timopie Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στο forum. Θα κάνω αναβάθμιση στο ρούτερ μιας και πάω σε vdsl. Και βρίσκομαι ανάμεσα σε δυο μοντεμ/ρουτερ της tp-link που η μόνη τους διαφορά βρίσκεται στα "vdsl2 standards" όπως λέει και ο τίτλος. Το πρώτο έχει: ITU-T G.993.2 και το δεύτερο έχει: ITU G.993.2, Up to 17a profile(POTS) ITU-T G.993.5(G.vector) ITU-T G.998.4(G.INP) Κάποιος που ασχολείται και γνωρίζει να με διαφωτίσει γιατί μετά από ψάξιμο στο γοογλε δεν κατάφερα να βρω κάτι αξιόλογο μιας και δεν γνωρίζω αρκετά για αυτό το θέμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2017 από timopie
keravnos21 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δεν θα σου δωσει ο παροχος ρουτερ ? συνηθως αυτα τα ρουτερ ειναι ιδανικα στις περισσοτερες περιπτωσεις.
timopie Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Ναι θα δώσει και επειδη εχει τα χαρακτηριστικα του πρώτου ρουτερ που ανέφερα μάθω να δω πια είναι η διαφορά για να κινηθώ ανάλογα.
jkoukos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Αν στην περιοχή σου δεν υπάρχουν ή δεν προβλέπεται να μπουν νέες καμπίνες, τότε δεν έχει σημασία. Αν από την άλλη είναι στο πρόγραμμα να δοθεί υπηρεσία Vectoring από τις νέες καμπίνες (υπάρχουσες ή προγραμματισμένες), θέλεις την δεύτερη συσκευή που υποστηρίζει το πρωτόκολλο G.993.5. 1
poulinos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 καλο θα ειναι αφου σκοπευεις να δωσεις καποια χ λεφτα να παρεις καποιο που να υποστηριζει vectoring διοτι αν ενεργοποιηθει παιζει το αλλο να σου μεινει στο ραφι και ειναι βλακεια να το ξανα αλλαζεις μετα.
heros Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 το δεύτερο έχει: ITU G.993.2, Up to 17a profile(POTS) ITU-T G.993.5(G.vector) ITU-T G.998.4(G.INP) το δευτερο έχει vectoring.... οτααν γινει θα μπορεις να εχεις ταχυτητες 100/50.... το πρωτο δεν εχει και συνηθως τα modem που δινουν οι παροχοι ειναι για απλες χρησεις..... αν εχεις μεγαλο σπιτι με 3-4 υπολογιστες απο παιδια να μπαινουν να παίζουν και να κατεβαζεις και κανενα torrent.... του παροχου θα γεμισει,.....
poulinos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 και το βασικο οτι παιζει οταν μπει το vectoring να μην παιζουν τα παλια vdsl router που δεν εχουν vectoring.
timopie Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Γνωρίζεται αν θα υπάρξει κάποια αναβάθμιση σε vectoring στο κοντινό μελλονν? Εγώ που μένω Θεσσαλονίκη και είμαι στη nova δεν έχω ακούσει για μια τέτοια αναβάθμιση προς το παρόν.
poulinos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Γνωρίζεται αν θα υπάρξει κάποια αναβάθμιση σε vectoring στο κοντινό μελλονν? Εγώ που μένω Θεσσαλονίκη και είμαι στη nova δεν έχω ακούσει για μια τέτοια αναβάθμιση προς το παρόν. μην βιαζεσαι.εχουμε δρομο ακομα.και δεν εχει σημασια σε ποιον παροχο εισαι αφου το Kv ειναι συγκεκριμενου παροχου
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 vectoring.... οτααν γινει θα μπορεις να εχεις ταχυτητες 100/10.... fixed
poulinos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2017 απλα εχει διαφορα το τι μπορουν να δωσουν μεχρι τι θα δωσουν.σε καθε περιπτωση δεν τους συμφερει να δωσουν μεγαλο Upload γιανα μην χασουν πελατες shdsl,fiber optic,microwave.
micos000 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Για να σκαλίσω αυτό το περσινό θέμα και να . Φίλος έκανε αίτηση και τον συνδέσανε σήμερα σε vdsl 50άρα wind. Του έστειλαν ένα χαζό zte αλλά δεν ήθελε να το χρησιμοποιήσει γιατί είχε στημένο στο σπίτι δίκτυο με synology, ftp, web page, εσωτερικό cloud για τα κινητά κτλ και θα έπεφτε σε 100άρι δίκτυο. Επειδή είχε ένα tp link με την προηγούμενη σύνδεση adsl 24άρα που κλείδωνε στα 12 περίπου προσπάθησε να χρησιμοποιήσει αυτό για να συνδεθεί. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που προσπάθησε το tplink να συγχρονίσει και αποτύγχανε και γυρνούσε πάλι σε adsl. Το ψάξαμε στα vdsl standards και τελικά το tplink έχει μόνο 993.2 17a profile και δεν υποστηρίζει το G. Vector οπότε, φαντάζομαι, ότι γι αυτό και δεν κλειδώνει στην vdsl! Εγώ πάντως του πρότεινα να χρησιμοποιήσει το zte μόνο ως modem και να κρατήσει το tplink για router.
jkoukos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Αυτό θα έκανα κι εγώ, αρκεί να μπορεί διότι η ρύθμιση είναι κλειδωμένη και χρειάζεται ο κωδικός του χρήστη root για να επιλεχθεί το bridge mode.
micos000 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Όχι bridge mode, απλά με καρφωτή ip και κομμένο dhcp πάνω στο δικό του router μονο για να συνδέεται στο internet με το zte. Από εκεί και πέρα θα χρησιμοποιεί το tplink σαν access point για το εσωτερικό routing. Τελικά μόλις πριν λίγο μίλησα μαζί του και είναι έτοιμος να σκάσει. Η γυναίκα και οι κόρες ετοιμάζονται να μετακομίσουν γιατί τα τζιμάνια του ΟΤΕ έβαλαν λάθος στοιχεία στο προγραμματισμό και από χτες που είχαν την εντολή και δελτίο βλάβης πήγαν σήμερα το μεσημέρι και τώρα του λένε από την wind για μεσοβδόμαδα να διορθωθεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα