Alxnks Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Έχω ένα ups με 3 IEC εξοδους. Ξέρω ότι υπάρχουν επιλογές τύπου IEC σε πολυπριζο: http://www.e-shop.gr/gembird-polyprizo-5-theseon-gia-ups-me-diakopti-prostasias-gkri-p-PER.663430 Αλλά δεν ξέρω πόσο αντέχει η κάθε έξοδος, οποτε σκέφτομαι μήπως με diy κοψε-ραψε μπορώ να πάρω από τα 3 IEC και τα ενώσω να δίνουν σε ένα πολυπριζο. Θέλω πχ να τροφοδοτω πέρα από τον υπολογιστή και το modem κτλ, οπότε δεν βολεύει η IEC έξοδος. Οποτε η λύση που σκέφτηκα είναι πιο βολική, σίγουρα εφικτη και θα μου βγει και πιο φθηνά από την έτοιμη λύση (που παίρνει από μία μόνο έξοδο κιόλας). Τί λέτε;
agamoi-thytai Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Πήγαινε σε ενα μαγαζί με ηλεκτρολογικά της γειτονιάς και πες να σου φτιάξουν ενα. Χθες χρησιμοποίησα ενα τέτοιο.
Alxnks Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Πήγαινε σε ενα μαγαζί με ηλεκτρολογικά της γειτονιάς και πες να σου φτιάξουν ενα. Χθες χρησιμοποίησα ενα τέτοιο. Το θέμα είναι αν είναι εφικτό και πιο σωστό να "μοιράσω" τα φορτία και στις 3 εξόδους. Κατά τα άλλα γιατί να πάω να μου φτιάξουν ενώ μπορώ να το κάνω μόνος μου;
isay Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Καταλαβα καλα; Θες να ενώσεις τις τρεις iec σε ενα πολύπριζο; Απλά θα προκαλέσεις βραχυύκλωμα. Το πόσο αντέχει το κάθε iec το γραφει στο manual και αν δεν το γράφει κάνε μια ερώτηση στον κατασκευαστή. Επισης επιβεβαιωσε οτι όλες οι εξοδοι παιρνουν φορτίο απο την μπαταρία, γιατί σε ένα που εχω, τα δυο iec παιρνουν απο τη μπαταρία και το τρίτο δεν παιρνει απο τη μπαταρία, απλά κάνει εξομάλυνση τάσης. Ο μπακαλίστικος τρόπος ειναι να υπολογίσεις την ισχύ εξόδου δια τρια. Δηλαδή αν το ups είναι 750Watt τοτε κάθε iec θα σηκώνει σίγουρα 250W. Οσο για τα πολύπριζα μπορεις να πάρεις 2 πολύπριζα και ένα δυο αρσενικά iec και να αλλάξεις το βύσμα σουκο με τα iec. Ετσι μοιράζεις το φορτίο κατα βουληση.
Alxnks Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Καταλαβα καλα; Θες να ενώσεις τις τρεις iec σε ενα πολύπριζο; Απλά θα προκαλέσεις βραχυύκλωμα. Το πόσο αντέχει το κάθε iec το γραφει στο manual και αν δεν το γράφει κάνε μια ερώτηση στον κατασκευαστή. Επισης επιβεβαιωσε οτι όλες οι εξοδοι παιρνουν φορτίο απο την μπαταρία, γιατί σε ένα που εχω, τα δυο iec παιρνουν απο τη μπαταρία και το τρίτο δεν παιρνει απο τη μπαταρία, απλά κάνει εξομάλυνση τάσης. Ο μπακαλίστικος τρόπος ειναι να υπολογίσεις την ισχύ εξόδου δια τρια. Δηλαδή αν το ups είναι 750Watt τοτε κάθε iec θα σηκώνει σίγουρα 250W. Οσο για τα πολύπριζα μπορεις να πάρεις 2 πολύπριζα και ένα δυο αρσενικά iec και να αλλάξεις το βύσμα σουκο με τα iec. Ετσι μοιράζεις το φορτίο κατα βουληση. Βραχυκύκλωμα γιατί να προκληθεί; Παράλληλα θα μπουν, η ένταση να αυξηθεί στο σύνολο των τριών, η τάση θα παραμείνει η ίδια. Για το τι όντως δίνει η κάθε IEC έξοδος, έχεις ένα δίκιο, δεν το έχω κοιτάξει και το manual ένας Θεός ξέρει που είναι. Αλλά ταυτόχρονα είναι και το μόνο εύκολο να τεσταρω αν όλα παίρνουν από την μπαταρία ή όχι...μπορώ να βγάζω το ups από την πρίζα και να βλέπω τι κάνει η κάθε έξοδος (με μια απλή λάμπα πχ).
isay Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Καλά δοκίμασε το με παράλληλη συνδεση και μετά πες μας πόσο γρήγορα επεσε η ασφάλεια ή πόσο ευκολο ειναι να αλλάξεις την ασφάλεια του ups. Το ρευμα ακολουθεί πάντα το πιο ευκολο δρόμο. Ασε που αν το ups ειναι κάποιο φθηνό, τοτε οι 3 iec ειναι ήδη σε παραλληλη συνδεση. Στα πιο σοβαρά οι έξοδοι ειναι πίσω απο ξεχωριστό κύκλωμα για load balance
agamoi-thytai Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Βραχυκύκλωμα γιατί να προκληθεί; Παράλληλα θα μπουν, η ένταση να αυξηθεί στο σύνολο των τριών, η τάση θα παραμείνει η ίδια. Για το τι όντως δίνει η κάθε IEC έξοδος, έχεις ένα δίκιο, δεν το έχω κοιτάξει και το manual ένας Θεός ξέρει που είναι. Αλλά ταυτόχρονα είναι και το μόνο εύκολο να τεσταρω αν όλα παίρνουν από την μπαταρία ή όχι...μπορώ να βγάζω το ups από την πρίζα και να βλέπω τι κάνει η κάθε έξοδος (με μια απλή λάμπα πχ). Τελικά δεν κατάλαβα το ήθελες να κάνεις.Εγώ από ενα αρσενικό UPS βύσμα, έβγαλα 3 θηλυκά γιατί το ups ήθελε μπαταρία. Απλα μετά φισωσα τα θηλυκά στα αρσενικά.
Alxnks Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2017 Καλά δοκίμασε το με παράλληλη συνδεση και μετά πες μας πόσο γρήγορα επεσε η ασφάλεια ή πόσο ευκολο ειναι να αλλάξεις την ασφάλεια του ups. Το ρευμα ακολουθεί πάντα το πιο ευκολο δρόμο. Ασε που αν το ups ειναι κάποιο φθηνό, τοτε οι 3 iec ειναι ήδη σε παραλληλη συνδεση. Στα πιο σοβαρά οι έξοδοι ειναι πίσω απο ξεχωριστό κύκλωμα για load balance Αυτό εδώ είναι: http://www.e-shop.gr/accupower-line-interactive-ups-600va-mc2-p-PER.701505 Το manual του δεν λέει ούτε πόσο αντέχει η κάθε έξοδος, ούτε αν είναι ήδη παράλληλα. Αν είναι ήδη παράλληλα όμως θα βολεψει να μπεί ένα πολυπριζο από μια έξοδο και τέλος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα