cp5120 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Ότι πρέπει για MEDIA NAS....αν βρίσκαμε και το κατάλληλο κουτί... ...και τον κατάλληλο επεξεργαστή και τις κατάλληλες 32GB μνήμες και τους κατάλληλους 6Χ SATA 4TB δίσκους και 3Χ Μ2 SATA και το κατάλληλο τροφοδοτικό 2000W και να μην βάλουμε και μία 1080ti με 11GB... Κόστος όσο ένα μικρό αυτοκίνητο ...καινούριο!
amveria Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Που το προβλημα με τις so-dimm.Yστερα αυτα τα μηχανηματα δεν ειναι και τοσο σταθερα.Το πλεονεκτημα τους ειναι το μικρο και μεταφερομενο μεγεθος,οπου μπορει να στησεις πολυ δυνατο μηχανημα.Παιζω εγω π.χ το αγαπημενο μου παιχνιδι, η ξεκινησα ενα καινουργιο και ειμαι καμενος, η γυναικα θελει χωριο το ΣΚ, οποτε μεταφερεται ευκολα, σε σχεση με ενα τεραστιο πυργο. Αυτό με τις Matx, ATX, SSD που έχουν κουτί τεράστιο 2.5 απλά για να υπάρχει και κάτι τεράστια κουτιά Midi και full πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2017 να βλέπεις τεράστια κουτιά όταν μπορείς να βάλεις άνετα σε Mini tower or Cube άνετα 8700Κ και 1080ΤΙ χωρίς προβλήματα. Βλέπω κάτι low end i3 i5 Rysen κτλ με 1060 gtx που δεν έχουν απαιτήσεις ούτε σε watt ούτε σε θερμοκρασία να είναι σε κάτι κουτιά θυρια και με πιάνει η καρδιά μου. Πλέον θα πρέπει αυτά τα Full tower η Midi να απευθύνονται σε επαγγελματίες και προγραμματιστές και όχι σε casual users. Καλημέρα, και 2 θέσεις και 3 να πιάνει η κάρτα τα περισσότερα itx towers έχουν θέση 2 ανοίγματα και 1 κενό... οπότε χωράνε άνετα και οι μεγαλύτερες. Από εκεί και πέρα σε Matx μητρική να βάλεις 2 gpu και τόσο κοντά έχει αρκετά προβλήματα όταν δεν είναι με υδροψυξη. Οπότε αν κάποιος θέλει πάνω από 2χ gpu θα πρέπει να πάρει ATX. Αν και δεν βρίσκω το λόγο για dual gpu εφόσον υπάρχουν τόσο προβλήματα με συμβατότητες tearing θερμοκρασίες και βασικά πάντα υπάρχει μια λύση μιας κάρτας το ίδιο δυνατής πχ αντί για 2χ 1070 παίρνεις μια 1080ΤΙ. Αν δεν σου αρκεί και είσαι επαγγελματίας πας σε επαγγελματίες Nvidia η AMD pro. Οπότε δεν βλέπω κάποια ουσιαστική χρήση σε εμάς. Όσο έχει να κάνει με τις μνήμες τόσα χρόνια είναι το ίδιο μέγεθος υπερβολικά μεγάλες κάποια στιγμή πρέπει να πάμε σε ποιο μικρές όπως γίνεται πλέον με τα πάντα. ΠΧ υπάρχει GTX 1080 για ΙΤΧ που είναι σε μέγεθος που τρομάζει σε σχέση με την δύναμη τις. Γεια και χαρά και πάλι, Χωρίς να θέλω να έρθω σε ανούσια αντιπαράθεση θα ήθελα να σας ρωτήσω και πάλι αν γνωρίζεται αν έχουν την ίδια απαγωγή θερμότητας μία κανονικού μεγέθους DDR4 με τις υπερμεγέθης ψύκτρες με μία SO-DIMM μνήμη που το heat sink είναι συνήθως 1 / 5 ίσως και ακόμη μικρότερο της κανονικής; Το ρωτάω αυτό γιατί όσο και να προσπαθήσουμε να πετύχουμε την ιδανική κατάσταση στο air-flow αν δεν έχουμε τις αντίστοιχες υποδομές πάνω στο τελικό hardware, βλέπε heat sinks, τότε δεν θα καταφέρουμε και πάρα πολλά. Καλή συνέχεια.
