Προς το περιεχόμενο

Γνώμη για SYM JET14 125 A/C ή HONDA PCX 125 2017

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα θα ήθελα να ζητήσω την γνώμη όσων ξέρουν. Τι μου προτείνεται να πάρω σε αυτή την κατηγορία; Το SYM JET14 125 A/C ή το HONDA PCX 125 2017. Είμαι νέος στο δίπλωμα, το πήρα πρόσφατα και είμαι 23 χρονών. Επίσης έχω μπερδευτεί από τη στιγμή που ένας έμπορος μου λέει δεν κυκλοφορούν τα HONDA πλέον και δεν μπορεί να μου φέρει ενώ ο άλλος μου λέει ότι απλά έχουν καταργηθεί τα 150 κυβικά στο PCX. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

συμ χωρις δευτερη σκεψη. αξιοπιστια,και δεν ζηταει γαμησιατικα λεφτα της χοντα.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την απάντηση!

Δημοσ.

μονο που το honda πιανει άνετα τα 80-90.000km και το αλλο στα 20.000 θα αρχιζει να σκορπάει.Οτι πληρώνεις περνεις αυτο ειναι νόμος.

Δημοσ.

μονο που το honda πιανει άνετα τα 80-90.000km και το αλλο στα 20.000 θα αρχιζει να σκορπάει.Οτι πληρώνεις περνεις αυτο ειναι νόμος.

Ξέρεις τι.. τα Sym έχουν αποδειχτεί αρκετά καλά και αντέχουν. Επίσης τα ανταλλακτικά τους είναι οικονομικά οπότε όλα καλά.

Δημοσ.

Δεν συγκρινονται αυτα τα δυο.

#Για_κανενα_πουστη_λογο!!!

Αν βρεις PCX σε καλη κατασταση, χτυπα το!

Ειναι μακραν οτι πιο ανθεκτικο σε σκουτερ κυκλοφορει στην αγορα.

Τα πλαστικα του, ειναι απιστευτα ποιοτικα.

Η συναρμογη τους, επισης.

Ο κινητηρας δεν προκειται να καψει πανω απο 2,5λ/100χλμ... και θα το κανει μονο αν κινεισαι σαν MotoGP Delivery.

Εαν ειναι συντηρημενος σωστα και γενικα ολο το μηχανακι ειναι προσεγμενο, τα 70000χλμ τα κρυβει ΠΟΛΥ καλα.

Στα δε σερβις, ο ιμαντας κοστιζει ενα 25άρι, οι μπιλιες δεν αλλαζονται και πολυ συχνα γιατι δεν τις φθειρει.

Ο συμπλεκτης μπορει να βγαλει απο 50000χλμ μεχρι και 80000 αν δεν σερνεσαι πατιναριστος μεσα στην κινηση.

Λαδακι, παιρνει 900ml και το λιτρο κοστιζει 15€ στη χειροτερη. (καθε 3000-4000 το αλλαζεις).

Φιλτρο λαδιου, δεν εχει, μονο μια σιτα, την οποια καθαριζεις... that's all.

Τα σερβις του, ειναι ΑΣΤΕΙΑ.

Αφηστε τη καραμελα με τα ανταλλακτικα τα πανακριβα. Τα ιδια σκατα ειναι ολες οι εταιρειες και αν η Sym ειναι φθηνοτερη, τα πλαστικα τους απεχουν πολυ απο τα ευκαμπτα, ανθεκτικα, με βερνικι ποιοτητας. Σαν καρυδοτσουφλα ειναι.

Δεν λεω, οτι ειναι σκουπιδια, αλλα ΔΕΝ συγκρινεται ενα PCX με ενα Jet14.

Οπως ειπωθηκε και πιο πανω, το PCX χτυπαει 100000χλμ για πλακα με μια προσεκτικη συντηρηση και αν ειναι επιμελως προσεγμενο το πουλας αμα λαχει και με τα μισα χλμ.

Ενα Sym ... στα 50000 ειναι παρταλι. Και ως προς τα πλαστικα και ως προς τα μηχανικα μερη.

Εχω δουλεψει σε παρα πολλα honda και ομοιως, παρα πολλα sym. Η μερα με τη νυχτα, απλα.

Απολυτα λογικο, γιατι η αγορα ποτε δεν κανει λαθος... αφου σχεδον παντα, οτι πληρωνεις παιρνεις.

• Like 4
Δημοσ.

Δεν συγκρινονται αυτα τα δυο.

#Για_κανενα_πουστη_λογο!!!

Αν βρεις PCX σε καλη κατασταση, χτυπα το!

Ειναι μακραν οτι πιο ανθεκτικο σε σκουτερ κυκλοφορει στην αγορα.

Τα πλαστικα του, ειναι απιστευτα ποιοτικα.

Η συναρμογη τους, επισης.

Ο κινητηρας δεν προκειται να καψει πανω απο 2,5λ/100χλμ... και θα το κανει μονο αν κινεισαι σαν MotoGP Delivery.

Εαν ειναι συντηρημενος σωστα και γενικα ολο το μηχανακι ειναι προσεγμενο, τα 70000χλμ τα κρυβει ΠΟΛΥ καλα.

Στα δε σερβις, ο ιμαντας κοστιζει ενα 25άρι, οι μπιλιες δεν αλλαζονται και πολυ συχνα γιατι δεν τις φθειρει.

Ο συμπλεκτης μπορει να βγαλει απο 50000χλμ μεχρι και 80000 αν δεν σερνεσαι πατιναριστος μεσα στην κινηση.

Λαδακι, παιρνει 900ml και το λιτρο κοστιζει 15€ στη χειροτερη. (καθε 3000-4000 το αλλαζεις).

Φιλτρο λαδιου, δεν εχει, μονο μια σιτα, την οποια καθαριζεις... that's all.

Τα σερβις του, ειναι ΑΣΤΕΙΑ.

Αφηστε τη καραμελα με τα ανταλλακτικα τα πανακριβα. Τα ιδια σκατα ειναι ολες οι εταιρειες και αν η Sym ειναι φθηνοτερη, τα πλαστικα τους απεχουν πολυ απο τα ευκαμπτα, ανθεκτικα, με βερνικι ποιοτητας. Σαν καρυδοτσουφλα ειναι.

Δεν λεω, οτι ειναι σκουπιδια, αλλα ΔΕΝ συγκρινεται ενα PCX με ενα Jet14.

Οπως ειπωθηκε και πιο πανω, το PCX χτυπαει 100000χλμ για πλακα με μια προσεκτικη συντηρηση και αν ειναι επιμελως προσεγμενο το πουλας αμα λαχει και με τα μισα χλμ.

Ενα Sym ... στα 50000 ειναι παρταλι. Και ως προς τα πλαστικα και ως προς τα μηχανικα μερη.

Εχω δουλεψει σε παρα πολλα honda και ομοιως, παρα πολλα sym. Η μερα με τη νυχτα, απλα.

Απολυτα λογικο, γιατι η αγορα ποτε δεν κανει λαθος... αφου σχεδον παντα, οτι πληρωνεις παιρνεις.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Πάντως όταν οι ίδιοι οι έμποροι δεν ξέρουν την τύφλα τους και ο ένας σου λέει δεν βγάζει pcx και ο άλλος σου λεει βγάζει και ένας άλλος σου λέει δεν βγάζει τα 150cc τότε κάτι δεν πάει καλά. χαχαχα παρήγγειλα το sym και περιμένω... έτσι και αλλιώς είναι πολλά 2900 για σκουτερ μικρό... (pcx)

• Like 1
Δημοσ.

Τι του λέτε μωρέ του ανθρώπου;

Αν μπορείς να πάρεις το honda λόγω οικονομικών με κλειστά τα μάτια.

Χωρίς προβλήματα μηχανάκι άνετο στην οδήγηση, και αν θέλεις να το πουλήσεις θα τα καταφέρεις.

Δημοσ.

+1 για το Honda...

Επίσης να ξέρεις ότι το 150 καταργήθηκε λόγω του νόμου για τα ABS (ότι μηχανάκι ταξινομείται από 1/1/17 και είναι άνω των 125 cc πρέπει να έχει ABS στα φρένα)

Αν υπάρχει 150άρι, θα είναι στοκ με πινακίδα περσινή

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους πολυ για τις συμβουλές σας. Παρήγγειλα το SYM γιατί δεν έβγαζα άκρη με τους εμπόρους που το είχαν. Πιστεύω αξίζει

Δημοσ.

καλορίζικο φίλε και καλοτάξιδο να είναι.

Μπορείς να μας πείς πόσο έκαναν τα 2 μοντέλα;

Σε ευχαριστώ φίλε μου. Το SYM κάνει 2195 και το Honda 2900

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ευχαριστω παιδια, εγω θα βαλω ενα χρονο δωσεις για το κατι παραπανο του pcχ για να το παραγγειλω ...απ οτι καταλαβα οτι πλερω εχεις.....και παλι ευχαριστω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, KRHTH146 είπε

Ευχαριστω παιδια, εγω θα βαλω ενα χρονο δωσεις για το κατι παραπανο του pcχ για να το παραγγειλω ...απ οτι καταλαβα οτι πλερω εχεις.....και παλι ευχαριστω.

Μην το κάνεις. Αφού θα το πάρεις με δόσεις πάρε Yamaha nmax. Ίδια τιμή, abs, ποιο νέο μοντέλο, εμφανισιακά καλύτερο. 

Επεξ/σία από mp123
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...