Ιάσωνbitc Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Με πήρανε σε μια δουλειά για μάζεμα ελιών και αρχίζω σε μία βδομάδα .Το θέμα είναι οτι θα την κάνω πρώτη φορα αυτη την δουλειά και θέλω να ρωτήσω πως γίνεται ?Και τι συμβουλές έχετε ? Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2017 από Ιάσωνbitc 2
logistoulis Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 από φυσική κατάσταση πώς τα πας; όλα καλά; 4
Ιάσωνbitc Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 δε ξέρω ,κάνω ποδήλατο 5 λεπτά την μέρα, περπατάω αρκετά αλλα τετοιες δουλειές δεν έχω ξανακάνει
logistoulis Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 θα έλεγα ότι είναι μάλλον από τις πιο ζόρικες αγροτικές δουλειές, αφού τελειώσει η ιστορία μπορεί να κάνεις καμιά βδομάδα να συνέλθεις αν δεν είσαι μαθημένος, αλλά πήγαινε έχει φάση το μόνο που πρέπει να προσέχεις είναι να μην τρως γλίστρες από τη λαδίλα και σε περίπτωση που παίζουν και πριόνια εκεί γύρω και τις κλαδεύουν πρόσεχε γενικά... και όταν πέφτουν κλαδιά πρόσεχε πού στέκεσαι επίσης και τα ανεβάσματα σε σκάλα με τη λαδίλα να υπάρχει παντού είναι πολύ επικίνδυνα αλλά αν δεν έχεις εμπειρία δεν πιστεύω ότι θα σου ζητήσει κάποιος να ανέβεις σε σκάλα με αλυσοπρίονο.. επίσης βαριά σακιά γεμάτα ελιές κτλ σήκωνέ τα με προσοχή στη μέση σου το καλό είναι πώς άμα πέφτει και η παραμικρή ψιχάλα δεν γίνεται δουλειά, σταματάτε τα πάντα (γιατί κάνει κακό στα δέντρα) οπότε δεν γίνεται χειρότερη η κατάσταση 3
blazar Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Να έχεις όρεξη και πολύ ενέργεια. Αφου είσαι καινούριος, λογικά δεν θα κάνεις κάτι ιδιαίτερο (π.χ. αλυσοπρίονο). Θα δουλεύεις συνέχεια το χτένι και άντε να ανέβεις σε καμιά σκάλα. Να έχεις τα απαραίτητα γάντια μαζί σου, σκληρό και άνετο τζιν και γαλότσες. Κάτι άλλο δεν χρειάζεσαι, απλά να έχεις όρεξη για πολύ δουλειά. 1
andreapaog328 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 αμα βαλουνε χτενι τον νεο θα γελασει κοσμος. το πολυ πολυ να κουβαλαει κλαρια, σακια, θα απλωνει πανια. το ποσο ευολο ειναι εξαρτάται και απο το χωράφι. αμα είναι φλατ και μπαινουνε αγροτικα μέσα θαναι ζωάρα. αμα είναι καμια γκρεμίλα να ανεβασεις σακια στην κορυφή, δικάστηκες. χοντρά παπουτσια, μποτάκια εργασίας αν έχεις, γάντια εργασίας λεπτά και χοντρά. αν δουλέψεις χτένι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ γυαλιά ή μάσκα γιατι θα κλάψεις κανα μάτι, ρώτα απο πρίν τι γίνεται με το φαι/νερά να πάρεις κοντά. και γενικά όπου ακους πριόνι έχεις τα μάτια σου 14. 5
dimpa16 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Με πήρανε σε μια δουλειά για μάζεμα ελιών και αρχίζω σε μία βδομάδα .Το θέμα είναι οτι θα την κάνω πρώτη φορα αυτη την δουλειά και θέλω να ρωτήσω πως γίνεται ?Και τι συμβουλές έχετε ? Κάθε αρχή και δύσκολη.Μπράβο για την απόφασή σου να πας.Θα σου δείξουν τι θέλουν να κάνεις.Μην φοβάσαι τίποτα,θα τα καταφέρεις και θα γουστάρεις. 3
eliasjuve Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Είναι λίγο κουραστική δουλειά αλλά θα τα καταφέρεις. Απλή δουλειά είναι δεν είναι πυρηνική φυσική. Το μόνο που χρειάζεται είναι προσοχή και κατάλληλο ρουχισμό. 1
doctorkostis Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Συμφωνω για τα πριονια, προσοχη. Οταν εκανα αγροτικο τα παλια χρονια, την εποχη της ελιας ραβαμε καθε μερα χερια ποδια που ειχαν γινει κορδελακια απο τα αλυσοπριονα. Συν τα σοβαρα που εφευγαν για ορθοπαιδικους κλπ. 1
mouxaxa Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Θα βοηθούσε να μας πεις σε ποια περιοχή θα είσαι και αν γνώριζεις ποικιλία ελιάς που θα μαζέψεις. Βορειοδυτική Ελλάδα και Κέρκυρα ας πούμε έχω δει ελαιώνες με στημένα δίχτυα στον αέρα να περιμένουν να πέσουν οι ελιές. Στερέα που δουλεύουν πολύ με βρώσιμη ελιά θα σε φάει το χτένι και το ανέβα κατέβα στην σκάλα. Τελάρα λογικά θα μεταφέρεται δύο δύο άτομα οπότε μοιράζεται το βάρος. Πελλοπόνησο ή νησιά (αν και νομίζω είναι νωρίς ακόμα για μάζεμα) που δουλεύουν πολύ "λαδολιές" θα έχει ράπισμα χτύπημα μέχρι να πέσει το μισό δέντρο κάτω. Αν είσαι τυχερός μπορεί να παράσχουν και κανένα ηλετρικό ραβδιστικό. Γενικότερα καλό είναι να ξεκαθαρίσεις τις ώρες που θα εργαστείς και αν θα σε χρειαστούν και στο ελαιοτριβείο ή στην διαλογή κάτι που κρατάει μέχρι αργά το βράδυ αρκετές φορές. Μιας που δεν είσαι συνιθισμένος στις πρώτες 3-4 μέρες θα είσαι off από την κούραση αλλά μετά θα συνιθήσεις. Όπως είπαν και πιο πάνω να είσαι προσεκτικός και φρόντισε για μέσα ατομικής προστασίας όσο κοροϊδία και να φας από τους παλαιότερους "έμπειρους". Και ξανά να πω εγώ μακρία από πριόνια και "κλαδευτήρες" αν δεν έχεις ξανά επαφή μαζί τους 3
Ιάσωνbitc Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές.η περιοχή είναι κρητη
andreapaog328 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 βασικά θα παίρνεις λεφτά ή θα πάρεις απ το λάδι?
Ιάσωνbitc Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 30€ μεροκάματο μου είπαν με δωρεάν διαμονη σε ξενοδοχείο και ένα γεύμα την ημέρα δωρεάν .10 μέρες διάρκεια μου είπαν και μετά βλέπουνε
Apoll Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 30€ μεροκάματο μου είπαν με δωρεάν διαμονη σε ξενοδοχείο και ένα γεύμα την ημέρα δωρεάν .10 μέρες διάρκεια μου είπαν και μετά βλέπουνε Τα λεφτά να τα πάρεις με το τέλος κάθε μεράς. Γιατί σε βλέπω να στα χρωστάνε..... Εξ ού και δεν πάνε ντόπιοι να τις μαζέψουν.
idomeneas26 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 30€ μεροκάματο μου είπαν με δωρεάν διαμονη σε ξενοδοχείο και ένα γεύμα την ημέρα δωρεάν .10 μέρες διάρκεια μου είπαν και μετά βλέπουνε30 ευρώ για 8 ώρες είναι καλά, είναι ζορικη δουλειά βέβαια, και τις πρώτες 2 μέρες θα κουραστείς αρκετά , μετά συνηθίζεις. Πλέον όλοι χρησιμοποιούνε ηλεκτρικα ελαιοραβδιστικα, δηλαδή 2 η 3 άτομα τουλάχιστον θα ραβδιζουνε τις ελιές και οι υπόλοιποι θα στρώνουν θα ξεστρωνουν και θα τις βάζουν στα σακιά. Χρειαζεσαι καλά αρβυλακια που να μην γλιστράνε ( μην πας δηλαδή με κανένα sneakers) και να φοράς οπωσδήποτε προστατευτικά γυαλιά ,γιατί η ελιά στο μάτι είναι ότι χειρότερο . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα