Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες πήρε ο αδερφός μου ένα μτχ λαπτοπ από γνωστό του

Στα 150 ευρώ. Φαίνεται να λειτουργεί προς το παρόν.

Είναι ένα turbo x i52430m. Έχει σκληρό 500αρι gpu Intel hd 3000 και 4αρα ραμ.

Είναι πρώτη φορά που έχω στην κατοχή μου λαπτοπ.

1)Καταρχήν θέλω μια άποψη για το συγκεκριμένο μοντέλο. Από ότι διαβάζω τα turbo x έχουν κακό όνομα. Αυτο το μοντέλο το έχει κανείς/απόψεις ?

Ο αδερφός μου θα κάνει χρήση μόνο browsing /youtube/Facebook. Τίποτα άλλο ούτε παιχνίδια ούτε ιδιαίτερα βαριές εφαρμογές.

2)Επίσης είναι η πρώτη φορά που έχω στην κατοχή μου. Υπάρχουν κανόνες για 'καλη' χρήση σε λαπτοπ??κάπου διάβασα να βγάζω την μπαταρία όταν το έχω σπίτι μπριζα και να το λειτουργώ έτσι να μην ταλαιπωρειται η μπαταρία. Ισχύει?

3)Επίσης οπως ανέφερα για την απλή χρήση θέλει να αγοράσω κάποια βάση απο κάτω με ανεμιστήρα/ψυκτρα η οπως αλλιώς λέγεται?

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Τα turboX είναι γενικά απο αρκετούς ΟΕΜ manufactures όπως η Clevo, συνεπώς η ποιότητα μεταβάλλεται ανα μοντέλο. Όσο για την βάση, αν και δεν είναι απαραίτητη, καλό θα κάνει ;)

• Like 1
Δημοσ.

Γενικότερα ισχύει το κακό όνομα των turbo-x, αλλά μπορεί να είσαι τυχερός  :-)

Ισχύει αυτό με τη μπαταρία, είναι κακό να την έχεις πάνω και το laptop συνεχώς στην πρίζα. Φόρτισέ την και άστη στην άκρη. Όσο για τη βάση, όπως λέει και ο φίλος Sheogorath πιο πάνω, δεν είναι απαραίτητη, αλλά η καλύτερη ψύξη είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Άλλωστε ένας από τους βασικούς εχθρούς των φορητών είναι η θερμότητα.

Δημοσ.

παρε τουβλο - ψ εσυ...

μυαλο ξουραφι παντως

Μια χαρά είναι το μυαλό του αν πήρε i5 με 150 ευρώ αρκεί να έκανε καλό έλεγχο.

Και εγώ i7 gaming laptop έχω (Turbo X), λειτουργει 24/7 εδώ και 4+ χρόνια (αμφιβαλλω αν το εχω κλεισει 50 νυχτες), χωρίς καν βάση, και δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό. Βεβαια είμαι και άτομο που τα πραγματα μου ξερω να τα προσεχω, όχι σαν αυτους που το λαπτοπ τους θα το ριξουν κατω τρεις φορες το μήνα και θα το κανουν και κανενα μπανακι, ακόμα και εξωτερικά ούτε γρατζουνιά δεν του έχω.

Όντως τα turbo x έχουν κακο ονομα αλλά δεν νομιζω πως εχει σχηματιστει απο τα λαπτοπ το ονομα τους αλλά από τα αθλια gadgetακια των 20 ευρω καθε μορφης (ποντικια, mp3 players και δεν ξερω και εγω τι αλλο). Επισης λογο του οτι εχουν πολυ φθηνα λαπτοπ πουλανε και περισσότερα οποτε και οι τεχνικοι παρνουν κυρίως turbo x για επισκευή από άλλες μάρκες. Το ποσοστό όμως των χαλασμένων λαπτοπ θεωρω πως είναι το ίδιο με τις ακριβότερες μάρκες (και αν απεχει και λίγο, μην ξεχνάμε πως δε θα προτιμησει καποιος ενα Dell χωρίς να ξέρει να το προσέχει, τουλάχιστον έτσι λέει η λογική)

Δημοσ.

Η μπαταρία είναι μεταχειρισμένη αρα εχει πάθει τη ζημιά της. Επισης και πολύ βασικό ειναι οτι η μπαταρία δρα και ως ups σε περιπτωση διακοπής ρευματος ή αυξομείωση τάσης. Τι ειναι καλύτερο; Να πάρεις μασχάλη μητρική απο αυξομείωση της ή να μειωθεί ο χρόνος ζωής της μπαταριας απο τους 9 στους 8 μήνες; Αν τωρα εχεις ups τοτε οντως δε χρειάζεται να ταλαιπωρείς τη μπαταρία.

Οσον αφορα την ψύξη. Η βάση με ανεμιστήρες ειναι αναγκαία σε λιγες περιπτώσεις ΑΡΚΕΙ να υπάρχει κάτι απο κάτω που να το σηκώνει 1-2 εκατοστα. Εστω ποδαράκια 1 εκατοστου είναι σωτήρια για τη μακροχρόνια υγεια του υπλογιστή. Αυτό που κάνουν μερικοί που το βάζουν πάνω σε τραπεζομάντηλα, παπλώματα, μαξιλάρες, γόνατα, ειναι (για μενα εγκληματικό).  Το κάνουν και μετά τρέχουν για rebail κάρτας γραφικών.

Οσο για τα tuVlox. Είναι χάλια επένδυση με μικρές εξαιρέσεις που στην περιπτωση σου μαλλον εινι η εξαίρεση δεδομένου οτι δουλευει ακομα. Μονο μη χρειαστείς ανταλλακτικ'ή υποστήριξη γιατί ... θα το μετανοιώσεις.

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παίδες. Μετά από μια πλήρη φόρτιση έβγαλα το καλώδιο κάι λέει αντέχει 2 ώρες. Είναι κανονικό αυτό??

Από ότι βλέπω οι μπαταρίες πάνε στο 20ευρω. Εάν κάποια στιγμή τα παίξει θα πάρω μια καινούργια.

Όπως αναφέρετε θα αγοράσω καί μια βάση ανεμιστήρα. Ούτως ή άλλως είναι αρκετά φθηνές κάτω από 10 έυρω.

Πρέπει να πάρω κάποιο συγκεκριμένο μέγεθος?? Ξέρω ακούγομαι άσχετος αλλά πως μπορώ να δω ποια μάρκα ακριβώς είναι το λαπτοπ να δω και μέγεθος.

Με το χάρακα είναι λίγο κάτω από 15 ίντσες.

Πρέπει να είναι ακριβώς το μέγεθος της βάσης η δεν παίζει ρόλο αν είναι μεγαλύτερη. Πχ βλέπω πολλές στα 15 και πάνω κάνουν αυτές?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...