Προς το περιεχόμενο

Thermal Paste

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν τραβάς την ψήκτρα, την στρίβεις σιγά σιγά δεξιά αριστερά και προσπαθείς να την σηκώσεις σιγά σιγά. ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΡΑΒΑΣ ΑΠΟΤΟΜΑ, μπορεί να σου κάνει ζημιά στην μητρική.

Αν σου "κολλάει" τόσο πολύ μάλλον βάζεις πολύ μεγάλη ποσότητα, παραπάνω από όσο πρέπει.

Είναι αλήθεια όμως ότι μερικές πάστες κολλάνε αρκετά σε σχέση με άλλες.

Με πιστολακι για τα μαλια γινεται;  ενας ετσι με ειχε πει γιατι με τον ζεστο αερα που βγαζει λιωνει σιγα σιγα η παστα και ετσι ειναι ευκολο να βγει η ψυκτρα

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

όχι ρε δεν χρειάζεται τόσο ταλαιπωρία. Κάνεις μικρές κινήσεις δεξια αριστερά την ψήκτρα και με υπομονή σιγά σιγά ξεκολλάει και την τραβάς.

• Like 1
Δημοσ.

όχι ρε δεν χρειάζεται τόσο ταλαιπωρία. Κάνεις μικρές κινήσεις δεξια αριστερά την ψήκτρα και με υπομονή σιγά σιγά ξεκολλάει και την τραβάς.

Μόνο  το πλαίσιο που μου έβαζε εκείνη την prolimatech και κολλούσε σαν κόλλα φοβήθηκα και δεν ξανά πήρα λευκή, πιθανόν αυτές που κολανε να κάνουνε και καλή αγωγιμότητα, τώρα έχω αυτή  την konig δεν είναι τόσο καλή, 29 βαθμούς πιάνει τώρα ήρεμη κατάσταση, και 58 σε παιχνίδια, το καλό  είναι ότι δεν θα κολλήσει  είναι ασημένια, από την άλλη με είπανε ότι αυτές είναι αγώγιμες και λίγο άμα φύγει πάει η μητρική 

Δημοσ.

Μόνο  το πλαίσιο που μου έβαζε εκείνη την prolimatech και κολλούσε σαν κόλλα φοβήθηκα και δεν ξανά πήρα λευκή, πιθανόν αυτές που κολανε να κάνουνε και καλή αγωγιμότητα, τώρα έχω αυτή  την konig δεν είναι τόσο καλή, 29 βαθμούς πιάνει τώρα ήρεμη κατάσταση, και 58 σε παιχνίδια, το καλό  είναι ότι δεν θα κολλήσει  είναι ασημένια, από την άλλη με είπανε ότι αυτές είναι αγώγιμες και λίγο άμα φύγει πάει η μητρική 

Δεν είναι όλες οι ασημένιες αγώγιμες. Η arctic silver π.χ είναι αγώγιμη. Η MX-4 δεν είναι ηλεκτρικά αγώγιμη και έχει ασημένιο χρώμα.

Επίσης δεν έχει να κάνει με το αν είναι ασημένια η όχι το αν θα κολλάει πολύ η όχι. Η MX-4 δεν κολλάει πολύ, καθαρίζει εύκολα και δεν είναι ηλεκτρικά αγώγιμη. Είναι πολύ καλή πάστα κατά την γνώμη μου!

Δημοσ.

Δεν είναι όλες οι ασημένιες αγώγιμες. Η arctic silver π.χ είναι αγώγιμη. Η MX-4 δεν είναι ηλεκτρικά αγώγιμη και έχει ασημένιο χρώμα.

Επίσης δεν έχει να κάνει με το αν είναι ασημένια η όχι το αν θα κολλάει πολύ η όχι. Η MX-4 δεν κολλάει πολύ, καθαρίζει εύκολα και δεν είναι ηλεκτρικά αγώγιμη. Είναι πολύ καλή πάστα κατά την γνώμη μου!

εεε τότε αυτήν θα πάρω την επόμενη φορά, τώρα οι θερμοκρασίες είναι καλά;  30 σε κατάσταση ηρεμίας τώρα, και σε παιχνίδι πριν που είδα 60 έχω τον ι5 4670 3,4

Δημοσ.

Το θεμα με την παστα και εγω την  mx χρησιμοποιω αλλα 10 βαθμους διαφορα οχι μαλλον με την αλλη παστα κατι λαθος θα ειχε κουμπωσει οπως προανφερθηκε, Οσον αφορα για το κολημα της παστας εβγαλα αχριστο στο παλιο μου το pc εναν phenom αλλα εκει εσπασε η βαση της ψυκτρας τραβηξε μαζι και την cpu και 3 pins μεινανε μεσα στο socket! τελικα μου βγηκε σε καλο γιατι εδωσε ατοκο δανειο(μονο απο εκει το περνεις οντως ατοκο) το οικογενιακο περιβαλλον και αλλαξα μητρικη και  cpu.

Δημοσ.

Συμβαίνει ορισμένες φορές να μην ξεκολάει εύκολα η ψύκτρα.

Μου έχει τύχει σε παλιους υπολογιστές να αφαιρώ την ψύκτρα και να μένει κάτω (από την ψύκτρα) κολλημένος ο επεξεργαστής!

Μετά τον ξεκολούσα με κατσαβίδι!

Συνήθως όπως αναφέρθηκε συμβαίνει αν έχει μεγάλη ποσότητα πάστας ή και ανάλογα με την σύστασή της.

Δημοσ.

Δεν είναι ηλεκτρικά αγώγιμη η as5, απλά ένας από τους μύθους που γράφονται (ξανά) γράφονται, όπως ότι τα ιταλικά αμάξια χαλάνε ή όλες οι γυναίκες.......ή όλοι οι άνδρες........κλπ

• Like 1
Δημοσ.

Ναι μεν, αλλά :

Not Electrically Conductive:

Arctic Silver 5 was formulated to conduct heat, not electricity.

(While much safer than electrically conductive silver and copper greases, Arctic Silver 5 should be kept away from electrical traces, pins, and leads. While it is not electrically conductive, the compound is very slightly capacitive and could potentially cause problems if it bridges two close-proximity electrical paths.)

• Like 1
Δημοσ.

Η καλύτερη μέθοδος τοποθέτησης της πάστας ποια είναι;

1) Μια σταγόνα στη μέση του επεξεργαστή και με την πίεση της ψύκτρας  απλώνεται σε όλη την επιφάνεια.

2) Άπλωμα της πάστας στον επεξεργαστή σε σχήμα  Χ 

3) Άλειμμα  της πάστας στην επιφάνεια του επεξεργαστή όπως το βούτυρο στο ψωμί. 

• Like 1
Δημοσ.

Η καλύτερη μέθοδος τοποθέτησης της πάστας ποια είναι;

1) Μια σταγόνα στη μέση του επεξεργαστή και με την πίεση της ψύκτρας  απλώνεται σε όλη την επιφάνεια.

2) Άπλωμα της πάστας στον επεξεργαστή σε σχήμα  Χ 

3) Άλειμμα  της πάστας στην επιφάνεια του επεξεργαστή όπως το βούτυρο στο ψωμί. 

Εξαρτάται από την πυκνότητα της πάστας και από τον τύπο του επεξεργαστή  :-D

http://www.arcticsilver.com/intel_application_method.html#

Πρακτικά νομίζω ότι το προσεκτικό "άλλειμα" με ένα λεπτό στρώμα είναι η πιο ασφαλής λύση, με το λιγότερο ρίσκο γιατί δουλεύει σε όλες τις περιπτώσεις.

Δημοσ.

Το θέμα είναι να μήν μένουν φουσκάλες αέρα ανάμεσα στης 2 επιφάνειες.

Αυτούς τους τρόπους τοποθέτησης που αναφέρθηκαν μόνο τον 1ο ήξερα μέχρι τώρα.

Δημοσ.

Εξαρτάται από την πυκνότητα της πάστας και από τον τύπο του επεξεργαστή  :-D

http://www.arcticsilver.com/intel_application_method.html#

Πρακτικά νομίζω ότι το προσεκτικό "άλλειμα" με ένα λεπτό στρώμα είναι η πιο ασφαλής λύση, με το λιγότερο ρίσκο γιατί δουλεύει σε όλες τις περιπτώσεις.

Μου φυγε ο κ...ς με το απλωμα! απαπα παπα ΠΟΤΕ ξανα. (και δεν ειμαι τεμπελης)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...