Προς το περιεχόμενο

Thermal Paste

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπως αναφέρθηκε και στα πιο πάνω συγκριτικά τεστ στις περισσότερες περιπτώσεις απλώνεται μόνη της η πάστα.

Κάποιες μέθοδοι βέβαια είναι λίγο πιο αποδοτικές.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες εξαιρέσεις. Μου έχει πετύχει να έχω είτε πολύ πηχτή είτε πολυ παλιά πάστα που με την μέθοδο του κόκου ρυζιού τελικά δεν απλώθηκε καθόλου αλλά έμεινε στην μέση! Αυτό βέβαια είναι σπάνιο.

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε ένα q6600 που είχα, ο υπολογιστής άρχισε ξαφνικά crashes σε ανύποπτα χρονικά σημεία.

Με πρόγραμμα παρακολούθησης και καταγραφής θερμοκρασιών (το είχα ψυλλιαστεί) διαπιστώθηκε ότι χτύπαγε στιγμιαία 95 βαθμούς!

Το πήγα τότε σε συνοικιακό κατάστημα επισκευής Η/Υ και μου άλλαξε την ψύκτρα  με μια πολύ καλύτερη από την στοκ, αφού μου καθάρισε πολύ καλά τον επεξεργαστή.

Του λέω πάστα δεν θα βάλεις;;;

Και μου είπε το εξής: Οι πάστες μετά από λίγο καιρό ξεραίνονται, και είναι σαν να μην έχεις βάλει τίποτα. Άστο έτσι και δεν έχει ανάγκη.

Παιδιά από τότε το PC δουλεύει 24/7 (χωρίς πλάκα, το έκανα σερβεράκι) και δεν έχει κάνει restart ούτε 1 φορά από θερμοκρασία!

Μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση!

Δημοσ.

Σε ένα q6600 που είχα, ο υπολογιστής άρχισε ξαφνικά crashes σε ανύποπτα χρονικά σημεία.

Με πρόγραμμα παρακολούθησης και καταγραφής θερμοκρασιών (το είχα ψυλλιαστεί) διαπιστώθηκε ότι χτύπαγε στιγμιαία 95 βαθμούς!

Το πήγα τότε σε συνοικιακό κατάστημα επισκευής Η/Υ και μου άλλαξε την ψύκτρα  με μια πολύ καλύτερη από την στοκ, αφού μου καθάρισε πολύ καλά τον επεξεργαστή.

Του λέω πάστα δεν θα βάλεις;;;

Και μου είπε το εξής: Οι πάστες μετά από λίγο καιρό ξεραίνονται, και είναι σαν να μην έχεις βάλει τίποτα. Άστο έτσι και δεν έχει ανάγκη.

Παιδιά από τότε το PC δουλεύει 24/7 (χωρίς πλάκα, το έκανα σερβεράκι) και δεν έχει κάνει restart ούτε 1 φορά από θερμοκρασία!

Μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση!

Η πάστα μπαίνει για να "ενώσει" τον επεξργαστή με την ψήκτρα. όσο τέλεια κομμένη και να είναι η ψήκτρα τα μικροχιλιοστά που δνε θα πατάει στον επεξεργαστή θα δημιουργούν πρόβλημα.

Το ότι σου δουλεύει έτσι δεν λέει κάτι. Λογικά σου δουλεύει και ανεβάζει θερμοκρασίες ο επεξεργαστής πολύ παραπάνω από ότι θα ανέβαζε με πάστα.

Το κακό είναι ότι αρκετοί το παρακάνουν με την πάστα με αποτέλεσμα να έχουν αρνητικά αποτελέσματα.

• Like 1
Δημοσ.

Η πάστα μπαίνει για να "ενώσει" τον επεξργαστή με την ψήκτρα. όσο τέλεια κομμένη και να είναι η ψήκτρα τα μικροχιλιοστά που δνε θα πατάει στον επεξεργαστή θα δημιουργούν πρόβλημα.

Το ότι σου δουλεύει έτσι δεν λέει κάτι. Λογικά σου δουλεύει και ανεβάζει θερμοκρασίες ο επεξεργαστής πολύ παραπάνω από ότι θα ανέβαζε με πάστα.

Το κακό είναι ότι αρκετοί το παρακάνουν με την πάστα με αποτέλεσμα να έχουν αρνητικά αποτελέσματα.

Ναι, τα ξέρω πολύ καλά όλα αυτά. Στο laptop μου που ανέβαζε θερμοκρασίες, αφού το καθάρισα πολύ καλά, έβαλα μια σταγόνα στην μέση του επεξεργαστή ίσα να καλύπτει τις μικροατέλειες που υπάρχουν ανάμεσα στην επιφάνεια του επεξεργαστή και της ψύκτρας.

Έριξε τις θερμοκρασίες 10βαθμούς σε idle!

Απλά το ανωτέρω το λέω σαν κάτι που μου έκανε φοβερή εντύπωση τότε, και συνεχίζει να μου κάνει το πόσο άνετα δουλεύει και τώρα, χωρίς να ανεβάσει καθόλου θερμοκρασίες, και 24/7! Μπορεί απλά να είναι πολύ καλή η ψύκτρα που έβαλε και να κατεβάζει θερμοκρασία ανεξάρτητα παστας

Δημοσ.

Οποιος θελει να μαθει το ψαχνει. Οι υπολοιποι λογια, λογια, λογια.

Και τα δυο reviews αυτο δειχνουν.

Κοίτα ούτε γνωρίζεις το βαθμό εξοικείωσης καθενός με τον οποίο μιλάς πίσω από ένα πληκτρολόγιο, απλά θα σου πω ότι μετά από χρόονια ολόκληρα με συστήματα που έχουν κοστίσει ανάλογα η παραπάνω αναλύσεις είναι του κώλου, και στο βιντεάκι που παρατέθηκε

-Ο δημιουργός του χρησιμοποίησε μια διάφανη πλάκα για να δείξει πώς περίπου απλώνει το θερμοαγώγιμο υλικό πάνω στο heatspreader με κάθε τεχνική, υπάρχουν όμως δύο βασικά προβλήματα που αγνοείς πριν γράψεις το περισπούδαστο " Οποιος θελει να μαθει το ψαχνει. Οι υπολοιποι λογια, λογια, λογια."

1. Η διάφανη πλάκα είτε είναι πλαστική που σημαίνει ότι πιέζοντας την έχει μια ελαστικότιτα Χ είτε γυάλινη έχει επίσης μία ελαστικότητα αν και μικρότερη και πιέζοντας την ο ίδιος με το χέρι, ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ μπορεί να εξομειώσει  τις πραγματικές συνθήκες που πιέζει μηχανικά μια ψύκτρα ή ένα waterblock το heatspreader μιας cpu, Η πίεση που ασκεί ο μηχανισμός συγκράτησης μιας ψύκτρας είναι μεγαλύτερη από αυτήν που ασκεί ο τύπος στο βίντεο με το χέρι και αν θεωρήσουμε  ότι ασκεί την ίδια ή μεγαλύτερη αυτό γίνεται σημειακά και όχι σε ολόκληρη την επιφάνεια του heatspreader AYTO δηλαδή που κάνει ο μηχανισμός συγκράτησης της ψύκτρας ή του waterblock που είναι και το ζητούμενο ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ βοηθά έτσι ώστε να απλωθεί το θερμοαγώγιμο υλικό ομοιόμορφα...

2. Στο βίντεο που είδαμε (άσχετα αν είναι εντελώς λάθος για τους λόγους που ανέφερα) έχει και μια ακόμα έλλειψη στην τεχνική με το Χ τοποθέτησε μεγαλύτερη ποσότητα πάστας από ότι στην "τεχνική"  με την ποσότητα στο κέντρο του heatspreader οπότε πάλι ανοησία είναι και πραγματικά ΜΗΝ διαβάζουμε για φυσαλίδες αέρος σε θερμοσιλικόνη ανάμεσα στο heatspreader και στην ψύκτρα ΕΛΕΟΣ

τα όποια κενά έδειξε "και καλά" στο βίντεο είναι λόγω αυτών που παρέθεσα στο 1. του ποσταρίματος μου

• Like 1
Δημοσ.

Έλεος ρε παιδιά, το κάνατε επιστήμη το άπλωμα της πάστας. Μιλάμε για διαφορές 1-2 βαθμούς σε load το πολύ, ανάλογα με την μέθοδο απλώματος.

Βαθμοί που για το 99,99 των χρηστών είναι αμελητέοι. Μόνο αν κάνετε κανένα διαγωνισμό benchmark overclock μπορεί να σας χρησιμεύσουν οι 1-2 βαθμοί διαφορά.

Δημοσ.

Εγω παλι εχω μια αλλη απωρια, πως γινεται με την αυτη την παστα που εχω τωρα ο δικος μου ο επεξεργαστης να μην εχει θεμα με θερμοκρασιες ξεκιναει απο 28 και παει μεχρι 57 σε παιχνιδι 4670 i5 3,4  και του φιλου μου που ειναι ενας 9 κατι σειρα 2,66 τον εχει παει 3,6 οβερκλοκ με την ιδια παστα που εχω εγω konig να πιανει 90 βαθμους, μολις πηρε την artic silver mx εχει 13 βαθμους κατω θελω να πω οτι η παστα η ιδια πως γινεται σε εμενα να δουλευει καλα και στου φιλου οχι

Δημοσ.

Λαθος κουμπωμα της ψυκτρας.

τελος οσον αφορα το απλωμα της παστας μετα απο μηνες περισυλλογης διαστρικες συναντησεις με τον steve και μετα απο χιλαδες € που εδωσα σε υπολιγιστογκουρου κανω το σχετικα απλο.

1)Ενα μπιζελι μεγεθος παστας πανω στην cpu

2) απλωμα με το χερι υλιγμεν σε ζελατινη για καλυτερα αποτελεσματα

3) Σωστο βίδωμα την ψυκτρας

ΥΓ: το βημα 2 μπορει κανεις να το παραληψει εγω παντως ακολουθω και τα 3

ΥΓ2: εριξα τρελο γελιο οταν διαβασα για φυσαλιδες αναμεσα στην παστα και την cpu.

Δημοσ.

Κοίτα ούτε γνωρίζεις το βαθμό εξοικείωσης καθενός με τον οποίο μιλάς πίσω από ένα πληκτρολόγιο (συμφωνω και ανταποδιδω), απλά θα σου πω ότι μετά από χρόονια ολόκληρα με συστήματα που έχουν κοστίσει ανάλογα η παραπάνω αναλύσεις είναι του κώλου (αυστηρα ακαδημαικη διαδικασια προβλεπω), και στο βιντεάκι που παρατέθηκε

-Ο δημιουργός του χρησιμοποίησε μια διάφανη πλάκα για να δείξει πώς περίπου απλώνει το θερμοαγώγιμο υλικό πάνω στο heatspreader με κάθε τεχνική, υπάρχουν όμως δύο βασικά προβλήματα που αγνοείς πριν γράψεις το περισπούδαστο " Οποιος θελει να μαθει το ψαχνει. Οι υπολοιποι λογια, λογια, λογια. Θα ακολουθησει αποδειξη σε αυτα που λες δηλαδη

1. Η διάφανη πλάκα είτε είναι πλαστική που σημαίνει ότι πιέζοντας την έχει μια ελαστικότιτα Χ (που δεν γνωριζεις, ουτε και αν/ποσο επηρεαζει τα συμπερασματα) είτε γυάλινη έχει επίσης μία ελαστικότητα (ομοιως) αν και μικρότερη και πιέζοντας την ο ίδιος με το χέρι, ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ (100% βεβαιοτητα) ΔΕΝ  μπορεί να εξομειώσει  τις πραγματικές συνθήκες που πιέζει μηχανικά μια ψύκτρα ή ένα waterblock το heatspreader μιας cpu (συνθηκες που δεν γνωριζεις αλλα αποφασισες οτι διαφερουν ), Η πίεση που ασκεί ο μηχανισμός συγκράτησης μιας ψύκτρας είναι μεγαλύτερη από αυτήν που ασκεί ο τύπος στο βίντεο με το χέρι (την οποια παλι δεν γνωριζεις ) και αν θεωρήσουμε  ότι ασκεί την ίδια ή μεγαλύτερη (γιατι να το θεωρησεις, αφου αποφασισες πως δεν) αυτό γίνεται σημειακά και όχι σε ολόκληρη την επιφάνεια του heatspreader (γιατι ετρεξες CFD με το ματι) AYTO δηλαδή που κάνει ο μηχανισμός συγκράτησης της ψύκτρας ή του waterblock που είναι και το ζητούμενο ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ (η συνεπεια πανω απο ολα) βοηθά έτσι ώστε να απλωθεί το θερμοαγώγιμο υλικό ομοιόμορφα...

2. Στο βίντεο που είδαμε (άσχετα αν είναι εντελώς λάθος για τους λόγους που ανέφερα (χωρις αποδειξη, η απλη αναφορα αρκει) ) έχει και μια ακόμα έλλειψη στην τεχνική με το Χ τοποθέτησε μεγαλύτερη ποσότητα πάστας από ότι στην "τεχνική"  με την ποσότητα στο κέντρο του heatspreader (και πετυχε μεγαλυτερη καλυψη ετσι λογω μεγαλυτερης ποσοτητας παστας? Μπορεις να αποδειξεις οτι αλλαξε αυτο το συμπερασμα? Υπαρχει strong correlation μεταξυ μεγαλυτερης ποσοτητας παστας, X pattern και θερμοκρασιας?  οπότε πάλι ανοησία είναι και πραγματικά ΜΗΝ  διαβάζουμε για φυσαλίδες αέρος σε θερμοσιλικόνη ανάμεσα στο heatspreader και στην ψύκτρα (γιατι?) ΕΛΕΟΣ  τα όποια κενά έδειξε "και καλά" στο βίντεο είναι λόγω αυτών που παρέθεσα στο 1. του ποσταρίματος μου

Το τι νομιζεις/υποθετεις/θεωρεις και τι μπορεις να αποδειξεις με καποια στοιχειωδη λογικη επαρκεια ειναι δυο διαφορετικα πραγματα. Ο καθενας μπορει να κρινει αν η αποψη σου η το review ενος Professsional System Integrator με 17χρονια στο χωρο και χιλιαδες deployments ειναι κοντυτερα στην πραγματικοτητα.

Δημοσ.

Εισαι ανοητος η τρολαρεις; δεν ξερεις αν παιζει ρολο στο τεστ η ελαστικοτητα της διαφανης πλακας πιεζοντας τη με το δαχτυλο σε σχεση με την πιεση της ψυκτρας ενος επεξεργαστη ,  really????

Αστο ρε φιλε διαβασε κανα ζωδιο καλυτερα που προσπαθεις να μου τη πεις το μονο που δειχβεις ειναι την ασχετοσυνη σου αρκετα εχασα το χρονο μου

• Like 1
Δημοσ.

Εισαι ανοητος η τρολαρεις; δεν ξερεις αν παιζει ρολο στο τεστ η ελαστικοτητα της διαφανης πλακας πιεζοντας τη με το δαχτυλο σε σχεση με την πιεση της ψυκτρας ενος επεξεργαστη ,  really????

Αστο ρε φιλε διαβασε κανα ζωδιο καλυτερα που προσπαθεις να μου τη πεις το μονο που δειχβεις ειναι την ασχετοσυνη σου αρκετα εχασα το χρονο μου

Τιποτα απο αυτα που αναφερεις δεν αποτελει αποδειξη για αυτα που ισχυριζεσαι. Το τι νομιζεις/υποθετεις/θεωρεις και τι μπορεις να αποδειξεις με καποια στοιχειωδη λογικη επαρκεια ειναι δυο διαφορετικα πραγματα. Αν δεν εχεις το ακαδημαικο επιπεδο να καταλαβεις τι σου λεω ειναι δικο σου προβλημα.

Δημοσ.

Λαθος κουμπωμα της ψυκτρας.

τελος οσον αφορα το απλωμα της παστας μετα απο μηνες περισυλλογης διαστρικες συναντησεις με τον steve και μετα απο χιλαδες € που εδωσα σε υπολιγιστογκουρου κανω το σχετικα απλο.

1)Ενα μπιζελι μεγεθος παστας πανω στην cpu

2) απλωμα με το χερι υλιγμεν σε ζελατινη για καλυτερα αποτελεσματα

3) Σωστο βίδωμα την ψυκτρας

ΥΓ: το βημα 2 μπορει κανεις να το παραληψει εγω παντως ακολουθω και τα 3

ΥΓ2: εριξα τρελο γελιο οταν διαβασα για φυσαλιδες αναμεσα στην παστα και την cpu.

και που να δεις troll να αφαιρει τον αερα με τρομπα ποδηλατου!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...