Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετε

Αντιμετωπιζω το εξης θεμα και πρωτου ρωτησω εδω εψαξα αρκετα αλλα δεν ξερω πως να το λυσω, μιας και το προβλημα μπορει να εχει χιλιες δυο αιτιες (ελπιζω οχι)

Στο σπιτι υπαρχει dsl router ( Speedport 2i ) και στο διπλα δωματιο laptop (με windows 7) αλλα και το nvidia shield με αρκετο αποθηκευτικο χωρο που λειτουργει ως tv box.

Θελω να περναω αρκετα και μεγαλα αρχεια (πολλων GB) προς τον αποθηκευτικο χωρο του tv box το οποιο εχει στην usb για extended storage μια flash usb 3.0 128gb.

Η συσκευη της Nvidia εχει επιλογη mount network storage οποτε το εφτιαξα.
Μου εδωσε μια ip 192.168.1.10 καθως και username και password

Οποτε πηγα στο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΟΥ και πατησα ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΔΙΣΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ (map network drive) και του εβαλα τα στοιχεια που εδινε  το tv box και μπαινω κανονικα.

Ομως η ταχυτητα στη αντιγραφη αρχειων δεν ειναι δικτυου αλλα... διαδικτυου. Με φουλ wifi σημα οι συνδεσεις αλλα για μεταφερθει ενα αρχειο 1GB αντι για ενα δυο λεπτα, χρειαζονται μια δυο ωρες!!!

Με τι εχω πειραματιστει μεταξυ αλλων ως τωρα...

1. netsh interface tcp set global autotuning=disabled

σαν διαδικασια ολοκληρωθηκε επιτυχως αλλα σαν αποτελεσμα δεν προσεφερε κατι

2. Στις ιδιοτητες της ασυρματης καρτας Atheros εβαλα στις παραμετρους Ad hoc 11n ως enabled

δεν ειδα βελτιωση

3. Στις ιδιες παραμετρους σε Receive Buffer απο 256 πηγα 512

τα ιδια :(

Καμια ιδεα πως να ξεφυγω απο ταχυτητες download (πχ 800kb/sec) σε μεταφορα αρχειων μεσω WLAN σε αποσταση λιγων μετρων;
Ethernet δεν εχω δοκιμασει ακομα γιατι δεν βολευει και τοσο χωροταξιακα

Τα φωτα σας

Ευχαριστω

Δημοσ.

Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις με καλώδιο να δεις πως πάει από ταχύτητα, γενικά το speedport από wifi είναι χάλια η επόμενη λύση να πας σε καλύτερο ρουτερ ή powerline

Δημοσ.

Το σκεφτηκα κι ευχαριστω αλλα δεν με βολευει προς το παρον να δοκιμασω με καλωδια ethernet αλλα μαλλον δεν θα το αποφυγω.

Το wifi ποσο χαλια να ειναι πια; Δεν μιλαμε οτι εχω πχ 20MB/sec και θελω να τα τριπλασιασω αλλα οτι σε διπλανες συσκευες η ταχυτητα σε αντιγραφη αρχειων ειναι ιδια ή χαμηλοτερη απο download απο ιντερνετ

Καμια αλλη ιδεα υπαρχει;

Δημοσ.

Έχεις 2 ασύρματες συσκευές που αν και θέλουν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, αυτό δεν γίνεται άμεσα αλλά μέσω του router.

Οπότε είναι απόλυτα λογικό να υπάρχει μεγάλη μείωση στην ταχύτητα, πόσο μάλλον όταν το Speedport δεν φημίζεται για το ασύρματό του.

Πιστεύω γνωρίζεις την κύρια διαφορά ενσύρματης και ασύρματης επικοινωνίας. Η πρώτη είναι full duplex ενώ η δεύτερη half duplex. Όταν μάλιστα παίζει και ενδιάμεσος σταθμός, που ανά πάσα χρονική στιγμή επικοινωνεί μόνο με μία συσκευή, καταλαβαίνεις γιατί την ταχύτητα του ενσύρματου δεν θα την δεις ποτέ με ασύρματη ζεύξη.

Επιπλέον αυτού, στον media player ο usb controller παίζει στο ίδιο SoC με WiFi/Bluetooth, οπότε κι εκεί είτε θα επικοινωνεί είτε θα γράφει την ίδια χρονική στιγμή.

Τράβα καλώδιο για να δεις προκοπή.

Δημοσ.

USB stick, υποστηρίζει fat32, hfs+ και ntfs (σε nvidia shield).

Αλλαγές σε tcp algorithm δεν είναι γενικότερα recommended (ειδικά αν δεν ξέρεις τι κάνεις).

Το option για adhoc δεν έχει σχέση απο την στιγμή που χρησιμοποιείς το speedport για wifi επικοινωνία (access point) μεταξύ των clients.

Δημοσ.

Ναι βαζω-βγαζω usb stick με αρχεια το οποιο δεν μ αρεσει σαν λυση, αλλα μονο ετσι μπορω να μεταφερω πολλα gigabyte.

Τις ρυθμισεις κι εγω πιστευω κακως τις αλλαζω δοκιμαζοντας γιατροσοφια σε περιπτωσιολογιες αλλων στα φορουμ αλλα μου φαινεται τρελο.

Ειναι σα να περναν τα δεδομενα του wlan μεσα απο server του διαδικτυου κι οχι μονο απο το ρουτερ τοπικα. Για τετοια ταχυτητα μιλαμε. Αν επιανα 10mb/sec θα βολευομουν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνε μια δοκιμή με (πχ με κάποιο tool (j)iperf ή κάποιο ftp transfer κάποιου μεγάλου αρχείου) μεταξύ  2 ασύρματων clients (laptop - pc) για να έχεις μια εκτίμηση των ταχυτήτων στο wifi. Η ταχύτητες μεταξύ laptop και nvidia (800kb/sec) είναι υπερβολικά χαμηλές (άσε σε πρώτη φάση το nvidia εκτός τεστ σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο θέμα σε αυτό με το wifi). 

--https://forum.xda-developers.com/shield-tv/help/slow-wifi-speeds-shield-tv-2017-t3543806

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...