oddin Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Το έχω κάνει..δεν μου το βγάζει σαν επιλογή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oddin Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Λοιπόν μετά απο πολλές προσπαθειες και διάβασμα λίγο στα forum της Asus βρήκα τι φταίει. Είναι κάποιο bug του UEFI των Asus (οχι συχνό) που όταν η κάρτα γραφικών ή Onboard κάρτα είναι στην Auto αναγνώρηση, αυτό πάει και βλέπει την Onboard μόνο. Αν συνδέσω το καλώδιο του hdmi στην onboard μπαίνει κανονικά στο bios. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Λοιπόν μετά απο πολλές προσπαθειες και διάβασμα λίγο στα forum της Asus βρήκα τι φταίει. Είναι κάποιο bug του UEFI των Asus (οχι συχνό) που όταν η κάρτα γραφικών ή Onboard κάρτα είναι στην Auto αναγνώρηση, αυτό πάει και βλέπει την Onboard μόνο. Αν συνδέσω το καλώδιο του hdmi στην onboard μπαίνει κανονικά στο bios. Ναι και εγώ αν βγάλω το καλώδιο από την 1060 και το βάλω στην onboard θα παίξει στο επόμενο Restart. Στο BIOS Primary Graphics Adapter είναι το PCI Express. Κάτι άλλαξε η Asrock στα καινούρια BIOS. Έχεις Link με αυτό που λες να ρίξω μια ματιά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oddin Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Ναι και εγώ αν βγάλω το καλώδιο από την 1060 και το βάλω στην onboard θα παίξει στο επόμενο Restart. Στο BIOS Primary Graphics Adapter είναι το PCI Express. Κάτι άλλαξε η Asrock στα καινούρια BIOS. Έχεις Link με αυτό που λες να ρίξω μια ματιά; Το παρακάτω ήταν το πρώτο thread που βρήκα , αφού έφαγα ένα Σαββατοκύριακο έχοντας κάνει το κουτί φυλο και φτερό, δοκιμάζοντας τα πάντα για να βρω τι λύση.. Και φένεται να έχει ξεκίνησει το συγκεκριμένο απο το Ζ270. https://rog.asus.com/forum/showthread.php?90454-Can-t-see-Boot-screen-or-BIOS-on-Z270G προς το παρόν 4.8 με 1,28 ρεύμα αλλά οι δοκιμές ακόμα ειναι λίγες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekans Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Το παρακάτω ήταν το πρώτο thread που βρήκα , αφού έφαγα ένα Σαββατοκύριακο έχοντας κάνει το κουτί φυλο και φτερό, δοκιμάζοντας τα πάντα για να βρω τι λύση.. Και φένεται να έχει ξεκίνησει το συγκεκριμένο απο το Ζ270. https://rog.asus.com/forum/showthread.php?90454-Can-t-see-Boot-screen-or-BIOS-on-Z270G εμένα μου κάνει αλλα κόλπα.. με καρτα γραφικών τυχαία blackscreen και restart, με την onboard τίποτα.. άλλαξα καρτα γραφικών τα ίδια.. παράγγειλα νέο τροφοδοτικό να δούμε.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Το παρακάτω ήταν το πρώτο thread που βρήκα , αφού έφαγα ένα Σαββατοκύριακο έχοντας κάνει το κουτί φυλο και φτερό, δοκιμάζοντας τα πάντα για να βρω τι λύση.. Και φένεται να έχει ξεκίνησει το συγκεκριμένο απο το Ζ270. https://rog.asus.com/forum/showthread.php?90454-Can-t-see-Boot-screen-or-BIOS-on-Z270G προς το παρόν 4.8 με 1,28 ρεύμα αλλά οι δοκιμές ακόμα ειναι λίγες. Είναι διαφορετικό εμένα. Δεν προχωράει καν. Δεν κάνει POST το σύστημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Κάτοχος του i5-8600Κ και εγώ και θέλω να φτάσω στα όρια της CPU. Να πω ότι έφτασα στα 5GZ με μεγάλο νούμερο σε τάση όμως (1.35v) κάνοντας Stretch με το πρόγραμμα OCCT για πάνω απο 5 ώρες. Όμως: Ένα παιδί εδώ στο Forum μου πρότεινε να κάνω stretch με το IntelBurnTest και....τα είδα όλα... με το που ξεκίνησε το Stretch έπιασε 90+ βαθμούς και το έκλεισα αμέσως. Κατέβηκα στα 4.8mhz με τάση 1.22v και πέρασε το τεστ με επιτυχία με 72 βαθμούς maximum όμως αν ενεργοποιήσω το xmp τότε δεν περνάει το τέστ (οι θερμοκρασίες επίσης κατα την διάρκεια έφταναν τους 80 βαθμούς) Δοκίμασα χωρίς xmp αλλά manual και ξανα failed test Δοκίμασα με ταχύτητα μνήμης στα 3000MHZ και πέρασε το τέστ Αρά μέχρι τώρα στο IntelBurnTest είναι σταθερό σαν 4.8GHZ/1.22v/78oC Max/DDR4 3000Mhz το σύστημα τεσταρίστηκε για 3 μέρες σε 24 ώρες ανοιχτό κατάσταση με αρκετό gaming, random καταστάσεις, random χρήστες θερμοκρασίες κτλ, και είναι 100% σταθερό. Ο στόχος είναι ένα δυνατό σύστημα, που τρέχει 24/7 αν χρειαστεί χωρίς ούτε υποψία error η κολλήματος, χρησιμοποιώντας turbo boost και GPU boost γιατί θέλω να είναι ήσυχο με χαμηλά voltages σε browsing και χαμηλό CPU usage καταστάσεις, και δυνατό αν και σίγουρα λίγο πιο θορυβώδες σε gaming αλλά χωρίς υπερβολές. Όχι 100% GPU fans δηλαδή για να πάρουμε 2 extra fps. Για εμένα σημασία έχει το χρηστικό overclock, δηλαδή να είναι rock solid και τρέχει χωρίς τάσεις που θα οδηγήσουν σε degradation. Η CPU σε browsing τρέχει με λιγότερο από 1 volt ενώ στο gaming πολύ δύσκολα ξεπερνάει το 1.33V. Η GPU έτσι και αλλιώς με boost έτσι τρέχουν. Θέλω να ασχοληθώ και με το CPU fan curve στο BIOS τώρα να το κάνω ακόμα πιο ήσυχο, αφού σε idle τρέχει στους 35 βαθμούς. Η αντλία είναι σε ξεχωριστό βύσμα οπότε μπορεί να τρέχει πάντα δυνατά ενώ τα fans πιο χαλαρά η καθόλου. Αυτά που ήθελα τα πέτυχα με τις παρακάτω ρυθμίσεις. CPU (8600κ) Για σταθερό o/c σε 24/7 αλλά με boost clock και c states on, τον έχω στα 4.8, με LLC profile 3 (50%), τάση + 0.07 σε offset mode, και υδρόψηξη. Θερμοκρασίες idle 30C (0.6 - 0.75V) , βαρύ Load (prime κτλ) 80C (1.355V), GPU benchmarks πάει κάπου 1.325V με 65C Μνήμες 3200 C14 τρέχουν σε XMP cinebench multi core : 1198, single core: 208 GPU (Asus Rog Strix 1080ti) H 1080ti τρέχει στο gaming με GPU boost στα 2010 core και μνήμη 11466. Στο browsing τα fans είναι τελείως κλειστά και δουλεύει με παθητική ψύξη κοντά στους 50-60 βαθμούς, σε gaming δεν ξεπερνάει τους 80 νομίζω. Superposition Score στην 24/7 κατάσταση Bonus photos από το pc, το ευχαριστήθηκα το στήσιμο. Σήμερα τα έχουν κάνει πολύ εύκολα με τα καλώδια και καλά airflow back in the day 15 χρόνια πριν ήταν πολύ μανίκι να βγάλεις ένα καλό αποτέλεσμα. Φίλε μου έχουμε παρόμοιο σύστημα (θα ανεβάσω και εγώ φώτο κάποια στιγμή) έχεις δοκιμάσει Stretch στο intelBurnTest; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Κάτοχος του i5-8600Κ και εγώ και θέλω να φτάσω στα όρια της CPU. Να πω ότι έφτασα στα 5GZ με μεγάλο νούμερο σε τάση όμως (1.35v) κάνοντας Stretch με το πρόγραμμα OCCT για πάνω απο 5 ώρες. Όμως: Ένα παιδί εδώ στο Forum μου πρότεινε να κάνω stretch με το IntelBurnTest και....τα είδα όλα... με το που ξεκίνησε το Stretch έπιασε 90+ βαθμούς και το έκλεισα αμέσως. Κατέβηκα στα 4.8mhz με τάση 1.22v και πέρασε το τεστ με επιτυχία με 72 βαθμούς maximum όμως αν ενεργοποιήσω το xmp τότε δεν περνάει το τέστ (οι θερμοκρασίες επίσης κατα την διάρκεια έφταναν τους 80 βαθμούς) Δοκίμασα χωρίς xmp αλλά manual και ξανα failed test Δοκίμασα με ταχύτητα μνήμης στα 3000MHZ και πέρασε το τέστ Αρά μέχρι τώρα στο IntelBurnTest είναι σταθερό σαν 4.8GHZ/1.22v/78oC Max/DDR4 3000Mhz Φίλε μου έχουμε παρόμοιο σύστημα (θα ανεβάσω και εγώ φώτο κάποια στιγμή) έχεις δοκιμάσει Stretch στο intelBurnTest; Δώσε 4.9ghz με 1.27-1.28v και τσέκαρε με ibt & realbench... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Δώσε 4.9ghz με 1.27-1.28v και τσέκαρε με ibt & realbench...Θα δοκιμάσω. Θα βαρέσει κόκκινο!! Μα γιατι τα άλλα προγράμματα δεν στρεσαρουν τόσο; το φοβήθηκε το μάτι μου αυτό Με τις μνήμες τι παίζει που όταν τις βάζω 3200mhz (ακόμα και σε Manual) μου βγάζει σφάλμα στο stretch της cpu; στα 3000 δεν έχω πρόβλημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex_000 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 έχεις δοκιμάσει Stretch στο intelBurnTest; όχι, μόνο το απλό 8λεπτο τέστ που έχει. Δεν βρίσκω τον λόγο να ασχοληθώ παραπάνω. Το pc δεν έχει κρασάρει ποτέ μετά από 2 μήνες καθημερινής χρήσης και gaming. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 όχι, μόνο το απλό 8λεπτο τέστ που έχει. Δεν βρίσκω τον λόγο να ασχοληθώ παραπάνω. Το pc δεν έχει κρασάρει ποτέ μετά από 2 μήνες καθημερινής χρήσης και gaming.Οκ έτσι από περιέργεια ρώτησα. Πάντως αν το κάνεις μα είσαι έτοιμος να πατήσεις το STOP!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FORIS78 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Στο standar η στο very high δοκιμαζεις με το ibt ? Γιατί εμένα στο standar περνάει το τεστ στα 5ghz με 1.328 αλλά στο very high μου πετάει σφάλμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Στο standar η στο very high δοκιμαζεις με το ibt ? Γιατί εμένα στο standar περνάει το τεστ στα 5ghz με 1.328 αλλά στο very high μου πετάει σφάλμα very high Δώσε 4.9ghz με 1.27-1.28v και τσέκαρε με ibt & realbench... 4.9Ghz 1.27V failed στο ibt και η θερμοκρασία είχε φτάσει 88 max απο νωρίς.... τώρα δοκιμάζω στο OCCT κ είναι στους 63max... τρελές διαφορές αυτό το IBT.... Ερωτήσεις: -το package temp ελένχουμε η το cpu temp; προφανώς το πρώτο. Σωστά; -Εκτός απο τα βασικά clock/voltage πρέπει να αλλάξουμε τιποτα άλλο (c states) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 very high 4.9Ghz 1.27V failed στο ibt και η θερμοκρασία είχε φτάσει 88 max απο νωρίς.... τώρα δοκιμάζω στο OCCT κ είναι στους 63max... τρελές διαφορές αυτό το IBT.... Ερωτήσεις: -το package temp ελένχουμε η το cpu temp; προφανώς το πρώτο. Σωστά; -Εκτός απο τα βασικά clock/voltage πρέπει να αλλάξουμε τιποτα άλλο (c states) Τα Temps που βλέπεις στο ibt γενικά δεν θα τους δεις πουθενά.... Τώρα από εκεί και πέρα τεστάρε μέχρι 1.28-1.29v για τα 4.9 και αν δεις οτι δεν έχεις stability κλειδωσε τον στα 4.8/1.22v....μετα το ibt έχεις τρέξει καθόλου realbench? 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Στο realbench έχει επιλογή για χρόνο. 15λεπτα να βάλω; Στα 15λεπτα πέρασε το τεστ. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2017 από Acmilangr2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα