Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειναι ψιλοχαζη ερωτηση αρχαριου αυτη που θα κανω αλλα την κανω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Εχω ενα συστημα με 2 μνημες 4gb η καθεμια, δηλαδη 8gb συνολο. Η μητρικη μου (https://www.ascendtech.us/mmASC/Images/P8H77-M-PRO-03.jpg) εχει 4 θυρες για ραμ και σκεφτομαι να παραγγειλω 2 ακομα ιδιες ραμ (ιδιο μοντελο, χωριτικοτητα κτλ.) για να τις βαλω στις 2 κενες θεσεις της μητρικης και να εχω ετσι 16gb ram συνολο. Δεν θα εχω καποιο προβλημα ετσι; Ευχαριστω εκ των πρωτερων. 

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον, παρελαβα σημερα τις ραμ. Παρ'ολο που ειναι ακριβως ιδιο μοντελο με το προηγουμενο ζευγαρι, ειχαν καποιες μικροδιαφορες στην ψυκτρα και στην αποχρωση χρωματος. Εχουν 2 χρονια διαφορα ηλικιακα οποτε μαλλον λογικο. Οι μνημες ειναι αυτες: https://www.skroutz.gr/s/4719309/HyperX-Fury-Blue-4GB-DDR3-1866MHz-HX318C10F-4.html. Τις εβαλα στην μητρικη και ανοιξα το συστημα, πηγα γρηγορα στις ιδιοτητες στο "υπολογιστης μου" να σιγουρευτω οτι λειτουργουν και μου δειχνουν 16gb. Ολα καλα. Ελα μου ντε που σε 10 δευτερα κρασαρε (δεν εβγαλε μπλε οθονη, απλα παγωσε τελειως το συστημα). Το εκλεισα αναγκαστικα απο το κουμπι του κουτιου και το ξανανοιξα, δεν ελεγε να bootαρει. Εβγαλα και ξαναεβαλα τις μνημες και εδω και ενα 20λεπτο ειναι μια χαρα. Ποιο λετε να ηταν το προβλημα; Μηπως δεν εβαλα τις μνημες σωστα; Ελπιζω να μην μου ξαναβγαλει παλι τιποτα. 

Δημοσ.

Μπορεί και κανενα μπορει απλα να ηθελε ενα bios reset. Μπορει και να μην τις ειχες κουμπώσει καλά.

Δημοσ.

Λοιπον, παρελαβα σημερα τις ραμ. Παρ'ολο που ειναι ακριβως ιδιο μοντελο με το προηγουμενο ζευγαρι, ειχαν καποιες μικροδιαφορες στην ψυκτρα και στην αποχρωση χρωματος. Εχουν 2 χρονια διαφορα ηλικιακα οποτε μαλλον λογικο. Οι μνημες ειναι αυτες: https://www.skroutz.gr/s/4719309/HyperX-Fury-Blue-4GB-DDR3-1866MHz-HX318C10F-4.html. Τις εβαλα στην μητρικη και ανοιξα το συστημα, πηγα γρηγορα στις ιδιοτητες στο "υπολογιστης μου" να σιγουρευτω οτι λειτουργουν και μου δειχνουν 16gb. Ολα καλα. Ελα μου ντε που σε 10 δευτερα κρασαρε (δεν εβγαλε μπλε οθονη, απλα παγωσε τελειως το συστημα). Το εκλεισα αναγκαστικα απο το κουμπι του κουτιου και το ξανανοιξα, δεν ελεγε να bootαρει. Εβγαλα και ξαναεβαλα τις μνημες και εδω και ενα 20λεπτο ειναι μια χαρα. Ποιο λετε να ηταν το προβλημα; Μηπως δεν εβαλα τις μνημες σωστα; Ελπιζω να μην μου ξαναβγαλει παλι τιποτα. 

Οι μνήμες πρεπει να ειναι ΟΛΕΣ ακριβως ιδιες.

Δημοσ.

Τι εννοεις να ειναι ολες ιδιες? Ακομα και μεγαλυτερης συχνοτητας να εβαζε θα τις εριχνε η μητρικη στη συχνοτητα των πιο αργων.

Δημοσ.

Ειπε οτι ειναι ιδιες, μόνο ημερομηνία είναι διαφορετική.

Οταν βάζουμε ιδιες μνήμες δεν χρειάζεται bios reset.

Σίγουρα ομως μπουτάρουμε και μπαίνουμε στο bios.

Αφου σου έβγαλε blue screen όμως θα κάνεις τα εξής βήματα.

1ον : Θα κάνεις bios reset

2ον : Οταν θα μπουτάρει ο υπολογιστής θα μπεις πρώτα bios

3ον : Αφου δεις οτι στα bios το συστημα βλέπει 16gb ram θα δεις οτι λογικά οι μνήμες σου μάλλον θα τρέχουν στην συχνότητα 1333Mhz ή ισως και μικρότερη .

Αν οι μνήμες σου και η μητρική σου υποστηρίζουν XMP θα κλικάρεις  το συγκεκριμένο προφιλ, αν οι μνήμες δεν υποστηρίζουν XMP θα πρέπει χειροκίνητα να ορίσεις τις τιμές volt , cas latency και Mhz .

Θα πρέπει να κατεβάσεις το pdf αρχειο που σου γράφει τις τιμές που θα πρεπει να ορίσεις.

4ον : Αφου κάνεις save τις νεες τιμές θα κάνεις restart και θα μπεις πάλι bios ;ώστε να δεις αν οι μνήμες σου τρέχουν στις τιμές που εχεις ορίσει.

Σε windows περιβάλλον ελέγχουμε την ταχύτητα των μνημών απο το πρόγραμμα CPUz  

Τι εννοεις να ειναι ολες ιδιες? Ακομα και μεγαλυτερης συχνοτητας να εβαζε θα τις εριχνε η μητρικη στη συχνοτητα των πιο αργων.

Δεν παει ετσι, αν βάλει κάποιος διαφορετικές μνήμες μπορεί να διαφέρει η τάση λειτουργίας τους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση υποτίθεται οτι εχουν μπει ιδιο μοντελο dimms

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...