BabisTs Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Δώσε 5 loopes συνεχόμενες bench ή δώσε stress με 30minutes με up to 16gb ram.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-1800828/intel-temperature-guide.html Παιδιά μετά από ψάξιμο στο ίντερνετ είδα τον λόγο που το IBT και Prime95 στα βαρια stretch ανεβάζουν θερμοκρασίες. Αυτός ο οδηγός περιέχει κάθε λεπτομερεία. Αναφέρει ΝΑ ΜΗΝ κάνουμε stretch στο Prime95 σε έκδοση μετα 26.6. Συγκεκριμένα λέει το εξής : Do not use Prime95 versions later than 26.6 on 2nd through 8th Generation i3, i5 or i7 CPU's, which all have AVX (Advanced Vector Extension) Instruction Sets. Prime95 versions later than 26.6 run AVX code on the CPU's Floating Point Unit (FPU) which causes unrealistic temperatures up to 20°C higher. The FPU test in the utility AIDA64 shows similar results. Και επίσης για το IBT : Other stability tests such as Linpack and Intel Burn Test have cycles that peak at 120% workload, which again aren’t well suited for CPU thermal testing. The test utility OCCT runs elements of Linpack and Prime95, which will terminate the CPU tests at 85°C. Οπότε καλά τα τεστ αυτά αλλά ανεβάζουν υπερβολικά τις θερμοκρασίες.... Ε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FORIS78 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 ο δικός μου μιας και αρνείται πεισματικά να περάσει ibt σε very high στα 5ghz τον αφήνω στα 4.9 με 1.28 για οποίον ενδιαφέρεται και έχει asrock είναι με offset/30 llc1, adaptive, c states. turbo όλα enable Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Πλέον πιο αξιόπιστο θεωρώ το OCCT... Σκέψου ότι πέρασε το τεστ 3 φορές το IBT μου ενώ το OCCT σκάλωσε. Ανέβασα λίγο την τάση κα εδώ και ώρα πάει καλά. Αυτό είναι το pc μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FORIS78 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Πλέον πιο αξιόπιστο θεωρώ το OCCT... Σκέψου ότι πέρασε το τεστ 3 φορές το IBT μου ενώ το OCCT σκάλωσε. Ανέβασα λίγο την τάση κα εδώ και ώρα πάει καλά. Αυτό είναι το pc μου μην τρελενεσε φίλε άστο σε μια συχνότητα που να είναι οκ απο θερμοκρασίες και οχι πολύ vcore, οι διάφορες από τα 4.7-4.8 στα 5 είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες σε gaming,τουλάχιστον αυτό είδα εγώ στο σύστημα μου..battlefield1 που παίζω έχω τα ίδια fps είτε είναι στα 4.7 είτε στα 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2017 μην τρελενεσε φίλε άστο σε μια συχνότητα που να είναι οκ απο θερμοκρασίες και οχι πολύ vcore, οι διάφορες από τα 4.7-4.8 στα 5 είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες σε gaming,τουλάχιστον αυτό είδα εγώ στο σύστημα μου..battlefield1 που παίζω έχω τα ίδια fps είτε είναι στα 4.7 είτε στα 5 Το ξέρω και συμφωνώ. Ιδίως σε 4k που παίζω εγω δεν θα έχει ούτε μισό Frame διαφορά. Το θέμα είναι ότι έχω πρόβλημα όταν βάζω xmp τις μνήμες. Αποτυχαίνει το stretch της cpu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kaklikos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπερα στην παρεα. Νεος κατοχος 8700κ. Εχει κανα 2 μερες τωρα που παιζω με τις ρυθμισεις της μητρικης για οβερκλοκ και εω μερικες ερωτησεις. Σε πρωτη φαση εχω καταφερει και τον τρεχω με 50 πολλαπλασιαστη, avx 0, cache 46 και v core manual 1.27v με llc στο λεβελ 5. Σε στρεςς τεστ που περναει χωρις κανενα προβλημα η ταση του ειναι constant 1.248v. Οι θερμοκρασιες παιζουν απο 75 μεχρι 80 με μαξ τους 82 σε realbench στρεςς που απ οτι φαινεται, τρεχει avx και ειναι τοσο ανεβασμενες? Προσπαθω να καταλαβω πως δουλευει το llc. Απ οτι καταλαβαινω ειναι μια ρυθμιση που κατα την διαρκεια full load μειωνει τo vdroop κανοντας overshoot στην ταση? Και η ερωτηση μου ειναι. Ειναι ασφαλες? Θα ηταν καλυτερα να μειωσω το llc και να ανεβασω την ταση τοσο ωστε σε full load να την κρατησω στο 1.25 και σε idle να βαραει 1.3 πχ? Υπαρχει οφελος αν ανεβω αλλο σε cache? Δεν το δοκιμασα περα απο 46. Μεχρι τωρα εχω δοκιμασει realbench στρεςς μιση ωρα με μεγιστη χρηση μνημης ραμ καθως και 10 passes realbench benchmark, καθως και cinebench. Οι μνημες τρεχουν σε xmp 3200 14-14-14-34. Ψυκτρα αερα προς το παρων nh-d14 μεχρι να μου ερθει η καστομ λουπα. Μητρικη maximus x formula. Edit: ποση ωρα περιπου να αφησω το στρεςς του cpu-z? Κοντευει μισαωρο και οι θερμοκρασια παιζει 65-67 με μεγιστη 70 βαθμους. Το cpu-z δεν κανει χρηση avx γι αυτο και τοσο χαμηλοτερες θερμοκρασιες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2017 Gold chip λογικά καλοριζικο. Το llc μειώνει τα drops του Vcore και δίνει λίγο παραπάνω αν χρειαστεί εφόσον μιλάμε για υψηλό llc. Μέχρι 85 90 είσαι κομπλέ μην σε ανησυχούν οι θερμοκρασίες. Από τα 95 φεύγα ίσως έχει θέμα αλλά στα 100 κάνει μόνος throttling. Το real use σε ενδιαφέρει που εκεί θα παίζεις σε 60 με 70. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
birel-motosport Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 χαιρετώ την παρέα μετά από πολλές δοκιμές δηλαδή ξεκίνησα για 5ghz απο 1.35 και έφτασα 1,29 πιθανότατα παίρνει και πιο κάτω αλλά βαριέμαι να κάνω άλλες δοκιμές γιατι εριχνα το ρεύμα 0,5 την φορά το ερώτημά μου είναι στα εργοστασιακά ρολόγια 4,7 δηλαδή πόσο είναι το μίνιμουμ ρεύμα που δίνεται , Γιατί αν αφήσω τη μητρική στο αυτόματο δίνει και 1,36 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, birel-motosport είπε χαιρετώ την παρέα μετά από πολλές δοκιμές δηλαδή ξεκίνησα για 5ghz απο 1.35 και έφτασα 1,29 πιθανότατα παίρνει και πιο κάτω αλλά βαριέμαι να κάνω άλλες δοκιμές γιατι εριχνα το ρεύμα 0,5 την φορά το ερώτημά μου είναι στα εργοστασιακά ρολόγια 4,7 δηλαδή πόσο είναι το μίνιμουμ ρεύμα που δίνεται , Γιατί αν αφήσω τη μητρική στο αυτόματο δίνει και 1,36 Χοντρικά γύρω στο 1.20 για stock clocks. Τώρα μπορεί να παίζει και στο 1.16 ,ή το πολύ στο 1.24 ανάλογα το τσιπάκι. Κλασσικά οι Ζ μητρικές δίνουν όσο θέλουν. Μακριά από auto !! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
birel-motosport Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 το έβαλα στο 1.20 θα δοκιμάσω και πιο κάτω αργότερα Σε ευχαριστώ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
birel-motosport Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 ποιο από τα δύο δείχνει σωστά το ρεύμα ??Εγώ ξέρω ότι του έχω βάλει 1,19 πάνω πάνω εκεί που δείχνει τον επεξεργαστή είναι είναι ότι να ναι το ρεύμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 9 λεπτά πριν, birel-motosport είπε ποιο από τα δύο δείχνει σωστά το ρεύμα ??Εγώ ξέρω ότι του έχω βάλει 1,19 πάνω πάνω εκεί που δείχνει τον επεξεργαστή είναι είναι ότι να ναι το ρεύμα Στην πρώτη εικόνα,το vcore είναι το ρεύμα του cpu . Όχι το vid. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
myst77 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 καλησπέρα, λέω να ξαναγυρίσω στο αθλημα , δοκιμαζωντας το 8600K που έχω Σε παλιότερους επεξεργαστές χρησιμοποιούσα για έλεγχο τα CoreTemp, HWmonitor τα οποία όμως τώρα τρέχουν παράλληλα και μου δείχνουν διαφορετικές θερμοκρασίες! Επίσης για test χρησιμοποιούσα Prime95, Orthos Υπάρχει τώρα κάτι πιο φρέσκο για τους παραπάνω ελέγχους; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα