Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Τηλέφωνο στον ηλεκτρολόγο και συζήτηση μαζί του για αυτό που θες να πετύχεις και ακολουθείς τι σου λέει...και εγώ που ενδιαφέρομαι με μπερδέψατε...κατέληξα ότι καλύτερα ο ηλεκτρολόγος.

Δημοσ.

Πριν 8-9 χρόνια, είχα πάρει 4 LE1200Ι προς 50 Ευρώ το ένα. Ακόμα δουλεύουν, μόνο το ένα έχει πρόβλημα με το ρελέ του διακόπτη αλλά δεν έχω ασχοληθεί με αυτό. Ότι έχω συνδέσει πάνω τους, όλα αυτά τα χρόνια, δουλεύουν ακόμα. ΠΡΟΣΟΧΗ, έχει 4 εξόδους IEC 320, άρα χρειαζόμαστε πολύπριζο ή αντάπτορα με είσοδο

IEC 320 αν θέλουμε να συνδέσουμε τηλεοράσεις και schuko συσκευές.

Επίσης, άλλο που προτείνω είναι το APC BE700G-GR, προσφορά αλήστου μνήμης του dobro για 40 Ευρώ.

http://www.e-shop.gr/apc-be700g-gr-power-saving-back-ups-es-700va-p-PER.664101

Αυτό είναι ups μέχρι 400w.

εγω πανω στο LE1200Ι συνδεσα ενα τετοιο 

CABLEXPERT PC-SFC14M-01 POWER ADAPTER CORD C14 MALE TO SCHUKO FEMALE

και μετα πολυμπριζο και εκει εχω συνδεσει ολες τις συσκευες μου..

βεβαια το πολυμπριζο ειναι ενα παλιοτερο της APC με προστασια που το εχω 20 χρονια περιπου το APC SurgeArrest E10, πιστευω να μην ειναι θεμα που εχει και αυτο προστασια και το εχω πανω στο αλλο

Τωρα σχετικα με τη διαφορα UPS / σταθεροποιητη.. αν εχω καταλαβει καλα κανουν περιπου το ιδιο πραγμα, με τη διαφορα οτι το UPS θα σου κρατησει ανοιχτο το μηχανημα σε περιπτωση διακοπης για ωρα..

ΑΝ δεν χρειαζεσαι ομως κατι τετοιο, πιστευω συμφερει καλυτερα ο σταθεροποιητης γιατι ειναι φθηνοτερος απο UPS σε ιδιο φορτιο

Δημοσ.

Επειδή βλέπω ότι αρκετοί έχετε τον σταθεροποιητή APC LE1200I, μπορεί κάποιος να μετρήσει την κατανάλωση του;

Δημοσ.

Η κυματομορφή εξόδου στα περισσότερα UPS είναι μεν εναλλασόμενη ΑΛΛΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ .Αυτό ΔΕΝ αποτελεί πρόβλημα για τα τροφοδοτικά των υπολογιστών λόγω της τεχνολογίας κατασκευής στους. ΟΜΩΣ σε μια συσκευή που χρησιμοποιεί ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ στην τροφοδοσίας της θα δημιουργούσε προβλήματα δυσλειτουργίας και κατ επέκταση υπερθέρμανσης. Ο λόγος φυσικά είναι ότι οι μετασχηματιστές περιέχουν σωληνοειδή (πηνία) για να μετασχηματίσουν την τάση και αν ταιστουν με τετραγωνικούς εναλλασόμεννους παλμούς, η ζωή τους γίνεται δύσκολη.
ΕΥΤΥΧΩΣ , όμως υπάρχουν και UPS που δίνουν καθαρό ημίτονο στην τάση εξόδου τους. Είναι πιο ακριβά από τα τετραγωνικού παλμού αλλά τα πλέον κατάλληλα για να συνδέσουμε τις ευαίσθητες συσκευές μας

ΟΛΑ τα on line δίνουν φυσικά ημίτονο.Τα UPS τύπου On-Line, παρέχουν ρεύμα στην συσκευή απευθείας μέσω του κυκλώματος τους. Το ρεύμα δεν πάει στην συσκευή από την πρίζα αλλά φιλτράρεται από το UPS το οποίο ταυτόχρονα δίνει πάντα στην συσκευή την ίδια ποιότητα καθαρής ενέργειας χωρίς αυξομειώσεις και παράσιτα.Τα UPS αυτά προσφέρουν την υψηλότερη προστασία σε οποιεσδήποτε περιπτώσεις διακοπής, θορύβου ή αυξομείωσης της τάσης του ρεύματος.

• Like 8
Δημοσ.

εχω 3-4 πολυμπριζα APC.. αλλα οπως ειπε και ο isay δεν κανουν πολλα πραγματα...

φιλος μου συστησε αυτο και πιστευω αξιζει...

APC LE1200I ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΤΑΣΗΣ 1200VA 

ουσιαστικα ειναι UPS χωρις μπαταρια (προσωπικα δεν με καιει να μη σβησει ο υπολογιστης, αλλα να προστατευτει)

ειναι και ποιοτικο και κανει καλη δουλεια.. συχνα ακουω ενα κλικ και κοιταω τα λαμπακια του που δειχνουν υπερ-ταση ή υπο-ταση.

Πολυ συχνο φαινομενο, ΔΕΗ γαρ

Θεωρω οτι ειναι κριμα να εχουμε δωσει 500-1000-2000 για μηχανηματα και να λυπομαστε να δωσουμε λιγα ακομα για να τον προστατευσουμε!

Με είχε συντροφέψει γύρω στα 6-7 χρόνια και ξαφνικά μια μέρα τά'φτυσε και τέρμα.

Δεν ξέρω πόσο τελικά χρησίμευσε, αλλά κακό μάλλον δεν κάνει.

Δημοσ.

Για να μην μαλώνετε τι είναι καλύτερο, να σας πω ακόμα πιο value for money επιλογες!

Επιτηρητής τασης:

https://www.skroutz.gr/c/1195/asfaleies.html?keyphrase=επιτηρητης+τασης

Αντικεραυνικο:

https://www.skroutz.gr/c/1195/asfaleies.html?from=most-popular&keyphrase=αντικεραυνικο+ραγας

Από το να παιρνετε ένα για κάθε συσκευή, πολυπριζα, σταθεροποιητές τάσης και δεν συμμαζευεται...βάζεις τέτοιο στον πίνακα και παπαλα.

Αντικεραυνικό ράγας χωρίς IEC 61643-11 και UL 1449 παιδιά μην βάζετε επ'ουδενί, εκτός και αν θέλετε να ρισκάρετε με φωτιές στους πίνακες.

Συστήνω ανεπυφύλακτα RayCap Strikesorb 30-B DRM για μονοφασικό οικιακό (10 χρόνια εγγύηση, ελληνικό το καλύτερο στον κόσμο) link .

Για ακόμα πιο σκληρή προστασία (μεγαρύτερα κεραυνικά) πας σε Rayvoss S με 2 x Strikesorb 40-B για μονοφασικό και Rayvoss M με 4 x Strikesorb 40B.

• Like 1
Δημοσ.

Σε εμένα πάντως που έπεσε κεραυνός στο σπίτι, μάλλον στη κεραία, στο διάβα του δεν άφησε και πολλά πράγματα. Έφυγε η τηλεόραση, ασύρματο τηλέφωνο, ρούτερ, egreat, και τελευταίο και καλύτερο, ένα ηλεκτρονικό ρολόι τοίχου μπαταρίας, όπου από Πίσω του πέρναγε το καλώδιο της κεραίας εσωτερικά στο τοίχο.... Οπότε αν σου τύχει κεραυνός να εύχεσαι να μην σε σκοτώσει.

• Like 1
Δημοσ.

οι απαγωγείς υπερτάσεων και όχι "αντικεραυνικά" όπως τους ονομάζουν αυτοί που δεν ξέρουν πως λειτουργούν και από τι προστατεύουν, είναι για προστασία από υπερτάσεις του δικτύου, για να προστατευθεί ένα κτήριο από κεραυνό χρειάζεται σύστημα αντικεραυνικής προστασίας

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε εμένα πάντως που έπεσε κεραυνός στο σπίτι, μάλλον στη κεραία, στο διάβα του δεν άφησε και πολλά πράγματα. Έφυγε η τηλεόραση, ασύρματο τηλέφωνο, ρούτερ, egreat, και τελευταίο και καλύτερο, ένα ηλεκτρονικό ρολόι τοίχου μπαταρίας, όπου από Πίσω του πέρναγε το καλώδιο της κεραίας εσωτερικά στο τοίχο.... Οπότε αν σου τύχει κεραυνός να εύχεσαι να μην σε σκοτώσει.

Υπάρχουν ζώνες προστασίας (LPZ - Lightning protection zones), το εσωτερικό της οικείας θεωρείται Class 2 (T2) σε μερικές περιπτώσεις Class 1 (T1), οι συσκευές που είναι για Class 2, Class 1 κάνουν αυτό που υπόσχονται. Για άμεσο πλήγμα είσαι στη ζώνη LPZ - 0, όπου γίνεται μελέτη εξωτερικής αντικεραυνικής προστασίας (τα γνωστά αλεξικεραυνα) συνοδευόμενο από την κατάλληλη γείωση, εκει εξασφαλίζεις το μεγαλύτερο μέρους του κεραυνικού πλήγματος να οδεύσει στην γείωσή σου και το ποσοστό που θα περάσει μέσα να είναι της τάξης των max 12.5kA (Iimp). Μεγάλη κουβέντα.... στο δια ταύτα, προφανώς και αν πέσει στην οροφή σου ΔΕΝ σώζεσαι αν δεν έχεις και εξωτερική αντικεραυνικη (αγωγούς καθόδου, συλλεκτήριο σύστημα, γείωση, κατάλληλες ακίδες στην κεραία και RF SPD) πέρα από εσωτερική (SPD ράγας). Γενικώς δεν είναι όλα ίσωμα με τον κεραυνό...με σωστή μελέτη έχεις πολύ μικρές πιθανότητες να χάσεις εξοπλισμό.

@Nvel : (Φιλοσοφική δημιουργική συζήτηση) Δεν είναι μόνο απαγωγέας υπερτάσεων, εξορισμού SPD/Surge Protection device είναι συσκευή προστασίας από κυματώσεις ήτοι κρουστικούς/διακοπτικούς παλμούς ρεύματος ή/και τάσης ή ακόμα και από μακράς διάρκειας αύξημένη τάσης (Temporary overvoltages). Συνεπώς είναι απαγωγέας κρουστικών υπερτάσεων αλλά και κρουστικών ρευμάτων, επίσης (αναλόγως το component) είναι και περιοριστής τάσης (voltage limiting component).

Επεξ/σία από moredread
  • Like 1
Δημοσ.

Μονο την απαγορευση πτησεων δεν προτεινατε για να εχουμε μικρες πιθανοτητες να χασουμε τον εξοπλισμο.
Ωραια και ενδιαφεροντα ολα αυτα, αλλα περισσοτερη συγχυση για την επιλογη της αγορας ενος πολυμπριζου ή του βαποριου που θα χωρεσει τα απαραιτητα για να μην χαθει απο την κακη Δεη ή καποιο κεραυνο μερος του εξοπλισμου.
Επειδη βαπορι δεν εχω προχειρο, χτυπησα το πολυμπριζο της προσφορας, που το ειχα αγορασει και παλια και που ξερω οτι ηχητικα, χτυπαει στα αυτια τα πολυμπριζα της APC.

• Like 7
Δημοσ.

Μονο την απαγορευση πτησεων δεν προτεινατε για να εχουμε μικρες πιθανοτητες να χασουμε τον εξοπλισμο.

Ωραια και ενδιαφεροντα ολα αυτα, αλλα περισσοτερη συγχυση για την επιλογη της αγορας ενος πολυμπριζου ή του βαποριου που θα χωρεσει τα απαραιτητα για να μην χαθει απο την κακη Δεη ή καποιο κεραυνο μερος του εξοπλισμου.

Επειδη βαπορι δεν εχω προχειρο, χτυπησα το πολυμπριζο της προσφορας, που το ειχα αγορασει και παλια και που ξερω οτι ηχητικα, χτυπαει στα αυτια τα πολυμπριζα της APC.

Για πολύμπριζο με προστασία ειναι πάρα πολύ καλό! Σίγουρα καλύτερο απο κάτι APC πρίζας (έχω 2 απο αυτά), έχει λογικά χαμηλότερη παραμένουσα λόγο ύπαρξης MOV (τα περισσότερα είναι με GDT), αν το πάρει κάνεις ας μας στείλει τι γράφει πάνω απο περιέργεια (περιμένω και εγώ ένα).

Δημοσ.

Εμένα μου περνάει το ρεύμα από το καλώδιο της τηλεφωνικής γραμμής. Τι προτείνετε?

(έχω κάψει 4 ρούτερ και τον περασμένο Μαιο την ασφάλεια στο APC με τις θύρες για τηλ μαζί με το καινούριο ρούτερ του ΟΤΕ)

Πλέον απλώς τα βγάζω όλα από την πρίζα. Λεφτά για σοβαρό UPS δεν υπάρχουν.

Δημοσ.

Εμένα μου περνάει το ρεύμα από το καλώδιο της τηλεφωνικής γραμμής. Τι προτείνετε?

(έχω κάψει 4 ρούτερ και τον περασμένο Μαιο την ασφάλεια στο APC με τις θύρες για τηλ μαζί με το καινούριο ρούτερ του ΟΤΕ)

Πλέον απλώς τα βγάζω όλα από την πρίζα. Λεφτά για σοβαρό UPS δεν υπάρχουν.

Να φωνάξεις ηλεκτρολόγο για να μη χρειαστεί να φωνάξεις κάποια στιγμή πυροσβέστική ή τιποτα χειρότερο.

Ειλικρινά θελω να πιστευω οτι τρολλάρεις

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...