Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα άλλαξα ψύκτρα και ανεμιστηράκι στην cpu, έβαλα έναν με μέγιστη ταχύτητα σύμφωνα με τον κατασκευαστή τα 2200RPM, από την στιγμή που τον έβαλα, μπήκα λίγο και στα bios είδα και με το speedfan, η ταχύτητα που αναφέρει είναι εξωφρενική, άλλες φορές αναφέρει 30000RPM άλλες πάνω από 100000RPM. Και μάλιστα το είδα και με δύο διαφορετικά λογισμικά. Ο θόρυβος του ανεμιστήρα δεν έχει αλλάξει, είναι ίδιος με τον προηγούμενο, η ψύξη στον επεξεργαστή αρκετά καλή. Τι μπορεί να φταίει και να εμφανίζονται τέτοιες τιμές;

Επίσης και κάτι άλλο, στο πίσω μέρος από το κουτί υπάρχει ένας ανεμιστήρας, από οτι διαπίστωσα δεν λειτουργεί ποτέ. Υπάρχει τρόπος να τον ενεργοποιήσω από κάποια ρύθμιση ή μάλλον έχει βλάβη?

Δημοσ.

Αν ηταν πραγματικες οι τιμες αυτες κι οχι καποιο σφαλμα αισθητηρα, το pc θα το κυνηγαγες σαν μαγισσα με σκουπα  μεσα στο σπιτι! :-) Τιποτα δεν ειναι, αστο να λεει 1.000.000 στροφες...

Για τον ανεμιστηρα που λες εχει πισω, ειναι συνδεμενο το ρευμα του?

• Like 3
Δημοσ.

Αν πετάξει το pc σαν μάγισσα θα αγοράσω καμιά απόχη από αυτές του ψαρέματος να το πιάσω στον αέρα :lol:

Πάντως αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οτι με τον προηγούμενο τον εργοστασιακό οι στροφές ήταν σε normal επίπεδα, τώρα πως άλλαξαν σε αστρονομικές τιμές δεν ξέρω. Ο νέος ανεμιστήρας έχει τρια πινάκια ενώ ο παλιός τέσσερα...

Ο ανεμιστήρας από πίσω, ναι είναι συνδεδεμένος με ένα καλώδιο. Ακόμα και στο speedfan δεν βλέπω στροφές λέει 0.

Δημοσ.

Οι 3πινοι δουλευουν παντα σε μεγιστες στροφες ενω οι 4πινοι, ρυθμιζουν απο το συστημα αναλογα την cpu temp κτλ κτλ...

Ο πισω ανεμιστηρας μαλλον εχει κολλησει και θελει ανοιγμα απο πισω το λαστιχακι του+αυτοκολλητο και ριξημο μιας σταγονας λαδιου για να ξανα γυρισει η΄ αλλιως αλλαγμα με εναν καινουργο...

Δημοσ.

Ποια ψυκτρα έβαλες;

DeepCool IceEdge Mini FS V2.0DTP Cooler

Οι 3πινοι δουλευουν παντα σε μεγιστες στροφες ενω οι 4πινοι, ρυθμιζουν απο το συστημα αναλογα την cpu temp κτλ κτλ...

Ο πισω ανεμιστηρας μαλλον εχει κολλησει και θελει ανοιγμα απο πισω το λαστιχακι του+αυτοκολλητο και ριξημο μιας σταγονας λαδιου για να ξανα γυρισει η΄ αλλιως αλλαγμα με εναν καινουργο...

Το λαστιχάκι που λες που ακριβώς βρίσκεται;

Δημοσ.

Αν βγαλεις το ανεμιστηρα απο την θεση του, θα δεις στην πισω πλευρα οτι συνηθως εχει ενα αυτοκολλητακι... Το ξεκολλας αυτο και ακριβως στην μεση θα δεις οτι ξεχωριζει ενα στρογγυλο συνηθως λαστιχακι το οποιο κοιτα να βγαλεις με καμια καρφιτσα...

Ο ανεμιστηρας γυρναει με το χερι η΄ τον καταλαβαινεις σφιχτο?

Δημοσ.

Αν βγαλεις το ανεμιστηρα απο την θεση του, θα δεις στην πισω πλευρα οτι συνηθως εχει ενα αυτοκολλητακι... Το ξεκολλας αυτο και ακριβως στην μεση θα δεις οτι ξεχωριζει ενα στρογγυλο συνηθως λαστιχακι το οποιο κοιτα να βγαλεις με καμια καρφιτσα...

Ο ανεμιστηρας γυρναει με το χερι η΄ τον καταλαβαινεις σφιχτο?

Δεν το ξέρω ακόμα, πρέπει να ξεβιδώσω το κουτί να το δω αυτό. Πάντως βάζοντας το χέρι μου στις γρίλιες από πίσω, δεν βγαίνει καθόλου αέρας, ενώ στο speedfan λέει 0 στροφές.

Το cpu cooler που έβαλες δεν είναι και από τα καλύτερα εγώ έβαλα αυτό https://www.skroutz.gr/s/417189/Arctic-Freezer-7-Pro-Rev-2.html

Και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Θα το δούμε στην πορεία αυτό, πάντως οι θερμοκρασίες του επεξεργαστή είναι σε καλά επίπεδα προς το παρόν σε σύγκριση με το προηγούμενο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...