kidil Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Καλησπέρα, χρειαζομαι εναν υπολογιστή για την τάξη μου και επειδή δεν υπάρχουν λεφτά, σκέφτηκα να πάρω ενα orange pi και ενα hdmi to vga καλωδιο και να χρησιμοποιήσω μια παλιά οθόνη που υπάρχει. Η χρήση θα ειναι υποστηρικτική του μαθήματος, να μπορουν τα παιδιά να δουν σχετικα βιντεο, να μπουν στο ίντερνετ για πληροφοριες, να γράψουν κειμενα.....Τι γνώμη εχετε; σκεφτομουν το orangepi pc ή το zero με την expansion board και εξοδο εικονας σε composite στη τηλεόραση που εχουμε... Δεν ξερω ομως αν θα βολεύει.... Κάποια αλλη ιδέα ή λυση; το βασικό πρόβλημα είναι τα χρήματα....ειχα δοκιμάσει να παραγγείλω το chip (εχει ενσωματωμένη μνήμη) με τον δικό του vga adaptor, αλλα δεν εστελναν Ελλάδα....
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Το Zero δυσκολα βρισκεται σε καλη τιμη στην Ελλαδα. Το Orange Pi ειναι budget Pi clone, προσωπικα δεν γνωριζω καθολου πως ειναι απο υποστηριξη/επιδοσεις. Το Raspberry Pi 3 ειναι usable ως υπολογιστης, εχει δωρεαν mathematica, και τεραστια υποστηριξη, σημαντικο για την χρηση που το θες. Αντιλαμβανομαι οτι ενδεχεται να ειναι εκτος προυπολογισμου, οποτε μεταχειρισμενο η Pi 2 ισως? Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2017 από Επισκέπτης
kidil Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Ναι, σκέφτηκα τα μεταχειρισμένα, αλλα δεν βρήκα κατι... Η αγορά απο εξωτερικό δεν είναι πρόβλημα. Κοίταζα στο aliexpress, εξού και η ιδέα του orange pi. Το rpi3 είναι εκτός προϋπολογισμού δυστυχώς...Άλλες "μαρκες" πολυ οικονομικές ξέρει κανείς;
LambisElef Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Προσοχή, αν δεν κάνω λάθος, HDMI σε VGA δε γίνεται χωρίς τη διαμεσολάβηση ειδικού αντάπτορα που θα μετατρέψει το σήμα από ψηφιακό σε αναλογικό. Και ο αντάπτορας αυτός κοστίζει όσο το orange pi, μη σου πω και παραπάνω. Ίσως η καλύτερη εναλλακτική είναι ένα παλιό μεταχειρισμένο σύστημα.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Αυτο που κοιτας νομιζω ειναι ειναι το φθηνοτερο, σε αυτα τα χρηματα δεν ξερω καποιο αλλο (μεταχειρισμενα Pi 2 δεν εχω δει λιγοτερο απο 40-50Ε στις αγγελιες). Αρκει οπως ειπωθηκε να βγαζει native analog καπως, αν θελει active adapter θα βγεις εκτος budget.
sil_unique Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Site: HDMIσε D-sub Site: orangepi pc με τροφοδοτικό θα χρειαστείς και μια καλή micro sd το λειτουργικό που θα σε βολέψει είναι το armbian αλλά μπορείς να πειραματιστείς και με android μην παραμελήσεις να το πάρεις χωρίς τροφοδοτικό - είναι δύσκολο να βρεις καλό τροφοδοτικό και θα πιστεύεις ότι έχει πρόβλημα το board αν βάλεις κάτι κακής ποιότητας έχω το orange pi lite για ότι θες να ρωτήσεις
kidil Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Τι γνώμη έχετε γι'αυτό Orange Pi Zero Set 1:Orange Pi Zero 256MB Expansion Board beyond Raspberry Pi http://s.aliexpress.com/riyueUBb σε σχέση με το orange pi pc
masteripper Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Με αυτό καθαρίζεις πλήρως...χωρίς να ψάχνεσαι με τροφοδοτικα/θηκες και οτι άλλο χρειαστεί.... Βάζεις το Armbian και εχεις Full Linux...πάντως σε βιντεάκια youtube υπάρχει θέμα στο HD λόγω μη hardware acceleration αλλά έχει λίγο καιρό που το δοκίμασα... Πάντως μεταξύ μας (είδα και αυτό για την παλιά οθονη)....πας για μπλέξιμο ....καλυτερα να χτυπήσεις κανένα μεταχειρισμένο (refurbish) PCακι και να βάλεις ότι λειτουργικό θες παρά να μπλέξεις με Computer on Board και τα συναφή....λογικά με 50-60 καθαρίζεις...(έχω χάσει αρκετές -πολλές- ώρες και ξέρω)
sil_unique Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 όχι orange pi zero, χρειάζεσαι να έχει 1GB RAM για να είσαι εντάξει για το θέμα hardware acceleration ισχύει οπότε για youtube μέσω kodi καλύτερα
kidil Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Με αυτό καθαρίζεις πλήρως...χωρίς να ψάχνεσαι με τροφοδοτικα/θηκες και οτι άλλο χρειαστεί.... Βάζεις το Armbian και εχεις Full Linux...πάντως σε βιντεάκια youtube υπάρχει θέμα στο HD λόγω μη hardware acceleration αλλά έχει λίγο καιρό που το δοκίμασα... Πάντως μεταξύ μας (είδα και αυτό για την παλιά οθονη)....πας για μπλέξιμο ....καλυτερα να χτυπήσεις κανένα μεταχειρισμένο (refurbish) PCακι και να βάλεις ότι λειτουργικό θες παρά να μπλέξεις με Computer on Board και τα συναφή....λογικά με 50-60 καθαρίζεις...(έχω χάσει αρκετές -πολλές- ώρες και ξέρω) Μπορεί να "δείξει" σε vga;
sundance_kid Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Έχω το Orange Pi 2E+ καθώς και το zero. Για το zero το ξεχνάς ότι έχει να κάνει με προβολή γραφικών. Επίσης, νομίζω ότι η expansion δίνει μόνο την κλασσική RCA έξοδο. Το Orange Pi 2E+ την παλεύει καλύτερα, αλλά με εμφανή Lags όταν το χρησιμοποιείς με desktop. Μεγάλο ατού, η Gbit ethernet του. Αντάπτορα hdmi σε vga έχει στον Αλή, με 4€.
sil_unique Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Μπορεί να "δείξει" σε vga; ναι με αντάπτορα από HDMI σε Dsub Έχω το Orange Pi 2E+ καθώς και το zero. Για το zero το ξεχνάς ότι έχει να κάνει με προβολή γραφικών. Επίσης, νομίζω ότι η expansion δίνει μόνο την κλασσική RCA έξοδο. Το Orange Pi 2E+ την παλεύει καλύτερα, αλλά με εμφανή Lags όταν το χρησιμοποιείς με desktop. Μεγάλο ατού, η Gbit ethernet του. Αντάπτορα hdmi σε vga έχει στον Αλή, με 4€. υπάρχει και το Orange Pi Zero Plus 2 με HDMI αλλά χωρίς LAN, μόνο wifi όπως και να έχει καλύτερα μακριά από ότι έχει κάτω από 1GB RAM το δικό μου έχει 512 και σκέφτομαι σοβαρά να το μοντάρω στο 1GB κάτι που θα παρατηρήσω για τα orange pi είναι ότι η συγκεκριμένη μάρκα έχει βγάλει πολλά μοντέλα σε σύντομο χρονικό διάστημα σε σημείο να δυσκολεύεσαι να διαλέξεις, έχουν καλή τιμή αλλά χάλια υποστήριξη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα