με ρουτερ - αποκωδικοποιητή (το έχω κάνει και παλιότερα κα είχε πετύχει, απλά φοβήθηκα την ακτινοβολία των WiFi).

• Like 1
Δημοσ.

Βρε παιδιά πως γίνεται να επικοινωνούν μεταξύ τους τα powerline;; αυτά πάνε ζευγάρι και για να προσθέσεις και τρίτο πρέπει να το κάνεις pair πάνω στο κεντρικό.

Σωστά τα λέω;;

Δημοσ.

UPDATE: Τα επιστρέψαμε τα powerlines τελικά και πήραμε αυτο το ρουτερ --> (http://www.mediamarkt.gr/el/product/_d-link-dsl-3682-1194361.html) το οποίο είναι πολύ καλό και μάλιστα έχει δυο wireless το ένα είναι 2,4 Ghz και το άλλο είναι 5 Ghz, επίσης βάλαμε ένα extenter το οποίο έχω συνδέσει στον αποκωδικοποιητή της Nova και κάνει ασύρματη "γέφυρα" . Όλα δουλεύουν ρολόι με τις ταχύτητες να φτάνουν 43 Mbps στο speedtest και μάλιστα με τα 5 Ghz πιάνω και στα πιο απομακρυσμένα δωμάτια χωρίς απώλειες. 

Βρε παιδιά πως γίνεται να επικοινωνούν μεταξύ τους τα powerline;; αυτά πάνε ζευγάρι και για να προσθέσεις και τρίτο πρέπει να το κάνεις pair πάνω στο κεντρικό.
Σωστά τα λέω;;

Τα powerline δεν χρειάζεται να πηγαίνουν ζευγάρι μπορείς να βάλεις και παραπάνω απο 2.

Δημοσ.

Σωστά τα λέω;;

παμε απο την αρχη.ναι πανε ανα ζευγαρι αλλα εχουν ενα ονομα.πχ network1.απο Default ολα μπορει να εχουν το ιδιο οποτε και το ενα βλεπει το αλλο.για αυτο οταν βαλεις το utility οπως ειπα πιο πανω μπορεις να αλλαξεις αυτο το ονομα ωστε να μην βλεπουν ο ενας του αλλου.

εδω ακριβως πως γινεται

http://www.tp-link.com/us/faq-1090.html

αν δεν αλλαξεις το ονομα ακομα και 10 να βαλεις που ειναι 5 ζευγαρια αν εχουν το Default που τα tp link οπως ειπα και οσο εχω δει εχουν το ιδιο τοτε θα βλεπουν το ενα το αλλο.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, ναι τελικά μάλλον η γείωση είναι κοινή για όλους ίσως γι'αυτό υπάρχει το πρόβλημα, να ξανα επαναλάβω όταν αφαίρεσα τα powerlines οι άγνωστες συσκευές εξαφανίστηκαν. Με αυτά που έγιναν όμως θεωρώ οτι είναι τελείως αναξιόπιστη η τεχνολογία των powerlines γι'αυτο θα προσπαθήσω να τα επιστρέψω και αντ' αυτού θα πάρω ενα καλό Wifi - Extender πάνω απο 300 Mbps με θύρα ethernet ώστε να κάνω ασύρματη γέφυρα με ρουτερ - αποκωδικοποιητή (το έχω κάνει και παλιότερα κα είχε πετύχει, απλά φοβήθηκα την ακτινοβολία των WiFi).

λογικο ειναι που εχασες τις αλλες συσκευες αφου τις εβλεπες μεσα απο τα powerlines.δεν ειναι καθολου αναξιοπιστη.απλα πρεπει να τα κανεις Secure με τον τροπο που ειπα πιο πανω.ειναι σαν να εχεις adsl router να εχεις τα Default στοιχεια στο wifi μαζι με αλλα 5000 ατομα ή να το εχεις ξεκλειδωτο και να λες μα γιατι μπηκαν στο δικτυο μου.απλα επειδη τα powerlines ειναι κατι καινουριο και ολοι πιστευουν οτι δεν μπορουν να δουν αλλα Powerlines Πισω απο διαφορετικο ρολοι δεη για αυτο και δεν τα κλειδωνουν.συν οτι οι περισσοτεροι δεν ξερουν καν οτι κλειδωνουν.το extender πολλες φορες δεν ειναι η καλυτερη λυση αλλο τοσο οταν το extender δινει ασυρματα.χανεις σε ταχυτητα δυστυχως ακομα και με καλα Powerlines αφου με το ιδιο Radio κανεις και transmit receive Με το adsl router αλλα και με τις συσκευες.καποια καλυτερα εχουν δυο radio οποτε το καθε radio να κανει διαφορετικη δουλεια.το καλο με σενα ειναι οτι εσυ μπορεις να το βαλεις σαν Client οποτε το ασυρματο απλα να παιρνει απο το adsl router και μετα να δινει με καλωδιο στον αποκωδικοποιητη.για την ακτινοβολια αδικα ανησυχεις οταν εχουμε 100 δικτυα τριγυρω μας 200 dect τηλεφωνα και απειρα κινητα.

UPDATE: Τα επιστρέψαμε τα powerlines τελικά και πήραμε αυτο το ρουτερ --> (http://www.mediamarkt.gr/el/product/_d-link-dsl-3682-1194361.html) το οποίο είναι πολύ καλό και μάλιστα έχει δυο wireless το ένα είναι 2,4 Ghz και το άλλο είναι 5 Ghz, επίσης βάλαμε ένα extenter το οποίο έχω συνδέσει στον αποκωδικοποιητή της Nova και κάνει ασύρματη "γέφυρα" . Όλα δουλεύουν ρολόι με τις ταχύτητες να φτάνουν 43 Mbps στο speedtest και μάλιστα με τα 5 Ghz πιάνω και στα πιο απομακρυσμένα δωμάτια χωρίς απώλειες. 

Τα powerline δεν χρειάζεται να πηγαίνουν ζευγάρι μπορείς να βάλεις και παραπάνω απο 2.

mia χαρα.ειναι και adsl και vdsl.τα 5ghz δεν φτανουν τοσο μακρυα οσο τα 2,4 ghz δυστυχως απλα δεν εχεις παρεμβολες.αν εχεις θεματα δοκιμασε στο Channel width απο 40 να βαλεις 20 γενικοτερα να το μικρυνεις.καποια εχουν και 80 οποτε εκει το ριχνεις 40.ριχνεις την μεγιστη ταχυτητα αλλα πολλες φορες παιζει καλυτερα λογω λιγοτερων παρεμβολων.ειναι διαφορετικο Channel width για τα 5ghz και δαιφορετικο για τα 2,4

Δημοσ.

Πριν χρόνια η εταιρία που εργαζόμουν έστειλε σε σχετικό περιοδικό ένα σετ Poweline 85mbps (κινέζικη μάρκα τα οποία τα είχαν βαφτίσει κάπως αλλιώς).  Μερικές μέρες αργότερα μας πήραν τηλέφωνο για να μας δώσουν συγχαρητήρια ότι είναι το καλύτερο προϊόν ως προς την εμβέλεια.  Δουλεύουν το ένα εδώ και το άλλο στη διπλανή πολυκατοικία - και όχι μεσοτοιχία αλλά ξεχωριστά κτίρια με πιλοτή κήπο κλπ.

Γράφτηκε και στην παρουσίαση και στο συγκριτικό τεστ.

Τα δοκίμασα λοιπόν στην πολυκατοικία που μένω και δούλευε παντού - σε όλα τα διαμερίσματα και σε διαφορετικές φάσεις.  Και ναι έπαιζε και στην γειτονική πολυκατοικία.

Αυτό που θυμάμαι από την εποχή εκείνη είναι ότι όλα τα 85mbps powerline έπαιζαν μεταξύ τους ασχέτως μάρκας.  Chipset είχαν της intellon.

Να ξέρετε ότι τα Power line μοιράζονται το bandwidth.  Δουλεύουν δηλαδή σαν hub και όχι σαν switch.  Με άλλα λόγια, όσα περισσότερα βάλετε επάνω τόσο πιο αργό γίνεται το δίκτυο.

Δημοσ.

στη παραδιπλανή πολυκατοικία πως γινεται ; κοινη γειωση αλλα δεν εχουν διαφορετικες γραμμες και ρολογια ; 85mbps πρεπει να ηταν απο τα πρωτα tplink που βγηκαν ;

Δημοσ.

μη υα βγαλουμε και αχρηστα τα powerlines

ειναι φοβερη εξυπηρετηση σε μερικες περιπτωσεις αλλα ειπαμε να γινει σωστο σεταπ μεσω της εφαρμογης που εχει πχ η

tp link

το καλωδιο ειναι αναντικαταστατο οποτε οπου μπορουμε τραβαμε καλωδιο

Δημοσ.

Δεν δουλεύουν με την γείωση, αλλά με την φάση / ουδέτερο.

Πρακτικά περνάνε από το ρολόι και μπορείς να τα δεις σε όσα διαμερίσματα / σπίτια είναι πάνω στην ίδια σύνδεση με αυτό.

Απλά από ένα σημείο και μετά εξασθενεί το σήμα και δεν πάνε μακριά.  Σε πολλές μεζονέτες δεν πάνε από τα πάνω πατώματα στο υπόγειο π.χ.

Ίσως παλαιότερα που βγήκαν στην αγορά να είχαν μεγαλύτερη ισχύ ή άλλη διαμόρφωση σε σχέση με τα σημερινά.  Τότε η αγορά είχε τα devolo μετά κυκλοφόρησαν διάφορες μάρκες.  Τότε είχε προσπαθήσει η ΔΕΗ να κάνει δοκιμές για μοίρασμα Internet από το δίκτυό της αλλά δεν πήγε μακριά αυτή η ιδέα.

Είναι μεγάλη ευκολία, απλά μην στήσεις δίκτυο με αυτά.  Όπως αναφέρω παραπάνω η ταχύτητα μοιράζεται ανάλογα με πόσα έχεις συνδέσει επάνω.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
On 2/11/2017 at 5:38 PM, papars said:

Πριν χρόνια η εταιρία που εργαζόμουν έστειλε σε σχετικό περιοδικό ένα σετ Poweline 85mbps (κινέζικη μάρκα τα οποία τα είχαν βαφτίσει κάπως αλλιώς).  Μερικές μέρες αργότερα μας πήραν τηλέφωνο για να μας δώσουν συγχαρητήρια ότι είναι το καλύτερο προϊόν ως προς την εμβέλεια.  Δουλεύουν το ένα εδώ και το άλλο στη διπλανή πολυκατοικία - και όχι μεσοτοιχία αλλά ξεχωριστά κτίρια με πιλοτή κήπο κλπ.

Γράφτηκε και στην παρουσίαση και στο συγκριτικό τεστ.

Τα δοκίμασα λοιπόν στην πολυκατοικία που μένω και δούλευε παντού - σε όλα τα διαμερίσματα και σε διαφορετικές φάσεις.  Και ναι έπαιζε και στην γειτονική πολυκατοικία.

Αυτό που θυμάμαι από την εποχή εκείνη είναι ότι όλα τα 85mbps powerline έπαιζαν μεταξύ τους ασχέτως μάρκας.  Chipset είχαν της intellon.

Να ξέρετε ότι τα Power line μοιράζονται το bandwidth.  Δουλεύουν δηλαδή σαν hub και όχι σαν switch.  Με άλλα λόγια, όσα περισσότερα βάλετε επάνω τόσο πιο αργό γίνεται το δίκτυο.

η αφασια ειναι οτι οτι κινεζικο βγαινει δεν εχει ορια.βρισκεις ασυρματα wifi stick 5000mw και αν το κανει καποιος review θα πει οτι ειναι το καλυτερο ασχετα που ειναι εκτος προδιαγραφων.

On 2/11/2017 at 11:50 PM, Damachi said:

στη παραδιπλανή πολυκατοικία πως γινεται ; κοινη γειωση αλλα δεν εχουν διαφορετικες γραμμες και ρολογια ; 85mbps πρεπει να ηταν απο τα πρωτα tplink που βγηκαν ;

μπορει να περασει απο ρολοι.το εχω δει σε 2-3 ατομα να βλεπουν αλλο διαμερισμα.απο την δεη σε ολο το σπιτι τα ιδια καλωδια ερχονται που απλα μετα περνανε στους μετρητες.

On 3/11/2017 at 12:46 PM, Damachi said:

ποιος τα λεει αχρηστα ; ειδικα αμα εχεις  προσβαση σε net και iptv απο διπλα ;)

ειναι καλη ευκολια ειδικα τα νεα που εχουν wifi και παιζουν καλυτερα συνηθως απο τα extenders/repeaters.

On 4/11/2017 at 12:59 PM, papars said:

Δεν δουλεύουν με την γείωση, αλλά με την φάση / ουδέτερο.

Πρακτικά περνάνε από το ρολόι και μπορείς να τα δεις σε όσα διαμερίσματα / σπίτια είναι πάνω στην ίδια σύνδεση με αυτό.

Απλά από ένα σημείο και μετά εξασθενεί το σήμα και δεν πάνε μακριά.  Σε πολλές μεζονέτες δεν πάνε από τα πάνω πατώματα στο υπόγειο π.χ.

Ίσως παλαιότερα που βγήκαν στην αγορά να είχαν μεγαλύτερη ισχύ ή άλλη διαμόρφωση σε σχέση με τα σημερινά.  Τότε η αγορά είχε τα devolo μετά κυκλοφόρησαν διάφορες μάρκες.  Τότε είχε προσπαθήσει η ΔΕΗ να κάνει δοκιμές για μοίρασμα Internet από το δίκτυό της αλλά δεν πήγε μακριά αυτή η ιδέα.

Είναι μεγάλη ευκολία, απλά μην στήσεις δίκτυο με αυτά.  Όπως αναφέρω παραπάνω η ταχύτητα μοιράζεται ανάλογα με πόσα έχεις συνδέσει επάνω.

επισης εχει να κανει και αν υπαρχουν υποπινακες στο σπιτι και διαφορα εξτρα πραγματα στον πινακα.επιτηρητες τασης κτλ.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...