Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η μουσική που έχει φανατικούς φαν και αρκετούς πολέμιους.

Ήμουν από τους δεύτερους μέχρι που τη γνώρισα και την αγάπησα περισσότερο από πολλά είδη

όταν είδα ότι σε στιγμές μεγάλης ψυχολογικής φόρτισης με ηρεμούσε..

Ας αρχίσω με ένα αμφιλεγόμενο αλλά πολύ αγαπημένο μου.

https://www.youtube.com/watch?v=heWLnEDzkkE

• Like 4
Δημοσ.

Τι σημαίνει "έντεχνο" παρακαλώ;

Ετυμολογικά εννοώ.

Δημοσ.

Είδος μουσικής που έχει αρκετούς φαν αλλά και αρκετούς εχθρούς και γίνεται αιτία πολλές φορές να 

διασταυρώνουν τα ξίφη τους με άλλους φαν π.χ. του Καρά - του Σφακιανάκη - κ.λ.π.. :P

Δημοσ.

Ετυμολογικά εννοώ.

αν και την χρησιμοποιώ καθημερινά κι έμενα μ ενοχλεί να χωρίζουμε την μουσική σε τέτοιου είδους κατηγορίες.....

ας ρίξουμε μια ματιά σ ένα αρθώ του vice

• Like 1
Δημοσ.

Τα άλλα είδη προφανώς είναι εκτός τέχνης...

Όπως επίσης δεν έχουν τραγουδιστές αλλά ερμηνευτές.

Pretentious as f***

Δημοσ.

Ένας απλός χαρακτηρισμός θα έλεγα.

Και αυτό π.χ. το έχω ακούσει δεν το απορρίπτω απλά το λέω Σκυλάδικο χωρίς να έχω κάτι με τη λέξη.

Οι περισσότεροι έχουμε περάσει και από αυτό το στάδιο.

Ο καθένας μπορεί να καταθέσει την άποψή του.Δεκτά όλα χωρίς παρεξηγήσεις :P

Προσωπικά αν ψάξετε τα νήματα τα ακούω όλα ανάλογα τη στιγμή και τη διάθεση και χωρίς

διάθεση για διαξιφισμούς. :)

• Like 2
Δημοσ.

Καλή η προσέγγιση.

Με λίγα λόγια  :-D  έβαλες τα πράγματα στη θέση τους.

Δηλαδή οι άλλοι είναι πιο μάγκες (ροκ - μπλουζ - τζαζ - greke - μεταλ - προμο - κλασική) να έχουν δικά τους

θέματα και ο papoys να μην έχει ένα;;;;

Από την άλλη το κάθε τραγούδι παίρνει μόνο του θέση σε κάθε κατηγορία.

Δεν το κατατάσει ο κάθε τραγουδιστής 

Άντε τώρα να βάλεις τις "στροφές" του Τερλέγκα (ωραίο κομμάτι) στο έντεχνο.

Το αδικείς κατάφωρα.

Και εγώ έχω ρίξει τις "στροφές μου" με αυτό.

Τι θα που οι φαν του.

Θα σε κυνηγάνε με τις πέτρες.

Ή το καταπληκτικό

Στα έντεχνα.

Θα πλακώσουν οι ρεμπέτες και δεν θα βρίσκεις τρύπα να κρυφτείς.

Θα πάει η μπούφλα σύννεφο 

Edit.

Καλή ιδέα ένα νέο νήμα με ρεμπέτικο μπας και βρω και κανέναν άλλο φαν.

Ή λες και εκεί να βολοδέρνω μόνος μου. :(

Μπάαααααααααααααααααααααααα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ετυμολογικά εννοώ.

Από τα εν+τέχνη, δηλαδή αυτό που βασίζεται στην τέχνη (?) Η μουσική είναι τέχνη όπως και να' χει. Βέβαια εξαρτάται από τα είδη, δεν μπορείς να ακούς μπουζούκια και να λες "είναι μουσική άρα είναι τέχνη"..

Τώρα για το ίδιο το "έντεχνο" μου φαίνεται και μένα πολύ προσποιητό σαν είδος. Θα μου άρεσε καλύτερα αν το έλεγαν απλά εναλλακτικό. Πχ ο Χατζηγιάννης (που τον θυμήθηκα) θεωρείται καλλιτέχνης του έντεχνου, και στην ουσία κάνει τραγούδια ελαφρορόκ ή ελαφροπόπ, δηλαδή εναλλακτικά.

Υπάρχει καν όρος "έντεχνο" στα αγγλικά; Ή είναι και αυτό άλλη μια μοναδικότητά μας;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχοντας κάνει μαθήματα μπουζουκιού για 6 χρόνια, ασχέτως αν έχω σταματήσει εδώ και 5 χρόνια αλλά συνεχίζω και παίζω για την καύλα μου στο σπίτι, έμαθα πως για να κριτικάρεις πρέπει να ξέρεις 2-3 βασικά πράγματα, όπως τις έννοιες μελωδία, ενορχήστρωση, ρυθμός κ.ά.

Πολλοί χρησιμοποιούν τον όρο "μουσική" η οποία είναι λανθασμένη. Όταν είχε πρωτοβγεί το τραγούδι της Πέγκυ Ζήνα με τίτλο "Εγώ τα σπάω" και το άκουσα ως ορχηστρικό από τον τότε δάσκαλό μου, έπαθα την πλάκα μου από τον διαφορετικό τρόπο παιξίματος και πόσο "παραπέρα" μπορείς να το πας αν ένα τραγούδι είναι καλογραμμένο. Προσοχή, την μελωδία κρίνω, όχι το συνολικό τραγούδι.

Το κακό με τα σημερινά ελαφρολαϊκά, χαζοπόπ κ.ο.κ. είναι η κακή, μα κάκιστη ενορχήστρωση σε συνδυασμό με την λάθος προσέγγιση που έχουν όλοι οι σημερινοί, νέοι, τραγουδιστές στην απόδοση. Π.χ., το στα "Είπα όλα" που ερμηνεύει ο Μίλτος Πασχαλίδης έχει τόσο διαφορετική ενορχήστρωση από τον προαναφερόμενο της Ζήνα που η διαφορά είναι χαώδης (π.χ. στου Πασχαλίδη το μέτρο το κρατάει η κιθάρα ενώ στο άλλο τα ντραμς....)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...