Menelegr Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Παιδια εδω και 2 χρονια το εχω παει σε Mini itx και σε ενα κουτι cooler master elite 130 εχω 3 ssd 1 Hdd και παιρνει ακομα αλλους 2 οτι θελω ...και απο θερμοκρασιες ιδιες ακριβως με midi tower τεσταρισμενο....εγω πλεον δεν προκειται να ξαναπαω σε midi or atx tower μονο το fan του κουτιου αλλαξα με ενα aftermarket noctua για καλο airflow με αρκετα CFM και δεν εχω κανενα θεμα ουτε που το ακουω.
thanos75x Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Ότι πρέπει για MEDIA NAS....αν βρίσκαμε και το κατάλληλο κουτί... http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=47328&cat=1&sub=380&pmanuf=0&sort=undefined&step=undefined
dimoskoutr Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Και εγώ από Σεπτέμβρη φέτος σε mini itx μητρική στο core v1 και έχω να πω ότι δεν ξαναγυρίζω σε midi με τίποτα. Όταν δε άλλαξα και τον μπροστινό 200αρη με τον καινούργιο της noctua έγινε ψίθυρος. Με r5 1600 μέσα όχι με τίποτα μικρούς επεξεργαστές... Μια χαρά πάνε οι μικρές μητρικές και τα κουτάκια...οι χρήστες πρέπει να το πάρουν απόφαση... Μπράβο στην asrock και στην asus που είναι οι πρώτες με 2066 socket mini itx μητρικές!!!
Odyss3us Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 την εχουν τουμπανιασει κυριολεκτικα! ειναι ισως η μοναδικη Mini-ITX μητρικη που εχει 4 memory slots! ενω δεν βλεπω πουθενα τους high quality solid capacitors -τους τετραγωνους που μπαινουν εν σειρα ακομα και σε mini μητρικες για εξτρα oc και power stability-, γεγονος που δειχνει οτι προσανατολιζεται περισσοτερο για workstation χρηση @amveria η ψυξη δεν ειναι το προβλημα οσο ο θορυβος, αλλα οταν θες να χτισεις ενα μικρο και δυνατο μηχανημα αναγκαστικα θα επενδυσεις και σε ενα καλο κουτι και σε πολυ καλα ανεμιστηρια (πχ. Noctua) για μινι κουτια...και θεμα ψυξης παρε μια γευση μαζι με βαρβατη καρτα γραφικων:
freegr Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Καιρός να δούμε μετά από μικρά socket για επεξεργαστές και μικρότερες μητρικές που τα δίνουν όλα και αποδίδουν..
Agony Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Πολύ χαίρομαι που όλοι μας συμφωνούμε... Πολύ σπάνιο θα λεγα.
dimchron Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Άν ο τίτλος δεν περιέχει τη λέξη apple είναι μια καλή αρχή..χαχα..ουπς!!!
panoskatos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Που το προβλημα με τις so-dimm.Yστερα αυτα τα μηχανηματα δεν ειναι και τοσο σταθερα.Το πλεονεκτημα τους ειναι το μικρο και μεταφερομενο μεγεθος,οπου μπορει να στησεις πολυ δυνατο μηχανημα.Παιζω εγω π.χ το αγαπημενο μου παιχνιδι, η ξεκινησα ενα καινουργιο και ειμαι καμενος, η γυναικα θελει χωριο το ΣΚ, οποτε μεταφερεται ευκολα, σε σχεση με ενα τεραστιο πυργο. Ο τεράστιος πύργος δεν εχει να κάνει με το μέγεθος της μητρικής αλλά με τις απαιτήσεις hardware , airflow και χρήσης που εχει ο καθένας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα