Προς το περιεχόμενο

CoffeeLake Z370 OC Settings & Bench

HyperionX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανω ενα νεο θεμα ωστε να υπαρχουν μαζεμενα καπου oc results setting & tips

για οσους θενε να ασχοληθουν με το αθλημα...του καφε...

Οσοι πιστοι κατοχοι...προσελθετε...

εγω για 24/7 ειμαι

με multi 50 avx offset 1

Adaptive Vcore 1.325 offset +0.005 με LLC 6 (σε nonAVX load 1.328V σε AVX 1.344 )

IA AC Load Line to 0.01

IA DC Load Line to 0.01

Uncore/cache στα 4600

Και VCCIO 1.2375

System agent 1.15

Cstates Auto

16GB ram XMP @ 3600-16-16-16-36 1.35V

Προς το παρον stable σε ολα τα bench +gaming (project cars 2, pubg, gta v)

+3 ωρες prime small ffts (temps ~90 :eek:)

post-414217-0-98183000-1508683911_thumb.png

Επεξ/σία από HyperionX
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλοδουλευτος ,μια ερωτηση στο ibt βλεπω πεφτει στα 4100mhz ,το ρυθμιζεις εσυ που θες να πεφτει σε mhz η οριζεται μονο του?

δε πεφτει στα 4100... απλα ετυχε εκεινη τη στιγμη του screenshot  4100... sto ibt paizei 4900-5000

σε idle πεφτει 800MHz

post-414217-0-73823400-1508687091_thumb.png

• Like 2

ανοιχτο τουρμπο φυσικα... και ραμ χμπ 3600

ποια mobo έχεις γιατι δεν φαινεται στα screen?

αυτό που παρατήρησα εγώ ειναι οτι οι θερμοκρασίες στα test εναλλάζονται πολύ απότομα που όπως διάβασα είναι αποτέλεσμα του μη-delid..

ποια mobo έχεις γιατι δεν φαινεται στα screen?

αυτό που παρατήρησα εγώ ειναι οτι οι θερμοκρασίες στα test εναλλάζονται πολύ απότομα που όπως διάβασα είναι αποτέλεσμα του μη-delid..

Maximus x hero...

Οι θερμοκρασίες κάνουν τα λεγόμενα spikes.....απο 25 σε Idle θα δεις ξαφνικά 45 από ένα στιγμιαίο load...και πάλι 25 μετά...

Maximus x hero...

Οι θερμοκρασίες κάνουν τα λεγόμενα spikes.....απο 25 σε Idle θα δεις ξαφνικά 45 από ένα στιγμιαίο load...και πάλι 25 μετά...

τον άφησες για 24/7 στα 4.9-5.0 με θερμοκρασίες να φτάνουν 90? δεν υπάρχει φόβος? :fear:

τον άφησες για 24/7 στα 4.9-5.0 με θερμοκρασίες να φτάνουν 90? δεν υπάρχει φόβος? :fear:

90 φτάνει σε prime small ffts

Που σε νορμάλ συνθήκες δε θα δεις ποτέ τέτοιο load...

Σε intelburntest πάει περίπου 80

Και σε gaming κάτω από 60

• Like 2

Ωραίος.  Με τι ψύξη εισαι ;;;; custom loop;;

Ακόμα δεν έπαιξα ιδιαίτερα με OC.  Δε τα γνωρίζω και πολύ καλά μιας και τελευταιο OC ηταν με τον 3770Κ :D  με το αυτόματο προφιλ της ASUS στα 5GHz βγάζω stress cpu-z αλλα οχι prime95 small ffts στο 5λεπτο κρασάρει.

Δοκιμασα να δωσω λίγο ρεύμα 1.33V και  πάλι τα ίδια. και η θερμοκρασία φτάνει τους 85 βαθμους., δεν δοκίμασα με 1.35V.  Θα εισάγω τις δικές σου ρυθμίσεις μηπως και τα πιάσω σταθερά.

Αυτή τη στιγμή ειμαι στα 4.8Ghz με 1.30V (πιθανόν να ειναι σταθερό και με λιγότερο ρεύμα) και ειναι σταθερό σε όλα (Prime 95 πανω απο μια ωρα, intel burntest κλπ),

Εγω μιας και δεν εχω αναλογη ψυκτρα ειπα να πεσω λιγο σε ρευματα και ειμαι στα 1.2v με 4.7 προς το παρον.

Ουτως ή αλλως διαφορες στα παιχνιδια μετα 4.7 και 5 δεν υπαρχουν αρα δεν εχω λογο να δωσω τσαμπα παραπανω ρευμα.

Ωραίος.  Με τι ψύξη εισαι ;;;; custom loop;;

Ακόμα δεν έπαιξα ιδιαίτερα με OC.  Δε τα γνωρίζω και πολύ καλά μιας και τελευταιο OC ηταν με τον 3770Κ :D  με το αυτόματο προφιλ της ASUS στα 5GHz βγάζω stress cpu-z αλλα οχι prime95 small ffts στο 5λεπτο κρασάρει.

Δοκιμασα να δωσω λίγο ρεύμα 1.33V και  πάλι τα ίδια. και η θερμοκρασία φτάνει τους 85 βαθμους., δεν δοκίμασα με 1.35V.  Θα εισάγω τις δικές σου ρυθμίσεις μηπως και τα πιάσω σταθερά.

Αυτή τη στιγμή ειμαι στα 4.8Ghz με 1.30V (πιθανόν να ειναι σταθερό και με λιγότερο ρεύμα) και ειναι σταθερό σε όλα (Prime 95 πανω απο μια ωρα, intel burntest κλπ),

ναι custom loop... αλλα και ενα καλο ΑΙΟ το ιδιο κανει... αφου δεν ειναι dellided 

μη δοκιμαζεις τα αυτοματα προφιλ γιατι συνηθως δινουν παραπανω ρευμα.. απο οσο πρεπει...

και μη τρεχεις πριμε95...ειναι υπερβολικο...

5GHz  AVX stable εμενα θελει 1.38 για αυτο του εριξα avx offset να παιζει στα 4.9

με πολυ λιγοτερο ρευμα..

• Like 1

μη δοκιμαζεις τα αυτοματα προφιλ γιατι συνηθως δινουν παραπανω ρευμα.. απο οσο πρεπει...

Αν θυμαμαι καλα οταν πρωτοδοκιμασα το auto overclock της asus,στο stress test του cpu z το ρευμα εφτανε μεχρι και 1.39 περιπου που μου εκανε τρομερη(αρνητικη φυσικα)εντυπωση.

Ενταξυ στην θεωρια μεχρι και 1.4 ειναι ψιλο safe που νομιζω οτι προτεινουν και οι εταιρειες,αλλα δεν καταλαβαινω για ποιο λογο να δωσει τοσο πολυ ρευμα. Αντε στην χειροτερη να το εκαναν μεχρι 1.35 οσο εφτανε.Το 1.4 το βρισκων υπερβολικο.

Και το turbo boost της intel δινει αδικαιολογητα παρα πολυ ρευμα.

• Like 1

cinebench,corona, cpuz bench/stress test.

Α και φυσικα το να σου βγαλει το pc 1-2 μερες χρησης χωρις μπλε οθονη :P

Τα παραπανω τα χρησιμοποιω εγω προσωπικα καθαρα και μονο λογω και της ψυξης που εχω,οπως και το οτι το pc το εχω κυριως για gaming.

Παντως μιλώντας για oc και αρα και μητρικες(περαν του οτι εχουμε μαζευτει ολοι με την Hero εδω :P),στους επεξεργαστες εχουν την αφορμη οτι υπαρχει χαμηλη διαθεσιμοτητα και υψηλη ζητηση και ανεβασαν την τιμη του.

Στις μητρικες ,και στην Asus hero συγκεκριμενα,οι καραγκιοζηδες για ποιο λογο της ανεβασαν την τιμη?

https://www.skroutz.gr/s/12979520/Asus-ROG-Maximus-X-Hero.html

you και msystems την ανεβασαν 13κοντα ευρω,και μιλαμε για την δευτερη ακριβοτερη μητρικη αυτη την στιγμη στο socket.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...