burnin Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 καλησπερα. συντομα μετακομιζω σε μια μονοκατοικια διοροφη, η οποια εχει μεσοτοιχία με την ιδιοκτητρια που μενει διπλα. και η οποια μου εχει δωσει πασγουορντ του ρουτερ κτλ κτλ και μπορω να μπαινω στοπ δικο της. θα δοκιμασω συντομα να μπω και ασυρματα να ανοιξω πορτες, οταν με το καλο μετακομισω. Το σήμα δεν ειναι κακο που πιανω, αλλα επειδη ειναι διοροφο το σπιτι, ε καποια σημεια δεν θα εχουν τοσο καλο σημα. και δυστυχως εκει που θα μπουν και ο δικος μου υπολογιστης και της κοπελας, ε μαλλον θα υπαρχει λιγο θεμα. περαν του θεματος της ενισχυσης σηματος, σκεφτομαι και κατι αλλο που δεν ξερω πως να το υλοποιησω. στο σπιτι που ειμαι τωρα, εχω κανει τους 3 υπολογιστες που παιζουν, δικτυο. το ιδιο θα θελα και στο νεο σπιτι. ομως δεν θα εχω δικο μου ρουτερ. οποτε θελω με καποιον τροπο να εχω τους υπολογιστες στο σπιτι μου σε δικτυο για να μεταφερω αρχεια απο τον εναν στον αλλον κτλ κτλ, αλλα αν πχ μπει η γειτονισσα στο ρουτερ της, να μη μπορει να μπει στα δικα μου πισια. στην περιπτωση μου, αποτι καταλαβαινω, το access point ειναι αχρηστο σωστα? μιας και τα access point πρεπει να συνδεθουν με καλωδιο στο ρουτερ, και αυτο ειναι στης γειτονισσας. υπαρχει κανα μαραφετι, που να παιρνει τη συνδεση της γειτονισας και να μπορει να δημιουργησει τοπικο δικτυο στο σπιτι μου με αλλο username password απο τη συνδεση του δικου της ρουτερ? να χα δηλαδη ας πουμε, ενα ρουτερ, το οποιο ομως σημα δεν θα το επαιρνε με καλωδιο απο το τηλεφωνο μου (μιας και δεν εχω) αλλα θα το επαιρνε ασυρματα απο τη γειτονισσα? ή αυτα που σκεφτομαι ειναι μπουρδες? αλλιως τι κανω? ποια ειναι η οικονομικοτερη λυση? καποιο Repeater? καποιο φτηνοοοοο αλλα καλουλι εχουμε να προτεινουμε? ναι, οπως φαινεται και απο αυτα που γραφω, ειμαι λιγο μπερδεμενος. υγ. οπως το κοβω μαλλον θα ηθελα 2 ριπιτερ. ενα να εινα ιστον κατω οροφο που θα παιρνει το σημα απο την μεσοτοιχια, και θα ηθελα να εχω αλλο ενα ριπιτερ στον πανω, που να βλεπει το κατω ριπιτερ και να τσιμπαει απο εκει για καλυτερο σημα. παιζει κατι τετοιο? ευχαριστω πολυ
poulinos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 repeater το οποιο θα παιξει σε λειτουργεια Client δηλαδη παιρνει ασυρματα και δινει με καλωδιο.μετα βαζεις switch και τα Pc συνδεονται εκει.αν δεν θες Switch παιζεις ασυρματα απο το Repeater. τα Pc θα εχουν Password για δικτυο για να μην μπει αλλος.επισης θα μπορουσε το repeater να εκανε και nat ωστε να εισαι ξεχωριστο δικτυο αλλα δεν νομιζω οτι το κανουν ολες οι συσκευες.καποια airlive Νομιζω το εκαναν αλλα δεν θυμαμαι σιγουρα για λειτουργεια Repeater. 1
burnin Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 σε ευχαριστω πολυ φιλε για την απαντηση σου. Καταρχας, λογω του που πρεπει να μπει το repeater για να εχει το μεγιστο σημα απο το γειτονα, και το που ειναι οι συσκευες που θελω να συνδεσω, δε θα μπορω να συνδεσω τις συσκευες (πισι μιντια πλειερ κτλ) ενσυρματα. οποτε δεν ξερω και ποσο νοημα εχει το switch. θα προτιμουσα να βρω τροπο να μην εχει το δικτυο πασγουορντ, ετσι ωστε να μη χρειαζεται καθε φορα να πληκτρολογω στο μιντια πλειερ κτλ κτλ. οποτε αυτο που ειπες να μπορω να κανω ξεχωριστο δικτυο, θα ηταν τελειο. αν repeater δεν το κανουν αυτο (και οποια το κανουν θα ειναι πανακριβα φανταζομαι), τι συσκευη θα επρεπε να βαλω στο repeater πανω, ετσι ωστε να εκανα ξεχωριστο δικτυο? σε ευχαριστω πολυ παω να ψαξω για ριπιτερ στο σκρουτζ... edit γραφωντας airlive στο σκρουτζ, μου εβγαλε αυτα Comfast CF-WR302S Comfast CF-WR750AC το ενα ειναι single band. και το αλλο dual. μου αρκει λετε το πρωτο? γιατι το αλλο ξεφευγει σε λεφτα. αμα κανουν δικο τους δικτυο, ειμαι κομπλε. και αποτι βλεπω εχει καλη κεραια. σε περιπτωση που το σημα στον κατω οροφο ειναι μπομπα, αλλα πανω δεν ειναι καλο, μπορω να παρω και δευτερο ριπιτερ, το οποιο να βλεπει το σημα απο το πρωτο ριπιτερ και να το ξαναενισχυει?
poulinos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 θα μπορουσες να βαλεις ενα Repeater σε λειτουργεια Client δηλαδη να παιρνει ασυρματα ιντερνετ και να δινει με καλωδιο και πισω απο αυτο ενα router με wan θυρα που θα εχει διαφορετικο δικτυο.ετσι τα δυο δικτυα δεν θα μπορου να δουν το ενα το αλλο ετσι απλα διοτι υπαρχει δευτερο Nat και ειναι αλλο δικτυο.επισης το καλο με αυτο ειναι οτι επειδη το repeater θα κανει μονο το κομματι της επικοινωνιας με το adsl router και οχι το κομματι του δικτυου σου εσωτερικα σαν ap ,θα παιζει πιο χαλαρα.και αντιστοιχα το Router θα κανει και το καλωδιακο κομματι της επικοινωνιας οπως και τον ρολο του access point. h airlive δεν ειναι η comfast >γενικως δυσκολο να βρεις airlive ελλαδα.διαβαζα το Manual του tp link 5210 το οποιο μπορει να παρει ασυρματα και να δωσει με καλωδιο και το ασυρματο να παιζει σαν wan οποτε τα κανεις ολα με μια συσκευη μεν αλλα δεν μπορεις να δωσεις και Wireless ταυτοχρονα οποτε θες ενα access point ή θες ενα παλιο ρουτερ να παιξει σαν access point. στο manual του tp link βλεπω AP Router - In this mode, the device enables multi-user to share the Internet via ADSL/Cable Modem. The wireless port share the same IP to ISP through Ethernet WAN port. The Wireless port acts same as a LAN port while in AP mode. Οπως και AP Client Router - In this mode, the device enables multi-user to share the Internet from WISP. All LAN ports share the same IP from WISP through Wireless port. While connecting to WISP, the Wireless port works as a WAN port in AP Client mode. The Ethernet port acts as a LAN port. λογικα θες το δευτερο ap client router.δυστυχως δεν το εχω για να το δοκιμασω.επισης εχει κατευθυντικη κεραια αλλα μπορει να μπει και Omni Κεραια εξωτερικα. ναι μπορει να μπει και δευτερο Repeater αλλα θα χασεις παρα πολυ σε ταχυτητα οποτε εκει μετα αξιζει ειτε να ριξεις καλωδιο ή αν ειναι κοινο ρολοι δεη/πινακας να βαλεις Powerlines.θα μπορουσε πχ να μπει και Repeater και να βλεπει και το adsl router αν γινεται αυτο ωστε να μην κανεις Repeat Πανω στο Repeat. και στο site Της airlive Κοιταω αυτο http://fs.airlive.com/manual/AirLive_WL-5460APv2_Manual.pdf και εσυ θες αυτο που γραφει στην σελιδα 21 του manual. σε airlive ειχα παιξει Universal repeater ,ap που δεν ειναι αυτα που θες και ειχα παιξει και gw που πραγματι εκανε Nat.αλλα ηταν σαν ap οχι σαν repeater. 1
burnin Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 σε ευχαριστω πααρα πολυ φιλε. κατατοπιστηκοτατο ποστ! να εισαι καλα
poulinos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 γενικως θελει λιγο ψαξιμο και δοκιμες αναλογως πως θα παιξεις και τι μπορει να κανει ο εξοπλισμος που θα βαλεις.αλλο με απλο repeater που δεν κανει Nat και μετα roUter απο πισω αλλο με repeater που θα σου κανει Nat και απο πισω με ενα access point ή ενα παλιο adsl router που θα παιξει σαν access point 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα