Προς το περιεχόμενο

Thermal Paste

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, ειχα παρει μια παστα πριν κατι μηνες και την εδωσα τις προαλλες σε εναν φιλο μου να την χρησημοποιησει την εβαλε ολα καλα!Πηγε ομως και πηρε δικια του και μου λεει οτι επεσε τουλαχιστον 10 βαθμους απο οταν εβαλε την δικια μου!

Και η ερωτηση μου ειναι η εξης:

Υπαρχει περιπτωση να υπαρχει τοσο μεγαλη πτωση στις θερμοκρασιες την ωρα gaming μονο και μονο απο την παστα!

Υ.Σ. εχει την Arctic MX-4 και εχω μια power tech στα ίδια λεφτα

Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

όχι. Μάλλον δεν είχε βάλει "σωστή" ποσότητα πάστας στον επεξεργαστή η δεν είχε κουμπώσει σωστά την ψήκτρα.

Τώρα έβαλε πιο "σωστή" δοσολογία η κούμπωσε σωστά την ψήκτρα, για αυτό βλέπει τέτοιες διαφορές στην θεμοκρασία

Δημοσ.

μερικές θέλουν πολύ περισσότερο χρόνο για να φτάσουν το μέγιστο

π..χ η artic silver 5 θέλει περίπου 200 ώρες λειτουργίας για να φτάσει στο μέγιστο, πόσο καιρό είχε την δικιά σου;

Δημοσ.

μερικές θέλουν πολύ περισσότερο χρόνο για να φτάσουν το μέγιστο

π..χ η artic silver 5 θέλει περίπου 200 ώρες λειτουργίας για να φτάσει στο μέγιστο, πόσο καιρό είχε την δικιά σου;

1 μιαμιση βδομαδα αλλα μου λεει μεσα σε μια μερα η δικια του το εριξε τοσο

Δημοσ.

Οχι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, όσο καλή και αν είναι η πάστα.

Μόνο με λάθος εφαρμογή έχεις πρόβλημα με την θερμοκρασία.

Δημοσ.

Στο λεει για να σου τη σπασει,σιγουρα θα εχετε αναλογες κοντρες και σε αλλα ζητηματα,στη μπαλα γενικοτερα,στο προ,στο survivor κτλ.

Τεχνικως ειναι λιγο δυσκολο να δεις τετοιες διαφορες,εκτος και αν δεν εχει γινει σωστη εφαρμογη,η αν βαλεις μαγιονεζα αντι για παστα  και μετα βαλεις arctic.

• Like 2
Δημοσ.

Ω ναι. Η arctic είναι πολύ πιο μπροστά απ την power tech. Και εγώ arctic mx-4 έχω και είδα τρελές διαφορές. 

θα πως και κατι γ να γελασουμε οταν εκανα συναλλαγη με εναν τυπο μου λεει αν δεν εχεις παστα γ να βαλεις στον επεξεργαστη δοκιμασε με οδοντοκρεμα λεει και θα δουλεψει !

Δημοσ.

θα πως και κατι γ να γελασουμε οταν εκανα συναλλαγη με εναν τυπο μου λεει αν δεν εχεις παστα γ να βαλεις στον επεξεργαστη δοκιμασε με οδοντοκρεμα λεει και θα δουλεψει !

Δουλεύει για λίγες μέρες και θέλει προσοχή και μια χαρά έριχνε την θερμοκρασία. 

Είχα βάλει στο παλιό μου pc για 2 μέρες επειδή περίμενα να μου στείλουν μια που είχα παραγγείλει και είχε καθυστερήσει.. Ήταν και Σαββάτο. 

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί όχι..σάν προσορινή λύση σίγουρα θα δουλέψει,στο κατω κάτω η πάστα καλύπτει τα μικροκενά που εχει ο επεξεργαστης με την ψύκτρα για να μεταφερθεί η θερμότητα απο το ένα στο άλο, χωρίς πάστα δέν εφάπτει καλά το ένα με το άλλο και δέν γίνετε καλή μεταφορα θερμότητας.

Τωρα ολα αυτα που λένε με την χ πάστα 10 και 13 βαθμους διαφορά δέν παίζουν σε καμία περίπτωση, για να πέσεις 10-13 βαθμους κάτω πάς σε άλλη ψύκτρα.

Η μοναδική περίπτωση που θα πέσει αντε να πώ 10-13 βαθμούς κάτω ειναι αν έχεις ήδη πάστα καμια 10αριά χρόνια και να έχει γίνει τσιμέντο και να βάλεις καινούρια μονο εκεί μπορώ να δικαιολογήσω πτώση απο πάστα αλλά απο την μία πάστα στην άλλη οχι.

Εχω αλλάξει πάστα πάνω απο 40-50 φορές σε επεξεργαστές και αρκετές ακόμα σε κάρτες γραφικών ακόμα και σε ψύκτρες chipset

Εχω βάλει πάστα απο ebay με κάνα 2 ευρο τα 40 γραμμάρια και μετα την άλλαξα με την mx-4 και η διαφορά ηταν ελλάχιστη.

Θέλω να καταλήξω μίας τα ανέφερα ολα αυτα οτι αυτό που πληρώνουμε σε πάστες είναι το πόσο θα κρατήσουν πριν γίνουν μπετό η πάστα απο ebay εγινε μπετό γρηγορα (σε κάτι μήνες) η mx-4 εχθές που άλλαξα μια ψύκτρα ηταν σε καλή κατάσταση σκληρή αλλά καλή κρατούσε ακόμα αρκετούς  μήνες και την είχα βάλει πριν κανα 6μηνο μιλάω για pc που δουλευει 19 ωρες την μέρα.

Δημοσ.

Και εγω αυτο λεω οτι ολες το ιδιο τωρα αν ανεβαζει θερμοκρασια ειναι απο λαθος κουμπωμα ψυκτρας, επισης να ρωτησω κατι γι αυτην την mx 4 ειναι απο αυτες που αν βαλεις κολαει η ψυκτρα και δεν βγαινει μετα, βρε παιδια πως της ξεκολατε μετα τις ψυκτρες; αν την τραβηξεις γινεται ζημια στην μητρικη, εγω τωρα εχω παρει μια konig ενταξει δεν ειναι και κατι καλο, κανει δουλεια ειναι ασημενια αλλα δεν κολαει, ξερω ομως οτι αυτες που κολανε ειναι και ποιο καλες αλλα μετα πως το ξεκολας το τραβας;

Δημοσ.

Ναι είναι κάποιες πάστες που κολανε οπως και η prolimatech καποιες αλλες οπως πχ ασημενιες ή χρυσες δεν κολανε  πως ξεκολας ομως μετα την ψυκτρα αμα κολλήσει;

Δημοσ.

Ναι είναι κάποιες πάστες που κολανε οπως και η prolimatech καποιες αλλες οπως πχ ασημενιες ή χρυσες δεν κολανε  πως ξεκολας ομως μετα την ψυκτρα αμα κολλήσει;

Δεν τραβάς την ψήκτρα, την στρίβεις σιγά σιγά δεξιά αριστερά και προσπαθείς να την σηκώσεις σιγά σιγά. ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΡΑΒΑΣ ΑΠΟΤΟΜΑ, μπορεί να σου κάνει ζημιά στην μητρική.

Αν σου "κολλάει" τόσο πολύ μάλλον βάζεις πολύ μεγάλη ποσότητα, παραπάνω από όσο πρέπει.

Είναι αλήθεια όμως ότι μερικές πάστες κολλάνε αρκετά σε σχέση με άλλες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...