Ntinaras Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Ναι γιατί όχι πήρα 20 φωτογραφίες και έδωσα 100 ευρώ προσωπικά το θεωρώ αισχροκερδια. Ειναι πολλα τα λεφτα μεν, αλλα ηταν επιλογη σου. Θα μπορουσες να παρεις 1-2 η να κανεις παζαρι στις 20 φωτογραφιες. Προφανως ηθελες να σε φωτογραφισει ο φωτογραφος και με ολους που ηρθαν απο γιαγια μεχρι 7η ξαδερφη και στο τελος να σου δωσει 20 ευρω 20 φωτογραφιες. Δηλαδη οσο κοστιζει χαρτι και μελανι εκτυπωτη. Δηλαδη να μπαινε μεσα. Αν σου φαινονται πολλα τα λεφτα που βγαζει ο φωτογραφος μπορεις να γινεις κι εσυ. Ξεκινα αγοραζοντας τον εξοπλισμο που εχει, δηλαδη δωσε κανα 3χιλιαρο για μηχανη και αλλα τοσα για pc και εκτυπωτη, και χρεωνε μετα οσο θες. Αξίζουν αυτά τα 100, εγώ ούτε μια φώτο δεν έχω από ορκωμοσία. 100 δε θα εδινα, θα επαιρνα 1 και καλη που θα ειμαι μονος με το πτυχιο. Αν θελει η κουνιαδα της θειας ματινας να με εχει τυπωμενο, προβλημα της. Ασε που στην ορκομωσια μου ( που περιμενω χρονια γιατι δεν μαζευονται ατομα ελεος) θα σκασω με τη μηχανη και θα με βγαζω σελφι ξεχασες κυριε "φωτογραφε" να αναφερεις οτι κανεις σας δε κοβει αποδειξη. παιρνετε τα 1000-1500-2000 ΜΑΥΡΑ και κλαιγεστε και απο πανω. δε μας παρατατε λεω γω Γιατι δε γινεσαι κι εσυ φωτογραφος να παιρνεις τοσα πολλα λεφτα να γινεις πελουσιος κι εσυ? 1
Anorymous Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Πολλές πήρες ρε συ! Κανονικά θα έπρεπε να σου κάνει και καμιά καλύτερη τιμή, άλλο να πάρεις μία άλλο 20. ετσι οπως τα λες αργοτερα βρηκαμε αλλο φωτογραφο που τις ειχε 2 ευρω αλλα ηταν αργα , ναι ηταν πολλες αλλα ηταν απο την προετοιμασια που ντυνομασταν και βαζαμε τήβεννο μεχρι το τελος που βγαλαμε φωτο με το πτυχιο και την οικογενια μας 1
Ntinaras Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Κι εγω που πιστευα οτι ολοι με τα πανακριβα αηφον τους πλεον γινανε φωτογραφοι και βγαζουν καλυτερες φωτογραφιες πολλων μεγκαπιξελ. περα απο τη πλακα πιστευα οτι οντως εχει ξεπεσει η δουλεια του φωτογραφου λογω της εκρηξης των καμερων των κινητων (no pun intended note 7)
Leon90 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Βιάστηκες να ερμηνεύσεις το γιατί σταμάτησα και το τι σημαίνει "δεν άξιζε τον κόπο". Η ερμηνεία σου έχει μια αλήθεια μέσα της αλλά δεν είναι όλη η αλήθεια. Και εξηγούμαι: Για μένα, το βοηθό που σταμάτησε πριν το φωτογράφο, δεν "αξίζει τον κόπο" σημαίνει ότι με δεδομένο ότι έχω κύρια δουλειά και άρα το βιοποριστικό μου είναι ας πούμε οκ, δεν αξίζει να δεσμεύω τα σ/κ μου σε σχέση με την οικογένειά μου χωρίς να έχει κάποιο ρεαλιστικό όφελος (όπως καταλαβαίνεις το "μεροκάματο" ήταν σημαντικά λιγότερο. Επίσης όταν είχα 2 "μυστήρια" την ίδια μέρα είχε νόημα να με "χάσει" η οικογένειά μου. Για ένα κακοπληρωμένο όμως όχι). Ταυτόχρονα, οι παραξενιές αυξήθηκαν (νομίζω ότι όποιος έχει επαφή με κόσμο το βιώνει αυτό). Αν μάλιστα δουλεύεις σε ένα χώρο πριν και μετά κάποιων αλλαγών που συντελούνται, αυτές σου είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς και αποφασίζεις σε προσωπικό επίπεδο αν θεωρείς ότι αξίζει τον κόπο. Για το φωτογράφο που σταμάτησε, το "δεν αξίζει τον κόπο" σήμαινε (πάλι με δεδομένη την ύπαρξη διαφορετικής κύριας δουλειάς) ότι θα έπρεπε να συνεχίζει να επενδύει σε εξοπλισμό (αυτό δεν σταματά και ούτε μπορεί να πει κάποιος "είμαι κομπλέ τώρα, τα έχω όλα") με άμεση επίπτωση το οικονομικό. Επίσης η "μετακίνηση" σε άλλο project δεν είναι τόσο εύκολο όσο αισιόδοξα νομίζεις, τουλάχιστον σε επαγγελματικό επίπεδο, αφού και τα σχετικά επαγγελματικά κονέ είναι διαφορετικά αλλά και ο επιτυχημένος φωτογράφος εκδηλώσεων δεν γίνεται απαραίτητα καλός φωτορεπόρτερ ή φωτογράφος διαφήμισης. Επίσης για την "έλλειψη δημιουργικότητας" που αναφέρεις ότι ενδεχομένως να έχει ο αποχωρήσας φωτογράφος να σου πω ότι μετά το 20ο μυστήριο θα δεις ότι όλα είναι σχεδόν τυποποιημένα (κακό, απογοητευτικό αλλά αλήθεια). Μπορεί να κυνηγάς την τεχνική αρτιότητα αλλά τη φαντασία θα στην δεσμεύσουν η νύφη και αυτό που είδε στη φίλη της (θέλει τις ίδιες πόζες και αν είναι δυνατόν, δίπλα στον ίδιο θάμνο). Μπορεί να αισιοδοξείς ότι θα βάλεις την "πινελιά" σου αλλά..... Αν έχεις "τραβήξει" καμιά 15ριά events και έχεις μιλήσει με τα αντίστοιχα ζευγάρια/σόϊ προ του event θα δεχτώ την όποια διαφορετική εμπειρία. Διαφορετικά όχι. Και το όχι το λέω όχι για να το "παίξω" καλύτερος, γνώστης, έμπειρος αλλά γιατί πολύ απλά οι σκέψεις σου βρίσκονται (ως προς το συγκεκριμένο αντικείμενο μιλάω πάντα) ακόμα σε ένα ιδεατό επίπεδο που έχουν οι νέοι (ή νεοεισερχόμενοι σε ένα χώρο) μέχρι να έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα όταν το χόμπυ ή το όνειρο γίνεται βιοπορισμός ΥΓ Αυτά τα λέω πάντα από την πλευρά του φωτογράφου που ζει από αυτό γιατί, αν κατάλαβα καλά, ο ts μιλάει για κυρίως επάγγελμα και όχι 2η δουλειά. Διαφορετικά, φωτογράφους (χομπίστες) έχουμε δει πολλούς και με πολύ καλές δουλειές. Ακόμα και στο σχετικό νήμα του μπλα-μπλα υπάρχουν παιδιά με ενδιαφέρουσα οπτική, ιδέες και υλοποιήσεις (όχι όλοι βέβαια ) Μα το ξαναέγραψες το ότι ήταν για εσένα αλλά και για τον "επαγγελματία" φωτογράφο μια "δέυτερη" δουλειά. Ο επαγγελματίας όμως επειδή έχει τον εξοπλισμό και επειδή αυτός ασχολείται - ζεί στο 100% με αυτό το επάγγελμα, θα το ξανασκεφτεί το να επανέλθει σε Γάμους και Βαπτίσια πιο εύκολα απο εσένα , διότι είτε θα κάνει την δουλειά μόνος του είτε μπορεί να έχει βρεί έναν πχ νέο "βοηθό" που θα του δίνει λιγότερα χρήματα απο ότι έδεινε σε εσένα. Όσο αφορά αυτο που έγραψες περί αλλαγή στα Project ή την θεματολογία που αναλαμβάνει κάποιος φωτογράφος. Εγω δεν έγραψα ότι ο καθε φωτογράφος μπορεί να κάνει όλα τα θέματα (ταξιδιωτικά,ρεπορταζ κλπ .) το ίδιο καλά. Εγώ έγραψα ότι έχω ασχοληθεί με διάφορες θεματολογίες που είναι φυσιολογικό να γίνεται σε μια ομάδα φωτογραφίας που έχει εκπαιδευτικό ρόλο - σκοπό. Το ίδιο γίνεται και στις σχολές φωτογραφίας. Αυτό που έγραψες περί επιθυμιών του ξευγαριού , των συγγενών κλπ. για συγκεκριμένες πόζες το έχω αντικρίσει χωρίς βέβαια να έχω καλύψει 20 "μυστήρια". Εγω έγραψα ότι έχω πάρει μια μικρή εμπειρία απο Βαπτίσια και όχι απο Γάμους. Επίσης το να προσθέσεις μια επιπλεόν "νοτα" μέσα στις "στανταρ" λήψεις που θα κάνει ο καθε "επαγγελματίας" φωτογράφος "μυστηρίων" σχεδόν το "ίδιο" καλά , σίγουρα δεν θα βλάψει αλλά θα κάνει τη διαφορά. Το ίδιο και στην εικονοληψία. Τώρα το θέμα του εξοπλισμού, δεν τελειώνει ποτέ αλλά εφόσον έχεις πάρει σωστά φώτα , κάμερες, φακούς ποιός ο λόγος να επενδύεις συνέχεια σε αυτό ; Ειδικά όταν δεν βγάζεις κέρδος ... Τις καλές εποχές κοντά στο 2000 , φυσιολογικο θα ήταν να ανανεώνεις "συχνά" τον "στόλο" σου (DSLR - Φακούς) και να επένδυες σε κάτι καινούργιο αν και δεν θα είχε σημαντική διαφορά απο το προηγούμενο μοντέλο που ήδη είχες , επειδή "λεφτά υπήρχαν" Το να έχεις μια δεύτερη μηχανή, ακόμη και έναν δεύτερο ΙΔΙΟ φακό , μνήμες , φλας και λοιπά φώτα για "καβάτζα" , είναι απόλυτα φυσιολογικό , δεν είναι κάτι το τρομερό, ειδικα όταν μιλάμε για "επαγγελματίες". Το να συλλέγεις εμπειρίες όπως έκανες εσύ σαν "βοηθός" μόνο καλό θα σου κάνουν. Το αν μπορείς να σταθείς μετά μόνος σου σε παρόμοιες δουλειές ή σε άλλα φωτογραφικά "projects" είναι καθαρά δικό σου θέμα. Έχεις όμως όπως έγραψες μια "κύρια" δουλειά (που δεν έχει σχέση με την φωτογραφία) όποτε και είσαι "καλυμμένος". Δεν γνωρίζω την ηλικία σου αλλά όταν μπαίνει κάποιος νέος , είτε ηλικιακά είτε απο άποψη εμπειρίας μέσα σε κάποια δουλειά, μπορεί να φέρει και θετικά πράγματα - θετικές αλλαγές σε αυτήν. Δες λίγο δουλειές απο την νέα γενιά φωτογράφων και εικονοληπτών που ασχολούνται με τα "μυστήρια"και πιστευώ ότι θα καταλάβεις διαφορές σε σχέση με τις δουλειές των παλαιότερων γενιών. Ευχαριστω leon για την απαντηση,πως λεγεται η ομαδα που βρισκεσαι; Γνωρισεις καμια αλλη ερασιτεχνικη ομαδα που αναζητα νεα μελη; Θα σου στείλω με PM. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2017 από Leon90
Giannacos21 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Αν εχει κανεις αλλος να προτεινει καμια ομαδα ερασιτεχνικης φωτογραφιας μπορει να μου πει ή αν καποιος ψαχνει παρεα για φωτογραφησεις.
Louisgabrielnwm Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Μάλλον άργησα... λίγο να απαντήσω, αλλά τώρα έτυχε να βρω το thread! 😋 Απαντάω για να το "αναστήσω", σε περίπτωση που ενδιαφέρεται κανείς. Δουλεύω ως φωτογράφος με έδρα την Κύπρο κοντά μια δεκαετία. Εξειδικεύομαι κυρίως σε γάμους αλλά δεν περιορίζομαι εκεί. Αυτό που κατάλαβα -μιλάω συγκεκριμένα για τις φωτογραφίσεις γάμων γιατί εκεί απασχολούνται πλέον οι περισσότεροι- είναι ότι μπορείς να βγάλεις καλά λεφτά, αρκεί να "διαβάζεις" καλά τις ανάγκες του κάθε πελάτη που έρχεται σε σένα. Κάθε ζευγάρι είναι ξεχωριστό και δουλειά σου είναι να του ψυχολογήσεις. Πρέπει να καταλάβεις τι ακριβώς θέλουν να θυμούνται όταν θα κοιτάζουν αυτές τις φωτογραφίες και πόσα χρήματα είναι διατεθειμένοι να δώσουν για αυτό. Πιστέψετε με, υπάρχουν ζευγάρια που δεν λογαριάζουν τα έξοδα και δεν θα διστάσουν να δώσουν μέχρι και 1000 ευρώ για ένα πολυτελές άλμπουμ ή ένα όμορφο έξτρα photoshooting πριν το γάμο. Το ότι πρέπει, να χτίσεις ένα όμορφο portfolio και να έχεις ένα Μέσο για να το προβάλεις (κατά προτίμηση, επαγγελματικό site ή έστω καλά social media), το θεωρώ δεδομένο για αυτό και δεν λέω παραπάνω. Αυτά. Όποιος θέλει μπαίνει στο Louis Gabriel Media (το προσωπικό μου site) για να καταλάβει και λίγο καλύτερα τι εννοώ. 1
Thaninho Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2019 Με αυτό το θέμα θυμήθηκα την γυναίκα που ήταν στο κετθ το 14 που πήγα εγώ και επειδή έκατσα καμπόσο εκεί περα προσπάθησα να μετρήσω τι βγάζει και οι αριθμοί που έβγαλα ήταν τρελοί. Περίπου 1000 άτομα η εσσο και οι περισσότεροι άφηναν από 8 μέχρι και 20 ευρώ γιατί νόμιζαν τσαμπα ήταν οι φωτος. Εγώ να βάλω 10 ευρώ το άτομο άρα πάμε στα 10 χιλιάρικα για λίγες μέρες δουλειάς. Όλο τον χρόνο δηλαδή έβγαζε πάνω από 60 χιλιάρικα ( έκανε και τα έξτραδακια της ενδιάμεσα) για πολύ λίγες μέρες ουσιαστικής δουλειάς, ακόμα και τα μισά να έδινε στο κετθ σαν ντιλ ξέρω γω τα 30 χιλιάρικα καθαρα είναι μπομπα!!
APPLEGEEK Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2019 προσοχη γιατι εαν τα κανετε μαυρα 8α φατε προστιμο εως 200.000
Bees Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Φωτογραφος.... διαβάζω ακούω διαφορά σαν αυτά που γράφεται κάποιοι παραπάνω,( γιατί τόσο ακριβά......) λόγο περιστάσεις του γάμου τους χτυπάτε για να παρετε τα λεφτά του κόσμου... κάποιοι λένε κάνουν κλικ σιγά κ τι έγινε...κάποιοι δουλεύεται φουλ μαύρα ( για πηγενε και άνοιξε μαγαζί οτιδήποτε, και έλα πες μου μετά για τα μαύρα ) ερώτηση!!!! εσείς στην κλασική δουλειά σας, σε μια αποθήκη σε έναν φούρνο σε ένα σούπερ μάρκετ, ως πωλητής σε κατάστημα με ρούχα κτλ... αν δουλέψετε Σάββατο βράδυ και Κυριακή θέλετε να πληρωθείτε παραπάνω ??????? Γιατί???? Και πιο αναλυτικά θα δουλεύατε για 2,5€ την ώρα χωρίς ασφάλεια ΙΚΑ ή ΤΕΒΕ ????? Στο μέλλον μην κλαίτε αν δεν υπάρχουν φωτογράφοι στην Ελλάδα .... γιατί αυτοί που θα μείνουν θα είναι για τον Π&&@@@@))((Ο..... δεν ξέρετε το πραγματικό έργο της δουλειάς μας ως πραγματική φωτογράφοι.... (Ωρες ατέλειωτες σε ένα PC) 18/7 για την ακρίβεια .... όχι 24/7 γιατί πρέπει να κοιμηθούμε και λίγο ... Στις 20/3/2019 στις 7:26 ΜΜ, Thaninho είπε Με αυτό το θέμα θυμήθηκα την γυναίκα που ήταν στο κετθ το 14 που πήγα εγώ και επειδή έκατσα καμπόσο εκεί περα προσπάθησα να μετρήσω τι βγάζει και οι αριθμοί που έβγαλα ήταν τρελοί. Περίπου 1000 άτομα η εσσο και οι περισσότεροι άφηναν από 8 μέχρι και 20 ευρώ γιατί νόμιζαν τσαμπα ήταν οι φωτος. Εγώ να βάλω 10 ευρώ το άτομο άρα πάμε στα 10 χιλιάρικα για λίγες μέρες δουλειάς. Όλο τον χρόνο δηλαδή έβγαζε πάνω από 60 χιλιάρικα ( έκανε και τα έξτραδακια της ενδιάμεσα) για πολύ λίγες μέρες ουσιαστικής δουλειάς, ακόμα και τα μισά να έδινε στο κετθ σαν ντιλ ξέρω γω τα 30 χιλιάρικα καθαρα είναι μπομπα!! Ασχετος είσαι .... εταιρεία είναι από πίσω και πληρώνει των φωτογράφο μεροκάματο περίπου στα 30-40€ χωρίς ΙΚΑ .... το έπιασες τώρα ... τα μεγαλα κεφάλια περνούν το χρήμα μεγάλε, οι φωτογράφοι είναι κακόμοιροι .... μπλέξανε και μπλέξανε πολύ άσχημα και πληρώσανε για των εξοπλισμό τους σαν Μα......κες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα