BabisTs Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Από αυτά που βλέπω μέχρι στιγμής τα περισσότερα κομάτια καφέδων με όριο το 1,25v-1,3v κλείδωνουν μέχρι τα 4,8ghz για 24/7 stability......από εκεί και πέρα τα golden παίζουν από 4,9-5,0 + ghz με όριο τα 1,3v.......αναμενόμενο overclockability από την intel.....όχι που στα reviews τα είχαν σιγουράκι τα 5,0ghz..... Πάντως γενικά μην δίνεται για daily πάνω από 1,3v-1.35v(max και με καλή ψύξη) διότι υπάρχει και το degradation......και εκεί που είσαι stable τώρα,αργότερα ίσως ζητήσει παραπάνω ρευματάκι χωρίς λόγο.Τα 14nm θέλουν προσοχή με το ρευματάκι.....ούτως η άλλως τέρατα είναι και out of the box οι 8600Κ/8700Κ. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2017 όχι που στα reviews τα είχαν σιγουράκι τα 5,0ghz..... Μα τα εχει σιγουρακι ο 8700κ τα 5 με ρευματα στο θεο για να ανεβασεις printscreen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ADHD Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 "Φαινεται" καπως σταθερο σε 4.9, 1.29v, llc 5, avx 0, cache 46, ετρεξα aida64 cpu+cache μαζι κανα 15 λεπτο πηγε μεχρι 70κατι, cpu μονο 62-64, επαιξα και destiny 2 κανα 4ωρο και πηγε μεχρι 65. Κανει fail αμεσως στο ooct core #3 error or something αν το ξανακανω βεβαια ξεκιναει και αν τεσταρω small ftts με prime95 παει 85+ ~90 και ισως κανει και fail αν το αφησω αρκετα αλλα δεν βλεπω λογο tbh αφου δεν παιζει να φτασω τετοιο load ποτε. Προς το παρον μενω ετσι παρακολουθω temps σε καθε game και βλεπουμε, εχω βαλει και σχετικα silent profile αν βαλω κανα turbo παιζει να πεσουν και αλλο αλλα τα 3k rpm noctua κανουν σαν ηλεκτρικες σκουπες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Για μενα θα σου ελεγα να επεφτες στα 4.8 να ησουν πιο ανετος. Ουτως ή αλλως οι διαφορες στα παιχνιδια μεταξυ 4.8 και 4.9 ειναι ψιλο ανυπαρκτες αντικειμενικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ADHD Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Ενταξει αλλα με αυτη τη λογικη ας επαιρνα non-K cpu και low end mobo. Δεν θα τον pusharw και πολυ αλλα προς το παρον ειμαι οκ με τα temps σε daily usage αν δω τίποτα περίεργα θα το ρίξω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex_000 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 το σύστημα τεσταρίστηκε για 3 μέρες σε 24 ώρες ανοιχτό κατάσταση με αρκετό gaming, random καταστάσεις, random χρήστες θερμοκρασίες κτλ, και είναι 100% σταθερό. Ο στόχος είναι ένα δυνατό σύστημα, που τρέχει 24/7 αν χρειαστεί χωρίς ούτε υποψία error η κολλήματος, χρησιμοποιώντας turbo boost και GPU boost γιατί θέλω να είναι ήσυχο με χαμηλά voltages σε browsing και χαμηλό CPU usage καταστάσεις, και δυνατό αν και σίγουρα λίγο πιο θορυβώδες σε gaming αλλά χωρίς υπερβολές. Όχι 100% GPU fans δηλαδή για να πάρουμε 2 extra fps. Για εμένα σημασία έχει το χρηστικό overclock, δηλαδή να είναι rock solid και τρέχει χωρίς τάσεις που θα οδηγήσουν σε degradation. Η CPU σε browsing τρέχει με λιγότερο από 1 volt ενώ στο gaming πολύ δύσκολα ξεπερνάει το 1.33V. Η GPU έτσι και αλλιώς με boost έτσι τρέχουν. Θέλω να ασχοληθώ και με το CPU fan curve στο BIOS τώρα να το κάνω ακόμα πιο ήσυχο, αφού σε idle τρέχει στους 35 βαθμούς. Η αντλία είναι σε ξεχωριστό βύσμα οπότε μπορεί να τρέχει πάντα δυνατά ενώ τα fans πιο χαλαρά η καθόλου. Αυτά που ήθελα τα πέτυχα με τις παρακάτω ρυθμίσεις. CPU (8600κ) Για σταθερό o/c σε 24/7 αλλά με boost clock και c states on, τον έχω στα 4.8, με LLC profile 3 (50%), τάση + 0.07 σε offset mode, και υδρόψηξη. Θερμοκρασίες idle 30C (0.6 - 0.75V) , βαρύ Load (prime κτλ) 80C (1.355V), GPU benchmarks πάει κάπου 1.325V με 65C Μνήμες 3200 C14 τρέχουν σε XMP cinebench multi core : 1198, single core: 208 GPU (Asus Rog Strix 1080ti) H 1080ti τρέχει στο gaming με GPU boost στα 2010 core και μνήμη 11466. Στο browsing τα fans είναι τελείως κλειστά και δουλεύει με παθητική ψύξη κοντά στους 50-60 βαθμούς, σε gaming δεν ξεπερνάει τους 80 νομίζω. Superposition Score στην 24/7 κατάσταση Bonus photos από το pc, το ευχαριστήθηκα το στήσιμο. Σήμερα τα έχουν κάνει πολύ εύκολα με τα καλώδια και καλά airflow back in the day 15 χρόνια πριν ήταν πολύ μανίκι να βγάλεις ένα καλό αποτέλεσμα. 9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ADHD Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Ωραια δουλεια και καλοδουλευτο το μηχανημα, Βλεπω εβαλες ενα fan για push/pull και αυτος χωραει οριακα λογο της ti και του 38αρι rad οπως και στη δικη μου περιπτωση(εγω δεν τον εβαλα ακομα βεβαια θα το κανω με την αλλαγη τροφοδοτικου), αν βγαλεις την cable management bar χωραει και ο δευτερος αλλα δεν ξερω κατα ποσο αξιζει. Επισης θελω να αλλαξω και το πανω fan σε 140mm. Ισχυει οτι τα σημερινα cases και AIO κανουν το στήσιμο πανευκολο, θυμαμαι να εχω υποφερει αρκετα για να στησω και ειδικα το cooler παλιοτερα. Θα βαλω pic και απο το δικο μου οταν τελειωσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex_000 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Thanks. Δεύτερο fan δεν χωράει με τίποτα. Ναι η cable management bar εμποδίζει αλλά μου αρέσει, δεν θα την βγάλω για ένα fan ακόμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ADHD Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2017 Και εγω αυτο σκεφτομαι να μην τη βγαλω, ειναι ωραια και δεν πειραζει το -1 fan οκ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HyperionX Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 αν εχει καποιος 8700K me batch# L730C309 ή και μεγαλυτερο αν μπορει να μου στειλει ενα πμ thanks... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Qless Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Από αυτά που βλέπω μέχρι στιγμής τα περισσότερα κομάτια καφέδων με όριο το 1,25v-1,3v κλείδωνουν μέχρι τα 4,8ghz για 24/7 stability......από εκεί και πέρα τα golden παίζουν από 4,9-5,0 + ghz με όριο τα 1,3v.......αναμενόμενο overclockability από την intel.....όχι που στα reviews τα είχαν σιγουράκι τα 5,0ghz..... Πάντως γενικά μην δίνεται για daily πάνω από 1,3v-1.35v(max και με καλή ψύξη) διότι υπάρχει και το degradation......και εκεί που είσαι stable τώρα,αργότερα ίσως ζητήσει παραπάνω ρευματάκι χωρίς λόγο.Τα 14nm θέλουν προσοχή με το ρευματάκι.....ούτως η άλλως τέρατα είναι και out of the box οι 8600Κ/8700Κ. "Τα 14nm θέλουν προσοχή με το ρευματάκι....." Tάση εννοώντας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 "Τα 14nm θέλουν προσοχή με το ρευματάκι....." Tάση εννοώντας Κατέφτασες και σε αυτήν την ενότητα βλέπω....... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Qless Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δεν ήξερα να σε ρωτήσω.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oddin Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Εχω θέμα με την Asus Rog gaming-F. Για κάποιο λόγο δεν με αφήνει να μπω στο uefi για να μπορώ να κάνω OC. Οταν έστησα το μηχάνημα είδα κανονικά το σήμα της rog και μπήκε κανονικά στο bios. Μετά απο αρκετά restart που εγιναν (drivers kltp) φορτώνει κατευθείαν τα windows. Ετσι και πατήσω DEL or F2 για να μπω στο bios απλά κολλάει μαύρη οθόνη και μένει εκεί. (δεν βλέπω καθόλου τα σήματα της rog) Στην motherboard βλέπω το LED του booting κολλήμενο και πρέπει να κάνω reset.Μερικές φορές θέλει και 2-3 φορές reset για να μπει στα windows. Ενέργειες μέχρι τώρα : Αλλαξα bios (παλιές καινούργιες εκδόσεις) Αλλαξα dimm της μνήμης μόνη της η ζευγάρια Εβγαλα ολα τα περιφεριακά που ήταν συνδεδεμένα μέσο usb που υπήρχαν στον υπολογιστή Εκανα reset cmos στην Motherboard Σας έρχετε κάτι που μπορεί να φταίει ή να δοκιμάσω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HyperionX Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Από τα windows πήγαινε Settings ->update & security -> recovery ->restart now -> troubleshoot -> advanced options -> uefi settings Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα