Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ όλους τους φίλους.

Θα ήθελα προτάσεις για κάποιο αξιόλογο βιβλίο Java.

Δεν υπάρχει μεγάλη πείρα στην αντικειμενοστρέφεια οπότε θα προτιμούσα κάτι για αρχάριους ή γενικά σε βατό επίπεδο, στα ελληνικά, με μπόλικες ασκήσεις κώδικα. 

Υπάρχει κάποια καλή πρόταση;

Δημοσ.

Πλήρες Εγχειρίδιο της Java 7 (Εκδόσεις Γκιούρδα).

Δεν έχει σημασία που έχει βγει η 9, κάνεις μόνος σου μετάβαση όταν μάθεις.

Εννοείται μην αγοράσεις τίποτα με τίτλο του στυλ "Μάθε σε 24 ώρες"  γιατί μαθαίνεις κάποια βασικά πράγματα για τη σύνταξη της γλώσσας και καθόλου τις έννοιες προγραμματισμού.

Πάντως καλύτερα πρώτα να μάθεις τις θεμελειώδεις έννοιες του προγραμματισμού πριν προχωρήσεις σε οποιαδήποτε γλώσσα. Θα σε βοηθήσει πάρα πολύ και θα σου ανοίξει το μυαλό για να ασχοληθείς με οποιαδήποτε γλώσσα θες μετά.

Ενδεικτικά δες Teach Yourself Computer Science για να πάρεις προτάσεις βιβλίων και μετά ψάξε αν υπάρχουν μεταφρασμένα εδώ.

Προτιμά τα Αγγλικά γιατί δε θα μπορείς να συνεννοηθείς αν μελλοντικά συνεργαστείς με ξένους επαγγελματίες/πελάτες/εργοδότες γιατί πολλές φορές οι μεταφράσεις "στάζουν" από την παρα-ερμηνεία και κάνουν πιο δύσκολη την εκμάθηση.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω που ήθελα λίγα βασικά και ηξερα C κ C++ (σε επίπεδο σχολής) με βοήθησε η Absolute Java αν και το ειχα στα αγγλικά, δεν ξερω αν υπάρχει μεταφραση. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα αυτό...πιστεύω ότι για αρχάριους είναι καλύτερο....

Τώρα το θέμα είναι αν θα το διαβάσεις για να περάσεις το εξάμηνο ή γιατί θες να ασχοληθείς....αν θες για το εξάμηνο πάω πάσο...αν θες να ασχοληθείς.....τότε φτιάξε 1 εφαρμογή απο μόνος σου...δεν παει να είναι ότι πιο απλό μπορείς να φανταστείς....μόλις θα αρχίσει να μεγαλώνει τότε θα καταλάβεις ότι βιβλίο σκέτο δεν φτάνει...

• Like 1
Δημοσ.

Πλήρες Εγχειρίδιο της Java 7 (Εκδόσεις Γκιούρδα).

Δεν έχει σημασία που έχει βγει η 9, κάνεις μόνος σου μετάβαση όταν μάθεις.

Εννοείται μην αγοράσεις τίποτα με τίτλο του στυλ "Μάθε σε 24 ώρες"  γιατί μαθαίνεις κάποια βασικά πράγματα για τη σύνταξη της γλώσσας και καθόλου τις έννοιες προγραμματισμού.

Πάντως καλύτερα πρώτα να μάθεις τις θεμελειώδεις έννοιες του προγραμματισμού πριν προχωρήσεις σε οποιαδήποτε γλώσσα. Θα σε βοηθήσει πάρα πολύ και θα σου ανοίξει το μυαλό για να ασχοληθείς με οποιαδήποτε γλώσσα θες μετά.

Ενδεικτικά δες Teach Yourself Computer Science για να πάρεις προτάσεις βιβλίων και μετά ψάξε αν υπάρχουν μεταφρασμένα εδώ.

Προτιμά τα Αγγλικά γιατί δε θα μπορείς να συνεννοηθείς αν μελλοντικά συνεργαστείς με ξένους επαγγελματίες/πελάτες/εργοδότες γιατί πολλές φορές οι μεταφράσεις "στάζουν" από την παρα-ερμηνεία και κάνουν πιο δύσκολη την εκμάθηση.

Το βιβλίο το χρειάζομαι ως οδηγό για να μπω στο πνεύμα της γλώσσας.

Πρόκειται για μάθημα σχολής στο οποίο οι διαφάνειες του καθηγητή είναι ελλιπείς και το προτεινόμενο σύγγραμμα που δανείστηκα από τη βιβλιοθήκη του τμήματός μου, δεν εξυπηρετεί τις δικές μου ανάγκες (περιλαμβάνει ελάχιστες ασκήσεις προς λύση και παραδείγματα).

Επειδή είμαι πολύ κοντά στην αγορά του συγκεκριμένου ή ενός άλλου και λόγω της υπερπληροφόρησης με το ψάξιμο, θα ήθελα να σε ρωτήσω για τελευταία φορά τώρα που ίσως έκανα λίγο πιο ξεκάθαρη την θέση μου, αν θεωρείς ότι αυτό το βιβλίο μπορεί να με βοηθήσει. 

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.

Δημοσ.

Το βιβλίο το χρειάζομαι ως οδηγό για να μπω στο πνεύμα της γλώσσας.

Πρόκειται για μάθημα σχολής στο οποίο οι διαφάνειες του καθηγητή είναι ελλιπείς και το προτεινόμενο σύγγραμμα που δανείστηκα από τη βιβλιοθήκη του τμήματός μου, δεν εξυπηρετεί τις δικές μου ανάγκες (περιλαμβάνει ελάχιστες ασκήσεις προς λύση και παραδείγματα).

Επειδή είμαι πολύ κοντά στην αγορά του συγκεκριμένου ή ενός άλλου και λόγω της υπερπληροφόρησης με το ψάξιμο, θα ήθελα να σε ρωτήσω για τελευταία φορά τώρα που ίσως έκανα λίγο πιο ξεκάθαρη την θέση μου, αν θεωρείς ότι αυτό το βιβλίο μπορεί να με βοηθήσει. 

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.

Ναι θα σε βοηθήσει πολύ, είχε τύχει να πέσει στα χέρια μου για προηγούμενη έκδοση της Java, είναι αρκετά καλογραμμένο και καλύπτει τις ανάγκες της περιπτωσής σου.

Στο link που σου έδωσα έχει να δεις σε PDF τα περιεχόμενα του βιβλίου ενώ επίσης έχει ένα zip αρχείο με τις ασκήσεις/λύσεις όλων των κεφαλαίων.

Αν έχεις τη δυνατότητα πήγαινε σε ένα μεγάλο βιβλιοπωλείο να δεις αν το έχουν για να το ξεφυλλίσεις, εγώ πάντα έτσι επέλεγα τεχνικό βιβλίο πριν πάρα πολλά χρόνια.

Σίγουρα βλέποντας τα παραπάνω θα καταλάβεις πολύ καλύτερα ότι σε καλύπτει.

Δημοσ.

Ναι θα σε βοηθήσει πολύ, είχε τύχει να πέσει στα χέρια μου για προηγούμενη έκδοση της Java, είναι αρκετά καλογραμμένο και καλύπτει τις ανάγκες της περιπτωσής σου.

Στο link που σου έδωσα έχει να δεις σε PDF τα περιεχόμενα του βιβλίου ενώ επίσης έχει ένα zip αρχείο με τις ασκήσεις/λύσεις όλων των κεφαλαίων.

Αν έχεις τη δυνατότητα πήγαινε σε ένα μεγάλο βιβλιοπωλείο να δεις αν το έχουν για να το ξεφυλλίσεις, εγώ πάντα έτσι επέλεγα τεχνικό βιβλίο πριν πάρα πολλά χρόνια.

Σίγουρα βλέποντας τα παραπάνω θα καταλάβεις πολύ καλύτερα ότι σε καλύπτει.

Σε ευχαριστώ και πάλι πολύ για την πολύτιμη βοήθεια!

Δημοσ.

Εγώ θα προτείνω μια φθηνή λύση, έτσι για να υπάρχει αν σε ενδιαφέρει. Μόλις πέτυχα - επειδή έψαχνα και για μένα - μερικές βιντεοσκοπημένες διαλέξεις του Παν. Μακεδονίας εδώ. Επίσης και το site τους με τις διαλέξεις και τα σχετικά βιντεο που είναι ίδια με αυτά στο youtube εδώ. Δεν ανήκω σε αυτό το πανεπιστήμιο, απλά να το πω :) 

Αν και ίσως να μην είναι καλός τρόπος το βίντεο καθώς δεν υπάρχει documentation για να βλέπεις, ίσως σε βοηθήσει με κάποιο τρόπο. Εγώ σίγουρα θα τις μελετήσω για να καλύψω μερικά κενά αλλά και να ξαναθυμηθώ την γλώσσα μιας και είχε γίνει κακή "περασιά" τότε που έπρεπε. 

Καλή αρχή εύχομαι! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...