Alphaleader Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Καλησπερα σας οχι για vdsl Ευχαριστω Καθε αναβαθμιση εξ ορισμού αξίζει. Τωρα για το τι θες εσύ μονο το μαντειο των Δελφων μπορει να δωσει απαντηση. Γενικα εχουμε 2017, τα τηλεγραφηματα εχουν εκλειψει. Αν θες απαντηση ξεκινα να γραφεις. Κανεις απο δω μεσα δεν θα διαβασει το μυαλο σου. 1
KAFETZHS1981 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Με ενδιαφέρει να μάθω αν θα κερδίσω κάτι αλλάζοντας ένα ρούτερ που το έχω 10 χρόνια με ένα τελευταίας τεχνολογίας, δηλαδή ποιο σταθερό ιντερνέτ ,καλύτερο και ποιο δυνατό σήμα wifi,η τίποτα από όλα αυτα και απλά θα χάσω 50€
paparen Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 θα εχεις καλυτερο wifi σχεδον σιγουρα (εκτος αν πας και αγορασεις σαβουρα. Αλλα ακομα και οι τωρινες σαβουρες ειναι καλυτερες απο τις προ 10ετιας σαβουρες) "πιο σταθερο ιντερνετ" δεν καταλαβαινω τι εννοεις. Εχεις αποσυνδεσεις; εχεις πολυ χαμηλη ταχυτητα; τι εννοεις; Αυτο ομως θα εξαρτηθει απο τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου. Παντως εχω την εντυπωση οτι σε adsl, ακομα και με πολυ πειραγμα, δεν γινονται φοβερα και τρομερα πραγματα. Δηλαδη, αντε να κερδισεις ενα 10-15%, μην περιμενεις οτι πχ τα 10mbit θα γινουν 20mbit Συνηθως αναβαθμιση κανουμε για το κομματι του "ρουτερ" και οχι για του "modem" εκτος αν συντρεχουν πολυ ειδικοι λογοι. Το ρουτερ ειναι αυτο που κατανεμει το σημα στο εσωτερικο δικτυο μας και μπορει να εχουμε κολληματα π.χ. αν υπαρχουν πανω συνδεδεμενες πολλες συσκευες και το router εχει μικρη cpu/ram. Επισης κανουμε αναβαθμιση οταν θελουμε χαρακτηριστικα που δεν μας παρεχει το παλιο μας router, π.χ. QoS, vpn, dynamic dns, bandwidth limiter, wifi N/AC κτλπ
KAFETZHS1981 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Καταρχάς ευχαριστώ paparen γεια όλα αυτά που γράφεις να είσαι καλά. Έχω ταχύτητα από 7,2 έως 8 με speedtest με vodafone home σύνδεση. Τι συμβαίνει τορα, χάνεται και κάνει και αποσύνδεσης όταν είναι στο wifi και δεν έχει δύναμη π.χ όταν είμαι στο μπαλκόνι 5 μέτρα απόσταση με τειχο ανάμεσα. Είναι ένα bautec που το έδινε ο ΟΤΕ το ρούτερακι.
paparen Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 5m αποσταση + 1 τοιχος ειναι εμποδια της πλακας, οποτε θα δεις σιγουρα βελτιωση σε αυτο το θεμα. Εχω την εντυπωση πως οτι και να αγορασεις θα δεις βελτιωση. Εσυ σκεψου μονο τις εξης παραμετρους α. θελεις να πειραματιστεις με τη γραμμη σου μπας και ανεβασεις ταχυτητα; αν ναι αγορασε μοντεμ/ρουτερ στο οποιο μπορεις να αλλαξεις το snr (φτανει να μην εισαι σε κλειδωμενο προφιλ απο τον παροχο). Τα asus το επιτρεπουν αυτο β. εχεις σκοπο να κανεις αναβαθμιση σε vdsl στο μελλον (1-2 χρονια); αν ναι αξιζει ισως να αγορασεις ads/vdsl modem router
KAFETZHS1981 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Για οπτική ίνα σκέφτομαι αλλά στο μέλλον. Αυτό με την ταχύτητα είναι το ποιο σημαντικό νομίζω. Αν έχεις χρόνο και μπορείς να μου προτείνεις κάτι Ευχαριστώ και πάλι.
paparen Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Η οπτικη ινα ειναι λιγο ιδιαιτερη περιπτωση διοτι θελουν αλλου τυπου "modem" τα οποια και ακριβοτερα ειναι και οχι ευρεως διαδεδομενα. Αν πας σε οπτικη ινα, τα δεδομενα αλλαζουν τελειως, καθως τοτε θα ψαξεις για σκετο ρουτερ και οχι μοντεμ/ρουτερ. Αν σκεφτεσαι την μεταβαση αυτη συντομα (δηλαδη αν εισαι μεσα στις περιοχες που καλυπτονται απο τους παροχους) τοτε παρε πρωτα ινα και μετα τα ξαναλεμε.
mechpanos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Να αλλάξεις αν έχεις θέματα ειδικά με το wi-fi, τα καινούρια έχουν πολύ καλύτερες κεραίες, ιδανικά αποσπώμενες οπότε μπορεί να βάλεις και ακόμα καλύτερες δικές σου, υποστηρίζουν καλύτερα πρωτόκολλα (τα παλιά έπαιζαν μόνο σε b/g, τώρα έχουμε και το N) και κάτι που σιγά σιγά πρέπει να βλέπουμε, αν έχεις ακούσει τίποτα για τα κενά ασφαλείας που είχαν βγει στο bash και στον πυρήνα linux...Ε τα παλιά δεν θα πάρουν αναβάθμιση ασφαλείας στο firmware ποτέ, στα καινούρια όλο και κάτι θα βγει. Τώρα τι μπορεί να σημαίνει για εσένα αυτό; Ότι το ρούτερ σου μπορεί ήδη να το έχει καταλάβει χάκερ και να το έχει μετατρέψει σε ζόμπι ενός δικτύου συσκευών που εκτελούν DoS attacks κλπ...και εσύ να μην το καταλάβεις ποτέ... Αυτό είναι ένα θέμα που σιγά σιγά θα έρθει να ακουμπήσει όλες τις ιντερνετικές συσκευές, και τέτοιες υπάρχουν πολλές, ρούτερ, λάμπες, μπρίζες, συνεγερμοί, τηλεοράσεις, και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο!
KAFETZHS1981 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Να είσαι καλά mechpanos. Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα