Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

αυτό του κότσου με τα αντίστοιχα της apc δεν ειναι τα ίδια. Το πρώτο σηκώνει 3500watt ενω τα apc 2500watt. Δηλαδή αν κάποιος θελει να το βάλει σε σόμπα ή airocondition δεν κάνουν. 

Απο εκεί και πέρα το μονο που προσφέρουν αυτά τα πολύπριζα είναι 

προστασία απο παρασιτα απο αλλες συσκευές

ΚΑΙ προστασία στην περιπτωση που σκάσει κεραυνός

Ουτε εξομάλυνση κάνουν, ουτε διορθωση τάσης, ουτε θα προστατυεουν απο αποτομες βυθίσεις ρευματος. Για μενα ειναι πεταμένα λεφτα και και ακριβό placeboo. Χίλιες φορές κάποιος να βάλει μια τέτοια ασφάλεια κενου (τετοιες εχουν αυτα τα πολύπριζα) απευθείας στον ηλεκτρολογικό πίνακα και να καλύπτει ολο το σπιτι αν σκάσει κεραυνός (αν βέβαια δεν περάσει απο αλλα καλώδια - τηλεφωνικό - ή απο σωλήνες, κλπ)

Με δυο λογια, μην πετάτε τα λεφτά σας για πολύπριζα ασφαλείας. Αν θελετε να παρέχετε προστασία, μαζέψτε χρήματα κια αγοράστε ένα ups ή εστω ενα σοβαρό σταθεροποιητή τάσης. 

• Like 14
Δημοσ.

Με δυο λογια, μην πετάτε τα λεφτά σας για πολύπριζα ασφαλείας. Αν θελετε να παρέχετε προστασία, μαζέψτε χρήματα κια αγοράστε ένα ups ή εστω ενα σοβαρό σταθεροποιητή τάσης.                                                                                                                                                   Φιλε,προτεινε κανενα σταθεροποιητη τασης...       

• Like 1
Δημοσ.

εχω 3-4 πολυμπριζα APC.. αλλα οπως ειπε και ο isay δεν κανουν πολλα πραγματα...

φιλος μου συστησε αυτο και πιστευω αξιζει...

APC LE1200I ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΤΑΣΗΣ 1200VA 
ουσιαστικα ειναι UPS χωρις μπαταρια (προσωπικα δεν με καιει να μη σβησει ο υπολογιστης, αλλα να προστατευτει)

ειναι και ποιοτικο και κανει καλη δουλεια.. συχνα ακουω ενα κλικ και κοιταω τα λαμπακια του που δειχνουν υπερ-ταση ή υπο-ταση.
Πολυ συχνο φαινομενο, ΔΕΗ γαρ

Θεωρω οτι ειναι κριμα να εχουμε δωσει 500-1000-2000 για μηχανηματα και να λυπομαστε να δωσουμε λιγα ακομα για να τον προστατευσουμε!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτό του κότσου με τα αντίστοιχα της apc δεν ειναι τα ίδια. Το πρώτο σηκώνει 3500watt ενω τα apc 2500watt. Δηλαδή αν κάποιος θελει να το βάλει σε σόμπα ή airocondition δεν κάνουν. 

Απο εκεί και πέρα το μονο που προσφέρουν αυτά τα πολύπριζα είναι 

προστασία απο παρασιτα απο αλλες συσκευές

ΚΑΙ προστασία στην περιπτωση που σκάσει κεραυνός

Ουτε εξομάλυνση κάνουν, ουτε διορθωση τάσης, ουτε θα προστατυεουν απο αποτομες βυθίσεις ρευματος. Για μενα ειναι πεταμένα λεφτα και και ακριβό placeboo. Χίλιες φορές κάποιος να βάλει μια τέτοια ασφάλεια κενου (τετοιες εχουν αυτα τα πολύπριζα) απευθείας στον ηλεκτρολογικό πίνακα και να καλύπτει ολο το σπιτι αν σκάσει κεραυνός (αν βέβαια δεν περάσει απο αλλα καλώδια - τηλεφωνικό - ή απο σωλήνες, κλπ)

Με δυο λογια, μην πετάτε τα λεφτά σας για πολύπριζα ασφαλείας. Αν θελετε να παρέχετε προστασία, μαζέψτε χρήματα κια αγοράστε ένα ups ή εστω ενα σοβαρό σταθεροποιητή τάσης. 

Αχρηστα δεν ειναι σε καμια περιπτωση. Απλα δεν προσφερουν τοση προστασια οση μπορει να πιστευουν καποιοι. Προσωπικα παίρνω με προστάσία για τηλεφωνικό καλώδιο και αν πρόκειται να μπει και σε TV και προστασια για υποδοχή κεραίας. Ειχε σκασει κεραυνος και πέρασε από το τηλεφωνικό καλώδιο και μου έκαψε τηλεφωνο, router και επειδη συνδεοταν με ethernet με το pc, πήρε μαζί και την κάρτα δικτύου. Παλι καλα που δεν μου εκαψε και την μητρικη.

Οσον αφορα το ups, επειδη τα περισσοτερα τροφοδοτικα των pc πλέον εχουν active pfc, δεν κάνει να βάλεις φθηνο ups αλλά πρέπει να πας σε πιο ακριβες λυσεις (ανω των 100€) για να είναι συμβατό. (δεν ξερω λεπτομερειες σε μοντελα)

Θα συμφωνήσω για τον σταθεροποιητη τασης αν και δεν εχω βαλει ακομα.

ΥΓ. και με τα 2500w μπορείς να βάλεις aircodition (9αρι-12αρι) αρκει να μην βαλεις και αλλες πολλες ενεργοβορες συσκευες μαζι. :P

Επεξ/σία από runner69
  • Like 1
Δημοσ.

Με δυο λογια, μην πετάτε τα λεφτά σας για πολύπριζα ασφαλείας. Αν θελετε να παρέχετε προστασία, μαζέψτε χρήματα κια αγοράστε ένα ups ή εστω ενα σοβαρό σταθεροποιητή τάσης.                                                                                                                                                   Φιλε,προτεινε κανενα σταθεροποιητη τασης...       

Δεν θα προτεινω σταθεροποιητη τάσης γιατί προτιμώ τα ups. Κάνε μια έρευνα αγορας με βάση τις αναγκες σου.

Αχρηστα δεν ειναι σε καμια περιπτωση. Απλα δεν προσφερουν τοση προστασια οση μπορει να πιστευουν καποιοι. 

Τελείως άχρηστα εννοείται δεν ειναι ΑΛΛΑ πρακτικά είναι αν υπολογίσεις την τιμή συναρτήσει του τι ειδους προστασία προσφέρουν. Στατιστικά ο κεραυνος ειναι πολύ πολύ πιο σπανιος απο τις μεγάλες αυξομειώσεις τάσης που τσιτσιρίζουν κάθε μορφής πλακέτες και ειναι σχεδόν καθημερινό φαινομενο.Εδω αγορασα πλυντήριο και τηλεόραση και ο πωλητης προσπάθησε να μου πουλήσει δυο τετοιες πριζες ασφαλείας (οχι πολύπριζο, αλλά το ιδιο). Οταν τον στρίμωξα με ερωτήσεις, έκανε πίσω Ο σταθεροποιητής τάσης και το ups εχουν επισης τετοιες διατάξεις προστασίας απο κεραυνους (το πολύ σπάνιο) και προστατευουν και απο τα τσιτσιρίσματα (τα ups πολύ περισσότερο)

Προσωπικα παίρνω με προστάσία για τηλεφωνικό καλώδιο και αν πρόκειται να μπει και σε TV και προστασια για υποδοχή κεραίας. Ειχε σκασει κεραυνος και πέρασε από το τηλεφωνικό καλώδιο και μου έκαψε τηλεφωνο, router και επειδη συνδεοταν με ethernet με το pc, πήρε μαζί και την κάρτα δικτύου. Παλι καλα που δεν μου εκαψε και την μητρικη.

Αυτό που εγραψα νωρίτερα, οτι αν δεν εχεις κανει καλή μελέτη αντικεραυνικής προστασίας, μπορεις να την πατήσεις απο οτιδήποτε. Οι καλές συσκευές προστασίας ΠΡΕΠΕΙ να εχουν και προστασία απο κάθε ειδους καλώδια που φτάνουν στον υπολογιστή (δικτύου, τηλεφωνικό, κεραία, κλπ)

Θα συμφωνήσω για τον σταθεροποιητη τασης αν και δεν εχω βαλει ακομα.

Αν εχεις καλο ups με σωστές προστασίες, δε χρειαζεσαι σταθεροποιητη. 

Η σειρά (προς το καλυτερο) ειναι

ασφάλεια κενου < σταθεροποητής <ups

Η αλήθεια ειναι οτι στις ακριβές συσκευες εχω βάλει αναλογα ups αλλά κάποιες φθηνές συσκευες τις εχω στο έλεος του θεου ή αν τύχει να ειμαι σπιτι σε καταιγιδες απλά τις βγάζω απο το ρευμα. Θεωρώ τραγικό να δινουμε 600 ευρω για μια τηλεόραση ή ενα υπολογιστή και να τσιγκουνευόμαστε ενα ups. 

ΥΓ. και με τα 2500w μπορείς να βάλεις aircodition (9αρι-12αρι) αρκει να μην βαλεις και αλλες πολλες ενεργοβορες συσκευες μαζι.  :P

Ετσι ειναι, αλλά οι περισσότεροι φορτώνουν τις πριζες και μαθαίνουν με τον κακό τρόπο. Με ρωτά ενας γνωστός γιατί οταν δουλευει βραστήρας (2000w), μαζί με φουρνο μικροκυμάτων (900w), του ριχνει την ασφάλεια. Των ρωτω αν τα εχει στην ίδια πριζα και αν η πρίζα ειναι σε 10αρα ασφάλεια και με κοιτούσε σαν ούφο. Εντάξει δεν ήξερε, όπως οι περισσότεροι

Προτείνετε μερικούς να έχουμε μια γνώμη.Αυτός ο apc χωρίς μπαταρίες, πως το συνδέεις;

Πρίζα -> σταθεροποιτης/ups -> συσκευη

Δημοσ.

Για να μην μαλώνετε τι είναι καλύτερο, να σας πω ακόμα πιο value for money επιλογες!

Επιτηρητής τασης:

https://www.skroutz.gr/c/1195/asfaleies.html?keyphrase=επιτηρητης+τασης

Αντικεραυνικο:

https://www.skroutz.gr/c/1195/asfaleies.html?from=most-popular&keyphrase=αντικεραυνικο+ραγας

Από το να παιρνετε ένα για κάθε συσκευή, πολυπριζα, σταθεροποιητές τάσης και δεν συμμαζευεται...βάζεις τέτοιο στον πίνακα και παπαλα.

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...