Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΜΗΤΡΙΚΗ :Asus prime Z370-A
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ Intel i8700
ΜΝΗΜΗ RAM: Corsair dominator platinum 32 GB 2800 Mhz (cl14).
ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ: Evga power supply 600W.
ΚΟΥΤΙ: Fractal design R5 window (Υπερβολικό αλλά μ' αρέσει).
SSD: Samsung 960 evo 250mb.
ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ NVIDIA Geforce 1050ti 4mb.
HDD Toshiba P300 3TB.
ΨΥΚΤΡΑ Noctua NH-L9x65  (Χρειάζεται?)

DVD: Liteon Ihas324

Τώρα?

Η αλήθεια είναι ότι έχω φύγει πολύ από τον προϋπολογισμό.

Μήπως θα ηταν καλή ιδέα να ψάξω κάτι λιγότερο από τα ανωτέρω (όπως τις προτάσεις στα αρχικά σας post), και να επενδύσω σε καλύτερη οθόνη?

Η Dell ultrasharp u2515h με τις λιγοστές μου γνώσεις μια χαρά μου φαίνεται. Γιατί προτείνετε καλύτερη από αυτήν?

Υ.Γ.: Δεν είναι επαγγελματίας φωτογράφος. Θα ήθελα σίγουρα μία ultra wide 32'' ips 4k κλπ αλλά...το τζόκερ δεν έκατσε ακόμα :)

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ πάντως θα αγόραζα την BenQ SW2700PT  

Μπορεις να κόψεις απο το σύστημα, εξάλλου ο πύργος χάνει γρήγορα αξία, μια καλή οθόνη για την δουλειά που την θες όχι.

Δημοσ.

παρε μια 16αρα ραμ και βαζεις στο μελλον δευτερη

οχι η ψυκτρα δεν χρειαζεται

Θέλει αθόρυβο σύστημα, για αυτό και τα DIFINE R5 κ.λ.π.  :-D

Δημοσ.

Θέλει αθόρυβο σύστημα, για αυτό και τα DIFINE R5 κ.λ.π.  :-D

Το Define R5 το είδα προτεινόμενο σε πολλά site όπου έψαχναν τα παιδιά κάτι εντελώς αθόρυβο και με καλή ποιότητα. Δεν αξίζει λέτε?

Να προτιμήσω κάτι σε cooler master silencio?

Δημοσ.

Το Define R5 το είδα προτεινόμενο σε πολλά site όπου έψαχναν τα παιδιά κάτι εντελώς αθόρυβο και με καλή ποιότητα. Δεν αξίζει λέτε?

Να προτιμήσω κάτι σε cooler master silencio?

Ναι αξίζει το κουτί. Για μουσική παραγωγή συστήνεται επίσης για τον ίδιο λόγο. 

Πολύ καλό.

Για ψύκτρα αν θες κάποια που να μην κάνει θόρυβο και να μην ανεβάζει στροφές με μικρά spikes του load του CPU , πρέπει να κοιτάξεις σε ψύκτρες που ΔΕΝ βασίζονται πολύ στην δύναμη των ανεμιστήρων αλλά στην γρήγορη απορρόφηση της θερμότητας από το σώμα .

O ανεμιστήρας καλό θα είναι να είναι 140άρης για να έχει την δυνατότητα με χαμηλές στροφές λειτουργίας να δίνει καλή ροή αέρα.

Άλλα κουτιά για χαμηλό θόρυβο είναι 

https://www.skroutz.gr/c/28/cases-koutia.html?keyphrase=antec+p280

http://nanoxia-world.com/en/products/cases/deep-silence-series/deep-silence-5-rev.-b/212/deep-silence-5-rev.-b-dark-black

https://www.skroutz.gr/s/343008/CoolerMaster-Silencio-550.html

https://www.skroutz.gr/s/437789/Corsair-Obsidian-550D.html

Δημοσ.

Ωραίαα... Απ' ότι καταλαβαίνω η ψήκτρα είναι προαιρετική και όχι απαραίτητη (το σπίτι είναι δροσερό γενικά).

Οπότε, αν πάω σε καλύτερη οθόνη από την Dell, τι κόβω από το παραπάνω σύστημα με σειρά προτεραιότητας? 

Πολύ καλή φαίνεται η BenQ αλλά... τσούζει ρε παιδιά.

Δημοσ.

Η γνώμη μου είναι να κοιτάξεις το ΠΟΣΟ πολύ χρειάζεσαι αυτή την επεξεργαστική ισχύ την ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ. 

Από εκεί ξεκινάνε όλα, γιατί σε κάθε εποχή υπάρχει ένα προιόν που δίνει τον μέγιστο συντελεστή επεξεργασιτής ισχύος προς το κόστος. 

Αν σου είναι απαραίτητη μια παραπάνω επεξεργαστική ισχύς, την χρυσοπληρώνεις.

Τον επόμενο χρόνο, οι μικρομεσαίοι επεξεργαστές του σήμερα, θα έχουν ίσως και παραπάνω επεξεργαστική ισχύ από τους ΤΟΠ σημερινούς (ανά κατηγορία) και θα κοστίζουν πολύ λιγότερο.

Στάθμισε λοιπόν τις επιλογές σου. 

Εγώ προσωπικά αυτό που πάντα έκανα ήταν 

α) Πολύ καλό κουτί γιατί μένει .

β) Πολύ καλό τροφοδοτικό γιατί μένει. ;Eχω από το 2007 ENERMAX GALAXY 850 (υπερβολή βέβαια) / Thermaltake Tοughpower 750.

γ) Εναν μεγάλο και άνετο σκληρό δίσκο.

δ) Ενα VFM SSD γιατί και αυτός μένει.

ε) Μια καλή ψύκτρα για να έχω την ησυχία μου. Πχ. η Scythe Mugen 2100 είναι μαζί μου από το 2008 νομίζω και έχει μπει σε 6-7 συστήματα. 

ζ) Οθόνη. Πάντα δίνουμε εκεί την μεγαλύτερη βάση.

η) Αν βλέπω στην αγορά, πως δεν θα αλλάξει το πρότυπο μνήμης, επενδύω και σε μνήμη. 

Μετά κοιτώ τα VFM CPU/MOBO/GPU τα οποία και γρήγορα χάνουν αξία και αλλάζονται εύκολα . :-D

Αν θες μπορούμε να δούμε το σύστημα και από άλλη βάση. 

Πχ, πρώτα τα περιφερειακά και μετά τον πυρήνα. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν θες μπορούμε να δούμε το σύστημα και από άλλη βάση. 

Πχ, πρώτα τα περειφεριακά και μετά τον πυρήνα. 

Ναι, θα βοηθούσε κι αυτό, μπας και καταφέρω να αποφασίσω τελικά. Προσπαθώ να κρατήσω το συνολικό κόστος κοντά στα 1500 €...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν πας με την ανάποδη λογική μπορείς να δεις 

monitor : Link.png Site: BenQSW2700PT

κουτί :  Link.png Site: FractalDesign Define R5

ή   Link.png Site: CoolerMasterSilencio 550

τροφοδοτικό : Link.png Site: FSP/FortronRaider 550W

ψύκτρα : Link.png Site: CryorigH7

ή Link.png Site: Enermax-ETS-T40F-TBA (εδώ έκανα μιε εκ των υστέρων αλλαγή με την έκδοση που υποστηρίζει και τα 2 socket)

ssd : Link.png Site: Samsung960 EVO NVMe M.2 250GB

hdd : Link.png Site: ToshibaP300 3TB Bulk

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σύνολο : 1190 €  με τα δεύτερα 1160€

Σετάκια για μέσα. 

Επεξεργαστής: Link.png Site: IntelI5 8400

μητρική: Link.png Site: /AsrockZ370M Pro4

Μνήμες Link.png Site: CrucialBallistix Sport LT 16GB DDR4-2400MHz

Κάρτα γραφικών : Link.png Site: ZotacGeForce GTX1050 2GB

--------------------------------------------------------------------------------

Σύνολο :  570€

Επεξεργαστής : Link.png Site: AMDR5 1600 X (Και εδώ αντικατέστησα τον R5 1600 με τον R5 1600X)

Μητρική: Link.png Site: AsrockAB350M Pro4

Μνήμες: Link.png Site: CrucialBallistix Sport LT 16GB DDR4-2400MHz

Κάρτα γραφικών: Link.png Site: ZotacGeForce GTX1050 2GB

ή Link.png Site: GainwardGeForce GTX1050 Ti 4GB (3828)

-----------------------------------------------------------------------------------

Σύνολο : 550€  ή 585€ (με την TI 4gb)

Νομίζω πως και με τα σετάκια αυτά θα έχεις απόλυτη κάλυψη.

Μεχρι πριν 6 μήνες όλοι δούλευαν με I7 6700 και I7 6850K που ήταν στα ίδια πάνω κάτω πλαίσια επεξεργαστικής ισχύος μην σου πω χειρότερα,  με πολλαπλάσιο βέβαια κόστος.  :-)

Είναι δεδομένο πως ότι και να πάρεις, έχοντας συγκεκριμένο budget, κάπου θα κάνεις παραχωρήσεις. 

Σε όλα τα παραπάνω σετ, μπορείς και μνήμη να προσθέσεις και CPU να αλλάξεις 

Πχ. στο 1151v2 να πουλήσεις τον 8400 και να βάλεις 8700k ακόμα και μεταχειρισμένο όταν χρειαστεί.

στο AM4 να πουλήσεις τον R5 1600 και να βάλεις τον R7 1800X ή τους μελλοντιούς  R7 2800X / R7 3800X / R7 4800X που θα βγουν στο μέλλον. 

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.

Αν πας με την ανάποδη λογική μπορείς να δεις 

monitor : Link.png Site: BenQSW2700PT

κουτί :  Link.png Site: FractalDesign Define R5

ή   Link.png Site: CoolerMasterSilencio 550

τροφοδοτικό : Link.png Site: FSP/FortronRaider 550W

ψύκτρα : Link.png Site: CryorigH7

ή Link.png Site: /Enermax-ETS-T40F-R

ssd : Link.png Site: Samsung960 EVO NVMe M.2 250GB

hdd : Link.png Site: ToshibaP300 3TB Bulk

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σύνολο : 1190 €  με τα δεύτερα 1160€

Σετάκια για μέσα. 

Επεξεργαστής: Link.png Site: IntelI5 8400

μητρική: Link.png Site: /AsrockZ370M Pro4

Μνήμες Link.png Site: CrucialBallistix Sport LT 16GB DDR4-2400MHz

Κάρτα γραφικών : Link.png Site: ZotacGeForce GTX1050 2GB

--------------------------------------------------------------------------------

Σύνολο :  568€

Επεξεργαστής : Link.png Site: AMDRyzen 5 1600

Μητρική: Link.png Site: AsrockAB350M Pro4

Μνήμες: Link.png Site: CrucialBallistix Sport LT 16GB DDR4-2400MHz

Κάρτα γραφικών: Link.png Site: ZotacGeForce GTX1050 2GB

ή

Link.png Site: PalitGeForce GTX1050 Ti 4GB

-----------------------------------------------------------------------------------

Σύνολο : 535€  ή 575€

Νομίζω πως και με τα σετάκια αυτά θα έχεις απόλυτη κάλυψη.

Μεχρι πριν 6 μήνες όλοι δούλευαν με I7 6700 και I7 6850K που ήταν στα ίδια πάνω κάτω πλαίσια επεξεργαστικής ισχύος μην σου πω χειρότερα,  με πολλαπλάσιο βέβαια κόστος.  :-)

Είναι δεδομένο πως ότι και να πάρεις, έχοντας συγκεκριμένο budget, κάπου θα κάνεις παραχωρήσεις. 

Σε όλα τα παραπάνω σετ, μπορείς και μνήμη να προσθέσεις και CPU να αλλάξεις 

Πχ. στο 1151v2 να πουλήσεις τον 8400 και να βάλεις 8700k ακόμα και μεταχειρισμένο όταν χρειαστεί.

στο AM4 να πουλήσεις τον R5 1600 και να βάλεις τον R7 1800X ή τους μελλοντιούς  R7 2800X / R7 3800X / R7 4800X που θα βγουν στο μέλλον. 

Ευχαριστώ!

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ!

Στο σετάκι με τον AMD R5 1600 , από την στιγμή που βάζεις εξτρά ψύξη για ησυχία , θα πας στον R5 1600X  που είναι υψηλότερα χρονισμένος και άρα δυνατότερος.  

Ο απλός 1600 αξίζει μόνο αν δεν βάλεις εξτρά ψύκτρα , ώστε να χρησιμοποιήσεις την μαμά. 

Το διορθώνω παραπάνω. 

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον adtakhs. Γενικά αν θές PC για productivity αγοράζεις AMD.

Εγώ έβαλα και τα δυο (8400/ 1600X), οπότε μπορεί να διαλέξει . 

Ιδια τιμή στο περίπου βγαίνουν, με τον R5 1600X μπορεί να πάει και σε GTX 1050TI με 15€ παραπάνω σε σχέση με τον 8400 + την απλή gtx1050. 

Πάντως ήταν λάθος η σύνθεση που έκανα, γιατί από την στιγμή που βάζει εξτρά ψύκτρα γιατί θέλει αθόρυβο σύστημα, δεν χρειαζόταν ο απλός R5 1600 για να εκματελλευτεί την μαμά ψύκτρα του, παει στον X για να πάρει performance από τα μεγαλύτερα ρολόγια.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά με τα παρόντα δεδομένα όσον αφορά τα προγράμματα επεξεργασίας, έχω αποφασίσει να πάω σε intel.

Το θέμα είναι, με το παραπάνω κουτί , χρειάζεται η ψήκτρα ή οχι? Μιλάμε για 6πήρυνο i5 ή ì7 (όχι k).

Απ' όσα διάβασα καταλαβαίνω οτι μάλλον δεν χρειάζεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...