Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, αναζητώ προς αγορά πλήρες pc για γραφειακή χρήση (κυρίως office, Autocad 2D), ψυχαγωγία (μουσική,youtube) και επεξεργασία φωτογραφίας (κυρίως Lightroom). Δε με ενδιαφέρει η επεξεργασία video.

Τα τελευταία 10 χρόνια πορεϋτηκα με ένα laptop ,και παρότι ξεκίνησα με την ιδέα να αγοράσω καινούργιο (laptop), καταλαβαίνω ότι για το είδος εργασίας που χρειάζομαι, ένας σταθερός υπολογιστής είναι πολύ καλύτερη ιδέα.

Τεχνικά δεν έχω ιδέα απο υπολογιστές, από οσα διάβασα όμως μέχρι σήμερα κατάλαβω ότι θα χρειαστώ έναν τουλάχιστον τετραπϋρηνο επεξεργαστή, ssd , τουλάχιστον 16 GB RAM και μία σχετικά καλή κάρτα γραφικών.

Ποσό που διαθέτουμε : 800 € + αξία οθόνης. Max 1200 -1300 € για όλα.

Χρήση υπολογιστή : Γραφειακή χρήση ,ψυχαγωγία (όχι παιχνίδια) και επεξεργασία φωτογραφίας

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Autocad 2D , Lightroom και μόνο περιστασιακά photoshop.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Ναι. Θα προτιμούσα μία οθόνη περί τις 24" - 27" με όσο το δυνατόν καλϋτερη ανάλυση και χρωματική απόδοση sRgb, ips και καλιμπραρισμένη από το εργοστάσιο (Δεν έχω ιδέα από καλιμπράρισμα ούτε έχω χρόνο να αφιερώσω σε αυτό το κομμάτι). Το ποσό που διαθέτω για την οθόνη είναι max 500 €.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ναι.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος) Ελλάδα.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Ιδανικά από το ίδιο, εκτός αν η διαφορά στα χρήματα είναι σημαντική.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Προτιμότερο στο κατάστημα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: Windows (παρόλο που έχω γνωστό που μπορεί να τα εγκαταστήσει, οπότε δεν είναι απαραίτητο).

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και θα εκτιμοϋσα αν μου αναφέρατε δύο σειρές για πιο λόγο μου προτείνετε ό,τι μου προτείνετε.

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

post-182716-0-26316000-1508881104_thumb.jpg

https://www.skroutz.gr/s/6233928/Dell-UltraSharp-U2515H.html?from=most-popular&keyphrase=u2515h

Δεν υπάρχει αναφορά για πιό futureproof πλατφόρμα και στην τιμή του am4 το σήμερον. Το Budget δεν επιτρέπει καλύτερη κάρτα γραφικών οπότε βολεύει το rendering στο cpu. Αυτό που δέν έβαλα και θα χρειαστείς είναι μηχανικός-οί εκτός άν έχεις ή βολεύεσαι με εξωτερικούς.

Σε intel αλλάζεις μητρική και επεξεργαστή , τα υπόλοιπα ίδια.

Μη δίνεις καμμία σημασία στην αξιολόγηση του 2tb black. Έρχεται με 5ετή εγγύηση.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Κάποιες ερωτήσεις , ως σχεδόν άσχετος με τα τεχνικά:

α) Η οθόνη δεν έχει DVI. Υπάρχει ενδεχόμενο να με προβληματίσει κάπου αυτό?

β) Οι Ryzen αυτής της κατηγορίας είναι ανώτεροι από τους αντίστοιχης τιμής intel?

Έχουν κάποιο πλεονέκτημα?

γ) Η κάρτα γραφικών για την δουλειά που το θέλω, μήπως είναι υπερβολική?

Δημοσ.

α) Όχι θα δουλέψεις με display port

β) Tα πάνε περίφημα και θα βελτιώνονται συνεχώς. Το ατού τους είναι η αναβαθμίσιμη πλατφόρμα σε μεγάλο βάθος χρόνου

γ) Όχι είναι ιδανική για το budget.

Άν θες απο κάπου να κόψεις μπορείς απο τη μητρική αλλα εγώ δε θα το πείραζα.

Δεν ξέρω άν το πρόσεξες σε intel σου έβαλα πρόταση στο τέλος.

Δημοσ.

Πολϋ ωραία. Σε ευχαριστώ. Δυο ακόμη πράγματα:

α)Ποιος HDD θα συμπλήρωνε ιδανικά τη σύνθεση αυτή? Πρόταση?

β)Από ποντίκι - πληκτρολόγιο θα πρέπει να έχω κάτι ιδιαίτερο στο μυαλό μου για αυτό το είδος εργασίας ή ότι και να πάρω δεν έχει διαφορά?

γ) Πόση RAM επιτρέπει το σύστημα (για μελλοντική αναβάθμιση)? 32GB?

Δημοσ.

Πάνω στο αρχικό μου post όπου βλέπεις μπλέ γράμματα οδηγούν σε links. Εκεί προτείνω και μηχανικό και παρακάτω το spoiler είναι συγκεκριμένα για αυτόν που θα έβαζα στη σύνθεση.

Όπως είναι φτιαγμένη η σύνθεση μπορείς αργότερα να βάλεις ακόμη 2 ντιμάκια των 8Gb σύνολο 32gb

64gb άν βάλεις 4 ντιμάκια των 16gb

Πληκτρολόγιο ποντίκι κατα το δοκούν

Για να σου δώσω λίγο να καταλάβεις με το budget που έχεις ο καλύτερος επεξεργαστής που μπορεί να μπεί για τη χρήση σου είναι ο 8700k.

Απο εκεί και μετά φινίτο με τα δείγματα γραφής που έχει δώσει έως τώρα η πολιτική της intel. Το ίδιο ισχύει και για τον 8700 που σου έβαλα δεν αξίζει να πάς στον 8700k όταν θα χρειαστείς αναβάθμιση. Στο am4 εκ προοιμίου γνωρίζεις οτι και η επόμενη γενιά θα κουμπώσει στη μητρική σου και σε συνδιασμό με την χαμηλότερη τιμή κάνει τους ryzen δελεαστική αγορά. Άν δεν σε απασχολεί καθόλου και θέλεις ό,τι καλύτερο τώρα πήγαινε στον 8700.

Δημοσ.

Kαλές προτάσεις είναι αυτά

https://www.skroutz.gr/s/67047/Microsoft-Keyboard-Natural-Ergonomic-4000-USB.html

https://www.skroutz.gr/s/7179712/Logitech-MX-Master.html

https://www.skroutz.gr/s/335986/Genius-SP-HF-1205-2-1.html

Δε σημαίνει μως οτι και με τα της σειράς θα έχεις πρόβλημα. Ξεφεύγουν αρκετά γιαυτό δεν πρότεινα νωρίτερα.

Δημοσ.

Στο light room μετράει η single core απόδοση του επεξεργαστή και καθόλου ο αριθμός πυρήνων. 

Για επεξεργασία φωτογραφιών μετράει πολύ η ποσότητα της ram και σχεδόν καθόλου η συχνότητα. 

Η κάρτα γραφικών δεν μετράει καθόλου, μπορείς να μην έχεις καν (γλυτώνεις λεφτά). 

Οποιοσδήποτε 4πύρηνος με 32gb ή και 64gb ram ,θα αποδίδει καλύτερα από τον ταχύτερο επεξεργαστή που υπάρχει, 

αν ο 2ος έχει μόνο 16gb .

Ειδικά όταν πας να κάνεις preview καμιά κάρτα μνήμης με φωτογραφίες raw από καμιά μηχανή όπως d810 , που είναι 35-40mb η καθεμία. 

Οθόνη στα χρήματα που αναφέρεις κοιτάς για 2Κ και ίσως και πάνω από 27".

Παράδειγμα

(για επεξεργασία φωτογραφιών μόνο τα παραπάνω, για autocad 2d που λες. δεν γνωρίζω).

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, αναζητώ προς αγορά πλήρες pc για γραφειακή χρήση (κυρίως office, Autocad 2D), ψυχαγωγία (μουσική,youtube) και επεξεργασία φωτογραφίας (κυρίως Lightroom). Δε με ενδιαφέρει η επεξεργασία video.

Τα τελευταία 10 χρόνια πορεϋτηκα με ένα laptop ,και παρότι ξεκίνησα με την ιδέα να αγοράσω καινούργιο (laptop), καταλαβαίνω ότι για το είδος εργασίας που χρειάζομαι, ένας σταθερός υπολογιστής είναι πολύ καλύτερη ιδέα.

Τεχνικά δεν έχω ιδέα απο υπολογιστές, από οσα διάβασα όμως μέχρι σήμερα κατάλαβω ότι θα χρειαστώ έναν τουλάχιστον τετραπϋρηνο επεξεργαστή, ssd , τουλάχιστον 16 GB RAM και μία σχετικά καλή κάρτα γραφικών.

Ποσό που διαθέτουμε : 800 € + αξία οθόνης. Max 1200 -1300 € για όλα.

Δες και αυτά τα δύο

RfGWIFs.jpg

az7fNtg.jpg

Και τα δυο φέρουν :

- NVME δίσκο στα 240GB

- 32GB DDR4 3000 μνήμη

- επώνυμο τροφοδοτικό

- καλό κουτάκι 

- μια μεσαία κάρτα γραφικών.

To δεύτερο θα σου αφήσει περισσότερα χρήματα για την οθόνη, μιας και αυτό που πρέπει να κοιτάξεις πρωτίστως είναι η ποιότητα της οθόνης σου.

Οθόνες σε χαμηλό κόστος. 

https://www.skroutz.gr/s/7815159/BenQ-SW2700PT.html

https://www.skroutz.gr/s/6319849/Dell-UltraHD-P2415Q.html

https://www.skroutz.gr/s/7282836/BenQ-BL2711U.html

https://www.skroutz.gr/s/5793633/BenQ-GW2765HT.html#specs

https://www.skroutz.gr/s/8140102/Philips-276E6ADSS.html

Δημοσ.

Στο light room μετράει η single core απόδοση του επεξεργαστή και καθόλου ο αριθμός πυρήνων. 

Για επεξεργασία φωτογραφιών μετράει πολύ η ποσότητα της ram και σχεδόν καθόλου η συχνότητα. 

Η κάρτα γραφικών δεν μετράει καθόλου, μπορείς να μην έχεις καν (γλυτώνεις λεφτά). 

Οποιοσδήποτε 4πύρηνος με 32gb ή και 64gb ram ,θα αποδίδει καλύτερα από τον ταχύτερο επεξεργαστή που υπάρχει, 

αν ο 2ος έχει μόνο 16gb .

Ειδικά όταν πας να κάνεις preview καμιά κάρτα μνήμης με φωτογραφίες raw από καμιά μηχανή όπως d810 , που είναι 35-40mb η καθεμία. 

Οθόνη στα χρήματα που αναφέρεις κοιτάς για 2Κ και ίσως και πάνω από 27".

Παράδειγμα

(για επεξεργασία φωτογραφιών μόνο τα παραπάνω, για autocad 2d που λες. δεν γνωρίζω).

αυτο ισχυε στο παλιο lightroom

ειναι εδω και μια βδομαδα που βγηκε update που αλλαξαν λιγο τα πραγματα...

σκεψου ειδα διαφορα με fx

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ. Παιδιά στο τελικό συνολο περιλαμβάνεται συναρμολόγηση από το καταστημα ή οχι? Υπάρχει αυτή η δυνατότητα από τα καταστήματα?

Επεξ/σία από 938nikos
Δημοσ.

αυτο ισχυε στο παλιο lightroom

ειναι εδω και μια βδομαδα που βγηκε update που αλλαξαν λιγο τα πραγματα...

σκεψου ειδα διαφορα με fx

Φίλος έχει d810 και ένα pc με g4600 , 64gb ram με linux.  Να δεις κάρτα με  raw φωτογραφίες στο  darktable !

Νομίζεις ότι είναι τίποτε jpg 800x600 των 500kb .

Δημοσ.

Παιδιά στο τελικό συνολο περιλαμβάνεται συναρμολόγηση από το καταστημα ή οχι? Κοστος συναρμολόγησης?

Στο καταστημα που σου προτεινα ειναι δωρεαν.
Δημοσ.

Ευχαριστώ. Παιδιά στο τελικό συνολο περιλαμβάνεται συναρμολόγηση από το καταστημα ή οχι? Υπάρχει αυτή η δυνατότητα από τα καταστήματα?

Το κατάστημα κάνει για κάθε σύστημα

1) Δωρεάν συναρμολόγηση

2) Δωρεαν μεταφορικά

3) Δώρο ένα κλειδί Windows 10 pro

4) Δώρο ένα παιχνίδι  (μαζί με κάθε κάρτα είναι αυτο)

5) 3% έκπωση σε φοιτητές, αντί για κλειδί windows 10 αν το προτιμήσουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...