gio23 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Καλησπέρα στην κοινότητα. Εδώ και καιρό προσπαθώ να λύσω ένα πρόβλημα χωρίς αποτέλεσμα.Πριν απο 1 χρόνο περίπου έπεσε στα χέρια μου μια μητρική απο ASUS g73sw.Αγοράστικε για να αντικαταστήσει μια ίδια η οποία είχε χαλάσει. Τελικά η χαλασμένη μητρική διορθώθηκε και μου έμεινε η <<καινούρια>> Μετά απο καιρό αποφάσισα να <χτίσω> ίδιο λάπτοπ. Μετά απο αρκετούς μήνες το συναρμολόγησα και με με μια μικρή αναβάθμιση στην GPU ,CPU,RAM. Αντι για GTX460 έβαλα GTX560 και αντί για 2630QM έβαλα τον 2760QM. Τέλος για μνήμη έβαλα 3x4 ddr3 στα 1600. Το πρόβλημα είναι λοιπόν η θερμοκρασία.Σε κατάσταση αδράνειας ανεβαίνει τρελά η θερμοκρασία.Μπορεί να φτάσει μέχρι και 80°C. Έβαλα πάστα από την αρχή, έλεγξα τα ανεμηστήρια έκανα ένα γενικό έλεγχο να δω τι πάει στραβά αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Το μόνο που έχω αμφιβολία είναι οι ανεμηστήρες γιατί δεν κάνουν τον τρελό θόρυβο που θα έπρεπε σε αυτές τις θερμοκρασίες αλλά δουλεύουν κανονικά. Αυτή την στιγμή το κείμενο το γράφω από το ASUS. Καμιά ιδέα κανείς;
oktanio Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Κάτι δεν γράφεις σωστά ή ίσως κάνω κάποιο λάθος Η μητρική είναι για λάπτοπ η όχι ??? Πάμε στο προβλήμα 1 κάνε αναβάθμιση bios αν υπάρχει 2 δες αν εφάπτεται σωστά ή ψήκτρα την έχω πατήσει και εγώ. Έτσι 3 drivers αν τα έβαλες από CD κάνε φορμάτ και κατέβασε από τους καινούργιους από το σάιτ της εταιρείας 4 βάλε καλού κακού ένα άλλο πρόγραμμα να δεις την θερμοκρασία ίσως σου δείχνει λάθος το δει και αυτό 5 τσεκαρε το τροφοδοτικό σου ίσως δίνει λιγότερα από όσα πρέπει ( με πολύ μέτρο κάνε τεστ ) Αναμενω νεότερα καλή επιτυχία σου εύχομαι
gio23 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Καλησπέρα και συγνώμη για τη μεγάλη αναμονή.Λόγω εργασίας δεν είχα κουράγιο για να ασχοληθώ αυτές τις μέρες. Η μητρική είναι φυσικά για λαπτοπ. Πές μου που το διατύπωσα λάθος μην μπερδευτεί και κάποιος άλλος. 1.Έχει ήδη το τελευταίο bios απο ότι είδα/ 2.Δεν πιστεύω οτι δεν εφάπτεται καλά αλλά θα τσεκάρω πάλι όταν βρω το χρόνο ΣΚ 3. Τους οδηγούς τους έχω κατεβάσει από την ιστοσελίδα της Asus για να είμαι σίγουρος.Δεν έχω CD. 4. Για πρόγραμμα θερμοκρασίας δεν ξέρω κανένα. Θα ψάξω να δω.Αν και δεν νομίζω να είναι τόσο λάθος το πρόγραμμα. 5. Το τροφοδοτικό μου δινει 19,64V τα Amp δεν μπορώ να τα ελέγξω γιατί είναι πολλά 7,7 και θέλω καλό μετρητή να μπορεί να μετρήσει μέχρι τόσα. Αρα απο τάση είμαι ενταξει. Το μόνο που θα κάνω πάλι ειναι να κοιτάξω για την ψύκτρα. Αν έχεις κατι άλλο κατα νου πες μου. Ευχαριστώ για την απάντηση.
Sheogorath Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Ξανατοποθετεις την ψυκτρα και βλέπεις αν έχει κανα τσάκισμα καμία heatpipe.
gio23 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Πάλι τα ίδια μου κάνει.Το έλυσα όλο, έβγαλα την ψύκτρα την καθάρισα , έβαλα καινούρια πάστα και την ξανατοποθέτησα. Τα heatpipe και γενικά όλη η ψήκτρα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.
mphxths Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Απο επεξεργαστη με max turbo στα 2.9 πηγες στα 3.2 .Με τα ιδια watt βεβαια..αλλα και παλι οταν στιγμιαια θα πιανει 100% use θα ανεβαζει περισσοτερη θερμοκρασια. Βαλε και την καινουργια gpu που υποθετω οτι κατα πασα πιθανοτητα η ψυκτρα της ενωνεται με την ψυκτρα του επεξεργαστη..δεν θελει πολυ να γινει η μαλακια. Στις φωτος παντως βλεπω τον επεξεργαστη 66-67 βαθμους και δε τον λες οτι ειναι και σε πληρη ηρεμια..βλεπω στο task manager οτι ειναι απασχολημενος ..διακεκομενα... Σε φορητο που ειχα με 3620qm πανω (4/8) ενω το φορητο ειχε πανω i5 3ης γενιας (2/4) στο idle επαιζε γυρω στο 60-65c τις καλες μερες.. Ετσι και ανεβαζε χρηση..η θερμοκρασια πηγαινε στον διαολο ευκολα ομως...αν επαιζα και παιχνιδια ...ακουμπαγα 90αρια... Δες αν στο bios υπαρχουν ρυθμισεις για το πως/ποτε θα δουλευουν τα φανς..παιξε και με προγραμματα στυλ speedfan μπας και μπορεις να ορισεις εσυ την συμπεριφορα των φανς..να μαρσαρουν γρηγοροτερα και αμεσοτερα οταν ανεβαινει η θερμοκρασια.
gio23 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δυστυχώς στο bios δεν εχει ρυθμίσεις για τους ανεμιστήρες. Μόνο με speedfan ισως μπορέσω να κάνω κάτι. Κι όμως σε απλή αναμονή χωρίε να κανω τίποτα έφτανε σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και 80 βαθμούς.Η ψύκτρες είναι ξεχωριστές δεν έχουν κοινό χαλκό. Είναι αυτόνομες. Πραγματικά νομίζω οτι κάτι είναι προβληματικό. Έχω διαβάσει κάποιος που έκανε την ίδια αναβάθμιση και δεν είχε κανένα πρόβλημα.
TheDevilMayCare Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Πιθανον οι i7-27... να ειναι πιο ζεστοι απο τους i7-26... οπως συμβανει και στουςi7-37... σε σχεση με τους i7-36... Αν εχεις και τους 2, τοτε τεσταρε διαφορες τους,σε θερμοκρασιες και κρατησε τον πιο ψυχρο τελικα, ασχετως τελικου turbo boosthttp://www.insomnia.gr/topic/659362-υπερθέρμανση-λάπτοπ-χωρίς-λόγο/?p=56067397
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα