dukepapass Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Καλησπέρα σε όλους εχω μια απορία παλιά ασχολούμουν με της μετατροπές αρχείων αλλά τώρα τα εχω ξεχάσει και στην ορολογία οπότε δεν μπορώ να ψάξω για να βρω αυτό που θέλω. Μήπως ξέρετε να μου πείτε πως μπορώ ενα αρχείο ειτε MP4 ειτε AVI αν ειναι πχ. 1 γιγα και θελω να του πω καντο 500mb και να πατήσω μετατροπή πιο πρόγραμμα πρέπει να χρησιμοποιήσω και πως λέγετε αυτη η διαδικασία; Τα παριοσοτερα μαρκάρουν το αρχείο και το κάνουν με ποιότητα και βγαίνει σε mb οσα θέλουν αυτά ποια προγράμματα είναι αυτα που του λες συγκεκριμένα σε ποσα MB θέλεις εσυ να στο μετατρέψει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
micos000 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Τα προγράμματα αυτά λέγονται video converters. Ένα διαδεδομένο είναι το freemake video converter που είναι μεν free αλλά θέλεις λίγο προσοχή στην εγκατάσταση για να ξετσεκάρεις τα adwares. Φορτώνεις το ή τα αρχεία που θέλεις και πατάς στη μορφή που τα θέλεις, στην περίπτωση σου mp4. Στην καρτέλα που θα ανοίξει έχει από μόνο του επιλεγμένο το Αρχική ανάλυση και ποιότητα και στο κάτω μέρος έχει κάτι σαν πουγκί και έχει δίπλα ένα νούμερο. Πάτα σε αυτό και όρισε στα πόσα ΜΒ θέλεις να στο βγάλει. Για να δουλέψει όμως σωστό το target size θα πρέπει να επιλέξεις διπλό πέρασμα το οποίο όμως θα κάνει περισσότερο χρόνο από το μονό πέρασμα αλλά θα σου βγάλει το μέγεθος που θέλεις ακριβώς και θα σου βγάλει τη βέλτιστη ποιότητα μετατροπής. Το μονό πέρασμα θα στο βγάλει στο περίπου και δε θα έχει τόσο καλή ποιότητα στην μετατροπή.
dukepapass Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Ευχαριστώ σιγουρα δεν θα ειναι μονο ενα και επι πληρωμή να ειναι δεν με πειράζει φτάνει να κανει καλη δουλειά γιατι τα περισσότερα video converters οσο θελουν αυτα στο κανουνε. Θυμήθηκα πως λεγότανε αυτο το πρόγραμμα που οσα του λες κανει audio cardian knot λεγεται αλλα ειναι πολυ παλιο.
micos000 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Μάλλον θέλεις να πεις auto gordian knot! Υπάρχει ακόμα αλλά έχει σταματήσει η ανάπτυξη του από το 2009. Το freemake είναι δωρεάν.
CheOnWeb Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Ευχαριστώ σιγουρα δεν θα ειναι μονο ενα και επι πληρωμή να ειναι δεν με πειράζει φτάνει να κανει καλη δουλειά γιατι τα περισσότερα video converters οσο θελουν αυτα στο κανουνε. Αν το αφήσεις στο αυτόματο, ναι. Αλλιώς, ορίζεις εσύ το bitrate, απ' το οποίο εξαρτάται το μέγεθος ανά χρόνο. Μια απλή πράξη είναι, που μπορείς να την κάνεις και μόνος σου. π.χ. 4.000kbps/8=500Bytes/sec. 500Bytes x 60=3.000KB/min ή 3MB/min~. Πιο απλά, κατεβάζεις αυτό: https://sourceforge.net/projects/bitratecalc/ Υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα να κοιτάξεις σ' έναν converter απ' το να κάνει αυτή την απλή πράξη αυτόματα, όπως οι δυνατότητες, το πλήθος των format που υποστηρίζει, η ευχρηστία και άλλα. Σε αυτό που χρησιμοποιώ εγώ, μπορώ να ορίζω το bitrate (και όχι το τελικό μέγεθος), αλλά μου δείχνει το τελικό μέγεθος σαν ένδειξη, ανάλογα με το bitrate που ορίζω. Μην ξεχνάς ότι το συνολικό bitrate (άρα και μέγεθος) του αρχείου είναι το άθροισμα του bitrate εικόνας+ήχου. Το πρόγραμμα στο οποίο αναφέρομαι είναι το παρακάτω και είναι ένα απ' τα δυνατότερα που έχω δουλέψει. http://tmpgenc.pegasys-inc.com/en/shopping/tvmw6_d.html Είναι ακριβό και μόνο για 64bit. Για free, ό,τι σου είπε ο micos.
dukepapass Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Η αληθεια ειναι δεν με νοιαζει να καθομε να υπολογιζω biterate θα πρωτιμουσα κατι που να το κανει αυτοματα τωρα 20μβ πανω 20 κατω αυτο δεν με νοιαζει και τοσο.
micos000 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Όπως είπα πριν, το freemake στο βγάζει και σε μέγεθος. Επίσης, αν ξέρεις να δουλεύεις το AGK κατέβασε το και κάνε με αυτό τη δουλειά σου.
parsifal Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 Άλλες 3 προτάσεις: MeGUI RipBot264 StaxRip Σε αντίθεση με το Auto Gordian Knot, συνεχίζουν να αναπτύσσονται ενεργά. Όλα δίνουν τη δυνατότητα να στοχεύσεις σε συγκεκριμένο μέγεθος αρχείου, το τελευταίο μάλιστα νομίζω κάνει και compressibility check για πιο μεγάλη ακρίβεια στο target size. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα