PC_MAGAS Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλημέρες, Ναι είναι αλήθεια για πολλούς λόγους πολλές φορές ο κακός κώδικας παραμένει σε ένα προϊόν/λογισμικό πολλές φορές και για 10ετίες, ειδικά σε μικρές ομάδες ανάπτυξης. Απο την εμπειρία σας σε ποια γλώσσα έχετε δει κακογραμμένο/άσχημα σχεδιασμένο κώδικα; Ακόμη ποιοι παράγοντες πιστεύετε ότι έχουν παίξει ρόλο στο να υπάρχει κακά σχεδιασμένος-γραμμένος κώδικας; Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2017 από PC_MAGAS
beefmazi Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Σε php είναι ο ποιο κακογραμμένος κώδικας που έχω δεί. Να πω οτι ήταν plain php χωρίς κάποιο framework. Πιστέυω ότι σαν γλώσσα σου αφήνει πολλά περιθώρια να γράψεις χάλια κώδικα.
sundance_kid Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Μακράν το χειρότερο το έχω δει σε perl. Πρέπει στο σπίτι να έχω αποθηκευμένο κάπου script που έκανε κάτι update σε firewall. Μόλις το βρώ θα το ανεβάσω. 1
Xero1991 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Java/C/C++/Python. Γενικά οι γλώσσες που, κατά τύχη, έχω κάνει κάποιο project της σχολής 1
PC_MAGAS Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Προσωπικά και εγώ έχω δει (πρόσφατα) κακά γραμμένο & σχεδιασμένο κώδικα σε php. Δε οι λόγοι που το οδηγούν αυτό σύμφωνα με την (μικρή) μου εμπειρία πιστεύω πως είναι: Δεν ξέρουν που τους παν τα 4. Όντως εαν δεν γνώριζα κάποια χ-ψ πράγματα πχ. πως να δομήσω ένα λογισμικό σωστά έκανα το καλύτερο μεν αλλά και πάλι ήταν εποιηκώς σκ@τα. Το boss/πελάτης σου λέει: Πρέπει να έχει έτοιμο ένα πάνελ εκτόξευσης πυρινικής κεφαλής σε 1 ώρα. Ε τι να κάνεις κάνεις copy paste ότι βρει το γράφεις όπως όπως χωρίς comments και εαν είσαι τυχερός και έχεις ένα nanosecond βάζεις ένα //@todo Write redesighn this piece of s*** again. Το boss/πελάτης σου λέει: A θέλω να μου κάνεις ένα πρόγραμμα να μου εμφανίζει μια λίστα προϊόντων με αλφαβιτική σειρά. Του λες Χ χρόνο μετά απο ένα nanosecond σε ξαναπαίρνει και σου λέει α θέλω και να εντοπίζει όσα από αυτά είναι φιγούρες power ranger και να τις μετατρέπει σε φιγούρες sailor moon. Μετά απο ενα picosecond σε ξαναπαίρνει και σου λέει ότι θέλει να κάνει ένα μετριο fredo capuccino με πλούσιο αγρόγαλα. Μετά βλέπεις μια λάμψη να έρχετε ο ίδιος πελάτης από το μαρινό μέλλον με ένα Delorean και να σου λέει α θέλω και να εκτοξεύει ατομικές κεφαλές και σαφώς να ανοίγει μια θύρα στο χωροχρόνο για να την ξαναπέσει στην Σωσό από το λογιστήριο πριν 50 χρόνια τώρα που πέθανε η γυναίκα του. Οποιοσδήποτε συνδιασμός των παραπάνω.
GReaperEx Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Ο χειρότερος κώδικας που έχω δει ποτέ ήταν ενός νικητή του IOCCC. Δε λέω, είναι επίτηδες έτσι, αλλά αν τα διαβάσετε θα τραβάτε τα μαλλιά σας! 1
Aztec Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Θεωρω μια παράμετρος κακοσχεδιαμενου κώδικα είναι όταν ξεκινάς προϊόν που μετά γίνεται μεγάλο και δεν έχεις προβλέψει πως θα διαφοροποιήσεις λειτουργικότητα ανάλογα τις απαιτήσεις των νέων πελατων. Παράδειγμα έχεις τραπεζικό προϊόν και ο ένας πελάτης θέλει ένα επιπλέων validation ο άλλος πελάτης θέλει ένα πεδίο υποχρεωτικό και μέσα σε όλα αυτά πρέπει να κάνεις broadcast patches όπου να μην σπάνε το functionality . Έχω δει κώδικα όπου όλη η λογική όλων των πελατών να είναι καρφωμένη στον κώδικα και όλοι οι πελάτες να έχουν τον ίδιο κώδικα . 2
Dr.Fuzzy Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 πιο κακογραμμένο, πιο πολυ, ποιο πληκτρολόγιο να αγοράσω;
basilis5 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 στον κακογραμμενο κωδικα που εχετε δει, ειχατε δει καλες προδιαγραφες; γιατι πολλες φορες το προβλημα ξεκινα απο εκει.
Dinos_12345 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Java. Επεκτείνοντας ένα swing application ενός καθηγητή μου. Ο τύπος είχε μέχρι και μεταβλητές που ξεκινούσαν με ελληνικό γράμμα μέσα και μετά κανονικά αγγλικά. 2
skiabox Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Μακράν το χειρότερο το έχω δει σε perl. Πρέπει στο σπίτι να έχω αποθηκευμένο κάπου script που έκανε κάτι update σε firewall. Μόλις το βρώ θα το ανεβάσω. Καλά εννοείται. Δεν βγήκε τυχαία το παρατσούκλι ότι είναι write only!!!
PC_MAGAS Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 στον κακογραμμενο κωδικα που εχετε δει, ειχατε δει καλες προδιαγραφες; γιατι πολλες φορες το προβλημα ξεκινα απο εκει. Τότε τι παραμέτρους θα μπορεί να έχει μια καλή προδιαγραφή απο μια κακιά; Πιστεύω πως το πρόβλημα είναι ότι ο πελάτης/αφεντικό δεν ξέρει τι θέλει και θέλει για αρχή να του εκμαιεύσεις τις απαιτήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα