BaggsR Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Να φωνάξεις ηλεκτρολόγο για να μη χρειαστεί να φωνάξεις κάποια στιγμή πυροσβέστική ή τιποτα χειρότερο. Ειλικρινά θελω να πιστευω οτι τρολλάρεις Μακάρι να σε τρόλλαρα αδερφέ..
zacharis1955 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Εμένα μου περνάει το ρεύμα από το καλώδιο της τηλεφωνικής γραμμής. Τι προτείνετε? ... Αν δεν κάνεις πλάκα ηλεκτρολόγο ΣΗΜΕΡΑ! 1
BaggsR Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Αν δεν κάνεις πλάκα ηλεκτρολόγο ΣΗΜΕΡΑ! Οκ...θα το κοιτάξω αφού επιμένετε. Όταν ρίχνει κεραυνούς εννοώ έτσι? Δεν το διευκρίνισα νωρίτερα. 1
papoys1 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Να φωνάξεις ηλεκτρολόγο για να μη χρειαστεί να φωνάξεις κάποια στιγμή πυροσβέστική ή τιποτα χειρότερο. Ειλικρινά θελω να πιστευω οτι τρολλάρεις Εάν αυτό γίνεται σε περιπτώσεις κεραυνών δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Η αδελφή μου που μένει σε μέρος με πολλά και συχνά αστραπόβροντα έχει κάψει πολλές ασύρματες τηλεφωνικές συσκευές ή σταθερά τηλέφωνα τηλέφωνα που λειτουργούν και με ρεύμα. Δεν γίνεται κάθε φορά που έχει κεραυνό αλλά σε πολλούς και συχνούς. Φώναξε και ηλεκτρολόγο αλλά δεν έγινε τίποτε. Και ειδικές μπρίζες ακριβοπλήρωσε αλλά πάπαλα. Τελικά κατέληξε σε παραδοσιακή με χειροκίνητο καντράν η οποία αποδείχθηκε σκληρή για να πεθάνει.
qwerty99 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 ΕΥΤΥΧΩΣ , όμως υπάρχουν και UPS που δίνουν καθαρό ημίτονο στην τάση εξόδου τους. Είναι πιο ακριβά από τα τετραγωνικού παλμού αλλά τα πλέον κατάλληλα για να συνδέσουμε τις ευαίσθητες συσκευές μας ΟΛΑ τα on line δίνουν φυσικά ημίτονο.Τα UPS τύπου On-Line, παρέχουν ρεύμα στην συσκευή απευθείας μέσω του κυκλώματος τους. Στο skroutz βλέπω τέσσερις κατηγορίες σε UPS, οι δύο πρώτες με μηδέν καταχωρίσεις: Stand-Βy (0) (VFD) Off-Line (0) και (VI) Line-Interactive (19) (VFI) On-Line/Double Conversion (281) Οπότε φαντάζομαι αναφέρεσαι στο τελευταίο. Εκεί αρχίζουν από 139 ευρώ με πρώτες εταιρίες Quer, Powerwalker, Powertech, Tescom, κλπ Υπάρχουν και άλλα πιο οικονομικά, και ποιες εταιρίες μπορούμε να εμπιστευτούμε ?
kavouras Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Εμένα μου περνάει το ρεύμα από το καλώδιο της τηλεφωνικής γραμμής. Τι προτείνετε? (έχω κάψει 4 ρούτερ και τον περασμένο Μαιο την ασφάλεια στο APC με τις θύρες για τηλ μαζί με το καινούριο ρούτερ του ΟΤΕ) Πλέον απλώς τα βγάζω όλα από την πρίζα. Λεφτά για σοβαρό UPS δεν υπάρχουν. Φίλε πάρε το http://www.kafkas.gr/proionta/ktiriakos-exoplismos/themeleiaki-geiosi-antikeravniki-prosta/apagogoi-kroustikon-ypertaseon/apagogoi-kroustikon-ypertaseon-asthenon/raycap-antikeravniko-t3-diktyon-metrisis-2-5ka_181872/ (εταιρία raycap η οποία είναι κορυφαία παγκοσμίως-και ελληνική παρεπιπτόντως) με την προυπόθεση όμως οτι η γείωση στο σπίτι σου δουλεύει. Αν δε δουλεύει η γείωση ό,τι προστασία και να βάλεις θα την καίει ο κεραυνός. Το έχω βάλει και εγώ γιατι είχα τέτοιο πρόβλημα και όλα καλά πλεόν. Έβαλα όμως τον ηλεκτρολόγο και μου έφτιαξε καινούρια γείωση γιατι η παλιά δε δούλευε, και όπως σου είπα αν δε δουλέυει η γέιωση δε μπορείς να διώξεις πουθενά την υπέρταση, θα καεί όποια προστασία και να έχεις. Οπότε πες στον ηλεκτρολόγο να μετρήσει και τη γείωσή σου. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2017 από kavouras 1
isay Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Οκ...θα το κοιτάξω αφού επιμένετε. Όταν ρίχνει κεραυνούς εννοώ έτσι? Δεν το διευκρίνισα νωρίτερα. Ελεος ρε baggs. Αυτό ειναι ειδική περιπτωση που θελει αλλη αντιμετώπιση και προστασία. Οπως το έγραψες αφησες να εννοηθεί οτι εχεις μονιμα διαρροή 220 απο το τηλεφωνικό δικτυο. 3
BaggsR Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Ελεος ρε baggs. Αυτό ειναι ειδική περιπτωση που θελει αλλη αντιμετώπιση και προστασία. Οπως το έγραψες αφησες να εννοηθεί οτι εχεις μονιμα διαρροή 220 απο το τηλεφωνικό δικτυο. Ναι, περνάει και από τους σωλήνες του καλοριφέρ μια βόλτα. Χαχαχαχα Γι'αυτό το διευκρίνισα.
isay Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 αν περνά απο τους σωλήνες του καλοριφέρ ειναι καλό γιατί ειναι μια χαρά εναλλακτική γειωση. Τωρα βεβαια εξαρτάται απο την πολυκατοικία πόσο γειωμένη ειναι η σωλήνωση του καλοριφέρ
zeys13 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Υπάρχουν ζώνες προστασίας (LPZ - Lightning protection zones), το εσωτερικό της οικείας θεωρείται Class 2 (T2) σε μερικές περιπτώσεις Class 1 (T1), οι συσκευές που είναι για Class 2, Class 1 κάνουν αυτό που υπόσχονται. Για άμεσο πλήγμα είσαι στη ζώνη LPZ - 0, όπου γίνεται μελέτη εξωτερικής αντικεραυνικής προστασίας (τα γνωστά αλεξικεραυνα) συνοδευόμενο από την κατάλληλη γείωση, εκει εξασφαλίζεις το μεγαλύτερο μέρους του κεραυνικού πλήγματος να οδεύσει στην γείωσή σου και το ποσοστό που θα περάσει μέσα να είναι της τάξης των max 12.5kA (Iimp). Μεγάλη κουβέντα.... στο δια ταύτα, προφανώς και αν πέσει στην οροφή σου ΔΕΝ σώζεσαι αν δεν έχεις και εξωτερική αντικεραυνικη (αγωγούς καθόδου, συλλεκτήριο σύστημα, γείωση, κατάλληλες ακίδες στην κεραία και RF SPD) πέρα από εσωτερική (SPD ράγας). Γενικώς δεν είναι όλα ίσωμα με τον κεραυνό...με σωστή μελέτη έχεις πολύ μικρές πιθανότητες να χάσεις εξοπλισμό. Σωστός ο φίλος, το θέμα είναι ποιός θα τα κάνει όλα αυτά σπίτι του ή σε μια απλή οικία. Φαντάζομαι το κόστος θα είναι τσουχτερό. Βασικά είναι να μη σου κάτσει η στραβή.
zacharis1955 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Πόση τάση έχει ένα καλώδιο τηλεφώνου ; Από 24V μέχρι 60V, συνήθως 48V...
kob6931 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Από 24V μέχρι 60V, συνήθως 48V...Αυτές οι τάσεις σε pstn γραμμή.Σε isdn από 96 έως 105V περίπου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις